Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/78ae80f6e33af.png.html

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/78ae80f6e33af.png.html>2018-03-21.png</a>

nie wiem czy się wyświetli... Ale tutaj miałam proga 10 po takiej owulacji, a wykres wyglądał moim zdaniem gorzej :P
    Teraz Twój wykres ładniej wygląda :D bo przedtem takie skoki z dnia na dzień a teraz ładna ciągłość jest :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Seli wygrywa w konkursie -najladniejszy wykres w tym miesiącu!☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dlatego mam tyle przeczuć :P a poprzedni (czyli ten między tym co pokazałam, a tym co mam teraz) wyglądał okropnie i trwał 39 dni ;/ masakra....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, podziwiam was że tak skrupulatnie monitorujecie swój cykl. Ja zawsze wychodziłam z założenia 'co ma być to będzie'. Bo przy mojej zmianowej pracy mierzenie temperatury jest bezsensowne. Zawsze tylko patrzyłam kuedya by @, i jeśli nie przychodził w terminie to wtedy się martwiłam. Poza tym od 18 roku życia byłam na tabletkach antykoncepcyjnych przez prawie 6 lat. Dla swojej wygody, jak i mój były chłopak nie chciał mieć dzieci... Facet ma dziś 33 lata i wciąż o nich nie myśli. Wtedy to on bardziej monitorował mój cykl niż ja. A obecny partner po dłuższej rozmowie stwierdził że możemy spróbować starać się o dziecko. I tak jakoś w grudniu 2016 odstawiłam je :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Kurczę dziewczyny, podziwiam was że tak skrupulatnie monitorujecie swój cykl. Ja zawsze wychodziłam z założenia 'co ma być to będzie'. Bo przy mojej zmianowej pracy mierzenie temperatury jest bezsensowne. Zawsze tylko patrzyłam kuedya by @, i jeśli nie przychodził w terminie to wtedy się martwiłam. Poza tym od 18 roku życia byłam na tabletkach antykoncepcyjnych przez prawie 6 lat. Dla swojej wygody, jak i mój były chłopak nie chciał mieć dzieci... Facet ma dziś 33 lata i wciąż o nich nie myśli. Wtedy to on bardziej monitorował mój cykl niż ja. A obecny partner po dłuższej rozmowie stwierdził że możemy spróbować starać się o dziecko. I tak jakoś w grudniu 2016 odstawiłam je :)
    Ja do tej pory też miałam takie założenie co ma być to będzie ale teraz wkurza mnie fakt że nie wiem co tam w środku się dzieje z czystego lenistwa- bo mi się nie chce mierzyć tej temperatury :/ więc od następnego cyklu będę się obserwować żeby mieć choć jakiś pogląd na to czy może coś pykło czy raczej nastawiac się na @ bo teraz te czekanie na datę @ to jakaś męczarnia :( A tak jakbym mierzyla tempke to bym wiedziała czy spada czy rośnie i co się w ogóle dzieje :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 18 r.ż. miałam torbiele i przerobiłam wiele hormonów, mając 21 lat (równe 5 lat temu od dziś) miałam operację i usunięto mi jajnik i torbieloguza i jajowód. Potem miałam znów hormony i odstawiłam je w październiku. Cholernie się bałam, że znów nawroty będę miała, że same torbiele itp. Wolałam obserwować, stresowało mnie to momentami ale dzięki temu w tym cyklu i poprzednim wiem na czym stoję.

W tamtym ginka w 17 dc stwierdziła, że owulacja była... A jej nie było :) bo 7dpo sprawdziłam proga. W tym za to ten nowy powiedział, że nie było owulacji... A ewidentnie chyba była :P jutro się potwierdzi:P Ale gdyby nie to to bym wierzyła ślepo we wszystko...

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy do jutra.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie dzisiaj zwariowany dzien, ale jakoś przeżyłam: ) siadamy do obiadu dopiero. Poczytałam Was i nadrobilam szybko.
    Seli u Ciebie ewidentnie coś jest na rzeczy; ) przeczuwam pozytywne wiadomości: )
    Kryha i jak z tym chrzesniakiem? Faktycznie ze stresu czy coś mu sie stało?

Patulka na pewno wszystko będzie dobrze z dzidzią więc Ty sie tak nie przejmuj :)

A u mnie w pracy dzisiaj szefowa tort przyniosła, że ma urodziny i w ogóle ochy i achy... przyniosła nam po kawałki, chodziła cała w skowrnkach i sie przymilała, nawet nam bluzy robocze w końcu ogarnęła i buty. Całkiem fajne, mama od mojego Szymka szyła. Szefowa chyba w końcu się zczaiła że powinna się ogarnąć. Albo to tylko chwilowe... bo dzisiaj mimo zapierniczu całkiem inna atmosfera w pracy byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 17:39

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama znalazła u niego jeszcze siniaka na skroni. Mały mówił że upadł w przedszkolu, ale jak tam dzwoniłam, to nie kojarzą takiego zdarzenia.
    Ogólnie już się lepiej czuje, ale co tam lekarze stwierdzili to jutro się dopiero pewnie dowiem

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to skąd tego siniaka może mieć ?;O

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i faktycznie przewrócił się w tym przedszkolu, ale nikomu nie powiedział.
    On jest taki wstydzioszek trochę.
    Jak był u mnie w sobotę, to nagle się rozpłakał niby bez powodu. A się okazało że chciał do toalety, ale wstydził się powiedzieć.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alex :) Dzięki za przeczucia, jak jest nas dwie to mi raźniej hehehe :D po dzisiejszym dniu pracy to nawet w tyłku mam mój staż :P Zazdroszczę Ci atmosfery, u mnie... Jestem dumna z siebie ale ogólnie słabo było.

Kryha, to jakoś przeoczyłam tą historię... Co jest? To bardzo niebezpieczne miejsce na skroni ;/

Kurczę, wzięłam prysznic i wysypki dostałam na ramionach, trochę dekoldzie i na lewej stopie.... Dziwne takie place pieczące. Kurczę, ani nowy płyn, ani nic...

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, mój siostrzeniec rano stracił przytomność, miał szczękościsk i się dusił. Jest teraz w szpitalu na obserwacji

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Seli, mój siostrzeniec rano stracił przytomność, miał szczękościsk i się dusił. Jest teraz w szpitalu na obserwacji

O matko... Ale wiadomo dlaczego? Jak taki wstydniś to mógł sobie coś zrobić i nie powiedzieć, albo ktoś coś mu zrobił i nie powie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma monitoringu w przedszkolu? U nas na salach jest i w razie czego można sprawdzić, kilka razy włączałyśmy daną sytuację, żeby sprawdzić jak to się stało...
    Biedny mały :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A nie ma monitoringu w przedszkolu? U nas na salach jest i w razie czego można sprawdzić, kilka razy włączałyśmy daną sytuację, żeby sprawdzić jak to się stało...

Tez o tym pomyślałam

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te monitoringi to dobra rzecz....

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Szczerze nie mam pojęcia czy jest monitoring...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O matko... Ale wiadomo dlaczego? Jak taki wstydniś to mógł sobie coś zrobić i nie powiedzieć, albo ktoś coś mu zrobił i nie powie.

Jeszcze nie wiadomo. Albo przez ten uraz albo jakaś reakcja stresowa bo jego rodzice w sobotę wyjechali na 2tygodnie i teraz jest z babcią

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ