Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, ze to bezsensu.

Tez mam ovuview ;) od samego poczatku, zanim na forum sie pojawilam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tez uwazam, ze to bezsensu.

Tez mam ovuview ;) od samego poczatku, zanim na forum sie pojawilam.
    Fajna apka, strasznie dużo szczegółów można notować ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i alegzi sie dalej nie odzywa! Jestem ciekawa co u niej.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kurcze i alegzi sie dalej nie odzywa! Jestem ciekawa co u niej.☺

No racja. Tyle czasu juz minęło... Ciekawe

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby forum dali płatne to zredukowalaby się liczba osób na nim :p drastycznie. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Jakby forum dali płatne to zredukowalaby się liczba osób na nim :p drastycznie. :)

To ich tutaj ratuje ze jeszcze ludzie są :D

Wysłany: 20 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Glupota ze az tak podniesli ceny a lubilam te wykresiki tutaj.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez przekonalam ;p inaczej widac spadki tempki, nie tak drastycznie ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam abonament do ktoregoś kwietnia. Potem nie będę już tu prowadzić.
    Też mam apki Flo i ovuview :-) fajne są

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, niestety mój stan zdrowia czasami nie pozwala mi wstać... :(
    Kryją gratuluję dwóch kresek :)
    Tydzień temu byłam już u mojego lekarza docelowego i dzidzia rozwijała się prawidłowo :)
    Mam jedak pytanie do dziewczyn które biorą dupka, od pewnego czasu strasznie źle się czuje. Mdłości mam codziennie, a większość z nich kończy się tym że zwracam wszystko co zjadłam. Najgorzej jest jednak rano, gdy mam pusty żołądek, bo targa mną niemiłosiernie i zazwyczaj kończy się tym że wypływam żółć. Czy może być to skutek uboczny duphastonu? Bo przeszukaliśmy z moim już całe internety i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore dupka ale w ciazy nie jestem... Nie czuje mdlosci ani nic...

dZhdp1.png

Wysłany: 20 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak biore dupka to nic mi nie dolega..

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, niestety mój stan zdrowia czasami nie pozwala mi wstać... :(
    Kryją gratuluję dwóch kresek :)
    Tydzień temu byłam już u mojego lekarza docelowego i dzidzia rozwijała się prawidłowo :)
    Mam jedak pytanie do dziewczyn które biorą dupka, od pewnego czasu strasznie źle się czuje. Mdłości mam codziennie, a większość z nich kończy się tym że zwracam wszystko co zjadłam. Najgorzej jest jednak rano, gdy mam pusty żołądek, bo targa mną niemiłosiernie i zazwyczaj kończy się tym że wypływam żółć. Czy może być to skutek uboczny duphastonu? Bo przeszukaliśmy z moim już całe internety i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie.

Patulka kochana... Mdłości to nie od dupka a od dzidzi masz :D
    Jak Cie rano tak targa spróbuj nie wstawać bez ugryzienia czegoś neutralnego w smaku ;) herbatnik czy coś takiego. Ale ważne żeby przed wstaniem czy podniesieniem sie z łózka. Tak jak przy mierzeniu temperatury było ;) powinno pomoc. A i imbir-baaardzo dobra, niezawodna rzecz na mdłości ;)
    Jak sie czujesz? Coś sie działo takiego prócz tych mdłości? Czy to one Cie tak wykańczają?
    Cudowna wiadomość ze z dzidzia w porządku wszystko :)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka kochana... Mdłości to nie od dupka a od dzidzi masz :D
    Jak Cie rano tak targa spróbuj nie wstawać bez ugryzienia czegoś neutralnego w smaku ;) herbatnik czy coś takiego. Ale ważne żeby przed wstaniem czy podniesieniem sie z łózka. Tak jak przy mierzeniu temperatury było ;) powinno pomoc. A i imbir-baaardzo dobra, niezawodna rzecz na mdłości ;)
    Jak sie czujesz? Coś sie działo takiego prócz tych mdłości? Czy to one Cie tak wykańczają?
    Cudowna wiadomość ze z dzidzia w porządku wszystko :)
    Terka- głównie to te mdłości... Naprawdę mnie wykańczają bo całe dnie czuje jak mi wszystko podchodzi do gardła... Niby lekarz mi powiedział że mogę mieć te mdłości od dupka, ale tak źle jak mam od paru dni to nie było... Wcześniej to jeszcze umiałam opanować te mdłości, ale teraz to tragedia. Nawet w nocy potrafię się obudzić i czuć że jest mi niedobrze. Wizytę mam dopiero przed świętami i wtedy zapytam się o jakieś specyfiki na te moje dolegliwości...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jojojojoj ;D u mnie dZisiaj słonko swieci i ma być uwaga aż 8 stopni❤️ Aż chce się żyć ;D mamy wtorek blisko do piątku ;p
    Coś mnie plecy dzisiaj bolą ;D alegzi to dobra zagadka znikła nam i się nic nie odzywa ;p
    Ja mam abonament do któregoś maja bo była jakaś oromocna na 3 miesiące nawet się opłacało to kupiłam ale już więcej nie będę wykupywać , na głowę nie upadłam tak jak oni żeby tyle płacić ;D

terka lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka- głównie to te mdłości... Naprawdę mnie wykańczają bo całe dnie czuje jak mi wszystko podchodzi do gardła... Niby lekarz mi powiedział że mogę mieć te mdłości od dupka, ale tak źle jak mam od paru dni to nie było... Wcześniej to jeszcze umiałam opanować te mdłości, ale teraz to tragedia. Nawet w nocy potrafię się obudzić i czuć że jest mi niedobrze. Wizytę mam dopiero przed świętami i wtedy zapytam się o jakieś specyfiki na te moje dolegliwości...

Spróbuj z tym co Ci pisałam dopóki do lekarza sie nie dostaniesz ale obawiam sie ze niewiele Ci pomogą z tym bo mało co kobieta w ciąży moze brać ;) ale jeśli będzie mega źle to moze chociaż do internisty idź? Jesli maja cos na to to i ona pewnie będzie mogła Ci doradzić a szybciej sie pewnie do niej dostaniesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 11:54

• Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spróbuj z tym co Ci pisałam dopóki do lekarza sie nie dostaniesz ale obawiam sie ze niewiele Ci pomogą z tym bo mało co kobieta w ciąży moze brać ;) ale jeśli będzie mega źle to moze chociaż do internisty idź? Jesli maja cos na to to i ona pewnie będzie mogła Ci doradzić a szybciej sie pewnie do niej dostaniesz
    Tutaj gdzie mieszkam niestety nie mam meldunku, i zostaje mi tylko wizyta na sorze. A niestety jak wiemy czas oczekiwania tam to jest dramatyczny. Więc postaram się jakoś przemeczyc :) a i tak mój partner jest bardzo wyrozumiały i nic nie mówi jak całymi dniami nic nie robię, i to dosłownie, bo dluzsze stanie u mnie kończy się napadem mdłości... W sobotę przemoglam się i pojechaliśmy na zakupy bo nie chciało mi się listy robic, niestety nie był to najlepszy pomysł bo już po 5 minutach miałam ochotę wrócić do samochodu. A jak wiadomo to ludzie w Polsce posiadają bardzo dużą znieczulicę i nikt nie przepuści kobiety w ciąży bo przecież nie ma widocznego brzucha na kilometr... Będę musiała przemóc do imbiru i speobowC go pić, chociaż na sama myśl mnie odrzuca... Ale jeśli ma pomóc, to nic nie szkodzi spróbować... Bo do tej pory niezawodna cola już przestała działać

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie terka, bo jesteś ze Śląska okolice Gliwic z tego co kojarzę... Gdzie robiłaś badania prenatalne? Bo mam skierowanie do Mysłowic gdyż tam wykonują za darmo

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Tutaj gdzie mieszkam niestety nie mam meldunku, i zostaje mi tylko wizyta na sorze. A niestety jak wiemy czas oczekiwania tam to jest dramatyczny. Więc postaram się jakoś przemeczyc :) a i tak mój partner jest bardzo wyrozumiały i nic nie mówi jak całymi dniami nic nie robię, i to dosłownie, bo dluzsze stanie u mnie kończy się napadem mdłości... W sobotę przemoglam się i pojechaliśmy na zakupy bo nie chciało mi się listy robic, niestety nie był to najlepszy pomysł bo już po 5 minutach miałam ochotę wrócić do samochodu. A jak wiadomo to ludzie w Polsce posiadają bardzo dużą znieczulicę i nikt nie przepuści kobiety w ciąży bo przecież nie ma widocznego brzucha na kilometr... Będę musiała przemóc do imbiru i speobowC go pić, chociaż na sama myśl mnie odrzuca... Ale jeśli ma pomóc, to nic nie szkodzi spróbować... Bo do tej pory niezawodna cola już przestała działać

Tak, przy mdłościach myśl o imbirze odrzuca, racja ;) ale jak sie przemożesz to będzie tylko lepiej ;)
    Mięta tez trochę pomaga ale to nie to samo ;)

O co chodzi z tym meldunkiem? Ze nie możesz do przychodni iść? Gdzie Ty mieszkasz? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Właśnie terka, bo jesteś ze Śląska okolice Gliwic z tego co kojarzę... Gdzie robiłaś badania prenatalne? Bo mam skierowanie do Mysłowic gdyż tam wykonują za darmo

Ja robiłam w Gliwicach. Płatnie bo żadnych wskazań.. Mamy za zdrowego dziecia :P Znaczy ja robiłam nie tyle prenatalne te pierwsze co te drugie zwane połówkowymi. Na tamte sie nie decydowaliśmy ;)

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ