SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli sen niezły :D :D :D

No alergie teraz będą powoli dawać w kość.

Miss-przetrwasz, dasz rade :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaraz po 8 dzwonie do swojego lekarza czy na 10000% jest (powinien byc ale zawsze moze cos wypaść) i jadę do niego. Zobaczymy co mi powie...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jeszcze jakiś młody był ten facet :P Nawet wypisywałam do niego smsy :P aż po przebudzeniu się do męża bardziej przytuliłam bym nie miała głupich pomysłów haha :D

Jak Twój ogier Terka? Uspokoił się dziś?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj do 15.30 pracuję a później lecę odebrać paszport :) bo dzisiaj dłużej czynne. Dzisiaj znowu pół nocy nie spałam, a jak już zasnęła to pierdoły mi sie śniły. Także po takiej obserwacji widzę że u mnie te problemy ze snem są na tle nerwowym związanym z pracą w tym burdelu ;/
    Seli zazdroszczę wolnego tygodnia. Ja mam tylko poniedziałek wolny. A później to dopiero 3 dni majówka i Egipt pod koniec maja. Już się nie mogę doczekać; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I to jeszcze jakiś młody był ten facet :P Nawet wypisywałam do niego smsy :P aż po przebudzeniu się do męża bardziej przytuliłam bym nie miała głupich pomysłów haha :D

Jak Twój ogier Terka? Uspokoił się dziś?

Hahah wyrzuty sumienia? :D mi tez niedawno sie śniło ze poszłam do lozka z kimś bliżej nieokreślonym :P i ze potem chodziłam struta cały dzień bo nie wiedziałam czy mówić czy nie mówić :P :D
    Jak powiedziałam mężowi o tym to tylko sie śmiac zaczął ze nie pamiętam gościa ze snu tylko to jakie wyrzuty sumienia miałam w tym śnie :D :D :D

No chłop sie trochę uspokoił póki co. Chociaż cos tam podryguje sobie... ;) dzisiaj idziemy do lekarza bo wczoraj myślałam ze mi brzuch odpadnie taki twardy cały... Niech zerknie czy wszystko ok, nawet jeśli miałabym "na darmo" jechac bo wszystko ok to wole jechac...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam za jutro kciuki bo Ty musisz tą robotę zmienić. Nawet nie wiesz jak takie nerwy i niewyspanie działają na zdrowie...

U mnie może być fajnie z majówką bo w poniedziałek i piątek może zrobimy dyżury i wtedy będą 4 dni wolnego :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj do 15.30 pracuję a później lecę odebrać paszport :) bo dzisiaj dłużej czynne. Dzisiaj znowu pół nocy nie spałam, a jak już zasnęła to pierdoły mi sie śniły. Także po takiej obserwacji widzę że u mnie te problemy ze snem są na tle nerwowym związanym z pracą w tym burdelu ;/
    Seli zazdroszczę wolnego tygodnia. Ja mam tylko poniedziałek wolny. A później to dopiero 3 dni majówka i Egipt pod koniec maja. Już się nie mogę doczekać; )

Ja myślałam ze gdzieś w lipcu jedziecie a wy juz w maju... eeee to zleci zobaczysz :D
    Widzisz... Niech ta noc Cie utwierdzi ze dobrze zrobisz zmieniając prace. Bo nie można tak żyć... Wykończysz się w takiej atmosferze gdzie na sama myśl nie możesz spać...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hahah wyrzuty sumienia? :D mi tez niedawno sie śniło ze poszłam do lozka z kimś bliżej nieokreślonym :P i ze potem chodziłam struta cały dzień bo nie wiedziałam czy mówić czy nie mówić :P :D
    Jak powiedziałam mężowi o tym to tylko sie śmiac zaczął ze nie pamiętam gościa ze snu tylko to jakie wyrzuty sumienia miałam w tym śnie :D :D :D

No chłop sie trochę uspokoił póki co. Chociaż cos tam podryguje sobie... ;) dzisiaj idziemy do lekarza bo wczoraj myślałam ze mi brzuch odpadnie taki twardy cały... Niech zerknie czy wszystko ok, nawet jeśli miałabym "na darmo" jechac bo wszystko ok to wole jechac...

A ja właśnie nie poszłam do łóżka :P (a jak chodzę we śnie to rzadko mówię :P mój bywa zazdrosny bo zaraz myśli, że to pewnie z moim znajomym jakimś:P) :D

Jasne, lepiej niech lekarz sprawdzi, powie, żę jest ok.

Apropo... Słyszeliście o tym, że kobieta urodziła w domu w 24 tygodniu, przyjechało pogotowie i to dziecko do worka czarnego spakowało i jeszcze pytają "co z tym zrobić? - zrób co chcesz..." i ta kobicina wzięła to dziecko w tym worku z pępowiną i łożyskiem i jechała na kolanach z tym do szpitala... Masakra.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka z tym twardym brzuchem to może czegoś sie najadłaś co maluchowi nie pasowało. Moja przyjaciółka tak ostatnio miała i musiała przejść na lekkostrawne jedzenie bo wzdęcia miała.

A co do pracy - oby wypaliło. Fakt że to będzie stres związany z nową praca i w ogóle, ale zawsze to jakieś nowe wyzwanie i inne warunki. A nie obóz pracy bez poszanowania pracownika

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka z tym twardym brzuchem to może czegoś sie najadłaś co maluchowi nie pasowało. Moja przyjaciółka tak ostatnio miała i musiała przejść na lekkostrawne jedzenie bo wzdęcia miała.

A co do pracy - oby wypaliło. Fakt że to będzie stres związany z nową praca i w ogóle, ale zawsze to jakieś nowe wyzwanie i inne warunki. A nie obóz pracy bez poszanowania pracownika

Wyluzuj, inna atmosfera, spokojniej, inaczej może będzie :) A wtedy i organizm inaczej będzie pracować.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wątpię żeby wzdęcia ;) bo to jak wstawałam albo chodziłam sie nasilało a jak sie kładłam to lepiej było. I jak dłużej stałam to ciągło w dół.. Nie pamiętam jak jest mieć wzdęcia ale to chyba inne uczucie :P

Seli ja powiedziałam mężowi o tym śnie bo chyba pierwszy raz mi sie taki sen zdarzył to sie nim podzieliłam :P zresztą on i tak wie ze bym czegoś takiego nie zrobiła wiec moge mówić :P

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i alex-co innego stres z początku pracy (pewnie wkręcisz sie szybciej niż przypuszczasz) niż w związku z głupota ludzka i wyzyskiem ;)
    Tak wiec jutro czekamy na wiesci-koniecznie dawaj zaraz znać :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, nie no, mój też wie że bym nie zrobiła ale jakaś tam zazdrość jest :P Nie zapomnę jak wsiedliśmy do tego samego autobusu ale innymi drzwiami bo każdy chciał inaczej i zrobił po swojemu :P a mnie zaczął zaczepiać jakiś koleś i sobie rozmawialiśmy do kolejnego przystanku, a tamten jak widział to z drugiego końca autobusu (przepełniony był), to na kolejnym przystanku ustał chamsko między nami nic nie mówiąc :D a ja udwałam, że go nie znam :D potem trzy dni przeżywał :P U mojego to niska samoocena jeśli chodzi o wygląd fizyczny, ma bandzioch i się zapuścił jako dawny sportowiec, to i przeżywa wszystko. A ja lubię go czasem podrażnić to i wzmagam zazdrość :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadlam z tematu ale widze ze na tapecie nowa praca alex? Super! Oby sie powiodlo kochana! Terka na pewno uspokoisz sie na wizycie. Maly szaleje u Ciebie w brzuchu za dwóch.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny lekarz to szczytem przyjemności dzisiaj nie był. Ale trudno. Najważniejsze ze posprawdzał wszystko (niechętnie) i jest ok. Reszta mnie nie interesuje dzisiaj.

• terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Terka, nie no, mój też wie że bym nie zrobiła ale jakaś tam zazdrość jest :P Nie zapomnę jak wsiedliśmy do tego samego autobusu ale innymi drzwiami bo każdy chciał inaczej i zrobił po swojemu :P a mnie zaczął zaczepiać jakiś koleś i sobie rozmawialiśmy do kolejnego przystanku, a tamten jak widział to z drugiego końca autobusu (przepełniony był), to na kolejnym przystanku ustał chamsko między nami nic nie mówiąc :D a ja udwałam, że go nie znam :D potem trzy dni przeżywał :P U mojego to niska samoocena jeśli chodzi o wygląd fizyczny, ma bandzioch i się zapuścił jako dawny sportowiec, to i przeżywa wszystko. A ja lubię go czasem podrażnić to i wzmagam zazdrość :P

Seli agentko! :D biednego chłopa w takie emocje wprawiać :P

• kryha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No dziewczyny lekarz to szczytem przyjemności dzisiaj nie był. Ale trudno. Najważniejsze ze posprawdzał wszystko (niechętnie) i jest ok. Reszta mnie nie interesuje dzisiaj.

Wow, a co się stało?
    Ja pamiętam, że taki twardniejący brzuch to była normalka u mnie. Gorzej jeśli nie przechodzi po zmianie pozycji, poruszaniu się.

Najgorzej jak mój synek upodobał sobie rozpychanie się w jedną stronę. Normalnie taki stożek się twardy wtedy robił i dopiero jak się naciągnął, to odpuszczał. Niestety strasznie mi w tym miejscy potem rozstępy powychodziły :(

A ja dzisiaj odrobinkę lepiej się czuję. Całą noc nie mogłam spać, a teraz męczę owsiankę, żeby pozbyć się mdłości chociaż na chwilę.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Terka chodzi o tego lekarza co go kiedyś chwaliłaś, że taki śmieszny jest?
    Najważniejsze że wszystko jest dobrze :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Wow, a co się stało?
    Ja pamiętam, że taki twardniejący brzuch to była normalka u mnie. Gorzej jeśli nie przechodzi po zmianie pozycji, poruszaniu się.

Najgorzej jak mój synek upodobał sobie rozpychanie się w jedną stronę. Normalnie taki stożek się twardy wtedy robił i dopiero jak się naciągnął, to odpuszczał. Niestety strasznie mi w tym miejscy potem rozstępy powychodziły :(

A ja dzisiaj odrobinkę lepiej się czuję. Całą noc nie mogłam spać, a teraz męczę owsiankę, żeby pozbyć się mdłości chociaż na chwilę.

O biedna...

No u mnie twardniejący brzuch był i tylko jak leżałam to bylo lepiej. Jak wstawałam czy chciałam podnieść cos np dzbanek z piciem to juz opor robił. Ale najważniejsze ze wszystko ok nawet jak miałam taka a nie inna wizytę :P lekarz to nie kosmetyczka żeby zawsze milo było :P

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Terka, najważniejsze, że wszystko ok, pal licho, czy miły, czy nie :)

Ja dziś do 17 w pracy masakra :( nienawidzę tego że tak długo muszę tu być :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ