Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak, przy mdłościach myśl o imbirze odrzuca, racja ;) ale jak sie przemożesz to będzie tylko lepiej ;)
    Mięta tez trochę pomaga ale to nie to samo ;)

O co chodzi z tym meldunkiem? Ze nie możesz do przychodni iść? Gdzie Ty mieszkasz? ;)
    Tak, nie przyjmie mnie lekarz w przychodni, bo nie jestem zameldowana tutaj czyli w Krakowie. Zdecydowaliśmy z moim że zamieszkamy tutaj, bo mamy całe piętro dla siebie w domu jego rodziców. A zameldowana jestem u swoich rodziców czyli jakieś 45 km stąd... Tam też mam internistę i też tam wybrałam ginekologa do prowadzenia ciąży, bo po przygodach tutaj w Krakowie podziękowałam.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Tak, nie przyjmie mnie lekarz w przychodni, bo nie jestem zameldowana tutaj czyli w Krakowie. Zdecydowaliśmy z moim że zamieszkamy tutaj, bo mamy całe piętro dla siebie w domu jego rodziców. A zameldowana jestem u swoich rodziców czyli jakieś 45 km stąd... Tam też mam internistę i też tam wybrałam ginekologa do prowadzenia ciąży, bo po przygodach tutaj w Krakowie podziękowałam.

Obowiązek meldunkowy już znieśli. Bez sensu. Jeśli jesteś ubezpieczona powinni Cię przyjąć bez gadania wszędzie. Dziwne

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuja gdzie chcesz, tylko musisz sie zapisac do przychodni. Ja jestem zameldowana gdzie indziej i nie mam problemu z lekarzem ;p musze sie zameldowac ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, niekoniecznie trzeba się zapisywać do przychodni, tzn wypełniać deklarację.

Raz byli u mnie znajomi na kilka dni i synek zaczął im gorączkować. Normalnie poszli do mojej przychodni na wizytę. Nic nie płacili, nie musieli się zapisywać.
    Babka w rejestracji powiedziała mi wtedy, że wystarczy być ubezpieczonym.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Deklaracje i taka mozna raz w roku zlozyc. Skoro tam mieszkasz to logiczne, ze powinnas zlozyc taka deklaracje i miec rodzinnego pod reka.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki. Obowiązek meldunkowy jakiś tam w teorii jest. Ale błagam :D ja mieszkam w Gliwicach zameldowana jestem w Katowicach. Do przychodni chodzi sie wg własnego wyboru. Nie ma rejonizacji. To nie lata 70 ;) w całej Polsce jesteśmy ubezpieczone. Oni sobie mogą wiesz co... A w ciąży to już wogole zero gadki maja. Jesli tam chcesz mieszkać tam złóż deklarację z podaniem adresu zamieszkania i koniec. Kto teraz mieszka w miejscu zameldowania? No prosze sas. Nasi rodzice. Młodzi? Rzadko bo przemieszczają sie za praca i wynajmują mieszkania, nie maja swoich. Musza Cie przyjąć są od tego. Jesli jednorazowo gdzieś idziesz to tez maja obowiązek Cie przyjąć (info od babeczki z IP na HELU :P bo musiałam iść będąc nad morzem). Nie ma gadki. Ubezpieczona -tak, to maja obowiązek ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak. Deklaracje i taka mozna raz w roku zlozyc. Skoro tam mieszkasz to logiczne, ze powinnas zlozyc taka deklaracje i miec rodzinnego pod reka.

Deklaracje nawet w ciągu roku można zmienić (raz czy góra dwa razy bezpłatnie potem juz płatność jakas jest powyżej trzeciej deklaracji w roku ;) )
    Daleko do rodzinnego czy tym bardziej w ciąży do gina nie polecam. Teraz na początku spoko potem zaczynają sie schody z dotarciem ;) mnie sie już nie chce 3km przebyć a co dopiero 40-50 ;)

• kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja mam meldunek 100km od miejsca w których obecnie mieszkam. Zawsze w urzędach, bankach itp. pytam się 100 razy czy podać adres zameldowania czy zamieszkania faktycznego. Ale teraz na dowodach nie ma już meldunku, więc w większości podaje się adres zamieszkania :)

A co do gin, ja np. prywatnie muszę jeździć jakieś 45km.
    To i tak dobrze, bo w pierwszej ciąży akurat pod koniec się przeprowadziłam i na ostatnie wizyty jeździłam te 100km :)
    Po prostu jak się coś działo to i tak musiałam jechać na IP, bo w gabinecie nawet prywatnie nic nie poradzą.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Deklaracje nawet w ciągu roku można zmienić (raz czy góra dwa razy bezpłatnie potem juz płatność jakas jest powyżej trzeciej deklaracji w roku ;) )
    Daleko do rodzinnego czy tym bardziej w ciąży do gina nie polecam. Teraz na początku spoko potem zaczynają sie schody z dotarciem ;) mnie sie już nie chce 3km przebyć a co dopiero 40-50 ;)
    Z tego co pamiętam to 2 razy jest za darmo a za trzecim razem bodajże 80zl trzeba zapłacić :) przynajmniej u mnie w szpitalu w Suwałkach tak jest :) ja też po przeprowadzce, ślubie i przemeldowaniu poszłam się zapisać do przychodni w szpitalu który jest 10min ode mnie pieszo a pani w rejestracji zapytała czemu chce się przepisać i czy tam gdzie do tej pory chodziłam to nie dobrze? To ja jej na to że po prostu się wyprowadzilam z rodzinnego domu i nie mam zamiaru ganiac 30km do przychodni ;) aż się speszyla bo była przekonana że zmieniam przychodnie ze swojego widzimisie :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deklaracje lekarza rodzinnego można zmienić za darmo 3 razy w roku (kolejna zmiana ok 80zl). Ja mieszkam 100km od miejsca zameldowania i normalnie chodzę do lekarza tu gdzie mieszkam :)
    Inna sprawa jest to że Patulka napisała że ma niemiłe doświadczenia i dlatego ma lekarza daleko. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jesli ma sie niemile doświadczenia to tak, warto szukać. Ale warto jak najbliżej mimo wszystko ;) nie mowie o rodzinnym (sama mam 30 km bo nie umiem sie zdecydować żeby sie przenieść skoro chodzę raz na rok do niej :P ) ale gin ti juz wyzwanie jechac tyle. Mowie na początku spoko ale pod koniec ciąży albo od polowy... Wyczyn :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam, ze mozna wiecej. Slyszalam, ze dwa razy w roku ;) ale mimo wszystko mozna. Zameldowania sie juz nie podaje nigdzie chyba ;p
    Ja mam do swojego 500 km ale wolalam kogod na miejscu

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiedzialam, ze mozna wiecej. Slyszalam, ze dwa razy w roku ;) ale mimo wszystko mozna. Zameldowania sie juz nie podaje nigdzie chyba ;p

Nie dziwie Ci sie wcale :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jednak sprawdziłam, dwa razy za darmo, trzeci raz 80zl :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie jezdzenie to masakra ;p

Ej... koncze zaraz prace i powiem Wam, ze jest tragedia. Moja kumpela dzis caly czss ryczy... dostala nagane ustna - nie wiem czy cos takiego jest nawet mozliwe ;p za co to nie wiadomo do konca... Jest naprawde super. Prowadzi lekcje w fajny sposob, przygotowuje dzieciakom fajne pomoce. Ale jakies ploty chodza i nagaduja na nia. Lada moment ktos moze wsiasc tak na mnie czy na inna ;( i jeszcze jak plakala to zaczepila ja druga nauczycielka i mowi " bo wy w pokoju pod szafa stoicie i knujecie z tymi kolezaneczkami" ( w tym ja...) a prawda jest taka, ze ja, ona i jeszcze jedna jestesmy nowe... dla nas nie ma miejsca siedzacego to raz, a dwa zwykla rozmowa to knucie?... tragedia. Nie wiem co myslec... baba babie wilkiem ;p ale to tragicznie.. chodza i placza do dyrekcji "bo ona powiedziala..." "bo ona mnie urazila"... a nie powie Ci w twarz, ze cos jest nie tak...

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mssz racje.. To tragedia..

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Takie jezdzenie to masakra ;p

Ej... koncze zaraz prace i powiem Wam, ze jest tragedia. Moja kumpela dzis caly czss ryczy... dostala nagane ustna - nie wiem czy cos takiego jest nawet mozliwe ;p za co to nie wiadomo do konca... Jest naprawde super. Prowadzi lekcje w fajny sposob, przygotowuje dzieciakom fajne pomoce. Ale jakies ploty chodza i nagaduja na nia. Lada moment ktos moze wsiasc tak na mnie czy na inna ;( i jeszcze jak plakala to zaczepila ja druga nauczycielka i mowi " bo wy w pokoju pod szafa stoicie i knujecie z tymi kolezaneczkami" ( w tym ja...) a prawda jest taka, ze ja, ona i jeszcze jedna jestesmy nowe... dla nas nie ma miejsca siedzacego to raz, a dwa zwykla rozmowa to knucie?... tragedia. Nie wiem co myslec... baba babie wilkiem ;p ale to tragicznie.. chodza i placza do dyrekcji "bo ona powiedziala..." "bo ona mnie urazila"... a nie powie Ci w twarz, ze cos jest nie tak...

Gorzej niż dzieciaki którymi sie zajmujecie ;)
    Szaleństwo tam masz :D ale tak-istnieje cos takiego jak nagana słowna czy ustna jak zwal tak zwal. Pewnie cos ktoś nagadał i tyle... Paskudna macie ta atmosferę. Następnym razem zajmijcie ich miejsca siedzące to nie będzie ze stoicie i knujecie :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. Jak miałam praktyki w szkole to też się wkurzalam bo nauczyciele z długim stażem patrzyli się spod byka, ale na szczęście szybko stamtąd zniknelam. Więc współczuję Ci bardzo :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z babami to ciężko pracować, bywają takie co wszystko biorą za knucie- nawet zwykle pogaduszki i tylko szukają powodu żeby się nad kimś poznęcac :/ kiedyś pracowałam w piekarni przelotnie to tam nieźle się nasluchalam obgadywania, dogryzania itp i powiedziałam: nigdy nie chce pracować z babami :/ więc narazie pracuje z jednym facetem: moim szefem :D kobiety tworzą toksyczną atmosferę w pracy (oczywiście nie zawsze) i trzeba mieć stalowe nerwy na to :/ Seli współczuję Tobie :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, naprawde okropnie. Musze szukac innej pracy.

dZhdp1.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ