SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zaczęłam się zastanawiać czemu itd, chociaż niepotrzebnie. Dla pewności jeszcze zrobię badanie progesteronu żeby zobaczyć jak tam jego poziom. Ale dwóch lekarzy mi przepisalo duphaston w 18-25 dc, ale go jeszcze w tym cyklu nie wezmę, najpierw zbadam. Zobaczymy jak będzie tym cyklu.
    Masz już jakieś objawy?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo dziewczyn na forum po takiej biochemicznej zachodzi w normalną, zdrową ciążę.
    Mój cykl po tym wszystkim wydłużył się lekko ponad tydzień. W 8dc na kontroli w usg nie było żadnych pęcherzyków, więc miał być najprawdopodobniej bezowulacyjny. Ale stało się inaczej :-)
    Z objawów póki co to typowo bolące piersi.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 9dc miałam spory pęcherzyk, lekarz przewidywał pęknięcie w miniony weekend, ciekawe jak to poszło :) a w którym dniu cyklu zrobiłaś progesteron? Sorry jeśli pisałaś wcześniej, nie mogę znaleźć informacji :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron robiłam dzisiaj razem z betą. Teraz mam 16pdo.
    Badałam żeby sprawdzić, czy jest w normie.

Jak chcesz sprawdzić czy była owulacja to tak 7,8 dpo się bada. To już wcześniej dziewczyny pisały

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, będę mniej więcej 7-8 dni po (jeśli wierzyć co lekarz przewidywał) :) dziękuję za odpowiedzi :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • renius Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha piękna beta, gratulacje :*

kryha lubi tę wiadomość

28 lat
    starania od 2016 roku
    07.2016 laparoskopia, endometrioza 4 st.
    10.2017 HSG, jajowody drożne
    03.2018 ICSI transfer świeżaka❤️
    10.2018 syn 👶

❄️❄️

05.2019 naturalsik (*6tc)
    08.2019 naturalsik CB
    12.2019 naturalsik CP (*6tc) usunięcie prawego jajowodu

11.2020 FET

f2wl4z17mvbr9lf8.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! W jutro juz pierwszy dzien wiosny ;)

Mi sie nie chce isc na ten progesteron, ale tym razem maz mi nawet kaze ;p na razie tempka mi wzrosla, moze jak jutro nie spadnie to pojde.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dzien dobry! W jutro juz pierwszy dzien wiosny ;)

Mi sie nie chce isc na ten progesteron, ale tym razem maz mi nawet kaze ;p na razie tempka mi wzrosla, moze jak jutro nie spadnie to pojde.

Ładny dzień wiosny jak tak zimno będzie :P
    No no seli wykres masz naprawdę ładniutki (jak na bezowulacyjny :D :D :P ) więc chyba się jutro nie uchowasz :D ja na Twoim miejscu i tak bym poszła nawet jak spadnie lekko temperatura żeby wiedzieć co się dzieje i czy się dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 05:32

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ładny dzień wiosny jak tak zimno będzie :P
    No no seli wykres masz naprawdę ładniutki (jak na bezowulacyjny :D :D :P ) więc chyba się jutro nie uchowasz :D ja na Twoim miejscu i tak bym poszła nawet jak spadnie lekko temperatura żeby wiedzieć co się dzieje i czy się dzieje ;)

Do tej pory najpiękniejszy z wykresów :)

Tylko jutro mam 7dpo a w czwartek 8dpo... I się zastanawiam czy prosić o spóźnienie jutro czy próbować w czwartek.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Do tej pory najpiękniejszy z wykresów :)

Tylko jutro mam 7dpo a w czwartek 8dpo... I się zastanawiam czy prosić o spóźnienie jutro czy próbować w czwartek.

Weszłam na wykres żeby pomóc Ci określić ale sama zgłupiałam i nie pomogę :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Weszłam na wykres żeby pomóc Ci określić ale sama zgłupiałam i nie pomogę :P

Wydaje mi się, że jeśli coś miało pęknąć to pękło tak jak wyznaczyło to of :P miałam takie uczucie w jajniku - nie potrafię tego określić, nie wiem na 100% czy to to,ale objawy jakie do tej pory zaobserwowałam i "bóle" na to wskazują :) Zobaczymy czy się nie mylę. W sumie dobrze by było bo chociaż owulację u siebie bym potrafiła rozpoznać bo okresy poowulacyjne mam co cykl zupełnie inne. Albo tak, że od samej owulacji do okresu bolą mnie piersi, swędzą i w ogóle śluz leje się potokami, albo nic się nie dzieje, albo mam wymioty i mdłości... Nie ma w ogóle powtarzalności ;P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Jak tam minęła noc? Mam nadzieję że wszystkie wyspane i gotowe na wtorek :)
    Ja o dziwo przespalam całą noc i całkiem nieźle się czuje :) miałam wczoraj rozmowę z mężem :) postanowiliśmy że przez 3 następne cykle będę się obserwować, starać się ograniczyć stres, wprowadzić zdrową dietę i nie robić żadnych badań- poza progesteronem w następnym cyklu żeby mieć porównanie z tym co robiłam w tym cyklu :) A jeśli przez 3 cykle nic nie wyjdzie to wtedy pójdę do ginekologa zapytać o przyczynę :/ zobaczę jak mi to wyjdzie :P

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Jak tam minęła noc? Mam nadzieję że wszystkie wyspane i gotowe na wtorek :)
    Ja o dziwo przespalam całą noc i całkiem nieźle się czuje :) miałam wczoraj rozmowę z mężem :) postanowiliśmy że przez 3 następne cykle będę się obserwować, starać się ograniczyć stres, wprowadzić zdrową dietę i nie robić żadnych badań- poza progesteronem w następnym cyklu żeby mieć porównanie z tym co robiłam w tym cyklu :) A jeśli przez 3 cykle nic nie wyjdzie to wtedy pójdę do ginekologa zapytać o przyczynę :/ zobaczę jak mi to wyjdzie :P

Zawsze dobry plan :) I jak już poznasz siebie to też rozpoznasz czy lekarz Ci odpowiada. Bo jest ich wielu, jedni są dobrzy inni tylko kasę chcą na nas trzepać :P

Wiecie co? Chciałabym by okazało się, że tej owulacji rzeczywiście nie było i on miał rację:P w tamtym cyklu była "super" owulacja - a jej nie było a w tym za to jej nie ma... A pewnie okaże się, że jest... Co jest ze mną nie tak?! :D

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zawsze dobry plan :) I jak już poznasz siebie to też rozpoznasz czy lekarz Ci odpowiada. Bo jest ich wielu, jedni są dobrzy inni tylko kasę chcą na nas trzepać :P

Wiecie co? Chciałabym by okazało się, że tej owulacji rzeczywiście nie było i on miał rację:P w tamtym cyklu była "super" owulacja - a jej nie było a w tym za to jej nie ma... A pewnie okaże się, że jest... Co jest ze mną nie tak?! :D
    Dokładnie, bo tak naprawdę teraz lekarz może mi wcisnąć wszystko bo sama nie znam swojego organizmu to on tym bardziej a metodą prób i błędów daleko nie zajde a tylko kasę stracę na wizyty i przy okazji zdrowie :/
    Seli u Ciebie to wszystko na odwrót :) Twój organizm lubi Cię zaskakiwać :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie, bo tak naprawdę teraz lekarz może mi wcisnąć wszystko bo sama nie znam swojego organizmu to on tym bardziej a metodą prób i błędów daleko nie zajde a tylko kasę stracę na wizyty i przy okazji zdrowie :/
    Seli u Ciebie to wszystko na odwrót :) Twój organizm lubi Cię zaskakiwać :)

Dokładnie :) Ja już pozwoliłam się leczyć distreptazą, której teraz się praktycznie nie stosuje :P

Nie wiem czy to mnie zaskakuje bo ja wiedziałam... Czy po prostu na złość robi lekarzom :D

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokładnie :) Ja już pozwoliłam się leczyć distreptazą, której teraz się praktycznie nie stosuje :P

Nie wiem czy to mnie zaskakuje bo ja wiedziałam... Czy po prostu na złość robi lekarzom :D
    No właśnie więc trzeba bardziej ufać sobie a nie lekarzom :) no chyba że już coś naprawdę poważnego się dzieje i sami już nic nie możemy wskurac :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie więc trzeba bardziej ufać sobie a nie lekarzom :) no chyba że już coś naprawdę poważnego się dzieje i sami już nic nie możemy wskurac :/

No tak, ale u mnie np. dopiero ten lekarz chce mnie poobserwować i po sprawdzać badania. Inni nic nie robili, po samym usg widzieli wiele. Jak nie pco to mięśniaki :P Tutaj jak widziałam na usg swoje wnętrze to to dość dobrze wyglądało ;P oprócz tego przerośniętego pęcherzyka, ale mam wrażenie, że on przedwczoraj pękł, albo się mocno zmniejszył.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No tak, ale u mnie np. dopiero ten lekarz chce mnie poobserwować i po sprawdzać badania. Inni nic nie robili, po samym usg widzieli wiele. Jak nie pco to mięśniaki :P Tutaj jak widziałam na usg swoje wnętrze to to dość dobrze wyglądało ;P oprócz tego przerośniętego pęcherzyka, ale mam wrażenie, że on przedwczoraj pękł, albo się mocno zmniejszył.
    No właśnie ja nie rozumiem jak zaczynać leczenie bez obserwacji? Po samym usg to chyba się nie da ustalić co komu dolega... Ja miałam tak z guzkiem na tarczycy, pierwszy endo powiedział mi że mam ten guz od 5 lat i będzie rósł 3mm na rok :/ ciekawe skąd taka wiedza skoro byłam u niego pierwszy raz... rozumiem że są jakieś książkowe parametry ale jak wiadomo każdy jest inny i raczej trzeba poobserwowac zamiast od razu osądzać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Miłego dnia :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie ja nie rozumiem jak zaczynać leczenie bez obserwacji? Po samym usg to chyba się nie da ustalić co komu dolega... Ja miałam tak z guzkiem na tarczycy, pierwszy endo powiedział mi że mam ten guz od 5 lat i będzie rósł 3mm na rok :/ ciekawe skąd taka wiedza skoro byłam u niego pierwszy raz... rozumiem że są jakieś książkowe parametry ale jak wiadomo każdy jest inny i raczej trzeba poobserwowac zamiast od razu osądzać

Od 5 lat :D to jest dopiero popłynięcie ;D a co jak pojawiły się miesiąc temu albo dwa? :) I równie szybko można je złagodzić? Czasem widać na usg jakieś torbiele albo mięśniaki, nadżerkę przy badaniu ale jeśli to jest większy problem... Np. niepękający pęcherzyk, nie rosnący pęcherzyk, albo no nie wiem, coś czego nie widać gołym okiem na usg to jest ciężko...

dZhdp1.png

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ