X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też psychicznie chora :D Nawet odwołałam wizytę u dentysty, bo wolałabym wiedzieć na czym stoję, a nie np. zdjęcie robić kanałów i później sobie w brodę pluć.
    Zrobiłam sobie kawkę mrożoną z lodami i bitą śmietaną :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeżarłam fryty z piekarnika :P Ale mam lody w zamrażalce na później :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie będzie chyba tych wyników. Robiła kiedyś któraś z Was z Śląskich Laboratoriach Analitycznych? Oni to do Katowic ślą, to może jutro będzie jednak? Chociaż babka mówiła, że niby dzisiaj wieczorem.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Kurde, nie będzie chyba tych wyników. Robiła kiedyś któraś z Was z Śląskich Laboratoriach Analitycznych? Oni to do Katowic ślą, to może jutro będzie jednak? Chociaż babka mówiła, że niby dzisiaj wieczorem.

Ja robiłam kiedyś w SLA jak mieszkałam kolo nich, teraz robię w innym labie no mam bliżej :P kiedyś ok 20 czy 21 wyniki dostałam na maila ;) tak wiec nie trac nadziei :D wszystkie tu czekamy z Toba :D
    I zrobiłaś mi smaka na taka fajna kawę... Zrobię sobie zbożówkę :D :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, zapraszam do Opola :) Kiedyś kolega męża powiedział, że robię najlepszą kawę mrożoną :D
    Cycki, moje cycki. Już nawet jedna żyła mi wyszła, więc sobie wkręcam kolejny objaw. A sutki miejscami aż fioletowe.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wszystkie zapraszam do Opola :D Musimy się kiedyś spotkać, takie ovufriendowe mamuśki i staraczki na kawie/herbacie/soczku :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście nie bolą, są znośne :P Ale za to mam takie lekkie skurcze w szyjce :P ehhh ale wariacje, nawet jakoś nie poszło nam <3 bo się jakoś denerwuje, że coś pójdzie nie tak :P ale dobrze wiem, że seks nie ma wpływu na zagnieżdżanie ;/ no ale ochłonę i walnę o beton jak proga zbadam i będzie 8 :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też walnę, jak prog będzie niski. I oby TSH było w porządku, bo dzisiaj byłam dosyć zdenerwowana, że do pracy nie zdążę. Muszę zadzwonić do medicovera i skargę na to labo złożyć...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam <3 wczoraj poszło nieziemsko, bo właśnie ciasno i mega odczucia były :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No samo tsh możesz mieć podwyższone przy nerwach niestety. Lepiej spójrz na inne parametry bardziej ;)
    A prog na pewno będzie na super poziomie! :D
    Nie kus nie kus bo Ci kiedyś do drzwi zaklupie :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po weekendzie :)
    Dla mnie chyba piątek trzynastego trwa nadal: robiłam dziś tsh i progesteron… mój wynik to: tsh 2,95, a progesteron 11,56 ;/ o ile progesteron jest w miarę ok, chyba jednak owulacja była, jakaś tam ale była, no to tsh mnie dobiło… miesiąc temu miałam 1,56 a teraz 2x więcej… dobrze że jutro idę do endokrynologa, pewnie mi wlepi większą dawkę leku
    W niedzielę rozkminiałam jakie badania mam zrobić, aby zdiagnozować te moje policystyczne jajniki. I tak w 3dc zrobię: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, kortyzol, estradiol; do tego pewnie lipidogram, aspat i alat, no i test obciążenia glukozą. Te wszystkie mogę zrobić w szpitalu, jest o wiele taniej niż w innych laboratoriach. Chciałam jeszcze zrobić shbg, dhea, androstendion i 17-hydroksyprogesteron, ale to może zrobię póżniej w innym labie, bo w szpitalu pytałam i nie robią prywatnie tylko ze skierowaniem od specjalisty. Jak myślicie z dwóch różnych laboratoriów te wyniki będą wiarygodne czy w ogóle ich się nie opłaca robić? Bo te podstawowe badania na pewno zrobię w szpitalu bo w innym miejscu zbankrutuje. Ogólnie jestem przybita tymi wynikami :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nam <3 wczoraj poszło nieziemsko, bo właśnie ciasno i mega odczucia były :D

A mnie sie chwilowo odechcialo :D haha zobaczymy jak to będzie jak mężo wróci :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje, że się nie zagnieżdzi, że coś się stanie i blokadę sobie niezłą zrobiłam.... Masakra ;/ Najchętniej to bym do tego czwartku bym się położyła i leżała i pielęgnowała swoją ciążę :P co najlepsze dość dobrze się czuje, nic mnie nie boli, mdłości są chwilowe i słabe, rano tylko były okropne ale jak wstałam z łóżka przeszły :)

Ehh i już się nakręcam na głupoty bo po nieudanym seksie mam skurcze w macicy i szyjce ;/ dobrze, że jutro idę do roboty na 7 i potem cały dzień będę tam i z dziewczynami idę bo bym chyba nie wiem... na oddziele zamkniętym się znalazła :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dla mnie chyba piątek trzynastego trwa nadal: robiłam dziś tsh i progesteron… mój wynik to: tsh 2,95, a progesteron 11,56 ;/ o ile progesteron jest w miarę ok, chyba jednak owulacja była, jakaś tam ale była, no to tsh mnie dobiło… miesiąc temu miałam 1,56 a teraz 2x więcej… dobrze że jutro idę do endokrynologa, pewnie mi wlepi większą dawkę leku
    W niedzielę rozkminiałam jakie badania mam zrobić, aby zdiagnozować te moje policystyczne jajniki. I tak w 3dc zrobię: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, kortyzol, estradiol; do tego pewnie lipidogram, aspat i alat, no i test obciążenia glukozą. Te wszystkie mogę zrobić w szpitalu, jest o wiele taniej niż w innych laboratoriach. Chciałam jeszcze zrobić shbg, dhea, androstendion i 17-hydroksyprogesteron, ale to może zrobię póżniej w innym labie, bo w szpitalu pytałam i nie robią prywatnie tylko ze skierowaniem od specjalisty. Jak myślicie z dwóch różnych laboratoriów te wyniki będą wiarygodne czy w ogóle ich się nie opłaca robić? Bo te podstawowe badania na pewno zrobię w szpitalu bo w innym miejscu zbankrutuje. Ogólnie jestem przybita tymi wynikami :/

Cześć cześć ;) nie znam sie na tych specjalistycznych badaniach wiec nie wiem na ile maja powiązanie i na ile inne laboratorium będzie niewiarygodne.
    Co do tsh nie byłaś np zmęczona albo zdenerwowana (lub w druga stronę pozytywnie nakręcona)?

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Powinny być wiarygodne ale te shgb itp. musisz w 3-5dc zrobić.
    TSH mogło być wyższe bo może się denerwowałaś? Prog jest ładny, nawet nie jakaś tam była a ładna owulacja... Są tu dziewczyny co przy takim w ciążę zachodziły :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Cześć cześć ;) nie znam sie na tych specjalistycznych badaniach wiec nie wiem na ile maja powiązanie i na ile inne laboratorium będzie niewiarygodne.
    Co do tsh nie byłaś np zmęczona albo zdenerwowana (lub w druga stronę pozytywnie nakręcona)?
    Zmęczona nie, może trochę poddenerwowana tym że mam na 7 do pracy a laba otworzyli z 15 minutowym opóźnieniem i ledwo co się wyrobiłam... ale w zeszłym miesiącu było to samo a tsh było niskie :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się boje, że się nie zagnieżdzi, że coś się stanie i blokadę sobie niezłą zrobiłam.... Masakra ;/ Najchętniej to bym do tego czwartku bym się położyła i leżała i pielęgnowała swoją ciążę :P co najlepsze dość dobrze się czuje, nic mnie nie boli, mdłości są chwilowe i słabe, rano tylko były okropne ale jak wstałam z łóżka przeszły :)

Ehh i już się nakręcam na głupoty bo po nieudanym seksie mam skurcze w macicy i szyjce ;/ dobrze, że jutro idę do roboty na 7 i potem cały dzień będę tam i z dziewczynami idę bo bym chyba nie wiem... na oddziele zamkniętym się znalazła :P

Spokojnie niż złego nie zrobiłaś ;) ja tez naużywałam sie w czasie ewentualnego zagnieżdżenia jak widać dało rade ;) nie dajmy sie zwariować przecież to tak nie działa ze nagle usunie sie bo mama z tata poszaleli :P

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Zmęczona nie, może trochę poddenerwowana tym że mam na 7 do pracy a laba otworzyli z 15 minutowym opóźnieniem i ledwo co się wyrobiłam... ale w zeszłym miesiącu było to samo a tsh było niskie :/

No to moglo byc to. Ze wtedy nie wpłynęło na wynik to nie znaczy ze teraz nie wpłynęło. To jest tak ruchome i wrażliwe ze nigdy nic nie wiadomo. Dlatego warto cały pakiecik robić bo samo tsh chwiejne

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Powinny być wiarygodne ale te shgb itp. musisz w 3-5dc zrobić.
    TSH mogło być wyższe bo może się denerwowałaś? Prog jest ładny, nawet nie jakaś tam była a ładna owulacja... Są tu dziewczyny co przy takim w ciążę zachodziły :)
    To jeśli tamte też najlepiej z 3dc zrobić to albo pójdę od razu do innego labu w ten sam dzień albo następnego dnia - innej opcji nie ma :( szczególnie mi zależy na tym shbg i androstendionie bo to podobno ważne :) a co do owulacji mi gin powiedział po usg że jakaś tam może była ale bardziej nie :/ a ja mierzyłam te tempkę i wzrosła, miałam ból owulacyjny konkretny, więc policzyłam sobie te 7 dni i dziś poleciałam na tego proga sprawdzić bo wytrzymać nie mogłam :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spokojnie niż złego nie zrobiłaś ;) ja tez naużywałam sie w czasie ewentualnego zagnieżdżenia jak widać dało rade ;) nie dajmy sie zwariować przecież to tak nie działa ze nagle usunie sie bo mama z tata poszaleli :P

Ja wiem, ja naprawdę to wiem ale... jakoś tak mnie to trzyma i wariuje :P
    Czuje tak dziwnie w środku... tak jakby po prostu czuje ten narząd i hmm... nie wiem jak to opisać ale jakbym czuła, że jajowód pracuje, jest to możliwe? Czy jestem na tyle walnięta? :P że tak jakby coś takie impulsy puszczało....

Szpital psychiatryczny mam po drugiej stronie ulicy, wiedziałam, że tak to się skończy :P

dZhdp1.png

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ