Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/78ae80f6e33af.png.html

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/78ae80f6e33af.png.html>2018-03-21.png</a>

nie wiem czy się wyświetli... Ale tutaj miałam proga 10 po takiej owulacji, a wykres wyglądał moim zdaniem gorzej :P
    Teraz Twój wykres ładniej wygląda :D bo przedtem takie skoki z dnia na dzień a teraz ładna ciągłość jest :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Seli wygrywa w konkursie -najladniejszy wykres w tym miesiącu!☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dlatego mam tyle przeczuć :P a poprzedni (czyli ten między tym co pokazałam, a tym co mam teraz) wyglądał okropnie i trwał 39 dni ;/ masakra....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, podziwiam was że tak skrupulatnie monitorujecie swój cykl. Ja zawsze wychodziłam z założenia 'co ma być to będzie'. Bo przy mojej zmianowej pracy mierzenie temperatury jest bezsensowne. Zawsze tylko patrzyłam kuedya by @, i jeśli nie przychodził w terminie to wtedy się martwiłam. Poza tym od 18 roku życia byłam na tabletkach antykoncepcyjnych przez prawie 6 lat. Dla swojej wygody, jak i mój były chłopak nie chciał mieć dzieci... Facet ma dziś 33 lata i wciąż o nich nie myśli. Wtedy to on bardziej monitorował mój cykl niż ja. A obecny partner po dłuższej rozmowie stwierdził że możemy spróbować starać się o dziecko. I tak jakoś w grudniu 2016 odstawiłam je :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Kurczę dziewczyny, podziwiam was że tak skrupulatnie monitorujecie swój cykl. Ja zawsze wychodziłam z założenia 'co ma być to będzie'. Bo przy mojej zmianowej pracy mierzenie temperatury jest bezsensowne. Zawsze tylko patrzyłam kuedya by @, i jeśli nie przychodził w terminie to wtedy się martwiłam. Poza tym od 18 roku życia byłam na tabletkach antykoncepcyjnych przez prawie 6 lat. Dla swojej wygody, jak i mój były chłopak nie chciał mieć dzieci... Facet ma dziś 33 lata i wciąż o nich nie myśli. Wtedy to on bardziej monitorował mój cykl niż ja. A obecny partner po dłuższej rozmowie stwierdził że możemy spróbować starać się o dziecko. I tak jakoś w grudniu 2016 odstawiłam je :)
    Ja do tej pory też miałam takie założenie co ma być to będzie ale teraz wkurza mnie fakt że nie wiem co tam w środku się dzieje z czystego lenistwa- bo mi się nie chce mierzyć tej temperatury :/ więc od następnego cyklu będę się obserwować żeby mieć choć jakiś pogląd na to czy może coś pykło czy raczej nastawiac się na @ bo teraz te czekanie na datę @ to jakaś męczarnia :( A tak jakbym mierzyla tempke to bym wiedziała czy spada czy rośnie i co się w ogóle dzieje :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 18 r.ż. miałam torbiele i przerobiłam wiele hormonów, mając 21 lat (równe 5 lat temu od dziś) miałam operację i usunięto mi jajnik i torbieloguza i jajowód. Potem miałam znów hormony i odstawiłam je w październiku. Cholernie się bałam, że znów nawroty będę miała, że same torbiele itp. Wolałam obserwować, stresowało mnie to momentami ale dzięki temu w tym cyklu i poprzednim wiem na czym stoję.

W tamtym ginka w 17 dc stwierdziła, że owulacja była... A jej nie było :) bo 7dpo sprawdziłam proga. W tym za to ten nowy powiedział, że nie było owulacji... A ewidentnie chyba była :P jutro się potwierdzi:P Ale gdyby nie to to bym wierzyła ślepo we wszystko...

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy do jutra.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie dzisiaj zwariowany dzien, ale jakoś przeżyłam: ) siadamy do obiadu dopiero. Poczytałam Was i nadrobilam szybko.
    Seli u Ciebie ewidentnie coś jest na rzeczy; ) przeczuwam pozytywne wiadomości: )
    Kryha i jak z tym chrzesniakiem? Faktycznie ze stresu czy coś mu sie stało?

Patulka na pewno wszystko będzie dobrze z dzidzią więc Ty sie tak nie przejmuj :)

A u mnie w pracy dzisiaj szefowa tort przyniosła, że ma urodziny i w ogóle ochy i achy... przyniosła nam po kawałki, chodziła cała w skowrnkach i sie przymilała, nawet nam bluzy robocze w końcu ogarnęła i buty. Całkiem fajne, mama od mojego Szymka szyła. Szefowa chyba w końcu się zczaiła że powinna się ogarnąć. Albo to tylko chwilowe... bo dzisiaj mimo zapierniczu całkiem inna atmosfera w pracy byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 17:39

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama znalazła u niego jeszcze siniaka na skroni. Mały mówił że upadł w przedszkolu, ale jak tam dzwoniłam, to nie kojarzą takiego zdarzenia.
    Ogólnie już się lepiej czuje, ale co tam lekarze stwierdzili to jutro się dopiero pewnie dowiem

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to skąd tego siniaka może mieć ?;O

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i faktycznie przewrócił się w tym przedszkolu, ale nikomu nie powiedział.
    On jest taki wstydzioszek trochę.
    Jak był u mnie w sobotę, to nagle się rozpłakał niby bez powodu. A się okazało że chciał do toalety, ale wstydził się powiedzieć.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alex :) Dzięki za przeczucia, jak jest nas dwie to mi raźniej hehehe :D po dzisiejszym dniu pracy to nawet w tyłku mam mój staż :P Zazdroszczę Ci atmosfery, u mnie... Jestem dumna z siebie ale ogólnie słabo było.

Kryha, to jakoś przeoczyłam tą historię... Co jest? To bardzo niebezpieczne miejsce na skroni ;/

Kurczę, wzięłam prysznic i wysypki dostałam na ramionach, trochę dekoldzie i na lewej stopie.... Dziwne takie place pieczące. Kurczę, ani nowy płyn, ani nic...

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, mój siostrzeniec rano stracił przytomność, miał szczękościsk i się dusił. Jest teraz w szpitalu na obserwacji

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Seli, mój siostrzeniec rano stracił przytomność, miał szczękościsk i się dusił. Jest teraz w szpitalu na obserwacji

O matko... Ale wiadomo dlaczego? Jak taki wstydniś to mógł sobie coś zrobić i nie powiedzieć, albo ktoś coś mu zrobił i nie powie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ma monitoringu w przedszkolu? U nas na salach jest i w razie czego można sprawdzić, kilka razy włączałyśmy daną sytuację, żeby sprawdzić jak to się stało...
    Biedny mały :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A nie ma monitoringu w przedszkolu? U nas na salach jest i w razie czego można sprawdzić, kilka razy włączałyśmy daną sytuację, żeby sprawdzić jak to się stało...

Tez o tym pomyślałam

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te monitoringi to dobra rzecz....

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Szczerze nie mam pojęcia czy jest monitoring...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O matko... Ale wiadomo dlaczego? Jak taki wstydniś to mógł sobie coś zrobić i nie powiedzieć, albo ktoś coś mu zrobił i nie powie.

Jeszcze nie wiadomo. Albo przez ten uraz albo jakaś reakcja stresowa bo jego rodzice w sobotę wyjechali na 2tygodnie i teraz jest z babcią

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ