Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocku nie ma problemu, po reso sie dostaniesz i mozesz pracowac nawet w wiezieniu ;p mam kumpele ze studiow a ona nie ma plecow... Z praktyk weszla ;) ja prace moglabym zmieniac jak rekawiczki. Ale chcialam ten staz zrobic...
    Ja mam rehabilitacje i edukacje. Pracowalam jako pomoc rok w specjalnej - ale zostac sie nie dalo z awansu bo tez byly ploty i dziwne akcje o mezczyzn.... ja mam pecha chyba ;p trafilam tylko raz na super robote a tak to... choc tu tez mam grupe wsparcia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w więzieniu miałam praktyki 3 razy. Ale za pracę na stałe to podziękuję. Może w zakładzie dla kobiet, ale faceci to jak na mięso reagowali... I jakoś nie czułam się zbyt komfortowo. Poza tym, to poziom stresu x100 dodatkowo. Na razie skupiam się na ciąży :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, wiec i ta praca musisz przestac sie tak stresowac ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu w więzieniu musi byc nieźle.. Alex bo właśnie trzeba te stresy jakoś wyeliminiwac.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALex No w więzieniu to raczej kobiety są na duży stres narażone a Twoim wypadku (planowanie ciąży) nie jest wskazany ;p
    Swoją droga poczekasz zobaczysz , co ma być to będzie nie ma co z góry zakładać ;p ciąża to nie choroba i można z nowa praca grzbiet pogodzic grunt to chcec ;p a chcieć znaczy moc ;)
    Mnie naszło na loda z mc ;D i mówię ze chce mi się loda ;D a on i ci mam jechać na mc ? A ja No nie nie kusisz ;D on do mnie ze musi bo będę gadac ;D a ja ze nie nie będę nie musisz ale możesz ;D ubrał się i pojechał ;p mmm kochany ❤️;p

terka lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mii dobijasz ;p ja też mam dzisiaj ogromną ochotę na lody, ale jeszcze mnie choroba do końca nie puściła i sobie nie mogę pozwolić ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też właśnie na loda z Maca miałam ochotę :) Ale coś mnie gardło pobolewa więc sobie odpuściłam. Teraz mnie naszło jeszcze na wekę z dżemem, to wciągnęłam małą kanapkę :) Piję meliskę i idę spać. Jutro ciężki dzień... Ale jakoś trzeba przetrwać. Środa minie, tydzień zginie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja tez używam tego zdania na poprawę humoru ;D ale nie wiem czemu to prawda ze jak środa mi ir to później już z górki ;p
    Aa lodzik był pycha ale się zamuliłam tetaz tym lodem ;D będę zdychać teraz przez chwile hehe

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się poklocilam dziś z moim, tak mnie wkurzył. Poszłam do sypialni i siedzę. Faceci czasem naprawdę przeginaja.
    Przerabane macie w tej pracy dziewczyny. Ja pracuje w dużej korporacji, ludzie w każdym wieku chociaż ja jestem najmłodsza w swoim dziale. Jest różnie. Teraz się toczy batalia o otwarte okna. Połowa (wiek 35+) ciągle otwiera okna a młodszym osobom zimno :( ja jeszcze siedzę w przeciągu ciągle, wkurza mnie to strasznie, a jak się poskarze to słyszę że ludzie chorują bo okien nie otwierają.. Właśnie chyba odwrotnie, zawieje kogoś i finał. Zaduchu nie lubię ale zimna też nie.. A jeszcze w kwietniu ma być przemeblowanie dzialu i zmieniamy miejsca, boję się że wyląduje obok kogoś kto ciągle okna lubi otwierać :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do lodów zima- nawet lepiej dla organizmu je jesc niż latem (chociaż wiadomo ze latem większa ulge przynoszą) bo nie ma takiej różnicy temperatur wtedy a latem jest gorąco a tu bum zimnym w gardło ;)
    Ja osobiście wszelkie infekcje gardła właśnie lodami leczę :D na mnie działa super :D :D :D

Magda-i jedni i drudzy maja racje. Z racji ze jak sie nie wierzy pomieszczen to tez można chorować. W przeciągu siedzieć tez słabo chociaż z dwojga złego lepiej ubranym bardziej lepiej w chłodniejszym miejscu niż cieplejszym. Lepsze dla zatok i ogólnie dla dróg oddechowych jak sie przewietrzy niż jak powietrza nie ma i tylko ciepielko z centralnego...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody podobno najlepiej zima ;) Mi - odpowiednia postawa meza :p

Dziewczyny ja zawalu dostane jak mam mierzyc tepersture przez kolejne dni ;p raz, ze nigdy takiego wykresu nie mialam to jeszcze takie temperatury... :)

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli! Kurka szalejesz! :D to co? Progesteronik dzisiaj? :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady dzis... Niose ze soba do roboty blender kielichowy i mam na 8... ale cos czuje, ze ten progesteron ladny wyjdzie ;D
    Jejciu, pierwszy raz mam tak widoczny skok i w ogole piekny wykres. Az dwa razy temperature mierzylam ;p ale ta druga byla o 0.03 wieksza ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie dam rady dzis... Niose ze soba do roboty blender kielichowy i mam na 8... ale cos czuje, ze ten progesteron ladny wyjdzie ;D
    Jejciu, pierwszy raz mam tak widoczny skok i w ogole piekny wykres. Az dwa razy temperature mierzylam ;p ale ta druga byla o 0.03 wieksza ;p

Będzie za drugim pomiarem wyższa bo nagrzany termometr jest ;)
    To co to jutro idziesz? ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomachalam nim ;p mam taki dobry dosc ten ;)
    Tak, jutro podskocze. Zastanawiam się nad betą... bo w niedziele musze odstawic dupka... Tyle, ze w sobote mam zajecia. Przeciagnac dupka do poniedzialku? Zrobic bete i odstawic? Czy jak mam dostac to dostane mimo dupka?

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pomachalam nim ;p mam taki dobry dosc ten ;)
    Tak, jutro podskocze. Zastanawiam się nad betą... bo w niedziele musze odstawic dupka... Tyle, ze w sobote mam zajecia. Przeciagnac dupka do poniedzialku? Zrobic bete i odstawic? Czy jak mam dostac to dostane mimo dupka?

Haha no to jak pomachałaś to siebie w ruch wprawiłaś :D wierze ze masz dobry-po prostu fizyka tak działa :D
    Myślę że jak tak dalej będzie to możesz próbować bete ale nie jutro bo pewnie za wcześnie będzie... W sobotę byłoby najlepiej ale z tego co pamiętam to miałaś tam ceny z kosmosu w weekendy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 05:32

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha no to jak pomachałaś to siebie w ruch wprawiłaś :D wierze ze masz dobry-po prostu fizyka tak działa :D
    Myślę że jak tak dalej będzie to możesz próbować bete ale nie jutro bo pewnie za wcześnie będzie... W sobotę byłoby najlepiej ale z tego co pamiętam to miałaś tam ceny z kosmosu w weekendy..

Nie no wiem, wiem :D

W sobote jest jedno labolatorium, gdzie sie jedzie pol miasta ale ceny nie sa tragiczne. Moze podjade jak sie uda. Do 14 to na pewno mam zajecia. Potem moze mykne z reszty :D

Jeju ale glodna jestem dzis z rana ;p i mam taki okropny posmak w ustach. Podobnie mialam na vissane ;p

Maz mnie przyciagnal w lozku i chcial zobaczyc wykres po czym mruknal "we have baby" i spi dalej ;p hahaha

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Seli Twoja tempka naprawdę obiecująco wygląda :D ładny wzrost :)
    Tak w ogóle witam się w środowy poranek :)
    Wczoraj zasnelam o 19 i spałam do 5- calutkie 10h nieprzerwanego snu ;) od trzech dni czuje ból w podbrzuszu jak na @ więc się szykuje na to :( ale mam plan na kolejny cykl więc się nie załamuje :) dziś ciężki dzień w pracy, nie dość że 10h to jeszcze jadę w teren a pogoda nie wiosenna :( ale jakoś przetrwam :/ miłego dnia Wam życzę ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no wiem, wiem :D

W sobote jest jedno labolatorium, gdzie sie jedzie pol miasta ale ceny nie sa tragiczne. Moze podjade jak sie uda. Do 14 to na pewno mam zajecia. Potem moze mykne z reszty :D

Jeju ale glodna jestem dzis z rana ;p i mam taki okropny posmak w ustach. Podobnie mialam na vissane ;p

Maz mnie przyciagnal w lozku i chcial zobaczyc wykres po czym mruknal "we have baby" i spi dalej ;p hahaha

Hahaha świetny mąż :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Wow Seli Twoja tempka naprawdę obiecująco wygląda :D ładny wzrost :)
    Tak w ogóle witam się w środowy poranek :)
    Wczoraj zasnelam o 19 i spałam do 5- calutkie 10h nieprzerwanego snu ;) od trzech dni czuje ból w podbrzuszu jak na @ więc się szykuje na to :( ale mam plan na kolejny cykl więc się nie załamuje :) dziś ciężki dzień w pracy, nie dość że 10h to jeszcze jadę w teren a pogoda nie wiosenna :( ale jakoś przetrwam :/ miłego dnia Wam życzę ;)

Ja tak potrafię pospać :D

Środa minie tydzień zginie :D i zaraz weekend.

Brałaś może antykoncepcyjne leki wcześniej? Powiem Wam, że panikowałam o tą moją endometriozę i jajnik... Ale wydaje mi się, że to po prostu mi się wszystko dopiero normuje. A widzę często, że 5 cykle u wielu kobietek to jakiś armagedon :P Nie wiem czy to właśnie tak po tabletkach czy jak :P

dZhdp1.png

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ