Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiaa992 wrote:Właśnie się dowiedziałam, że poleze sobie tutaj z 3-4 dni
mam nadzieję, że na weekend wyjde do domku. Ale oby tylko plamienia ustały i było wszystko dobrze
-
Cześć Dziewczyny
Chciałabym dołączyć do grupy staraczek '92. Niedawno zaczęliśmy z mężem starania o pierwszego potomka
. Jestem aktualnie 16dc, owu chyba była 14dc więc zaczyna się u mnie powoli nerwówka, czy się udało w tym pierwszym cyklu. Nie mam jednak złudzeń, bo statystyki są jakie są. Staram się zająć czymś głowę, ale i tak wszystko sprowadza się do tego jednego tematu... Czy też tak macie?
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
moyeu wrote:Cześć Dziewczyny
Chciałabym dołączyć do grupy staraczek '92. Niedawno zaczęliśmy z mężem starania o pierwszego potomka
. Jestem aktualnie 16dc, owu chyba była 14dc więc zaczyna się u mnie powoli nerwówka, czy się udało w tym pierwszym cyklu. Nie mam jednak złudzeń, bo statystyki są jakie są. Staram się zająć czymś głowę, ale i tak wszystko sprowadza się do tego jednego tematu... Czy też tak macie?
Niestety tak to jest że człowiek się denerwuje a najgorsze jest czekanie na @ lub najlepiej jej brakja to przeżywam od 4 cykli ale najważniejsze jest się nie poddawać
I nie ma co patrzeć na statystyki naprawdę
tylko trzeba działać i wierzyć że dany cykl starań będzie tym ostatnim
-
Ja tez mieszkam a jestem z mazowsza
Dajcie znac jakie efekty z zelem ;p -
Cześć!
No jasne ze każda z nas tak miała
Powiem tak nie ma co sie nastawiać na nie, bo nerwy potrafią więcej napsuć niż cokolwiek innegopóki zaczynacie to cieszcie sie sobą, staraniami i radością z nich
nie ma co iść do łózka z głową pełną myśli "to dzisiaj czy dzisiaj sie uda" itd bo zwariujesz szybko
Korzystaj z tego co masz teraz, to co przyniesie przyszłość będzie wasze
No i nie patrz na statystyki bo wszelkie wpadki są dowodem że się da szybko a nie latami czy miesiącami staranhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
spokojnie , chociaż wiem ze to nie jest łatwe . Ja akurat jestem przypadkiem kiedy dwa razy odrazu za pierwszym razem die udało
tak wiec można ;p ale tak hak dziewczyny piszą trzeba spokojnie do tego podchodzić i wierzyć se ten cykl będzie szczęśliwy , albo jak to terkamoei „Jak Bozia da „
Sylwia potrzymaja tyle żeby kadr dostać bo po tylu dniach dopiero dostaną ;p nie nozartuje ale lepiej dmuchać na zimne , tam masz opiekę na zawołanie ;)wiec jak trzeba to trzeba[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Każdy się stresuje, mi się teraz okres spóźnił 9 dni i jeden lekarz mówił że prawdopodobnie ciąża a drugi mnie zjechał że wymyślam sobie nie wiadomo co. Stres straszny. Ale od tego cyklu w ogóle postaram się o tym nie myśleć i skupić na czymś innym, ciężko ale muszę :: -
Dziewczyny,
Na mamaginekolog.pl dziś premiera segregatora dla kobiet. Już kupiłam, ułatwi mi to segregowanie badań itd. Mam nadzieję że jak dostanę go do rąk to nie będę żałować
W ogóle dużo promocji jest wszędzie na dzień kobiet. Korzystalyscie z jakiejś? -
Mi sie przesunelo o dwa tygodnie. Oj myslalam, ze zwariuje. Tym bardziej, ze bylam pewna braku ciazy, bardziej balam sie, ze sie zatrzymal i tyle...
Teraz nie zamierzam sie stresowac, nie mam testow. Wole isc do kina ;p lepiej zorganizowac sobie czas i nie zyc tylko tym. Ja sama nie wiem co u mnie. Nie wrocilam do anty - maz mnie przekonal. Na razie czuje sie dobrze, co bedzie dalej, zobaczymy. -
Ale sie zdenerwowalam dzis dziewczyny kolezanka napisala jak tam moje starania a ja ze nic a ona zebym dziecka z obowiazku nie robila i ze to moz3 nie czas... a kiedy ma byc jak bede miala 40 ale nie zrozumie tego bo ona za 1 razem zaszla i wtedy kiedy mialy byc zwolnienia z pracy... wiec co ona mi mowi eh jestem zla..9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Martusia9 wrote:Ale sie zdenerwowalam dzis dziewczyny kolezanka napisala jak tam moje starania a ja ze nic a ona zebym dziecka z obowiazku nie robila i ze to moz3 nie czas... a kiedy ma byc jak bede miala 40 ale nie zrozumie tego bo ona za 1 razem zaszla i wtedy kiedy mialy byc zwolnienia z pracy... wiec co ona mi mowi eh jestem zla..
Spokojnie... Z niezrozumieniem jeszcze nieraz sie spotkasz wiec musisz nabrać dystansu bo zawsze będzie cos co ludzie brda komentować...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mnie też denerwują wieczne pytania jak tam, jak starania (chociaż nie opowiadam o tym na prawo i lewo, ale tez nie lubię kłamać i jak ktoś pyta np czemu nie pije alkoholu to staram się wykręcić od odpowiedzi i nic nie mówić, a oni i tka się domyslaja). A jak słyszę tekst ze więcej luzu i nie myślenia o tym (i to od ludzi którzy nie mają dzieci i na razie nie planują) to mi się nóż w kieszeni i otwiera!!
-
Magda taka jest prawda , ludzie czasami mówisz słowa , zdania o których nie maja pojęcia jak wpłyną na ta osoba .. dlatego wiesz moim zdaniem powinnaś jednym uchem wpuszczać , drugim wypuszczać. Ignorować , odpowiadać krótko , zwięzłe i na temat . To jest wasza prywatna , intymna sprawa . I tyle ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ona porownuje dziecko do psa ze psa oddalam to tez byl obowiazek ale pies cale dnie byl sam i sie meczyl u nas w bloku u gryzl sciany to wolalam dac na wies do brata.. ze to nie czas ze nie jestesmy z narzeczonym gotowi na ten obowiazek a j3j chlop boi sie sam z dzieckiem zostac nosz kur.. przestaje sie do niej odzywac co ona mysli ze mam 11 lat i krecone wlosy.. wrrr9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
U mnie praktycznie nikt nie pytał kiedy dziecko... A nawet jeśli pada pytanie zaczynające się od słowa "kiedy" to odpowiadam że w przyszłym stuleciu. Chyba raczej to moja i partnera sprawa kiedy chcemy dziecko bądź slub. A takie pytania to tylko potrafią człowieka denerwować. Więc trzeba zamykać im jakiś te usta
-
Cześć Dziewczyny!!
Chciałabym dołączyć do grupy starających się- rocznika 92. Od niedawna próbuję z narzeczonym starania o upragnionego malucha. Aktualnie 23dc. Test owu zrobiłam 1.03 i wyszedł pozytywny. Dzień przed i dzień po odbyło się serduszkowanie.Powoli zaczynam się denerwować, jednak nie nastawiam się na to, że za pierwszym razem uda mi się zajść w ciążę. Od 3 lat biorę hormony (Letrox 75)- mam Hashimoto.Ostatnia @ spóźniła się o równy tydzień. Myślę, że wpływ miały moje nerwy i leki... Staram się nie nakręcać i nie myśleć ciągle o dzidziusiu. Mam nadzieję, że uda mi się trafić do waszego szczęśliwego grona! Buziaki !
-
malinovapat wrote:Cześć Dziewczyny!!
Chciałabym dołączyć do grupy starających się- rocznika 92. Od niedawna próbuję z narzeczonym starania o upragnionego malucha. Aktualnie 23dc. Test owu zrobiłam 1.03 i wyszedł pozytywny. Dzień przed i dzień po odbyło się serduszkowanie.Powoli zaczynam się denerwować, jednak nie nastawiam się na to, że za pierwszym razem uda mi się zajść w ciążę. Od 3 lat biorę hormony (Letrox 75)- mam Hashimoto.Ostatnia @ spóźniła się o równy tydzień. Myślę, że wpływ miały moje nerwy i leki... Staram się nie nakręcać i nie myśleć ciągle o dzidziusiu. Mam nadzieję, że uda mi się trafić do waszego szczęśliwego grona! Buziaki !
Czesc!
Na pewno sie uda!
Trzeba w to wierzyćjednocześnie żyjąc normalnie co łatwe nie jest ale możliwe
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm