Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Plamka_92 wrote:Panipuchatkowa dziękuję za pamięć ;p
W sobotę mnie rozłożyło, rozchorowałam się i dopiero teraz mi lepiej. Podczytywałam Was trochę ale nie miałam weny na pisanie :p
Pogoda do bani to i choróbska sie szerzą... Dobrze ze juz jest lepiejPlamka_92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam?
Zaciążyły i olały forumPewnie odpoczywają
-
Seli wrote:Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam?
Zaciążyły i olały forumPewnie odpoczywają
Tak, w sobotę
Ostatnio pisałam, że śniły mi się 2 kreski na teście. Dzisiaj mi się śniło, że zrobiłam 10 testów i na każdym 2 grube krechy :p Mój mózg przegina :pterka lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
panipuchatkowa wrote:A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺
ByłamWizyta się odbyła tak jak przewidywałam
Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulacjęW czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka to teraz powoli do przodu
. Będzie dobrze
Plamka_92 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Plamka_92 wrote:Byłam
Wizyta się odbyła tak jak przewidywałam
Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulacjęW czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była
Super wiadomościPlamka_92 lubi tę wiadomość
-
panipuchatkowa wrote:A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺
Zakładajmy
Plamka - to dobrzeWażne, że do przodu
Plamka_92 lubi tę wiadomość
-
Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic
Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....
No ja jeszcze nie wiem co będę miećjakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...
Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie. -
Patulka wrote:Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic
Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....
No ja jeszcze nie wiem co będę miećjakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...
Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie.
Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyćNie chcesz wiedzieć jaka płeć?
Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić?
-
alex0806 wrote:Wróciłam. zmęczona jestem mega po dzisiejszym dniu ale ważne że koniec na dziś.
Mąż mnie wnerwia odkąd z pracy przyszłam to sie pozarlismy. Niech mi da dzisiaj święty spokój bo mu krzywdę zrobię...
Czym Cię wnerwia? Może pms? -
Seli wrote:Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyć
Nie chcesz wiedzieć jaka płeć?
Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić?
nieważne czy córka czy syn
-
A ogólnie od samego wejścia ma jakieś "ale". Ja też chcę sobie usiąść, odpocząć po pracy, a on wrócił ok 16 z psem, ja przyszłam po 17 a w domu nic nie porobione, góra naczyń z wczoraj jeszcze, obiadu sobie nie podgrzał i czekał na mnie. Jeszcze zaraz do konsoli pewnie siądzie, bo ostatnio tylko to robi, a ze mną posiedzieć nie chce. Zaraz dostanie w łeb normalnie... Żeby się otrzeźwić.
Teraz coś zagaduje, a ja mam to w dupie. Mógłby się ogarnąć trochę, ja wszystkiego robić nie będę. I jeszcze panicza głowa boli, to teraz wszystko wokoło złe i bez kija nie podchodź.
Może i przed okresem mnie tak drażni. Ale już dzisiaj nie mam siły na nic, a muszę jeszcze powycinać na jutro kurczaki dla dzieci
I znowu mnie dzisiaj jajniki kłują. Oba na zmianę. Dziwne to wszystko ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Patulka wrote:Jeśli chodzi o USG to jeszcze za wcześnie. Narazie chce by było wszystko dobrze
nieważne czy córka czy syn
No tak, ale to chyba w takim razie prenatalne warto zrobić by się upewnić?
W sumie jak kiedyś sobie poczytałam ile badań jest dla określonego trymestru to masakra :p A jeszcze prywatnie to masa kasy...