Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Panipuchatkowa dziękuję za pamięć ;p

W sobotę mnie rozłożyło, rozchorowałam się i dopiero teraz mi lepiej. Podczytywałam Was trochę ale nie miałam weny na pisanie :p

Pogoda do bani to i choróbska sie szerzą... Dobrze ze juz jest lepiej ;)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam? :P

Zaciążyły i olały forum :P Pewnie odpoczywają :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pogoda do bani to i choróbska sie szerzą... Dobrze ze juz jest lepiej ;)

Pogoda jest tragiczna. Teraz znowu z dużych minusów ma się ocieplenie robić..:/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam? :P

Zaciążyły i olały forum :P Pewnie odpoczywają :)

Tak, w sobotę :)
    Ostatnio pisałam, że śniły mi się 2 kreski na teście. Dzisiaj mi się śniło, że zrobiłam 10 testów i na każdym 2 grube krechy :p Mój mózg przegina :p

terka lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺

Byłam :) Wizyta się odbyła tak jak przewidywałam :)
    Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
    Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulację :) W czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka to teraz powoli do przodu :-). Będzie dobrze :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Plamka to teraz powoli do przodu :-). Będzie dobrze :-)

Dokładnie, ważne że coś rusza :)

Mari92 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Byłam :) Wizyta się odbyła tak jak przewidywałam :)
    Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
    Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulację :) W czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była :)

Super wiadomości :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Zakładajmy :D

Plamka - to dobrze :) Ważne, że do przodu :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic :(

Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....

No ja jeszcze nie wiem co będę mieć :) jakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...

Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 20 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka super!!! Cieszę się bardzo!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. zmęczona jestem mega po dzisiejszym dniu ale ważne że koniec na dziś.

Mąż mnie wnerwia odkąd z pracy przyszłam to sie pozarlismy. Niech mi da dzisiaj święty spokój bo mu krzywdę zrobię...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic :(

Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....

No ja jeszcze nie wiem co będę mieć :) jakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...

Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie.

Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyć :P Nie chcesz wiedzieć jaka płeć? :) Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić? :)

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Wróciłam. zmęczona jestem mega po dzisiejszym dniu ale ważne że koniec na dziś.

Mąż mnie wnerwia odkąd z pracy przyszłam to sie pozarlismy. Niech mi da dzisiaj święty spokój bo mu krzywdę zrobię...

Czym Cię wnerwia? Może pms? :P

dZhdp1.png

Wysłany: 20 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czego Cię wnerwil?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyć :P Nie chcesz wiedzieć jaka płeć? :) Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić? :)
    Jeśli chodzi o USG to jeszcze za wcześnie. Narazie chce by było wszystko dobrze :) nieważne czy córka czy syn :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie od samego wejścia ma jakieś "ale". Ja też chcę sobie usiąść, odpocząć po pracy, a on wrócił ok 16 z psem, ja przyszłam po 17 a w domu nic nie porobione, góra naczyń z wczoraj jeszcze, obiadu sobie nie podgrzał i czekał na mnie. Jeszcze zaraz do konsoli pewnie siądzie, bo ostatnio tylko to robi, a ze mną posiedzieć nie chce. Zaraz dostanie w łeb normalnie... Żeby się otrzeźwić.

Teraz coś zagaduje, a ja mam to w dupie. Mógłby się ogarnąć trochę, ja wszystkiego robić nie będę. I jeszcze panicza głowa boli, to teraz wszystko wokoło złe i bez kija nie podchodź.

Może i przed okresem mnie tak drażni. Ale już dzisiaj nie mam siły na nic, a muszę jeszcze powycinać na jutro kurczaki dla dzieci :/

I znowu mnie dzisiaj jajniki kłują. Oba na zmianę. Dziwne to wszystko ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Jeśli chodzi o USG to jeszcze za wcześnie. Narazie chce by było wszystko dobrze :) nieważne czy córka czy syn :)

No tak, ale to chyba w takim razie prenatalne warto zrobić by się upewnić?
    W sumie jak kiedyś sobie poczytałam ile badań jest dla określonego trymestru to masakra :p A jeszcze prywatnie to masa kasy...

dZhdp1.png

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ