Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja też psychicznie chora
Nawet odwołałam wizytę u dentysty, bo wolałabym wiedzieć na czym stoję, a nie np. zdjęcie robić kanałów i później sobie w brodę pluć.
Zrobiłam sobie kawkę mrożoną z lodami i bitą śmietaną
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja zeżarłam fryty z piekarnika
Ale mam lody w zamrażalce na później
-
alex0806 wrote:Kurde, nie będzie chyba tych wyników. Robiła kiedyś któraś z Was z Śląskich Laboratoriach Analitycznych? Oni to do Katowic ślą, to może jutro będzie jednak? Chociaż babka mówiła, że niby dzisiaj wieczorem.
Ja robiłam kiedyś w SLA jak mieszkałam kolo nich, teraz robię w innym labie no mam bliżej
kiedyś ok 20 czy 21 wyniki dostałam na maila
tak wiec nie trac nadziei
wszystkie tu czekamy z Toba 
I zrobiłaś mi smaka na taka fajna kawę... Zrobię sobie zbożówkę
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mnie na szczęście nie bolą, są znośne
Ale za to mam takie lekkie skurcze w szyjce
ehhh ale wariacje, nawet jakoś nie poszło nam
bo się jakoś denerwuje, że coś pójdzie nie tak
ale dobrze wiem, że seks nie ma wpływu na zagnieżdżanie ;/ no ale ochłonę i walnę o beton jak proga zbadam i będzie 8
-
No samo tsh możesz mieć podwyższone przy nerwach niestety. Lepiej spójrz na inne parametry bardziej

A prog na pewno będzie na super poziomie!
Nie kus nie kus bo Ci kiedyś do drzwi zaklupie
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Witajcie dziewczyny po weekendzie

Dla mnie chyba piątek trzynastego trwa nadal: robiłam dziś tsh i progesteron… mój wynik to: tsh 2,95, a progesteron 11,56 ;/ o ile progesteron jest w miarę ok, chyba jednak owulacja była, jakaś tam ale była, no to tsh mnie dobiło… miesiąc temu miałam 1,56 a teraz 2x więcej… dobrze że jutro idę do endokrynologa, pewnie mi wlepi większą dawkę leku
W niedzielę rozkminiałam jakie badania mam zrobić, aby zdiagnozować te moje policystyczne jajniki. I tak w 3dc zrobię: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, kortyzol, estradiol; do tego pewnie lipidogram, aspat i alat, no i test obciążenia glukozą. Te wszystkie mogę zrobić w szpitalu, jest o wiele taniej niż w innych laboratoriach. Chciałam jeszcze zrobić shbg, dhea, androstendion i 17-hydroksyprogesteron, ale to może zrobię póżniej w innym labie, bo w szpitalu pytałam i nie robią prywatnie tylko ze skierowaniem od specjalisty. Jak myślicie z dwóch różnych laboratoriów te wyniki będą wiarygodne czy w ogóle ich się nie opłaca robić? Bo te podstawowe badania na pewno zrobię w szpitalu bo w innym miejscu zbankrutuje. Ogólnie jestem przybita tymi wynikami
-
Ja się boje, że się nie zagnieżdzi, że coś się stanie i blokadę sobie niezłą zrobiłam.... Masakra ;/ Najchętniej to bym do tego czwartku bym się położyła i leżała i pielęgnowała swoją ciążę
co najlepsze dość dobrze się czuje, nic mnie nie boli, mdłości są chwilowe i słabe, rano tylko były okropne ale jak wstałam z łóżka przeszły 
Ehh i już się nakręcam na głupoty bo po nieudanym seksie mam skurcze w macicy i szyjce ;/ dobrze, że jutro idę do roboty na 7 i potem cały dzień będę tam i z dziewczynami idę bo bym chyba nie wiem... na oddziele zamkniętym się znalazła
-
MissKathy92 wrote:Witajcie dziewczyny po weekendzie

Dla mnie chyba piątek trzynastego trwa nadal: robiłam dziś tsh i progesteron… mój wynik to: tsh 2,95, a progesteron 11,56 ;/ o ile progesteron jest w miarę ok, chyba jednak owulacja była, jakaś tam ale była, no to tsh mnie dobiło… miesiąc temu miałam 1,56 a teraz 2x więcej… dobrze że jutro idę do endokrynologa, pewnie mi wlepi większą dawkę leku
W niedzielę rozkminiałam jakie badania mam zrobić, aby zdiagnozować te moje policystyczne jajniki. I tak w 3dc zrobię: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, kortyzol, estradiol; do tego pewnie lipidogram, aspat i alat, no i test obciążenia glukozą. Te wszystkie mogę zrobić w szpitalu, jest o wiele taniej niż w innych laboratoriach. Chciałam jeszcze zrobić shbg, dhea, androstendion i 17-hydroksyprogesteron, ale to może zrobię póżniej w innym labie, bo w szpitalu pytałam i nie robią prywatnie tylko ze skierowaniem od specjalisty. Jak myślicie z dwóch różnych laboratoriów te wyniki będą wiarygodne czy w ogóle ich się nie opłaca robić? Bo te podstawowe badania na pewno zrobię w szpitalu bo w innym miejscu zbankrutuje. Ogólnie jestem przybita tymi wynikami
Cześć cześć
nie znam sie na tych specjalistycznych badaniach wiec nie wiem na ile maja powiązanie i na ile inne laboratorium będzie niewiarygodne.
Co do tsh nie byłaś np zmęczona albo zdenerwowana (lub w druga stronę pozytywnie nakręcona)?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Witajcie dziewczyny po weekendzie

Powinny być wiarygodne ale te shgb itp. musisz w 3-5dc zrobić.
TSH mogło być wyższe bo może się denerwowałaś? Prog jest ładny, nawet nie jakaś tam była a ładna owulacja... Są tu dziewczyny co przy takim w ciążę zachodziły
-
Zmęczona nie, może trochę poddenerwowana tym że mam na 7 do pracy a laba otworzyli z 15 minutowym opóźnieniem i ledwo co się wyrobiłam... ale w zeszłym miesiącu było to samo a tsh było niskieterka wrote:Cześć cześć
nie znam sie na tych specjalistycznych badaniach wiec nie wiem na ile maja powiązanie i na ile inne laboratorium będzie niewiarygodne.
Co do tsh nie byłaś np zmęczona albo zdenerwowana (lub w druga stronę pozytywnie nakręcona)?
-
Seli wrote:Ja się boje, że się nie zagnieżdzi, że coś się stanie i blokadę sobie niezłą zrobiłam.... Masakra ;/ Najchętniej to bym do tego czwartku bym się położyła i leżała i pielęgnowała swoją ciążę
co najlepsze dość dobrze się czuje, nic mnie nie boli, mdłości są chwilowe i słabe, rano tylko były okropne ale jak wstałam z łóżka przeszły 
Ehh i już się nakręcam na głupoty bo po nieudanym seksie mam skurcze w macicy i szyjce ;/ dobrze, że jutro idę do roboty na 7 i potem cały dzień będę tam i z dziewczynami idę bo bym chyba nie wiem... na oddziele zamkniętym się znalazła
Spokojnie niż złego nie zrobiłaś
ja tez naużywałam sie w czasie ewentualnego zagnieżdżenia jak widać dało rade
nie dajmy sie zwariować przecież to tak nie działa ze nagle usunie sie bo mama z tata poszaleli
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Zmęczona nie, może trochę poddenerwowana tym że mam na 7 do pracy a laba otworzyli z 15 minutowym opóźnieniem i ledwo co się wyrobiłam... ale w zeszłym miesiącu było to samo a tsh było niskie

No to moglo byc to. Ze wtedy nie wpłynęło na wynik to nie znaczy ze teraz nie wpłynęło. To jest tak ruchome i wrażliwe ze nigdy nic nie wiadomo. Dlatego warto cały pakiecik robić bo samo tsh chwiejnehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
To jeśli tamte też najlepiej z 3dc zrobić to albo pójdę od razu do innego labu w ten sam dzień albo następnego dnia - innej opcji nie maSeli wrote:Powinny być wiarygodne ale te shgb itp. musisz w 3-5dc zrobić.
TSH mogło być wyższe bo może się denerwowałaś? Prog jest ładny, nawet nie jakaś tam była a ładna owulacja... Są tu dziewczyny co przy takim w ciążę zachodziły
szczególnie mi zależy na tym shbg i androstendionie bo to podobno ważne
a co do owulacji mi gin powiedział po usg że jakaś tam może była ale bardziej nie
a ja mierzyłam te tempkę i wzrosła, miałam ból owulacyjny konkretny, więc policzyłam sobie te 7 dni i dziś poleciałam na tego proga sprawdzić bo wytrzymać nie mogłam
-
terka wrote:Spokojnie niż złego nie zrobiłaś
ja tez naużywałam sie w czasie ewentualnego zagnieżdżenia jak widać dało rade
nie dajmy sie zwariować przecież to tak nie działa ze nagle usunie sie bo mama z tata poszaleli 
Ja wiem, ja naprawdę to wiem ale... jakoś tak mnie to trzyma i wariuje
Czuje tak dziwnie w środku... tak jakby po prostu czuje ten narząd i hmm... nie wiem jak to opisać ale jakbym czuła, że jajowód pracuje, jest to możliwe? Czy jestem na tyle walnięta?
że tak jakby coś takie impulsy puszczało....
Szpital psychiatryczny mam po drugiej stronie ulicy, wiedziałam, że tak to się skończy
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH