SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Brałam ale teraz biorę tylko metforminę z większą dawką. Mam dobre tsh.
    No ja biorę ten euthyrox i też mam już ok tsh, w poniedziałek powtórzę badanie żeby we wtorek skonsultować z endo :) Seli powiedz mi bo Ty się najbardziej na tym znasz, jeśli faktycznie z badań wyjdzie że mam te policystyczne jajniki i io to to jakieś niebezpieczne dla mnie jest czy po prostu bardzo trudno będzie zajść w ciąże? Bo ja już zglupialam od czytania info w necie :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No nic... Powiem Ci tak, jeśli chcesz to MUSISZ zrobić w 3dc te shgb, androstendion, ASPAT, ALAT (ok 5 zł te próby wątrobowe kosztują), testosteron, dhea-s, lh, fsh, prolaktyna <-- bez tego nie ma pełne diagnostyki, serio. Bo któreś może być zaburzone albo są dobre i jest niewielki problem. Krzywą cukrową i insulinową też trzeba jednego dnia zrobić, polecam pół cytryny mieć ze sobą i tak to 2 h zajmuje takie badanie.
    No i moim zdaniem iść na monitoring, by popatrzeć jak w różnych dnia cyklu wyglądają jajniki. A jak trzeba to do innego miasta jeździć i poszukać ginekologa.
    I chyba tak zrobię te badania :/ bo dla mnie to też dziwne że bez badań można coś orzec

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie :) jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka :) no nie wiem bo musisz porobić badania.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miss tak jak pisza dziewczyny że najpierw powinien Ci badania zlecić. I z wynikami na ustawienie lekami i kazda biała gwiazda. Bo wymyślać to każdy sobie może jakies cuda.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie :) jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka :) no nie wiem bo musisz porobić badania.
    No owulacje raczej mam, przynajmniej czuje że ją mam i tempka też to potwierdza :) także chyba skorzystam z Twojej rady i wybiorę się na badania :) bo bez nich ani rusz a szkoda wyrzucać w błoto kasy na kolejne wizyty u gina to lepiej najpierw się zbadać :) A te wszystkie badania co napisałaś wcześniej to się robi na raz w 3dc? Bo czytałam że lh, fsh i testosteron w 3dc a prolaktyne i progesteron te 7dpo

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, prolaktyna też 3dc, a co do tempki... To jeśli ktoś ma pco to i testy owulacyjne są przefałszowane i temperatura.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To j powiem ze ginka mi nie kazala robic testów owu bo mam wysokie lh więc nie będą wiarygodne. Ja hormony badalam miedzy 3 a 5 dc.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny ;) dzisiaj znowu temperatura trochę spadła ; ( jak się jutro nie podniesie to pewnie nic z tego. Chociaż jak na mnie i tak jest mega wysoko.
    I coś z bólem gardła się obudziłam. Mam nadzieję ze to chwilowe bo nie chce być chora w tak piękną pogodę.
    Miss, wszystko na spokojnie. Zapytaj Endo o badania, może Ci zleci faktycznie. W końcu on od hormonów też jest i te choroby są ginekologiczno endokrynologiczne ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy owu też nie wychodziły :/ A co do tempki to tak jak pokazywałam, raz wyżej raz niżej ale teraz się utrzymuje wysoko i nie spada co drugi dzień :)
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady, bez Was bym zginęła :P porobie te badania co się da i wtedy z całym pakietem do gina pójdę i zobaczymy co powie :/
    Przepraszam Was że tak już drugi dzień przeżywam to ale dla mnie to był cios co usłyszałam od gina i musiałam Was się poradzić :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pojdzie w gore na pewno. Ładny wykresik.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ;D normalne, że się przeżywa :)

Alex, jak wysoko jak na Ciebie to wcale nie oznacza,że nic z tego, są i niskie tempki i wykresy i jest ciąża :) A widziałam dużo wykresów gdzie drugi cykl z clo zaskakiwał :D

A ja pójdę ze wszystkim do kliniki, do lekarza po znajomości, gdzie nie powinien mnie oszukać, bo koleżanka mi u jego żony to załatwiła. Może mnie inaczej potraktuje i podpowie, a wizyta tam 150 a potem po 120 to już nie 200... A chce mieć pewność, że na pewno jest beznadziejnie czy jednak coś się dzieje.
    Dziś ta krew popłynęła... podobno to znak owulacji i nic strasznego :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
    Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam ;)
    Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to w porządku; ) sprobowac w klinice zawsze możesz; ) w twoim przypadku ktoś się naprawdę musi znać na tych chorobach żeby większej krzywdy nie zrobić leczeniem

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
    Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam ;)
    Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?

Okres na pewno nie, to była jasna krew ale już jej nie ma. To już jakoś 3 raz mi się zdarza przy owulacji, a jestem pewna, że ona była jakoś wczoraj albo w nocy. Tempka ładnie podrosła :) Ja proga zbadam w czwartek :D zobaczymy co z tego wyniknie.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Aha to w porządku; ) sprobowac w klinice zawsze możesz; ) w twoim przypadku ktoś się naprawdę musi znać na tych chorobach żeby większej krzywdy nie zrobić leczeniem

Tak, choć... Mi się wydaje, że nie ma u mnie wielkich problemów. Bo przez ich wymysły organizm ma zawirowania ale z każdym cyklem jest tylko lepiej. A wydaje mi się, że ta moja owulacja była dość dobra. Tylko chciałabym by ktoś zobaczył zrosty i jajowód, bo ognisk endo nie mam na pewno. Muszę mieć niski poziom estrogenów skoro endometrium mam cienkę, przy endometriozie by było ono bardzo grube - lata walczyłam by je "zbić" i by nie latało po mnie :D więc jakby endometrioza jest dobrze uśpiona - co znaczy, że poprzedni lekarz wykonał kawał dobrej roboty :)

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tych owulacji!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dobre przeczucie, że będzie koło 10 prog :P a w majowej owulacji to już w ogóle wielkie nadzieje pokładam :)

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby w tym cyklu sie udalo.❤ rok temu się udalo.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja bym chciala zeby w tym cyklu sie udalo.❤ rok temu się udalo.☺

Trzymam kciuki :D a który masz dzień cyklu? Ty coś bierzesz?

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3dc. No właśnie nie wiem co mam brac przed owulacja. Biore kwas foliowy d3 i miovarian. No oczywisce euthyrox, acard i glucophage. A w tamtym cyklu bralam encorton lenzetto i ovitrelle. Ale to wszystko mi rozpisala ginka a teraz mam wizyte dopiero w 15dc.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ