Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka to super wieści!! Mam nadzieje ze tym razem się uda! Rozumiem ciebie ale najważniejsze ze takim rodzajem niepłodności nie ma większych problemów. Dostaniesz leki i jajeczka dojrzewają :)kwestia czasu kiedy będziesz mamą!02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty i to mnie pociesza ze clo na mnie działa i mam owulacje ,ale usłyszeć takie słowa od lekarza potrafią dobić mimo ze wiesz ze da sie z tym walczyć. W piatek mam zastrzyk we wtorek podgląd, narzeczony w poniedziałek ma dzwonić i umówić sie na badanie nasienia.
Teraz siedzę u przyszłych teściów w poniedziałek urodził sie im drugi wnuczek i ciągle o tym gadają a ja nie mogę wytrzymać juz . No nic biorę się w garść i walczę dalej -
nick nieaktualnyWelonka gratulacje ja dzisiaj jestem w 11 dniu i jutro monitoring, też się stresuje jak cholera. Właśnie poprzednie cykle były bezobjawowe i się cieszyłam, że nie ma efektów ubocznych a tu taka rewolucja teraz.
Szatynkowato tulę straszne to jest, że tyle niektórzy muszą przejść. U mnie niepłodność nie jest dziedziczona. Wręcz jestem z wielopokoleniowej rodziny wielodzietnej z obu stron. A moje PCOS jest tak na prawdę pełnoobjawowe.szatynkowato lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Dziewczyny robicie sobie przerwę z serduszkowaniem przed owuacja? Czy bardziej spontanicznie?
Britty lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
welonka wrote:Jestem po wizycie sa 3piekne pęcherzyki na lewym jajniku 19,5 18 i trzeci podobnie a na prawym 15mm w piatek mam iść na zastrzyk mamy zrobic badanie nasienia . cieszę sie z tych pęcherzyków ale dzisiaj pierwszy raz w skierowaniu lekarz mi postawił rozpoznanie niepłodność spowodowana brakiem jajeczkowania jal to zobaczyłam to ryczec mi się chciało czuje sie jak bym dostała liścia od życiaCóreczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Welonka trzymam kciuki
Szatynkowato bardzo mi przykro ale nie poddawaj się! Nie teraz, to za rok zostaniesz mama, rozpraw się z endomendą i działajszatynkowato lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
witajcie.
szatynkwoato, nie załamuj sie ja tulę mocno.
welonka, gratuluje rosnących pęcherzyków . bedzie dobrze
ja dziś dostałam tel od endokrynologa. i mam sie zjawić w sobote o 13:10 nareszcie
i umówiłam sie na wizytę kontrolną u ginekologa.
wierze że jak ustabilizuję tarczycę i wylecze tego skubańca na jajniku to zajdę.
osobiście dostałam dziś wielkiego nerwa. okazało się ze dziewczyna która brała ślub godzinę przede mną, chodzi już z dużym brzuchem. a ja nadal nic! nic mnie tak nie podłamało....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 21:46
szatynkowato lubi tę wiadomość
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Starania od maja 2014.
Aleksandra W co to za roslinka?
Nie przejmuj się. Nas tez wszyscy wyprzedzają. Moja koleżanka bierze ślub za miesiąc i na pewno od razu zaciąży jak znam życie. Zawsze to ja mówiłam ze chce moec dziecko zaraz po ślubie a tu sie okazuje ze wszyscy maja je przede mną ale cóż trzeba walczyć dalej!02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dzięki dziewczyny! Bez walki na pewno się nie poddam :*Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Szatynkowato, tulę Trzymam za Ciebie kciuki, rozprawisz się z choróbskiem i zostaniesz mamą, bądź silna
Ja wracam z badań prenatalnych, wszystko w porządku, będziemy mieli synka tak jak podejrzewaliśmy
Trzymam kciuki za Wasze pęcherzyki!!Lilly_Ana, szatynkowato, Sept lubią tę wiadomość
♥ 28.10.2017 ♥
-
Cześć dziewczyny Długo mnie nie było, ale cały czas Was czytam
Aleksandra W u mnie tak samo dużo biegania po urzędach a dopiero warunki zabudowy załatwiamy
Kara super że wszystko w porządku, niech synuś rośnie :)Macie już imię wybrane?
Szatynkowato trzymam kciuki żebyś szybko wyzdrowiała. Będzie dobrze
Ja wczoraj odebrałam resztę wyników z pobytu w szpitalu i się okazuje że w sumie wszystko ok. Nie wiem dlaczego ciąży brak Pytałam się lekarza co w takim razie może być powodem niepowodzeń, zaczął się głupio uśmiechać i powiedział że bezpłodność jest dopiero po roku starań a nie po 8 miesiącach. Jutro idę do ginekologa pokazać mu wyniki zobaczymy co powie. Wymusiłam na nim wizytę w tym tygodniu bo akurat jestem na początku cyklu więc najlepszy czas żeby zacząć brać jakieś leki czy coś. Nie chcę czekać do następnego cyklu. Kilka dni temu wróciłam od siostry z Hiszpanii trochę się odcięłam od wszystkiego, odpoczęłam psychicznie A teraz bierzemy się z bratem za remont mieszkania Taty, siostra za miesiąc przylatuje żeby ochrzcić małą
Ostatnio się trochę naczytałam na temat testów NIPT i papp-a. Co o nich sądzicie? Będziecie je robić?szatynkowato lubi tę wiadomość
-
M@ziii wrote:Cześć dziewczyny Długo mnie nie było, ale cały czas Was czytam
Aleksandra W u mnie tak samo dużo biegania po urzędach a dopiero warunki zabudowy załatwiamy
Kara super że wszystko w porządku, niech synuś rośnie :)Macie już imię wybrane?
Szatynkowato trzymam kciuki żebyś szybko wyzdrowiała. Będzie dobrze
Ja wczoraj odebrałam resztę wyników z pobytu w szpitalu i się okazuje że w sumie wszystko ok. Nie wiem dlaczego ciąży brak Pytałam się lekarza co w takim razie może być powodem niepowodzeń, zaczął się głupio uśmiechać i powiedział że bezpłodność jest dopiero po roku starań a nie po 8 miesiącach. Jutro idę do ginekologa pokazać mu wyniki zobaczymy co powie. Wymusiłam na nim wizytę w tym tygodniu bo akurat jestem na początku cyklu więc najlepszy czas żeby zacząć brać jakieś leki czy coś. Nie chcę czekać do następnego cyklu. Kilka dni temu wróciłam od siostry z Hiszpanii trochę się odcięłam od wszystkiego, odpoczęłam psychicznie A teraz bierzemy się z bratem za remont mieszkania Taty, siostra za miesiąc przylatuje żeby ochrzcić małą
Ostatnio się trochę naczytałam na temat testów NIPT i papp-a. Co o nich sądzicie? Będziecie je robić?
Daniel będzie najprawdopodobniej
Co do pappa to miałam robione to przy pierwszym prenatalnym razem z USG. O NIPT czytałam, to są te takie niezbyt tanie, nie? A prenatalne oba miałam robione na NFZ, gin wystawiła mi skierowanie, musiałam tylko znaleźć klinikę gdzie na fundusz robią♥ 28.10.2017 ♥
-
Kara93 wrote:Daniel będzie najprawdopodobniej
Co do pappa to miałam robione to przy pierwszym prenatalnym razem z USG. O NIPT czytałam, to są te takie niezbyt tanie, nie? A prenatalne oba miałam robione na NFZ, gin wystawiła mi skierowanie, musiałam tylko znaleźć klinikę gdzie na fundusz robią
Czytałam że te NIPT to ponad tysiaka kosztują nawet do 3 Ale że bardzo dokładne 99,8%. Tylko skąd takie pieniądze wziąć jak tu trzeba odkładać na maluszka