X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Brałam ale teraz biorę tylko metforminę z większą dawką. Mam dobre tsh.
    No ja biorę ten euthyrox i też mam już ok tsh, w poniedziałek powtórzę badanie żeby we wtorek skonsultować z endo :) Seli powiedz mi bo Ty się najbardziej na tym znasz, jeśli faktycznie z badań wyjdzie że mam te policystyczne jajniki i io to to jakieś niebezpieczne dla mnie jest czy po prostu bardzo trudno będzie zajść w ciąże? Bo ja już zglupialam od czytania info w necie :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No nic... Powiem Ci tak, jeśli chcesz to MUSISZ zrobić w 3dc te shgb, androstendion, ASPAT, ALAT (ok 5 zł te próby wątrobowe kosztują), testosteron, dhea-s, lh, fsh, prolaktyna <-- bez tego nie ma pełne diagnostyki, serio. Bo któreś może być zaburzone albo są dobre i jest niewielki problem. Krzywą cukrową i insulinową też trzeba jednego dnia zrobić, polecam pół cytryny mieć ze sobą i tak to 2 h zajmuje takie badanie.
    No i moim zdaniem iść na monitoring, by popatrzeć jak w różnych dnia cyklu wyglądają jajniki. A jak trzeba to do innego miasta jeździć i poszukać ginekologa.
    I chyba tak zrobię te badania :/ bo dla mnie to też dziwne że bez badań można coś orzec

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie :) jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka :) no nie wiem bo musisz porobić badania.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miss tak jak pisza dziewczyny że najpierw powinien Ci badania zlecić. I z wynikami na ustawienie lekami i kazda biała gwiazda. Bo wymyślać to każdy sobie może jakies cuda.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie czytaj w necie, każda kobietka jest inna to raz, a dwa jest tu Alex, Puchatkowa i mają leczenie :) jak masz owulację to może wystarczy pobrać trochę tej metforminy i wróci wszystko do normy, albo tamto jest w porządku i wystarczy trochę dać clo i dupka :) no nie wiem bo musisz porobić badania.
    No owulacje raczej mam, przynajmniej czuje że ją mam i tempka też to potwierdza :) także chyba skorzystam z Twojej rady i wybiorę się na badania :) bo bez nich ani rusz a szkoda wyrzucać w błoto kasy na kolejne wizyty u gina to lepiej najpierw się zbadać :) A te wszystkie badania co napisałaś wcześniej to się robi na raz w 3dc? Bo czytałam że lh, fsh i testosteron w 3dc a prolaktyne i progesteron te 7dpo

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, prolaktyna też 3dc, a co do tempki... To jeśli ktoś ma pco to i testy owulacyjne są przefałszowane i temperatura.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To j powiem ze ginka mi nie kazala robic testów owu bo mam wysokie lh więc nie będą wiarygodne. Ja hormony badalam miedzy 3 a 5 dc.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny ;) dzisiaj znowu temperatura trochę spadła ; ( jak się jutro nie podniesie to pewnie nic z tego. Chociaż jak na mnie i tak jest mega wysoko.
    I coś z bólem gardła się obudziłam. Mam nadzieję ze to chwilowe bo nie chce być chora w tak piękną pogodę.
    Miss, wszystko na spokojnie. Zapytaj Endo o badania, może Ci zleci faktycznie. W końcu on od hormonów też jest i te choroby są ginekologiczno endokrynologiczne ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy owu też nie wychodziły :/ A co do tempki to tak jak pokazywałam, raz wyżej raz niżej ale teraz się utrzymuje wysoko i nie spada co drugi dzień :)
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady, bez Was bym zginęła :P porobie te badania co się da i wtedy z całym pakietem do gina pójdę i zobaczymy co powie :/
    Przepraszam Was że tak już drugi dzień przeżywam to ale dla mnie to był cios co usłyszałam od gina i musiałam Was się poradzić :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pojdzie w gore na pewno. Ładny wykresik.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ;D normalne, że się przeżywa :)

Alex, jak wysoko jak na Ciebie to wcale nie oznacza,że nic z tego, są i niskie tempki i wykresy i jest ciąża :) A widziałam dużo wykresów gdzie drugi cykl z clo zaskakiwał :D

A ja pójdę ze wszystkim do kliniki, do lekarza po znajomości, gdzie nie powinien mnie oszukać, bo koleżanka mi u jego żony to załatwiła. Może mnie inaczej potraktuje i podpowie, a wizyta tam 150 a potem po 120 to już nie 200... A chce mieć pewność, że na pewno jest beznadziejnie czy jednak coś się dzieje.
    Dziś ta krew popłynęła... podobno to znak owulacji i nic strasznego :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
    Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam ;)
    Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to w porządku; ) sprobowac w klinice zawsze możesz; ) w twoim przypadku ktoś się naprawdę musi znać na tych chorobach żeby większej krzywdy nie zrobić leczeniem

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    I tak mi sie wydaje ze to już jest 5-6 dpo. Tak jak się objawy z sutkami zaczęły. W poniedziałek pójdę na proga to też będzie coś jaśniejsze. Albo bardziej załamujace.
    Jak na razie nie mam siły z łóżka wstać. Mąż już pojechał załatwiać z tym autem zmianę kół i w ogóle. A ja dosypialam ;)
    Seli teraz doczytałam o tej twojej krwi. Już przeszło? Jak to sie stało? Może okres?

Okres na pewno nie, to była jasna krew ale już jej nie ma. To już jakoś 3 raz mi się zdarza przy owulacji, a jestem pewna, że ona była jakoś wczoraj albo w nocy. Tempka ładnie podrosła :) Ja proga zbadam w czwartek :D zobaczymy co z tego wyniknie.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Aha to w porządku; ) sprobowac w klinice zawsze możesz; ) w twoim przypadku ktoś się naprawdę musi znać na tych chorobach żeby większej krzywdy nie zrobić leczeniem

Tak, choć... Mi się wydaje, że nie ma u mnie wielkich problemów. Bo przez ich wymysły organizm ma zawirowania ale z każdym cyklem jest tylko lepiej. A wydaje mi się, że ta moja owulacja była dość dobra. Tylko chciałabym by ktoś zobaczył zrosty i jajowód, bo ognisk endo nie mam na pewno. Muszę mieć niski poziom estrogenów skoro endometrium mam cienkę, przy endometriozie by było ono bardzo grube - lata walczyłam by je "zbić" i by nie latało po mnie :D więc jakby endometrioza jest dobrze uśpiona - co znaczy, że poprzedni lekarz wykonał kawał dobrej roboty :)

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam tych owulacji!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dobre przeczucie, że będzie koło 10 prog :P a w majowej owulacji to już w ogóle wielkie nadzieje pokładam :)

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby w tym cyklu sie udalo.❤ rok temu się udalo.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja bym chciala zeby w tym cyklu sie udalo.❤ rok temu się udalo.☺

Trzymam kciuki :D a który masz dzień cyklu? Ty coś bierzesz?

dZhdp1.png

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3dc. No właśnie nie wiem co mam brac przed owulacja. Biore kwas foliowy d3 i miovarian. No oczywisce euthyrox, acard i glucophage. A w tamtym cyklu bralam encorton lenzetto i ovitrelle. Ale to wszystko mi rozpisala ginka a teraz mam wizyte dopiero w 15dc.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ