X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny żyjecie! Juz myślałam ze po wczorajszych pogaduchach odsypiacie czy co :D

Alex chop chop czekamy na Twoje wieści!!! :) chyba ze teraz radości nie ma końca i impreza trwa :D

Ja wyniki będę miała dzisiaj ok 13-14 ale tylko morfologię i żelazo. A progesteron w poniedziałek będę miała wyniki bo przez weekend nie uruchamiają maszyn do hormonów czy cos tam :) ale jakbym chciała bete to robią bo wiedza ze niektórzy musza miec na juz wyniki a nie czekać (bo np biorą leki jak maja pozytywna) Uff ulżyło mi jakbym miała w sobotę robić :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

Jak widać za dużych problemów z imionami byśmy nie miały jakby w końcu się udało :)

Ja właśnie zaczynam sprzątanie potem zakupy jedzeniowe i obiad. Leniwy dzień się zapowiada. A i jeszcze muszę paznokcie zrobić. Co sobota ten sam rytuał z nimi. Wiecie, że kupiłam żel do utwardzania lakieru i mi teraz trzymają cały tydzień? Mogłabym je nawet malować co półtora tyg., ale odrosty mnie wkurzają.

alex806, jak tam u Ciebie, testowałaś?
    terka, Twój wykres jest naprawdę miły dla oka.
    Trzymam kciuki za Was kochane :)

Miłej soboty.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju dziewczyny żyjecie! Juz myślałam ze po wczorajszych pogaduchach odsypiacie czy co :D

Alex chop chop czekamy na Twoje wieści!!! :) chyba ze teraz radości nie ma końca i impreza trwa :D

Ja wyniki będę miała dzisiaj ok 13-14 ale tylko morfologię i żelazo. A progesteron w poniedziałek będę miała wyniki bo przez weekend nie uruchamiają maszyn do hormonów czy cos tam :) ale jakbym chciała bete to robią bo wiedza ze niektórzy musza miec na juz wyniki a nie czekać (bo np biorą leki jak maja pozytywna) Uff ulżyło mi jakbym miała w sobotę robić :D

To daj znać jak będziesz dziś po wynikach.
    terka, jeden dzień w tą czy tamtą to chyba nie jest, aż tak ważne. Najważniejsze żebyś się dobrze czuła i miejmy nadzieję, że nie Ty sama w tej sytuacji :)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    To daj znać jak będziesz dziś po wynikach.
    terka, jeden dzień w tą czy tamtą to chyba nie jest, aż tak ważne. Najważniejsze żebyś się dobrze czuła i miejmy nadzieję, że nie Ty sama w tej sytuacji :)

Ja i tak wczesniej będę robiła! :D haha ale dobrze wiedziec ze dbają o to ;) kusilo mnie dzisiaj dodac "a pani da jeszcze bete" ale nie... Im dalej tym większy winik jesli juz cos będzie i większy spokój ;)

Ej dziewczyny jak mierzycie temperaturę jutro? Zmiana czasu itd :D bo ja nie mam pojęcia czy mam mierzyc wg starej godziny czy wg nowej (albo godzinę wczesniej mierzyć bo na stary czas byłaby późniejsza czy o nowej ktora wg starego byłaby godzinę pozniej :P )

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obraziłam się na mój wykres i nie mierzę już od piątku :D terka trzymam kciuki za badania. a Alex chyba faktycznie tą imprezkę wyprawia. :D ja właśnie jestem w trakcie robienia wuzetki. Wczoraj zamiast filmu obejrzałam kuchenne rewolucje, także tego.. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Terka trzymam kciuki, żeby były 2 kreseczki ;*

Wczoraj byłam u swojego gina.

Według miesiączki powinien to być 6tc, natomiast na USG wyszedł tylko pęcherzyk ciążowy i gin mówi, że wydaje mu się, że mignął mu koło ścianki ciałko żółte ale nie jest pewny. Wedlug gina pęcherzyk jest, ładny, okrągły, kosmówka nie ma żadnych uszkodzeń. Według bety i usg jest to gdzieś 5tc.

Wyjścia są dwa:
    ciąża jest po prostu młodsza (ze względu na dzień zagnieżdżenia się oraz przesunięcie się owu-podróżówałam w tym czasie )
    albo coś jest nie tak i nie rośnie tak jak powinna.

Gin mnie uspokajał, że według Bety wszystko się zgadza, nie ma krwawień żadnych, pęcherzyk jest książkowy.

Mam zrobić jeszcze dwa razy betę i zgłosić się za dwa tygodnie.
    O ile wcześniej nie dojdzie do krwawienia.

Czyli 50%/50% albo w tą albo w tą....

Wylałam już morze łez, a nie wiem jak przeżyje te dwa tygodnie...

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie ma imprezki, poszliśmy z mężem na 9 na badania krwi. O 6 robiłam test, I kreska. Także, jednak kontynuuję cykl. Ale nie jest to dla mnie jakiś wielki cios, także na spokojnie :) Nie miałam innych objawów oprócz mdłości, ani tempka nic nie wskazywała, okres też był. Ważne, że cykl się skraca. Dzisiaj już nie mam plamienia, mamy zamiar podziałać trochę <3

We wtorek idę do endokrynologa, to zapytam od czego to może być. Możliwe, że Euthyrox po ponad miesiącu na mnie tak działa. Bo dzisiaj nadal mnie mdli i mi się odbija...
    Terka, na Twoje wyniki czekam z niecierpliwością jak na swoje :) Wierzę, że u Ciebie będą II kreski. Wszystko na to wskazuje :)

An_ja - nie denerwuj się, u Ciebie teraz musi być już z górki :) Mojej przyjaciółce gin zmieniał tydzień ciąży 3 razy. Bo wg miesiączki był inny, po wielkości znowu inny, a w końcu z 9 tygodnia nagle wskoczyła na 12 po becie i wielkości dziecka :) Trzymam kciuki za Ciebie mocno <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, dobrze, że poruszyłaś temat mierzenia temperatury jutro. Też się nad tym zastanawiam.

panipuchatkowa, jak skończysz podeślij nam po kawałku ;p d herbatki byłaby w sam raz.

An_ja, Kochana nie myśl negatywnie :( Na pewno wszystko będzie dobrze. Musisz w to wierzyć całym serduszkiem. Jeśli sam gin. Ci powiedział, że pęcherzyk jest książkowy, beta się zgadza to nie myśl o złych rzeczach. Powinnaś teraz odpoczywać i się relaksować. Nie przemęczaj się. Wszystko na pewno będzie dobrze :*

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806, dobrze, że pomalutku cykl się skraca. Próbujesz wszystko ładnie wyjaśnić więc na pewno za niedługo będą II kreski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 11:59

1cs z CLO

Wysłany: 28 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jesteśmy z Tobą!
    Alex to działajcie! wierzę że będzie dobrze, wszystko idzie w dobrą stronę. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ważne, że nastawienie masz pozytywne a tak wnioskuję z Twojego postu ;)

Dziękuję Wam za dobre słowa, sama się staram wmawiać sobie, że musi być dobrze a obowiązkiem lekarza było przedstawić mi oba scenariusze.

Tyle tyle się słyszy naokoło, moja przyjaciółka w maju poroniła na podobnym etapie. Stsram się z całych sił jakoś nie myśleć o tym i zająć się codziennymi sprawami ale jest ciężko, najgorsze to czekanie i to, że choćby nie wiem co to nie mam na to wpływu, nie mogę nic zrobić.

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego na razie się nie przejmuję :) Już chyba umysł po prostu się przyzwyczaił i jest bardziej skupiony na tych tarczycowych wynikach. I czekam na badania w szpitalu oczywiście. Mój mąż też dzisiaj robił badania, więc mam nadzieję, że w końcu będzie wiadomo co mu dolega.
    Dzisiaj już zdążyliśmy wrócić z badań, pójść na targ po kwiaty na cmentarz, posprzątać mieszkanie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 28 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Zostaje Ci myśleć pozytywnie i się oszczędzać. Wszystkie trzymamy za Was kciuki. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;) ja juz po spotkaniu ze znajomymi-super sprawa takie wypady człowiek nie myśli o niczym i sie nie martwi ;)

An_ja-luuuzik nie masz co płakać ;) wszystko jest ok czasem dziecko trochę szybciej albo trochę wolniej rusza a potem jest ok i wszystko w porządku nie ma co myśleć o poronieniach czy innych złych rzeczach i porównywać do gorszej sytuacji tylko dążyć i patrzeć w te dobre ;) i nie czekaj na krwawienie! Zakazuje :D będzie piękny dzidziuś u Ciebie! ;)

Alex-rozumiem ze nie robiłaś bety jak była jedna kreska? Kurczę szkoda juz myślałam że jednak ;) ale wiesz na czym stoisz ;)

Ja robiłam badania-dzisiaj wyniki morf i żelaza. W miarę ok, lekkie niedotlenienie mi wyszło, ale z racji Śląska jakoś bardzo mnie to nie dziwi... Ale parametry pozostałe w norme weszly także jupiii :D :D żelazo piękne gdzieś w połowie normy ;)
    Progesteron będzie w poniedziałek popołudniu, ale aż tak bardzo mi nie spieszno z nim, fajnie by bylo wiedziec ale co to za różnica, w końcu nic nie zmienię, wiec po prostu czekam do poniedziałku (wiec wy tez hihi :D ) a we wtorek pewnie powtórka moze juz z beta? Zobaczymy ;)

An_ja lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie weszłam na ovu, żeby napisać, czy masz wyniki :) Fajnie, że już chociaż część masz :) Jak dobre to tylko się cieszyć. I szykuj się na tą betę wtorkową oczywiście, wtedy też trzymamy kciuki ;)
    Ja bety nie robiłam, bo nie było sensu. Skoro mam mdłości to już na pewno coś test by pokazał :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, gratuluję wyników :) Oby teraz kolejne badania przyniosły uśmiech.

Jak tam Wam mija leniwa sobota? U mnie jak na razie idealnie. Małe zakupy zrobione, posprzątane, obiad zjedzony. Teraz tylko herbatka miętowa i serial. Później zadzwonię do mamy na plotki.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My popołudnie leniwe ;)

Za chwilkę jakiś film (wypożyczyliśmy z 8 bo jeszcze jutro planujemy maraton filmowy :D ) i potem spac :)

Cały czas mysle nad godzina pomiaru jutrzejszego :D dzisiaj miedzy 3.50 (przebudziłam sie i zmierzyłam temp) a 4.50 (moja stała pora) miałam aż 0.3 różnicy) dlatego sie zastanawiam ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem, czy kombinować ze zmianą pory... To tylko godzina, a można się przecież położyć spać o innej porze niż zwykle i co, wtedy też zmieniamy pomiar? Lepiej dodać/odjąć 0,1 do temperatury chyba. Nie wiem tylko w którą stronę :D Gdzieś coś czytałam na forum. Kurcze, teraz sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 18:42

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że jeśli czeka się na ovu to lepiej zmierzyć o starej h, a więc jak ja mierzę codziennie o 7:30 to jutro powinna to zrobić o 6:30 żeby nie zaburzać wykresu.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje... No nic nastawie budzik na 3.50 bo to wg starego czasu 4.50 czyli moja pora :D jesli o nowej godzinie to musiałabyś o 0.1 stopień zmniejszyć. Na moje oko :D albo wstać wczesniej i potem ewentualnie dalej spac-ja tak zrobię :D ja wiem ze można +-0.1 stopnia tylko widzisz ja dzisiaj miałam różnice 0.3 stopnia w godzinę... Dlatego sie zastanawiałam ;) a potem juz wg nowego bo wg nowego sie idzie spac...

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ