Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Igibiarz trzymam kciuki
Maniaa ale objawów na @tez nie masz? Jeszcze nic nie jest stracone trzymam kciuki
Ja termin @mam na 26maja ale planuje testować 28, ze moze progesteron wyjdzie niski to testuje26.
W końcu postawiłam sie swojemu pracodawcy dość wykorzystywania i terroru ,ale musze zacząć sie rozglądać za nowa praca bo czuje ze dostane wypowiedzenieIgibarz lubi tę wiadomość
-
Objawów @ nigdy nie mam jakiś szalonych. Jak już dostanę to zaczyna mnie wszystko boleć. Zawsze mem też nabrzmiałe piersi. Teraz tak jak mówiłam tylko ciężkie piersi i jak je naduszę to je 'czuję'.
Dzięki za pocieszenie Sept
Welonka a jak z praca w Twoim regionie? Ja mieszkam w Wielkopolsce i tu można przebierać w ofertach -
U mnie jest ciężko z praca wszystko jest sezonowe wakacyjne,tu mam stalą umowę ale juz nie wytrzymałam i zaczęłam sie stawiać,zabiera mi urlop i sam wpisuje mi kiedy jemu pasuje wolnego nie mogę wziąć wtedy kiedy ja chce 14dni w pracy jeden dzień wolnego i nie chce wypłacić nadgodzin a w każdym miesiącu mam po 20 nadgodzin ,ja przepisywałam listę zeby wszystko mu sie zgadzało ale z tym juz koniec mam dość takiego wykorzystywania nie boje się juz jego i tez potrafię podnieść głos najważniejsze ze postawiłam się nie tylko ja ale tez i koleżanka .
-
Trzymam kciuki za wasze testowanie, Mania93 wykres zapowiada się obiecująco!!
Ja odpuszczam w tym mies starania, w następnym cyklu ruszamy pelna para, wiąże z tym duże nadzieje,leki z moim M zaczną wtedy działać, a ja juz po 2 tyg czuje duza poprawę. Zieloności!02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Cześć dość długo się nie odzywałam. Musze nadrobić zaległości Co tam u Was słychać. Welonka, ja bez okresu ale z luteina. Dziś ostatni dzień brania jak okres sie nie pojawi to za tydz w pon tabletki anty a jak sie pojawi prędzej to szybciej zacZynam je brać. I pije krwawnik 3 raZy dziennie. Smakuje mi to baardzo no i będę sie wspomagać krwawnikiem cały miesiąc. Po jednym opakowaniu wracam znów do lekarza żeby sprawdził co i jak. Liczę że krwawnik przyspieszy wchłanianie. Torbiel 11.05 miała 7.38 I była 2 komorowa. Liczę że jest coraz mniejsza. I to ona mi rozwaliła całkiem cykl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 13:53
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Eeee widziałam wykresy, że 13dpo test negatyw a potem był +, nie stresuj się na zapas Chociaż Cię rozumiem, bo ja mam cykle regularne, owu jest, na wszystkie możliwe sposoby, żeby zaskoczyło, a tutaj nie udaje się. No ale ja te dziadostwo niestety, więc musimy się uzbroić w cierpliwośćStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
U nas dokładnie w wyznaczonym przez gin terminie, lepiej to już być nie mogło. Na wszelki wypadek szaleliśmy z dwa dni, było całkiem miło Wolałabym znać przyczynę niepowodzeń, chyba byłoby mi łatwiej.
Ostatnio koleżanka urodziła córeczkę z wpadki stosując cały czas plastry... inna, która też wpadła rodzi w sierpniu... i gdzie tu jest sprawiedliwość ? Dlaczego świadome, gotowe na macierzyństwo kobiety, dbające o zdrowy tryb życia muszą tak cierpieć. Zawsze zastanawiam się czy to jest jakaś kara Boża? za co? -
Mania93 wrote:U nas dokładnie w wyznaczonym przez gin terminie, lepiej to już być nie mogło. Na wszelki wypadek szaleliśmy z dwa dni, było całkiem miło Wolałabym znać przyczynę niepowodzeń, chyba byłoby mi łatwiej.
Ostatnio koleżanka urodziła córeczkę z wpadki stosując cały czas plastry... inna, która też wpadła rodzi w sierpniu... i gdzie tu jest sprawiedliwość ? Dlaczego świadome, gotowe na macierzyństwo kobiety, dbające o zdrowy tryb życia muszą tak cierpieć. Zawsze zastanawiam się czy to jest jakaś kara Boża? za co?
Czym dłużej czekam, jestem bardziej cierpliwa. Nauczyłam się pokory. Będę bardziej doceniać posiadanie maluszka, mieć do niego cierpliwość. Mąż za pewne też to bardziej doceni. Może tak właśnie ma być. Mnie przestały już nawet wkurzać wszędzie gdzie tylko nie spojrzę ciężarne. Nawet się ucieszę jak zobaczę Chyba powoli mi się w głowie przestawia wreszcie. Nawet nie mogę się doczekać aż bratowa urodzi, za 1,5 miesiąca ma termin.
Ostatnio pojechaliśmy z mężem rowerami na kolację i piwo, w sobotę poimprezowaliśmy u bratowej na urodzinach i zostaliśmy na noc. Nie mogę wiecznie się martwić. Dużo rozmawiamy o staraniach i uczuciach, chcemy powiedzieć rodzinie. W ostatnim miesiącu nas to wszystko już przerastało, dlatego staram się nie myśleć dlaczego. Czym więcej czytam na forum endometriozy tym coraz bardziej myślę, że zawsze jeszcze przecież jest adopcja. Może właśnie dlatego my? Odkąd zaczęłam się modlić o dzidziusia jestem jakoś spokojniejsza, odczuwam czuwanie nad sobą.
Mania, jestem pewna, że się Wam uda Czasem mały czynnik wystarczy wyeliminować. Robi się ciepło, więcej witaminy D, więcej warzyw i innch witamin, jestem pewna, że niedługo na ovu będzie mega zielonoBritty lubi tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Szatynkowato mam dokladnie tak samo jak ty :)wszystko się zgadza co do joty
Duzo rozmawiam na temat staran z moim M i bliskimi i doszłam do wniosku, ze te oczekiwania maja swój cel, nauczyłam sie z M doceniać swoja obecność staramy się wykorzystać czas dopóki nie ma dziecka na swiecie, których juz nie bd mogli zrobić po urodzeniu. Mamy czas dla siebie i na wspólne wyjazdy, wycieczki, imprezy. Ciaza powoduje uaktywnienie sie wszelkich dotychczasowych problemów w związku, moze gdyby wcześniej bylo dziecko to byśmy sie pożarli na całego?
A teraz uczymy sie rozwiązywać wszystkie problemy na bieżąco. Mój M rzucił palenie,zmieniliśmy tryb zycia na zdrowy, zaczęliśmy się więcej modlić, od pewnego czasu czuje wew pokój ze bd mieli dziecko, wszystko jednak w swoim czasie wiec przestaje sie marwtic czymś na co nie mam wpływu.moja siostra b. Ciezko choruje, choroba czyni ja niepełnosprawną dzieki temu ze jako jedyna nie mam dziecka mogę jej pomoc, czasem nocuje u niej i pomagam w opece nad małym. Wierze ze wszystko jest po cos a i nasze długie starania zostanąpodwojnie nagrodzoneszatynkowato lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Zawsze mam straszny dół widząc jedną kreskę. Zawsze staram się szybko podnieść, ale wcale nie jest mi łatwiej z każdym kolejnym razem. Męża mam cudownego, mimo różnych charakterów dobrze się dogadujemy. Jesteśmy ze sobą bardzo szczerzy i to na pewno pomaga. O staraniach wie i rodzina i znajomi, wszyscy kibicują i dopytują jak poszczególne wizyty u gina. Cieszę się, że mam wspaniałych ludzi obok. Tylko ta pustka w serduchu i ta cisza w domu jest przerażająca...
szatynkowato lubi tę wiadomość
-
ja z mama wczoraj gadałam na ten temat. okazało sie ze wielu parom w okolicy po kilku latach małżenstwa(8-10) dopiero sie udało zajśc w ciaże. teraz potrzebny jest spokój i plan działania. aktualnie skupiam sie na swom zdrowiu. wczoraj przeganiałam bociana, powiedziłam mu ze ma przylecieć za kilka miesiecy jak juz bede w pełni zdrowa słyszałyśce o takim dziwnym rodzaju poronień gdzie organizm odrzuca tylko żeński zarodek albo tylko męski? u nas to sie zdarzylo kilka razy,. np babeczka była w ciazy urodziła chłopca i pozniej miała 4 poronienia(wszystie to były dziewczynki i jak po raz kolejny zaszła w ciaze z chłopcem to wszytsko było w porządku. a mały zdrowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:38
szatynkowato lubi tę wiadomość
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Rozumiem Cie Maniu, ja czasami sobie popłakuję w ciszy. Zawsze sobie wtedy mysle ze juz bd dziecko to bedzie taka szczegolna radość to bedzie takie wyczekane i warto jeszcze troche poczekać
Polecam odmawiać nowennę pompejanska to nowenna nie do odparcia, wiele małżeństw, całkowicie niepłodnych wyprosilo potomstwo dzieki tej nowennie. Ja jestem w trakcie jej odmawiania i widzę, ze wszystko się układa w tym czasie, cokolwiek nie robię we wszystkim się powodzi. Polecam gorąco!
Maniu tak pozatym to dopóki nie ma @ i temp nie spadnie zawsze jest nadzieja na dzidzie.!szatynkowato lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Mania, to zrozumiałe, że czujesz się zawiedziona, to świadczy o tym, ż Ci zależy Masz świetną rodzinę, dasz radę
AleksandraW nie słyszałam nigdy o niczym takim.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia