X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak, przy mdłościach myśl o imbirze odrzuca, racja ;) ale jak sie przemożesz to będzie tylko lepiej ;)
    Mięta tez trochę pomaga ale to nie to samo ;)

O co chodzi z tym meldunkiem? Ze nie możesz do przychodni iść? Gdzie Ty mieszkasz? ;)
    Tak, nie przyjmie mnie lekarz w przychodni, bo nie jestem zameldowana tutaj czyli w Krakowie. Zdecydowaliśmy z moim że zamieszkamy tutaj, bo mamy całe piętro dla siebie w domu jego rodziców. A zameldowana jestem u swoich rodziców czyli jakieś 45 km stąd... Tam też mam internistę i też tam wybrałam ginekologa do prowadzenia ciąży, bo po przygodach tutaj w Krakowie podziękowałam.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Tak, nie przyjmie mnie lekarz w przychodni, bo nie jestem zameldowana tutaj czyli w Krakowie. Zdecydowaliśmy z moim że zamieszkamy tutaj, bo mamy całe piętro dla siebie w domu jego rodziców. A zameldowana jestem u swoich rodziców czyli jakieś 45 km stąd... Tam też mam internistę i też tam wybrałam ginekologa do prowadzenia ciąży, bo po przygodach tutaj w Krakowie podziękowałam.

Obowiązek meldunkowy już znieśli. Bez sensu. Jeśli jesteś ubezpieczona powinni Cię przyjąć bez gadania wszędzie. Dziwne

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuja gdzie chcesz, tylko musisz sie zapisac do przychodni. Ja jestem zameldowana gdzie indziej i nie mam problemu z lekarzem ;p musze sie zameldowac ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, niekoniecznie trzeba się zapisywać do przychodni, tzn wypełniać deklarację.

Raz byli u mnie znajomi na kilka dni i synek zaczął im gorączkować. Normalnie poszli do mojej przychodni na wizytę. Nic nie płacili, nie musieli się zapisywać.
    Babka w rejestracji powiedziała mi wtedy, że wystarczy być ubezpieczonym.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Deklaracje i taka mozna raz w roku zlozyc. Skoro tam mieszkasz to logiczne, ze powinnas zlozyc taka deklaracje i miec rodzinnego pod reka.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki. Obowiązek meldunkowy jakiś tam w teorii jest. Ale błagam :D ja mieszkam w Gliwicach zameldowana jestem w Katowicach. Do przychodni chodzi sie wg własnego wyboru. Nie ma rejonizacji. To nie lata 70 ;) w całej Polsce jesteśmy ubezpieczone. Oni sobie mogą wiesz co... A w ciąży to już wogole zero gadki maja. Jesli tam chcesz mieszkać tam złóż deklarację z podaniem adresu zamieszkania i koniec. Kto teraz mieszka w miejscu zameldowania? No prosze sas. Nasi rodzice. Młodzi? Rzadko bo przemieszczają sie za praca i wynajmują mieszkania, nie maja swoich. Musza Cie przyjąć są od tego. Jesli jednorazowo gdzieś idziesz to tez maja obowiązek Cie przyjąć (info od babeczki z IP na HELU :P bo musiałam iść będąc nad morzem). Nie ma gadki. Ubezpieczona -tak, to maja obowiązek ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak. Deklaracje i taka mozna raz w roku zlozyc. Skoro tam mieszkasz to logiczne, ze powinnas zlozyc taka deklaracje i miec rodzinnego pod reka.

Deklaracje nawet w ciągu roku można zmienić (raz czy góra dwa razy bezpłatnie potem juz płatność jakas jest powyżej trzeciej deklaracji w roku ;) )
    Daleko do rodzinnego czy tym bardziej w ciąży do gina nie polecam. Teraz na początku spoko potem zaczynają sie schody z dotarciem ;) mnie sie już nie chce 3km przebyć a co dopiero 40-50 ;)

• kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja mam meldunek 100km od miejsca w których obecnie mieszkam. Zawsze w urzędach, bankach itp. pytam się 100 razy czy podać adres zameldowania czy zamieszkania faktycznego. Ale teraz na dowodach nie ma już meldunku, więc w większości podaje się adres zamieszkania :)

A co do gin, ja np. prywatnie muszę jeździć jakieś 45km.
    To i tak dobrze, bo w pierwszej ciąży akurat pod koniec się przeprowadziłam i na ostatnie wizyty jeździłam te 100km :)
    Po prostu jak się coś działo to i tak musiałam jechać na IP, bo w gabinecie nawet prywatnie nic nie poradzą.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Deklaracje nawet w ciągu roku można zmienić (raz czy góra dwa razy bezpłatnie potem juz płatność jakas jest powyżej trzeciej deklaracji w roku ;) )
    Daleko do rodzinnego czy tym bardziej w ciąży do gina nie polecam. Teraz na początku spoko potem zaczynają sie schody z dotarciem ;) mnie sie już nie chce 3km przebyć a co dopiero 40-50 ;)
    Z tego co pamiętam to 2 razy jest za darmo a za trzecim razem bodajże 80zl trzeba zapłacić :) przynajmniej u mnie w szpitalu w Suwałkach tak jest :) ja też po przeprowadzce, ślubie i przemeldowaniu poszłam się zapisać do przychodni w szpitalu który jest 10min ode mnie pieszo a pani w rejestracji zapytała czemu chce się przepisać i czy tam gdzie do tej pory chodziłam to nie dobrze? To ja jej na to że po prostu się wyprowadzilam z rodzinnego domu i nie mam zamiaru ganiac 30km do przychodni ;) aż się speszyla bo była przekonana że zmieniam przychodnie ze swojego widzimisie :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deklaracje lekarza rodzinnego można zmienić za darmo 3 razy w roku (kolejna zmiana ok 80zl). Ja mieszkam 100km od miejsca zameldowania i normalnie chodzę do lekarza tu gdzie mieszkam :)
    Inna sprawa jest to że Patulka napisała że ma niemiłe doświadczenia i dlatego ma lekarza daleko. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jesli ma sie niemile doświadczenia to tak, warto szukać. Ale warto jak najbliżej mimo wszystko ;) nie mowie o rodzinnym (sama mam 30 km bo nie umiem sie zdecydować żeby sie przenieść skoro chodzę raz na rok do niej :P ) ale gin ti juz wyzwanie jechac tyle. Mowie na początku spoko ale pod koniec ciąży albo od polowy... Wyczyn :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam, ze mozna wiecej. Slyszalam, ze dwa razy w roku ;) ale mimo wszystko mozna. Zameldowania sie juz nie podaje nigdzie chyba ;p
    Ja mam do swojego 500 km ale wolalam kogod na miejscu

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiedzialam, ze mozna wiecej. Slyszalam, ze dwa razy w roku ;) ale mimo wszystko mozna. Zameldowania sie juz nie podaje nigdzie chyba ;p

Nie dziwie Ci sie wcale :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jednak sprawdziłam, dwa razy za darmo, trzeci raz 80zl :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie jezdzenie to masakra ;p

Ej... koncze zaraz prace i powiem Wam, ze jest tragedia. Moja kumpela dzis caly czss ryczy... dostala nagane ustna - nie wiem czy cos takiego jest nawet mozliwe ;p za co to nie wiadomo do konca... Jest naprawde super. Prowadzi lekcje w fajny sposob, przygotowuje dzieciakom fajne pomoce. Ale jakies ploty chodza i nagaduja na nia. Lada moment ktos moze wsiasc tak na mnie czy na inna ;( i jeszcze jak plakala to zaczepila ja druga nauczycielka i mowi " bo wy w pokoju pod szafa stoicie i knujecie z tymi kolezaneczkami" ( w tym ja...) a prawda jest taka, ze ja, ona i jeszcze jedna jestesmy nowe... dla nas nie ma miejsca siedzacego to raz, a dwa zwykla rozmowa to knucie?... tragedia. Nie wiem co myslec... baba babie wilkiem ;p ale to tragicznie.. chodza i placza do dyrekcji "bo ona powiedziala..." "bo ona mnie urazila"... a nie powie Ci w twarz, ze cos jest nie tak...

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mssz racje.. To tragedia..

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Takie jezdzenie to masakra ;p

Ej... koncze zaraz prace i powiem Wam, ze jest tragedia. Moja kumpela dzis caly czss ryczy... dostala nagane ustna - nie wiem czy cos takiego jest nawet mozliwe ;p za co to nie wiadomo do konca... Jest naprawde super. Prowadzi lekcje w fajny sposob, przygotowuje dzieciakom fajne pomoce. Ale jakies ploty chodza i nagaduja na nia. Lada moment ktos moze wsiasc tak na mnie czy na inna ;( i jeszcze jak plakala to zaczepila ja druga nauczycielka i mowi " bo wy w pokoju pod szafa stoicie i knujecie z tymi kolezaneczkami" ( w tym ja...) a prawda jest taka, ze ja, ona i jeszcze jedna jestesmy nowe... dla nas nie ma miejsca siedzacego to raz, a dwa zwykla rozmowa to knucie?... tragedia. Nie wiem co myslec... baba babie wilkiem ;p ale to tragicznie.. chodza i placza do dyrekcji "bo ona powiedziala..." "bo ona mnie urazila"... a nie powie Ci w twarz, ze cos jest nie tak...

Gorzej niż dzieciaki którymi sie zajmujecie ;)
    Szaleństwo tam masz :D ale tak-istnieje cos takiego jak nagana słowna czy ustna jak zwal tak zwal. Pewnie cos ktoś nagadał i tyle... Paskudna macie ta atmosferę. Następnym razem zajmijcie ich miejsca siedzące to nie będzie ze stoicie i knujecie :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. Jak miałam praktyki w szkole to też się wkurzalam bo nauczyciele z długim stażem patrzyli się spod byka, ale na szczęście szybko stamtąd zniknelam. Więc współczuję Ci bardzo :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z babami to ciężko pracować, bywają takie co wszystko biorą za knucie- nawet zwykle pogaduszki i tylko szukają powodu żeby się nad kimś poznęcac :/ kiedyś pracowałam w piekarni przelotnie to tam nieźle się nasluchalam obgadywania, dogryzania itp i powiedziałam: nigdy nie chce pracować z babami :/ więc narazie pracuje z jednym facetem: moim szefem :D kobiety tworzą toksyczną atmosferę w pracy (oczywiście nie zawsze) i trzeba mieć stalowe nerwy na to :/ Seli współczuję Tobie :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, naprawde okropnie. Musze szukac innej pracy.

dZhdp1.png

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ