Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja czekam na telefon, bo na dniach mają dzwonić z tej drugiej pracy ponoć. Zobaczymy, co to wyniknie z tego. Bo jeszcze tam rozważają zatrudnienie nowej osoby, bo może rozłożą pracę na obecną kadrę - chyba jest ich tam dużo. Ale kolega męża mówił, że jak tylko będzie miejsce wolne to idę ja.
Najbardziej się obawiam, jakby dali mi umowę próbną na 3 miesiące, a mi się wtedy na przekór wszystkiemu udaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
To i tak bys się cieszyła
ale jako kto byś szla? Bo do państwowki? W panstwowce daja na rok albo jak masz stopien to od razu na nieokreslony. Ja po stazu bede zatrudniana w panstwowkach tylko na nieokreslony.
-
Do państwowego żłobka. Nie ma tam żadnych stopni. Jako nauczyciel/ wychowawca, tak jak teraz. Na razie się nie nastawiam, bo nie wiem, czy zadzwonią. Dzisiaj ta żona kolegi męża pytała o mnie, czy nadal jestem zainteresowana i w ogóle. Czekam na telefon i będę coś więcej wiedziała wtedy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
ALex a wiesz ze tam może być ;p bo tutaj bardzo chcesz i nie wychodzi
nagle nowa praca głowa trochę zajęta nie koniecznie aż taki super moment na dzidzie u benc ;p pisałam wam myśmy mieli plany takie w czerwcu kupiliśmy dom 40 km od starego miejsca wiec chciałam poczekać do września i zrezygnować z pracy pójść na kuronia i szukać u nas nowej , aczkolwiek wiedziałam ze szybko znajdę ten kuron to miałbyś taki na w razie wuu . Wtedy tez zaczęliśmy się starać o dzidzie ale ja nie liczyłam na to ze odrazu nam się uda , chciciaz jakby się udało to i tak miałam plan w głowie i fajnie ;p No i tak się udało 2 dni po podpisaniu wypowiedzi test 2 kreski
Haha niby miałam wtedy jeszcze miesiąc wypowiedzenia mogłam zrezygnować , mówiąc ze jestem w ciąży a nie wiedziałam o tym , a miałam stały kontrakt czyt czas nieokreślony . Ale nie chciałam tam pracować
na szczęście po2 tyg prace zaczęłam i nie było tak złe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:03
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
No ja się obawiam, że później musiałabym poczekać na nową umowę ze staraniami. Bo tak to bym została bez kasy. Kij z tym, że nowa praca - dziecko ważniejsze. Ale najpierw muszę ustalić warunki, umowę itd. Czy mi się opłaci przechodzić już w tej chwili
Czy dopiero na wakacjach na luzie, jak dzieci oddam. Bo teraz ten Egipt też i w nowej pracy musiałabym znowu wszystko ustalać. A do czerwca już chwila. Myślałam, że jakoś się dotoczę do wakacji i wtedy będzie ta nowa praca, bo tak wstępnie byłam z nimi umówiona. A tutaj tak nagle znowu się odezwali.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jesli lepsza to warto
pewnie zrozumieja plany na urlop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:09
-
Najbliższe dni pewnie pokażą. Skoro dzisiaj pytała, to może zadzwoni.
Moja współpracownica idzie na L4, bo przeziębiona. Od jutra czeka mnie jeszcze gorsza zadyma w pracy. Muszę iść na 7.30 i pewnie dłużej zostaćLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Najbliższe dni pewnie pokażą. Skoro dzisiaj pytała, to może zadzwoni.
Moja współpracownica idzie na L4, bo przeziębiona. Od jutra czeka mnie jeszcze gorsza zadyma w pracy. Muszę iść na 7.30 i pewnie dłużej zostać
Ty to chyba dopiero w tym Egipcie odpoczniesz... Wszyscy co chwila na L4 zwolnienia czy cokolwiek a Ty dalej ciągniesz z tymi dzieciaczkami...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Najbliższe dni pewnie pokażą. Skoro dzisiaj pytała, to może zadzwoni.
Moja współpracownica idzie na L4, bo przeziębiona. Od jutra czeka mnie jeszcze gorsza zadyma w pracy. Muszę iść na 7.30 i pewnie dłużej zostać
Platne chociaz dodatkowo? -
I pomyśleć dziewczyny ze tyle dziewczynek chce byc nauczycielkami/ przedszkolankami... tyle osób idzie na pedagogikę... Od lat oblężenie ma ten kierunek... A potem co? Wszelkie wizje uroczej pracy z dziećmi pękają jak banka... Przykre...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja nie chcialam byc nauczycielem ;p u mnie to przypadek... ja chcialam pracowac z osobami niepelnosprawnymi... ale i tak banka pryska.
-
Ja też byłam na L4 po tym HSG, to rozumiem, że też ciężko miała. ALe było wtedy mało dzieci
A u mnie 14, pewnie grupy połączą, więc jutro znając życie będziemy miały z 20 we dwie.
A nadgodziny nie są płatne, tylko kiedyśtam do odebrania. Czasem się przydaje, jak wychodzę do lekarza albo coś...
A na Egipt już się tak cieszę, że masakra. Nie mogę się doczekaćDobrze, że się od razu zdecydowaliśmy, zapłaciliśmy i czekamy. Mąż sprzęt na razie kolekcjonuje. To buty do wody, to kamerę kupił (bo miał pretekst, żeby znowu coś z elektroniki kupić), okulary przeciwsłoneczne. Będzie miał walizkę elektroniki jak tak dalej pójdzie
Ja muszę się zaopatrzyć w letnie sukienki.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Seli wrote:Ja nie chcialam byc nauczycielem ;p u mnie to przypadek... ja chcialam pracowac z osobami niepelnosprawnymi... ale i tak banka pryska.
No Ty to akurat masz dwa w jednym w tej pracyale tak czy siak ma sie wizję milej i przyjemnej pracy z dziećmi a tu od was tyle sie naczytałam ze cieszę sie ogromnie na to ze jednak nie poszłam w ta stronę na studia
Pamiętam jak kiedyś startowałam do przedszkola prywatnego do pracy jako pomoc nauczyciela (z racji doświadczenia w pracy z dziećmi podobno nie miało byc problemu z tym żeby sie tam dostać) i byłam na rozmowie, posiedziałam z dzieciaczkami, wszystko fajnie odezwiemy się. I co? Napisali mi maila chyba z kwadrans po moim wyruszeniu od nich ze jednak nie. Nawet do domu nie zdążyłam dotrzeć, ba nawet w połowie drogi nie byłamTo nie mogli tego powiedzieć? Nie wierze ze nie wiedzieli wcześniej co zrobią bo nagle im nie pasowało ze nie jestem po pedagogice
ale że wzięli mnie na rozmowę wiedząc ze jej nie mam to pikus, widać mało istotne to było
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja jestem po reso
Chciałabym kiedyś pracować jako kurator albo w domu dziecka... Ale to trzeba mieć plecy i większe doświadczenie. Teraz to ja nie chcę robić zawrotnej kariery, tylko w ciążę zajść
Mogę się między żłobami przenieść, bo takiej pracy mi nie będzie szkoda, jak pójdę na macierzyński
Terka, to dziwna sprawa. Ale czasem pracodawcy nie myślą, widzę po swojej szefowej. Ona to ma mózg jak orzeszek chybaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja jestem po reso
Chciałabym kiedyś pracować jako kurator albo w domu dziecka... Ale to trzeba mieć plecy i większe doświadczenie. Teraz to ja nie chcę robić zawrotnej kariery, tylko w ciążę zajść
Mogę się między żłobami przenieść, bo takiej pracy mi nie będzie szkoda, jak pójdę na macierzyński
Terka, to dziwna sprawa. Ale czasem pracodawcy nie myślą, widzę po swojej szefowej. Ona to ma mózg jak orzeszek chyba
Wtedy mi bylo smutno (znajoma tam pracowała i bardzo sobie chwaliła chociażby z racji dużej ilości zajęć typu hipoterapia czy basen ) ale teraz... Psiiidalej tej pedagogiki nie robiłam i robić nie będę
do opieki nad pojedynczymi dziećmi prywatnie mi niepotrzebna, a nawet lepiej mi sie w takim trybie pracuje niż w przedszkolu
Pedagogiki to teraz będę miała po uszy pewnie, od wakacji pełny etat jak nic
Alex a do domu dziecka to chyba łatwiej dostać sie jak juz sie bylo tam np jako wolontariusz czy cos... Ale czy to daje taka pewność? Wątpię
Czyli mamy dwie babeczki po pedagogice totalnie innej niż ta w której pracująWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:52
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm