SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyda się wytrwałość, bo dzisiaj taki senny dzień, że głowa mi leci. A o dziwo w nocy spałam, mimo wczorajszych rozkminek i problemów :) Nie wiem, czy dobrze postanowiłam... Jedni mówią tak, drudzy tak. Ale w głębi duszy czuję, że dobrze wybrałam, przez wzgląd na leczenie. Jutro idę do szefowej, o ile się pojawi, zapytać o podwyżkę... Kilka dziewczyn już było, ale w sumie uzyskały wymijającą odpowiedź. Ale one krócej pracują. Ja chociaż przez wzgląd na staż i zaangażowanie mogłabym dostać. Tylko nie wiem, czy jej mówić o opcji pracy za "wyższą stawkę", żeby ją postraszyć :D nie może sobie pozwolić, żebym odeszła, bo znowu będzie szukała kogoś, a ma z tym problemy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny; ) ja sie szybko witam. Zmieniłam trochę nastawienie i powiem wam ze dzisiaj było całkiem znośnie w pracy :) dzieci mimo marudzenia były kochane, aż mi sie płakać zachciało jak sobie przypomniałam jakie dzidziusie przyszły do żłobka a to juz prawie dorośli: ) ale szefowej nie było cały dzień wiec i atmosfera inna.
    Ja właśnie muszę też TSH powtórzyć, ostatnio robiłam pod koniec stycznia. Po świętach sie wybiorę: ) może w poniedziałek pójdę rano to do gina będę miała nowe wyniki. U mnie już chyba końcówka okresu o dziwo, cos słabo leci. Moze faktycznie się normuje wszystko :)
    O 17.30 mam szkolenie więc zaraz się zbieram. Wypije tylko kawkę, przebiore sie i jadę. Na szczęście samochodem z koleżanką to nie muszę sie tłuc autobusem przez miasto ;)
    Mój mąż też wczoraj miał szkolenie, tak to załatwili że musiał iść na noc do pracy a następnego dnia od 11 30 do 18 szkolenie miał i później też na noc do pracy :/ ale jakoś przeżył :)
    O właśnie Alex apropo tsh, co ile badasz jego poziom? I na jakim poziomie Ci się utrzymuje? Pytam tak orientacyjnie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Przyda się wytrwałość, bo dzisiaj taki senny dzień, że głowa mi leci. A o dziwo w nocy spałam, mimo wczorajszych rozkminek i problemów :) Nie wiem, czy dobrze postanowiłam... Jedni mówią tak, drudzy tak. Ale w głębi duszy czuję, że dobrze wybrałam, przez wzgląd na leczenie. Jutro idę do szefowej, o ile się pojawi, zapytać o podwyżkę... Kilka dziewczyn już było, ale w sumie uzyskały wymijającą odpowiedź. Ale one krócej pracują. Ja chociaż przez wzgląd na staż i zaangażowanie mogłabym dostać. Tylko nie wiem, czy jej mówić o opcji pracy za "wyższą stawkę", żeby ją postraszyć :D nie może sobie pozwolić, żebym odeszła, bo znowu będzie szukała kogoś, a ma z tym problemy.
    Jeśli czujesz że dobrze wybrałaś to na pewno tak jest :) zdrowie przede wszystkim :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że czujesz to :) Ja bym powiedziała, że masz nową ofertę pracy, że się zastanawiasz i że byś została jakbyś dostała podwyżkę, jak nie to odchodzisz :P Przygotuj sobie nawet wypowiedzenie to padnie hahaha :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Seli to jakiś pomysł :) wieczorem napiszę najwyżej, nie wiem o której wrócę ze szkolenia.

Miss ja o niedoczynności wiem od września. W sierpniu badałam pierwszy raz. Później jakoś co miesiąc, w grudniu miałam w szpitalu dodatkowo, w styczniu powtarzałam przed wizytą u endo. I od tamtej pory nie sprawdzałam, bo dobrze się czuję. Muszę powtórzyć w przyszłym tygodniu i do endo się zapisać. Pod koniec stycznia miałam 1,56 :) A schodziłam od września z 5,49.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam... Bo powiedział, że ja mam spoko te tsh 2,30... I kazał odstwić leki i chyba do nic nie wrócę... W sumie te na io też odstawiłam na 2 tygodnie i widzę, że lepiej się czje bez nich.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    W sumie Seli to jakiś pomysł :) wieczorem napiszę najwyżej, nie wiem o której wrócę ze szkolenia.

Miss ja o niedoczynności wiem od września. W sierpniu badałam pierwszy raz. Później jakoś co miesiąc, w grudniu miałam w szpitalu dodatkowo, w styczniu powtarzałam przed wizytą u endo. I od tamtej pory nie sprawdzałam, bo dobrze się czuję. Muszę powtórzyć w przyszłym tygodniu i do endo się zapisać. Pod koniec stycznia miałam 1,56 :) A schodziłam od września z 5,49.
    Aha czyli badania co miesiąc na początku to nie przesada prawda? Bo ja się dowiedziałam pod koniec stycznia o chorobie, miałam wtedy tsh 4.74 a po miesiącu brania leków spadlo mi aż do 1.58 więc teraz się martwię że może za szybko i nabawie się nadczynności :/ mam teraz endo 17 kwietnia więc może zrobię badanie żeby zobaczyć co i jak :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, ogólnie to TSH może skakać w zależności od wielu czynników. Ja np na początku grudnia badałam i miałam 2,35. To się ucieszyłam że spadło, bo wcześniej ponad 3,5 miałam. A w szpitalu tydzień później miałam TSH 4. Od nieprzespanej nocy i stresu skoczyło, bo w styczniu już było 1,56 :) także warto przed wizytą mieć świeży wynik

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badam co miesiąc i jest 2,9 albo 2,3

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miss, ogólnie to TSH może skakać w zależności od wielu czynników. Ja np na początku grudnia badałam i miałam 2,35. To się ucieszyłam że spadło, bo wcześniej ponad 3,5 miałam. A w szpitalu tydzień później miałam TSH 4. Od nieprzespanej nocy i stresu skoczyło, bo w styczniu już było 1,56 :) także warto przed wizytą mieć świeży wynik
    Aha to ja już teraz wszystko wiem :) u mnie też od stresu chyba skacze :/ sprawdzę przed wizytą :) dziękuję za rade ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Aha czyli badania co miesiąc na początku to nie przesada prawda? Bo ja się dowiedziałam pod koniec stycznia o chorobie, miałam wtedy tsh 4.74 a po miesiącu brania leków spadlo mi aż do 1.58 więc teraz się martwię że może za szybko i nabawie się nadczynności :/ mam teraz endo 17 kwietnia więc może zrobię badanie żeby zobaczyć co i jak :)

Miss ja uważam, że badanie TSH co miesiąc nie jest przesadą :) Sama badałam co miesiąc jak się zaczęły u mnie problemy.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Miss ja uważam, że badanie TSH co miesiąc nie jest przesadą :) Sama badałam co miesiąc jak się zaczęły u mnie problemy.
    No właśnie ostatnio poszłam do rodzinnej po skierowanie to marudziła że za często robię :( ale jak coś to będę robić prywatnie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie ostatnio poszłam do rodzinnej po skierowanie to marudziła że za często robię :( ale jak coś to będę robić prywatnie :)

Dziwne, bo mi moja endokrynolog kazała wtedy co miesiąc robić :) na szczęście to nie jest drogie badanie :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo rodzinny to zawsze ma problem :P
    Mi miała problem wystawić receptę na euthyrox...

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie u endo nawet nie śmiałam zapytać o to jak często robić badania, bałam się że nawet za to ochrzan dostanę :/ ale teraz idę do innej babki i będę pytać wprost :)
    A z receptą nie będę miała problemu bo już się pytałam czy będę mogła do rodzinnej chodzić jak mi leki się skończą to powiedziała że nie ma problemu :) chociaż tu na rękę idą :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też powiedziała, że niby nie ma problemu a jak potrzebowałam to "mój problem" :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas diagnozowania i sprawdzania działania leków dobrze jest częściej sprawdzać.
    Tak-od stresu, zmęczenia i niedospania może sie wynik zmieniać dlatego trzeba na to uważać idąc na nie żeby było wiarygodne.
    Z rodzinnymi to zazwyczaj problemy są jeśli chodzi o jakiekolwiek skierowania gdziekolwiek :P

Seli-moze byc tak ze po odstawieniu będzie lepiej bo niedoczynności tak naprawdę nie ma tylko jest jakies chwilowe zaburzeniem i wtedy po lekach zaczyna byc gorzej niż przed i odstawienie jest lepszym pomysłem wtedy. Ale trzeba patrzeć i kontrolować wtedy

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja w sumie mam wyśrodkowane te tsh jeśli chodzi o normę... Więc zobaczymy co teraz wyjdzie :) Najbardziej boje się tej krzywej i prolaktyny :P
    Ja jutro będę spać ile mi się podoba (pewnie nie dłużej niż do 7 a pewnie i tak o 6 wstanę :P ) i pójdę od razu na badania by mieć z bańki.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No właśnie, ja w sumie mam wyśrodkowane te tsh jeśli chodzi o normę... Więc zobaczymy co teraz wyjdzie :) Najbardziej boje się tej krzywej i prolaktyny :P
    Ja jutro będę spać ile mi się podoba (pewnie nie dłużej niż do 7 a pewnie i tak o 6 wstanę :P ) i pójdę od razu na badania by mieć z bańki.

Tez wole przespać czas przed badaniem jak mam iść na czczo :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale mnie nosi... Ja wiem, że te badania nie wyjdą super i kolejny problem... uhhh.

dZhdp1.png

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ