SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-no innego wyjścia niż czekanie Ci nie zostało ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli... :( nie biorąc anty musisz byc pod stała kontrola? Nie tylko wtedy kiedy cos się dzieje?

Tak.... Bo co chwila się przecież coś dzieje ;( Bóle są mniejsze na co dzień, ale jak zaatakują to już masakra... No i już były dwa torbiele... a jak totalnie oleje to pewnie będzie ich więcej

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Znowu wpadam na chwilę się przywitać i podzielić się informacjami po porannej rozmowie z panią dyrektor nowego żłobka :) Wyjaśniłam jej sytuację, pomijając oczywiście sprawy związane z ciążą. I podziękowałam grzecznie za poświęcony czas itd. A ona że spoko, że rozumie sytuację, a jakbym chciała pracować od wakacji to pewnie znajdzie się miejsce! :D Że jesteśmy w kontakcie :) Wiadomo, to nie jest na 100% bo może będzie miała całą obsadę, ale nie skreśliła mnie i jestem nadal "w zawieszeniu" tak jakby, gdyby kogoś szukali od lipca jakoś. Wyszło lepiej, niż myślałam, bo jeden problem z głowy.
    W ogóle dzisiaj mnie energia rozpiera, ale pewnie ujdzie ze mnie w poczekalni u dentysty. Mam kilka zębów do zrobienia, głównie poprawki po poprzedniej dentystce. I chyba dzisiaj kanałówkę będę miała, bo niby mi poprzednia zrobiła i wszystko super, a jak obecny dentysta to zobaczył to się przeraził. Mam tylko nadzieję, że ząb mi się nie pokruszy cały, bo to czwórka na górze, a ponoć jest mega cieniutka - tak mi partaczka wywierciła :/ Boję się trochę...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to fajnie wyszło....

Mój mąż wrócił, rozmawiamy... On dostaje kolejną podwyżkę i następne miesiące to już w ogóle high life :P I kurczę... finansowo jest super, szkoda tylko, że to nie idzie w parze ze zdrowiem :( Przykre... Nagle będziemy zarabiać tyle miesięcznie co przed ślubem prawie rocznie... Pyta mnie się czy nie chciałabym zmienić pracy, gdziekolwiek nawet na pół etatu.... I teraz jeszcze bardziej nie wiem co robić bo chciałabym żyć i cieszyć się z tego co mam....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a kiedy kończy ci się ten staż? Może dociągnij go do końca i wtedy zdecydujesz :) Teraz sobie na spokojnie żyj, badania i wszystko ogarnij na spokojnie. Może za bardzo ciśniesz i się niepowodzeniami zrażasz. Widzisz, układa wam się wszystko w sferze finansowej, to teraz trzeba zadbać o resztę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończy 31.05 i do końca roku szkolnego chce pociągnąć... i chyba zostanę bo zmieni się dyrekcja i to na lepsze.

Denerwuje się niepowodzeniami, bardzo.. bo chciałabym być normalna, a nie co chwila chora na coś nowego ;/ Staram się dać sobie ten miesiąc i iść z badaniami do niego.

Żyje nam się po ślubie cudnie. Coraz więcej kasy, fajne mieszkanko... Mój mówi, że w dwa lata byśmy byli wstanie kupić większe mieszkanie bez kredytu a za gotówkę i te wynajmować albo sprzedać. Mamy dużo perspektyw, kochamy się bo naprawdę mnie trzyma jakoś w pionie... I wiem, że mamy naprawdę dobrze pod względem mieszkaniowym, finansowym, uczuciowym niż niejedni... Próbuje się na tym skupić :(

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, myślę że to dobra opcja - skupić się na sobie i na mężu, na waszej miłości. No i na kotach oczywiście! :D Bo dzisiaj po drugiego jedziecie czy jutro? Niepowodzenia się zdarzają. Gdyby nie trudności z zajściem w ciążę, żadnej z nas pewnie na forum by nie było. Ale zdarza się, że kobiety po 4, 5, a nawet 10 latach zachodzą w ciążę. Tego tak naprawdę nie przewidzimy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś do nas przyjeżdża, jeszcze trochę :D
    Masz rację Alex, ale emocjonalnie sobie nie radzę ostatnio, nie wiem czego to jest wina, a może mi psychika siada i tyle, staram się tłumaczyć hormonami ale chyba się już nie da :P ehhh... ten miesiąc odpuszczam, jeszcze bez hormonów bo mam te wizyty... niech on powie co tam uważa i zobaczymy. Wydaje mi się, że endometriozy nie widać w narządach rodnych ale przesunęła mi się na jelita bo mnie bardzo boli i to ponad blizną, bolało mnie tam często ale ostatnio jest makabrycznie. Dobrze, że mam wolne bo byłam skłonna nawet na pogotowie jechać - a do tego to mnie ciężko zmusić :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Seli. Masz ogromne plusy swojego życia i na nich najlepiej sie skupiać :)
    Moim zdaniem staż dociągnij. To 2 miesiące i wtedy rob co chcesz nic Cie nie trzyma w tym miejscu ;)

Alex- jak się pięknie potoczyło ;) niby nic pewnego ale jednak nadzieja jest :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 17:53

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh staram się, naprawdę się staram.... Boje się jednak kolejnego miesiąca cyklu i tego, że nic nie ruszy do przodu a tylko do tyłu...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh staram się, naprawdę się staram.... Boje się jednak kolejnego miesiąca cyklu i tego, że nic nie ruszy do przodu a tylko do tyłu...

Strach często pokazuje nam więcej i straszniej niż jest naprawdę ;)

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli dzisiaj ciesz się nowym członkiem rodziny ;) nie zadręczaj się tam jakim sywnikim bo cis ;p skup się na tym ze masz fajne życie , nie musisz żyć przysłowiowo od 1 do 1 .. masz męża co Cię kocha ;) możecie sobie pozwolić na szaleństwo ;p a uwiodczenie tej waszej miłości kiedyś się pojawi ;) zobaczysz spokojnie pomału i w zdrowiu się polepszy i naprawi ;p tylko do wszystkiego trzeba czasu czasami więcej niż mniej ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był przerażony moim stanem psychicznym we wtorek... A wiem, że może być gorzej ze mną. Nie wiem jak to rozegram... Nie pisałam tego ale myślałam, że się uda bo mijało 5 lat po operacji i byłaby to moja "nagroda", znak, że jestem zdrowa i jest ok. Nawet tą biochemiczną bym zniosła i się z niej cieszyła, a tu nic. Totalnie nic... Lepszej okazji by nie było...

Odezwałam się do tej koleżanki dziś też, ale widzę, że ją totalnie straciłam. Nie wiem o co chodzi, ale po prostu ona teraz zajmuje się swoją ciążą i w ogóle a ja jakbym była trędowata. Serio... Nie sądziłam, że jej tak odbije. Bo nie chciała teraz dziecka, nie są po ślubie, kończy staż jak ja, nie mieszkają nawet razem... Nie mówiąc o tym, że on z super płatnej pracy poszedł do sporo gorszej ale miał taki kaprys. Narzekała na to a teraz nagle bum. Co to nie ona bo jest w ciąży... Szkoda bo myślałam,że mam w końcu jakąś fajną koleżankę co z nią pójdę wypić kawę i pogadam, ale się nie da.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój mąż był przerażony moim stanem psychicznym we wtorek... A wiem, że może być gorzej ze mną. Nie wiem jak to rozegram... Nie pisałam tego ale myślałam, że się uda bo mijało 5 lat po operacji i byłaby to moja "nagroda", znak, że jestem zdrowa i jest ok. Nawet tą biochemiczną bym zniosła i się z niej cieszyła, a tu nic. Totalnie nic... Lepszej okazji by nie było...

Odezwałam się do tej koleżanki dziś też, ale widzę, że ją totalnie straciłam. Nie wiem o co chodzi, ale po prostu ona teraz zajmuje się swoją ciążą i w ogóle a ja jakbym była trędowata. Serio... Nie sądziłam, że jej tak odbije. Bo nie chciała teraz dziecka, nie są po ślubie, kończy staż jak ja, nie mieszkają nawet razem... Nie mówiąc o tym, że on z super płatnej pracy poszedł do sporo gorszej ale miał taki kaprys. Narzekała na to a teraz nagle bum. Co to nie ona bo jest w ciąży... Szkoda bo myślałam,że mam w końcu jakąś fajną koleżankę co z nią pójdę wypić kawę i pogadam, ale się nie da.

Przykre takie zachowanie :(

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo... Od samego początku zna moją historię :( wie ile mnie to kosztuje emocjonalnie i w ogóle. A już usłyszałam "my jesteśmy super płodni", "nie zbliżaj się do mnie bo ja muszę teraz uważać na siebie (miałam katar alergiczny)", "będzie po mnie miejsce to możesz popracować" i takie tam...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bardzo... Od samego początku zna moją historię :( wie ile mnie to kosztuje emocjonalnie i w ogóle. A już usłyszałam "my jesteśmy super płodni", "nie zbliżaj się do mnie bo ja muszę teraz uważać na siebie (miałam katar alergiczny)", "będzie po mnie miejsce to możesz popracować" i takie tam...

Wiesz co Ci powiem? Olej ją. Normalnie ciepłym moczem :D jest po prostu bezczelna tylko teraz to pokazuje jak bardzo...

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiesz co Ci powiem? Olej ją. Normalnie ciepłym moczem :D jest po prostu bezczelna tylko teraz to pokazuje jak bardzo...

Ale jest mi przykro, bo nie sądziłam, że taka jest... Co najlepsze ja mam do niej z alergią nie podchodzić a ma dziecko z jakąś poważną bakterią w klasie ;/ I nie wiem po co mi mówiła, właśnie chyba po to by tak się pastwić ;/

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, jak jak Terka mówi, zlej ją. Są ludzie i "ludzie". A jak ona zero empatii i zrozumienia, to też się nią nie przejmuj.
    Ja już w domu. Niestety ząb bez kanałów, poprzednia dentystka mi go spieprzyła. Ale ten mi go ładnie wyczyścił, kanałów nie mógł znaleźć, więc kiedyśtam w przyszłości może mi się ten ząb posypać :/ Umówiłam się znowu na 17 kwietnia żeby zrobić kolejnego zęba. Muszę ogarnąć wszystkie, żeby do niczego nie można było się przyczepić. Ostatnio to sobie zaniedbałam i mam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powinnam isc ;p ale tak jakos nie moge sie zebrac. Nie znam tu zadnego dentysty i boje sie znow szukania dobrego ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do Opola, mój to cudotwórca czasami :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ