SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Panipuchatkowa dziękuję za pamięć ;p

W sobotę mnie rozłożyło, rozchorowałam się i dopiero teraz mi lepiej. Podczytywałam Was trochę ale nie miałam weny na pisanie :p

Pogoda do bani to i choróbska sie szerzą... Dobrze ze juz jest lepiej ;)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam? :P

Zaciążyły i olały forum :P Pewnie odpoczywają :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pogoda do bani to i choróbska sie szerzą... Dobrze ze juz jest lepiej ;)

Pogoda jest tragiczna. Teraz znowu z dużych minusów ma się ocieplenie robić..:/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Plamka, a Ty miałaś jakąś wizytę u lekarza czy ja coś sobie umyśliłam albo przegapiłam? :P

Zaciążyły i olały forum :P Pewnie odpoczywają :)

Tak, w sobotę :)
    Ostatnio pisałam, że śniły mi się 2 kreski na teście. Dzisiaj mi się śniło, że zrobiłam 10 testów i na każdym 2 grube krechy :p Mój mózg przegina :p

terka lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A bylas na wizycie?☺ seli ja mam pomysł! Musimy swoją firmę założyć i wszystkie sie tam zatrudnić.☺

Byłam :) Wizyta się odbyła tak jak przewidywałam :)
    Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
    Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulację :) W czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka to teraz powoli do przodu :-). Będzie dobrze :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Plamka to teraz powoli do przodu :-). Będzie dobrze :-)

Dokładnie, ważne że coś rusza :)

Mari92 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• kryha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Byłam :) Wizyta się odbyła tak jak przewidywałam :)
    Dostałam skierowanie na HSG, po HSG będę mieć monitoring.
    Co mnie mocno ucieszyło - lekarz potwierdził mi w USG owulację :) W czwartek zrobię proga, żeby sprawdzić jaka jakościowo ona była :)

Super wiadomości :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Zakładajmy :D

Plamka - to dobrze :) Ważne, że do przodu :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic :(

Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....

No ja jeszcze nie wiem co będę mieć :) jakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...

Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 20 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka super!!! Cieszę się bardzo!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. zmęczona jestem mega po dzisiejszym dniu ale ważne że koniec na dziś.

Mąż mnie wnerwia odkąd z pracy przyszłam to sie pozarlismy. Niech mi da dzisiaj święty spokój bo mu krzywdę zrobię...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Więc jak będę mieć więcej siły to przejdę się do przychodni tutaj i zapytam o wszystko, bo narazie to ciężko wstać mi z łóżka obiad zrobic :(

Ja pracowałam z ludźmi w przeróżnych przedziałach wiekowych i naprawdę nie ma reguły. Ale prawda kobiety są gorsze. Przed pójściem na to L4 oznajmiłam swojej liderce że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo beta wyszła dość wysoka. Od razu dała mi osobę do pomocy bym się nie przemeczala bo znała moja historię na temat poronienia. I gdy chciałam mogłam sobie podejść i usiąść i porozmawiać z nią. Niestety innych to bolało bo według nich byłam faworyzowana przez nią, ale gdy jednej osobie powiedziała prawdę to przyznała jej rację. Zresztą dużo dowiadywałam się na swój temat w momencie gdy poszłam na L4. Także nie ma reguły na ludzi....

No ja jeszcze nie wiem co będę mieć :) jakoś nie mam natchnienia zadzwonić i umówić się na prenatalne. Zresztą są nieobowiązkowe. Chociaż mój mnie namawia na nie...

Mam jeszcze takie pytanie: czy macie jednego ginekologa czy chodzicie np do dwóch? Bo właśnie się zastanawiam nad drugim lekarzem, bo ten do którego chodzę przyjmuje prywatnie i wiadomo każde badania kosztują, a tak to drugi by wystawiał skierowania na badania i przy okazji miałabym druga opinie.

Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyć :P Nie chcesz wiedzieć jaka płeć? :) Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić? :)

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Wróciłam. zmęczona jestem mega po dzisiejszym dniu ale ważne że koniec na dziś.

Mąż mnie wnerwia odkąd z pracy przyszłam to sie pozarlismy. Niech mi da dzisiaj święty spokój bo mu krzywdę zrobię...

Czym Cię wnerwia? Może pms? :P

dZhdp1.png

Wysłany: 20 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czego Cię wnerwil?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam jednego bo inni nie chcieli leczyć jak on więc i skierowań by nie dali pewnie... Bo jak mam innego i inne pomysły to tam się mam leczyć :P Nie chcesz wiedzieć jaka płeć? :) Same prenatalne chyba nie muszą być, wystarczy chyba usg zrobić? :)
    Jeśli chodzi o USG to jeszcze za wcześnie. Narazie chce by było wszystko dobrze :) nieważne czy córka czy syn :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie od samego wejścia ma jakieś "ale". Ja też chcę sobie usiąść, odpocząć po pracy, a on wrócił ok 16 z psem, ja przyszłam po 17 a w domu nic nie porobione, góra naczyń z wczoraj jeszcze, obiadu sobie nie podgrzał i czekał na mnie. Jeszcze zaraz do konsoli pewnie siądzie, bo ostatnio tylko to robi, a ze mną posiedzieć nie chce. Zaraz dostanie w łeb normalnie... Żeby się otrzeźwić.

Teraz coś zagaduje, a ja mam to w dupie. Mógłby się ogarnąć trochę, ja wszystkiego robić nie będę. I jeszcze panicza głowa boli, to teraz wszystko wokoło złe i bez kija nie podchodź.

Może i przed okresem mnie tak drażni. Ale już dzisiaj nie mam siły na nic, a muszę jeszcze powycinać na jutro kurczaki dla dzieci :/

I znowu mnie dzisiaj jajniki kłują. Oba na zmianę. Dziwne to wszystko ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Jeśli chodzi o USG to jeszcze za wcześnie. Narazie chce by było wszystko dobrze :) nieważne czy córka czy syn :)

No tak, ale to chyba w takim razie prenatalne warto zrobić by się upewnić?
    W sumie jak kiedyś sobie poczytałam ile badań jest dla określonego trymestru to masakra :p A jeszcze prywatnie to masa kasy...

dZhdp1.png

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ