SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Wiem, wiem Terka :)

Ładnie się zrasta kość, może mu za tydzień zdejmą gips :)

No i właśnie mi napisał wiadomość kiedy pani inspektor zaszczyci swoją obecnością :p

Haha no widzisz musi kontrola byc :D
    Co do meza-bardzo dobrze, będzie miał na lato spokój i nie będzie się męczył z gipsem ;)
    Zawsze współczułam w upały kobietom w mega zaawansowanej ciąży i właśnie osobom z gipsem... Bo to musi byc straszne...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, pół roku temu? :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha no widzisz musi kontrola byc :D
    Co do meza-bardzo dobrze, będzie miał na lato spokój i nie będzie się męczył z gipsem ;)
    Zawsze współczułam w upały kobietom w mega zaawansowanej ciąży i właśnie osobom z gipsem... Bo to musi byc straszne...

No przykra sprawa, łatwo na pewno nie jest.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ło matko, pół roku temu? :P

Tak, jakoś ok pół roku :) Ale muszę tutaj stanąć za swoim mężem, bo nie dość że robi wszystko praktycznie sam (no Wy akurat też :) ), ale jest baaaardzo dokładny, więc woli zrobić coś wolniej ale lepiej. No i też to , że mój mąż pracuje wyłącznie na nockach i od razu po pracy jeździł do mieszkania wykańczać, a robić tak w mieszkaniu po nieprzespanej nocy nie jest prostym wyzwaniem. Wiem coś o tym, bo sama pracuję na noce i wiem jak ciężko jest funkcjonować po ciężkiej, nieprzespanej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 16:49

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka życzę szybkiej przepeowadzki!!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Plamka życzę szybkiej przepeowadzki!!!!

Dziękuję :* po płytkach i po malowaniu to już bedzie szybko :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie zgorki.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też nie robiliśmy na odwal... Ale co pół roku Wam zeszło?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Tak, jakoś ok pół roku :) Ale muszę tutaj stanąć za swoim mężem, bo nie dość że robi wszystko praktycznie sam (no Wy akurat też :) ), ale jest baaaardzo dokładny, więc woli zrobić coś wolniej ale lepiej. No i też to , że mój mąż pracuje wyłącznie na nockach i od razu po pracy jeździł do mieszkania wykańczać, a robić tak w mieszkaniu po nieprzespanej nocy nie jest prostym wyzwaniem. Wiem coś o tym, bo sama pracuję na noce i wiem jak ciężko jest funkcjonować po ciężkiej, nieprzespanej nocy :)

No mój maz po nockach praktycznie nic nie jest w stanie zrobić... Nawet zakupów, jesli nie ma jasno napisane co trzeba bo myślenie co by sie przydało wykończyłoby go w tym sklepie... Wiec doskonale rozumiem...

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to, że piszę że mój mąż jest dokładny nie oznaczało, że sugerowałam, że Wy robiliście na odwal :) nie piłam wcale do Was :)
    Tak, zeszło nam póki co pół roku. Każdy robi swoim tempem :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Seli to, że piszę że mój mąż jest dokładny nie oznaczało, że sugerowałam, że Wy robiliście na odwal :) nie piłam wcale do Was :)
    Tak, zeszło nam póki co pół roku. Każdy robi swoim tempem :)

Dokładnie. Każdy w swoim tempie ;) ważne żeby efekt końcowy sie podobał :)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale co można robić? gładzie, płytki, malowanie, elektryka - jeśli robicie, panele... No my robiliśmy nieco ponad miesiąc, mąż do 16 pracował i z pracy przyjeżdżał robił, ja co mogłam to pomagałam też, ale ogólnie to jakoś tak szybko poszło. Najdłużej wbrew pozorom przyszło składanie mebli z ikeii :P całej kuchni :P to masakra była :P A Wy po pół roku ścian nie macie pomalowanych więc jestem bardzo zdziwiona :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej; ) wynikow jeszcze nie ma. Też mnie już niecierpliwość zżera, oby w ogóle sie pokazały. Ja dzisiaj padam na twarz. Jest tak duszno ze mam wrażenie że sie roztopie. Idę pod prysznic od razu. Dopiero zaraz wrócę do żywych.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej; ) wynikow jeszcze nie ma. Też mnie już niecierpliwość zżera, oby w ogóle sie pokazały. Ja dzisiaj padam na twarz. Jest tak duszno ze mam wrażenie że sie roztopie. Idę pod prysznic od razu. Dopiero zaraz wrócę do żywych.

o tak! ;/ jest tragicznie mimo, że padało sporo...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

No pogoda nie pomaga dzisiaj w życiu...
    Czekamy z niecierpliwością na Twoje wyniki (ja to zerkam co rano na Twój wykres jak na swój swego czasu wiec i na wyniki także jakbym na swoje czekała :D )

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No pogoda nie pomaga dzisiaj w życiu...
    Czekamy z niecierpliwością na Twoje wyniki (ja to zerkam co rano na Twój wykres jak na swój swego czasu wiec i na wyniki także jakbym na swoje czekała :D )

A ja przeżywam bo idziemy razem :D

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dzięki dziewczyny :) Z taką obstawą to czuję, że mam za sobą mur :) Dzisiaj mam dziwne ciągnięcia w brzuchu. Po prawej stronie, jak mnie kilka dni temu lekko kłuło. Tak teraz ciągnie w stronę pachwiny. Ciąża urojona, Seli możemy sobie przybić piątkę :D
    Nic dzisiaj nie robię. Wykąpałam się, podgrzałam rosół i siedzę. Stopy mi spuchły od tej duchoty. Coś czuję, że tych wyników dzisiaj nie będzie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha, dzięki dziewczyny :) Z taką obstawą to czuję, że mam za sobą mur :) Dzisiaj mam dziwne ciągnięcia w brzuchu. Po prawej stronie, jak mnie kilka dni temu lekko kłuło. Tak teraz ciągnie w stronę pachwiny. Ciąża urojona, Seli możemy sobie przybić piątkę :D
    Nic dzisiaj nie robię. Wykąpałam się, podgrzałam rosół i siedzę. Stopy mi spuchły od tej duchoty. Coś czuję, że tych wyników dzisiaj nie będzie.

Nie no muszą być! :D Ja się dobrze czuje, mam takie ociężałe piersi i czuje po prostu coś w macicy :P nie wiem jak to nazwać. Ale badając szyjkę po prostu mam mega ciasną, rozpulchnioną macice :P sama szyjka jest badzo nisko i twarda mega, zamknięta :P jak dotykam to czuje właśnie mocniej to coś w środku, hmmm....

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak samo. Ciasno, sztuka zamknięta i wysoko bardzo. Ledwo idzie palec wcisnąć zeby ja znaleźć,;p
    Czuje że sie udało ale Ale boję sie rozczarowania. W piątek sikne chyba a nie w sobotę. Zobaczymy co czas pokaże. I jaki prog bedzie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nisko ale wcisnąć jest się ciężko :P Tyle, że tak czuje jak dotykam macice i to jest dla mnie dziwne... Wkręt na maksa :D psychicznie chora ja i moja ciąża :D

dZhdp1.png

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ