Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomo, że każdy jak się juz zdecyduje to chciałby ciążę na już i taka wszytskim życzę
jednak nawet zdrowa para bez problemow, może się starać rok. A inni mogą wpaść, ot tak sobie
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Sylwiaa992 wrote:Wiadomo, że każdy jak się juz zdecyduje to chciałby ciążę na już i taka wszytskim życzę
jednak nawet zdrowa para bez problemow, może się starać rok. A inni mogą wpaść, ot tak sobie
-
MissKathy92 wrote:Jejku Sylwia błagam nie strasz tym rokiem
To nie straszenie tylko fakty które raczej mają uspokoić niż wystraszyć
Nastawienie ze musi być teraz już nie jest dobre... Wiadomo każdy by tak chciał jak się zdecydowałale właśnie chodzi o to ze jeśli ileś cykli nie wychodzi żeby od razu nie panikować bo tak najnormalniej w świecie moze byc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:32
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:To nie straszenie tylko fakty które raczej mają uspokoić niż wystraszyć
Nastawienie ze musi być teraz już nie jest dobre... Wiadomo każdy by tak chciał jak się zdecydowałale właśnie chodzi o to ze jeśli ileś cykli nie wychodzi żeby od razu nie panikować bo tak najnormalniej w świecie moze byc
a to że zdrowa para może nawet rok się starać o dziecko i to jest normalne to faktycznie trochę uspokaja
jednak mam nadzieję że to mnie ominie
-
Dokładnie dziewczyny. Wiadomo że nie tyle to musi trwać, ale niestety może i jest to normalne, nie należy panikować. Stres jest bardzo zły przy staraniach. Dużo się słyszy, że wszystko jest ok a psychika nie pozwala zajsc w ciążę i dopiero jak ktoś odpuści to się udaje. Nikogo nie chce straszyć i nikomu źle nie życzę. Wiem, że to bardzo ciężkie bo sama przez to przechodziłam ale trzeba wierzyć i czekać.
MissKathy z mojej perspektywy,jeśli nam by sie udało chociaż po roku starań bo nasze dzidzi by już bylo na świecie
Ja dziś nic kompletnie nie zrobilam. Bylam rano zawiezc ciocie bo miala zalatwienia, kupiłam kurczaka na obid i chyba ide spac bo sie mi oczy zamykaja. Wstane po 14 i potem na wizyte25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
MissKathy92 wrote:No w zasadzie racja ale sama perspektywa "czekania" rok jest przerażająca
a to że zdrowa para może nawet rok się starać o dziecko i to jest normalne to faktycznie trochę uspokaja
jednak mam nadzieję że to mnie ominie
Ludzie z natury są niecierpliwizapewne dlatego tak czasem ciężko nam w życiu
21.01 69cm -
Sylwiaa992 wrote:Dokładnie dziewczyny. Wiadomo że nie tyle to musi trwać, ale niestety może i jest to normalne, nie należy panikować. Stres jest bardzo zły przy staraniach. Dużo się słyszy, że wszystko jest ok a psychika nie pozwala zajsc w ciążę i dopiero jak ktoś odpuści to się udaje. Nikogo nie chce straszyć i nikomu źle nie życzę. Wiem, że to bardzo ciężkie bo sama przez to przechodziłam ale trzeba wierzyć i czekać.
MissKathy z mojej perspektywy,jeśli nam by sie udało chociaż po roku starań bo nasze dzidzi by już bylo na świecie
Ja dziś nic kompletnie nie zrobilam. Bylam rano zawiezc ciocie bo miala zalatwienia, kupiłam kurczaka na obid i chyba ide spac bo sie mi oczy zamykaja. Wstane po 14 i potem na wizyte
Kciuki!i oczywiście czekamy na relacje
21.01 69cm -
A wiecie, że kiedyś zdrowa, starająca się para dopiero po 2 latach starań powinna była zgłosić się do kliniki? Teraz jest tak, że po roku bezowocnych starań idzie się szukać przyczyny. Stres, późniejsze zakładanie rodziny zrobiły swoje w tym temacie.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
MissKathy92 wrote:Jejku Sylwia błagam nie strasz tym rokiem
Ja pierwsze dziecko mam z 1cs. Postanowiliśmy że zaczynamy się starać, mieliśmy wtedy super warunki ku temu i pełen luz. Nie musiało być od razu a się udało.
Teraz bardzo bardzo chcę drugiego dziecka. Mam wiecej stresów, chcę żeby udało się od razu i niestety walczymy już 6cs
Wyniki mam dobre, wszystko siedzi w głowie.
Ciężko odpuścić myślenie, ale to jednak robi robotę. -
Sylwiaa992 wrote:Dokładnie dziewczyny. Wiadomo że nie tyle to musi trwać, ale niestety może i jest to normalne, nie należy panikować. Stres jest bardzo zły przy staraniach. Dużo się słyszy, że wszystko jest ok a psychika nie pozwala zajsc w ciążę i dopiero jak ktoś odpuści to się udaje. Nikogo nie chce straszyć i nikomu źle nie życzę. Wiem, że to bardzo ciężkie bo sama przez to przechodziłam ale trzeba wierzyć i czekać.
Ja dziś nic kompletnie nie zrobilam. Bylam rano zawiezc ciocie bo miala zalatwienia, kupiłam kurczaka na obid i chyba ide spac bo sie mi oczy zamykaja. Wstane po 14 i potem na wizyteprzykład: wczoraj przyjaciółka mi mówiła że jej znajoma ma dwójkę dzieci poczetych tak na spontanie, bez planowania i myślenia, bardziej "co Bóg da" a o trzecie starają się już ponad rok i nic
o ile ja potrafię zrozumieć że to może potrwać o tyle mój mąż już mniej, on też myślał że raz i będzie i teraz już 3 raz się rozczarował
muszę z nim porozmawiać wyjaśnić że to normalne że tyle się można starać bo jeszcze sobie Bóg wie co wymyśli
ale najważniejsze że każdy nowy cykl przynosi nowe możliwości
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie
wszystkie macie rację - nie można się nastawiac że od razu się uda bo na pewno się nie uda jak się będzie tak myślało
spróbuje trochę zmniejszyć poziom stresu i presji u siebie
A pomyśleć że jeszcze tak niedawno nie byłam pewna czy w ogóle chce teraz zakladac rodzinę, miałam takie durne obawy a teraz jestem bardzo mocno zmotywowana i na 100% pewna
będę walczyć i się nie poddawać
Sylwia a Ty odpoczywaj i zdaj relacje po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:23
-
Najważniejsze to nie wpadać w złe myślenie już od samego poczatku starań
czas niekiedy pokazauje, że trzeba czasami skorzystać z pomocy lekarza. Wszystko jest do ogarniecia
cycki do przodu i starać się dalej
a jak przyjdzie dół emocjonalny to od tego tutaj na forum jesteśmy
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Sylwiaa992 wrote:Najważniejsze to nie wpadać w złe myślenie już od samego poczatku starań
czas niekiedy pokazauje, że trzeba czasami skorzystać z pomocy lekarza. Wszystko jest do ogarniecia
cycki do przodu i starać się dalej
a jak przyjdzie dół emocjonalny to od tego tutaj na forum jesteśmy
ale już powoli "schodzę na ziemię" dzięki Wam i będę cierpliwie czekać na te maleństwo swoje
-
O matko jak codzień drukarnia wrze
Ja to się bardzo cieszę ze nam się udało tak odrazu chociaż miałam W głowie cały czas to ze się nie uda bo właśnie statystki mówią ze zdrowa para ma 40 % szans w każdym cyklu na ciąże .... niby do roku starań 90%... ale tu mamy przypadki dziewczyn które się dłużej starają ... a ktoś kto nie chce dziecka jeden numerek pod wpływem .. i bach jest ciąża a później patologie , wyrzucanie na śmietnik albo zabijają biją i w ogóle ... naprawdę to jest bardzo nie sprawiedliwe ... niby świat jest nie spawiedliwy ale przecież jeśli chodzi o to o nowe życie przynajmniej w tej kwesti powinno być troszkę sprawiedliwości ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:23
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała Mi, no niestety masz rację
Myślę, że duży wpływ ma na to, że niektórzy się w ogóle nie starają, głowa pusta od myśli o dziecku i dlatego tak szybko zachodzą. A jak się czegoś mocno chce to wiadomo jak z tym jest...
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Mała_Mii wrote:O matko jak codzień drukarnia wrze
Ja to się bardzo cieszę ze nam się udało tak odrazu chociaż miałam W głowie cały czas to ze się nie uda bo właśnie statystki mówią ze zdrowa para ma 40 % szans w każdym cyklu na ciąże .... niby do roku starań 90%... ale tu mamy przypadki dziewczyn które się dłużej starają ... a ktoś kto nie chce dziecka jeden numerek pod wpływem .. i bach jest ciąża a później patologie , wyrzucanie na śmietnik albo zabijają biją i w ogóle ... naprawdę to jest bardzo nie sprawiedliwe ... niby świat jest nie spawiedliwy ale przecież jeśli chodzi o to o nowe życie przynajmniej w tej kwesti powinno być troszkę sprawiedliwości ...jednak jest inaczej i czasem potrzeba jednak troszkę tej cierpliwości
-
Alegzi pisałaś do sióstr dominikanek?
To prawda ... Eh trzeba wierzyć , bo prawda jest taka ze kiedyś każda z nas będzie miała fasolkę pod sercem prędzej czy później ale napewno będzie)
MissKathy92 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️