SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kurczę, ale mnie nosi... Ja wiem, że te badania nie wyjdą super i kolejny problem... uhhh.

Nie nastawiaj sie tak! Stres na pewno Ci wyników nie poprawi a pogorszy... Oczywiście bedziemy czekały na wieści ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie na wyniki, czekanie na wizytę, czekanie na owulację, czekanie na okres... i potem od nowa :/

Ehh... Jak to jest, widać na usg pęcherzyk, widać ciałko żółte, widać jakieś płyny... wiele widać. A np. jajowodu nie? w sensie on mówił, że może być skręcony, to co, tego nie widać?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czekanie na wyniki, czekanie na wizytę, czekanie na owulację, czekanie na okres... i potem od nowa :/

Ehh... Jak to jest, widać na usg pęcherzyk, widać ciałko żółte, widać jakieś płyny... wiele widać. A np. jajowodu nie? w sensie on mówił, że może być skręcony, to co, tego nie widać?

No dziwne to ze nie widać... Jak dla mnie powinno byc widać skoro potrafią jakies maleństwa zobaczyć...

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nawet na opisie usg napisane jaka jest szyjka, że jest gładka a nie ma fałdek i w ogóle... To chyba to też mógłby zobaczyć? tak trochę małe logiczne to dla mnie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak widać jajowody na usg to jest z nimi coś nie tak, mamaginekolog kiedyś pisała.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az se poczytam. No ale widac tyle rzeczy a ich nie?...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mało znam i myślałam że widać ;) ale moze faktycznie skoro sa malutkie i widać je jak są juz za duże (czyli cos się dzieje) to moze niech ich nie widać lepiej :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak malutke? Mniejsze niz te cialko zolte i w ogole? Przeciez w googla jak sie wyszuka to az tak male nie sa... nie moge znalezc tego wpisu a nurtuje mnie to...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ale jak malutke? Mniejsze niz te cialko zolte i w ogole? Przeciez w googla jak sie wyszuka to az tak male nie sa... nie moge znalezc tego wpisu a nurtuje mnie to...

Tak jak mówię, nie wiem, nie znam się, zasugerowałam się tym co magda napisała (w sensie ze ma to sens ;) )

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... nie wydaje mi się, ze są mniej widoczne niż płyn czy kurcze struktura szyjki... widzialam na yt operacje torbieli i jajowod nie wygladal na jakis ultra cienki... nie wygladal jak klusek spaghetti a raczej jak grubosc malego palca u reki...

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm i jak wpisalam w googla to wszedzie pisze, ze widac jajowod. Nie mozna ocenic czy jest drozny czy nie bez kontrastu itp. Ale podobno widac...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hmm i jak wpisalam w googla to wszedzie pisze, ze widac jajowod. Nie mozna ocenic czy jest drozny czy nie bez kontrastu itp. Ale podobno widac...

Nie pomogę ale z chęcią się dowiem ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taką rozkminę na wieczór sobie zarzuciłam ;p i mam też inną... Bo po operacji była ciąża. Wtedy miałam robioną betę i kilka dni potem okres. Normalny, mocny. Nie plamienie a mocny okres... Może pozamaciczna? Po laparotomii i vissane jest duże ryzyko pozamacicznej... Ona niszczy jajowod? Zapycha?... czy jak... Ja czuje, ze ktos mnie mocno okaleczyl ta operacja....

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiem gdzie jest info o tym - w tym segregatorze #jestemkobietą :
    "warto dodać, że zdrowych jajowodow w usg nie widac. Widać tylko jeżeli jajowody są zmienione!".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 21:50

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile w tym prawdy... Skoro wszedzie o tym pisza ;p poza tym to nawet jesli to skret bylby widoczny...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No taką rozkminę na wieczór sobie zarzuciłam ;p i mam też inną... Bo po operacji była ciąża. Wtedy miałam robioną betę i kilka dni potem okres. Normalny, mocny. Nie plamienie a mocny okres... Może pozamaciczna? Po laparotomii i vissane jest duże ryzyko pozamacicznej... Ona niszczy jajowod? Zapycha?... czy jak... Ja czuje, ze ktos mnie mocno okaleczyl ta operacja....

Czyli rozumiem ze po operacji byłaś w ciąży?
    Jesli Ci beta spadla i pojawiła sie miesiączka to nie byla to ciąża pozamaciczna a biochemiczna.

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... To bylo tak, ze ja tylko raz tą bete zrobilam. Nie wiedzialam, ze trzeba dwa razy, a moja ginka wtedy powiedziala, ze nic nie widzi (po okresie) i tyle... to byl maj po operacji.

Dopiero sie obudzilam ;) wstaje i sie ogarniam na te badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 06:33

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ogarniam do pracy, znowu dzisiaj spałam jak zabita: ) to jest az niemozliwe. Chyba ze ze wczorajszego zmęczenia, wróciłam po 21 do domu z tego szkolenia.
    Dzisiaj mam na 18 dentystę więc też wieczór z głowy pewnie. Ale już jutro jedziemy po pracy do rodziców: )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, moze wyluzowalas z praca i to dlatego? ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex intensywnie ostatnio widzę masz ciągle cos :D

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ