Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja biorę ten euthyrox i też mam już ok tsh, w poniedziałek powtórzę badanie żeby we wtorek skonsultować z endoSeli wrote:Brałam ale teraz biorę tylko metforminę z większą dawką. Mam dobre tsh.
Seli powiedz mi bo Ty się najbardziej na tym znasz, jeśli faktycznie z badań wyjdzie że mam te policystyczne jajniki i io to to jakieś niebezpieczne dla mnie jest czy po prostu bardzo trudno będzie zajść w ciąże? Bo ja już zglupialam od czytania info w necie
-
I chyba tak zrobię te badaniaSeli wrote:No nic... Powiem Ci tak, jeśli chcesz to MUSISZ zrobić w 3dc te shgb, androstendion, ASPAT, ALAT (ok 5 zł te próby wątrobowe kosztują), testosteron, dhea-s, lh, fsh, prolaktyna <-- bez tego nie ma pełne diagnostyki, serio. Bo któreś może być zaburzone albo są dobre i jest niewielki problem. Krzywą cukrową i insulinową też trzeba jednego dnia zrobić, polecam pół cytryny mieć ze sobą i tak to 2 h zajmuje takie badanie.
No i moim zdaniem iść na monitoring, by popatrzeć jak w różnych dnia cyklu wyglądają jajniki. A jak trzeba to do innego miasta jeździć i poszukać ginekologa.
bo dla mnie to też dziwne że bez badań można coś orzec
-
Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie
jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka
no nie wiem bo musisz porobić badania.
-
No owulacje raczej mam, przynajmniej czuje że ją mam i tempka też to potwierdzaSeli wrote:Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie
jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka
no nie wiem bo musisz porobić badania.
także chyba skorzystam z Twojej rady i wybiorę się na badania
bo bez nich ani rusz a szkoda wyrzucać w błoto kasy na kolejne wizyty u gina to lepiej najpierw się zbadać
A te wszystkie badania co napisałaś wcześniej to się robi na raz w 3dc? Bo czytałam że lh, fsh i testosteron w 3dc a prolaktyne i progesteron te 7dpo
-
Nie, prolaktyna też 3dc, a co do tempki... To jeśli ktoś ma pco to i testy owulacyjne są przefałszowane i temperatura.
-
Heej dziewczyny
dzisiaj znowu temperatura trochę spadła ; ( jak się jutro nie podniesie to pewnie nic z tego. Chociaż jak na mnie i tak jest mega wysoko.
I coś z bólem gardła się obudziłam. Mam nadzieję ze to chwilowe bo nie chce być chora w tak piękną pogodę.
Miss, wszystko na spokojnie. Zapytaj Endo o badania, może Ci zleci faktycznie. W końcu on od hormonów też jest i te choroby są ginekologiczno endokrynologiczne
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mi testy owu też nie wychodziły
A co do tempki to tak jak pokazywałam, raz wyżej raz niżej ale teraz się utrzymuje wysoko i nie spada co drugi dzień 
Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady, bez Was bym zginęła
porobie te badania co się da i wtedy z całym pakietem do gina pójdę i zobaczymy co powie 
Przepraszam Was że tak już drugi dzień przeżywam to ale dla mnie to był cios co usłyszałam od gina i musiałam Was się poradzić
-
Spokojnie
normalne, że się przeżywa 
Alex, jak wysoko jak na Ciebie to wcale nie oznacza,że nic z tego, są i niskie tempki i wykresy i jest ciąża
A widziałam dużo wykresów gdzie drugi cykl z clo zaskakiwał 
A ja pójdę ze wszystkim do kliniki, do lekarza po znajomości, gdzie nie powinien mnie oszukać, bo koleżanka mi u jego żony to załatwiła. Może mnie inaczej potraktuje i podpowie, a wizyta tam 150 a potem po 120 to już nie 200... A chce mieć pewność, że na pewno jest beznadziejnie czy jednak coś się dzieje.
Dziś ta krew popłynęła... podobno to znak owulacji i nic strasznego
-
I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam
Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam
Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?
Okres na pewno nie, to była jasna krew ale już jej nie ma. To już jakoś 3 raz mi się zdarza przy owulacji, a jestem pewna, że ona była jakoś wczoraj albo w nocy. Tempka ładnie podrosła
Ja proga zbadam w czwartek
zobaczymy co z tego wyniknie.
-
alex0806 wrote:Aha to w porządku; ) sprobowac w klinice zawsze możesz; ) w twoim przypadku ktoś się naprawdę musi znać na tych chorobach żeby większej krzywdy nie zrobić leczeniem
Tak, choć... Mi się wydaje, że nie ma u mnie wielkich problemów. Bo przez ich wymysły organizm ma zawirowania ale z każdym cyklem jest tylko lepiej. A wydaje mi się, że ta moja owulacja była dość dobra. Tylko chciałabym by ktoś zobaczył zrosty i jajowód, bo ognisk endo nie mam na pewno. Muszę mieć niski poziom estrogenów skoro endometrium mam cienkę, przy endometriozie by było ono bardzo grube - lata walczyłam by je "zbić" i by nie latało po mnie
więc jakby endometrioza jest dobrze uśpiona - co znaczy, że poprzedni lekarz wykonał kawał dobrej roboty
-
Ja mam takie dobre przeczucie, że będzie koło 10 prog
a w majowej owulacji to już w ogóle wielkie nadzieje pokładam
-
panipuchatkowa wrote:Ja bym chciala zeby w tym cyklu sie udalo.❤ rok temu się udalo.☺
Trzymam kciuki
a który masz dzień cyklu? Ty coś bierzesz?
-
Dzisiaj 3dc. No właśnie nie wiem co mam brac przed owulacja. Biore kwas foliowy d3 i miovarian. No oczywisce euthyrox, acard i glucophage. A w tamtym cyklu bralam encorton lenzetto i ovitrelle. Ale to wszystko mi rozpisala ginka a teraz mam wizyte dopiero w 15dc.

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH