Rocznik 93 (staraczki)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly_Ana wrote:Sept - tak chodzę do Invicty. Ale ciąży raczej tam prowadzić nie będę bo to zbyt drogo wychodzi niestety. No i dość daleko.
Wizyta 140zł, za badania początkowe (tam jest jakiś panel początkowy na który wysyłają każdą osobę) zapłaciłam 330zł + 70 za AMH więc 400zł. No i dodatkowo badanie nasienia Tż. Tyle że ja tych badań nie robiłam w klinice. Bo powiem Ci szczerze, tam jest o wiele drożej niż np w Diagnostyce. Kiedyś przeliczałam, to w klinice wychodziło ok 600zł za te badania.
Ogólnie polecam, bo dzięki gince z kliniki jestem w ciąży
To rzeczywiście spora różnica, pytanie czy w ogóle na większość tych badań nie można zrobić na NFZ, w końcu za to też płacimy...
Wybrałaś już lekarza prowadzącego? -
Również witam nowe staraczki
Dziewczyny, działacie, nie próżnujecie Ja ostatnio przeżyłam małe zawirowania, ale cieszę się, że u Lilly jest w porządku, że u Kary tak w porządku podeszli w pracy - cudownie mieć tak dobrych ludzi koło siebie.
Sept możesz powiedzieć na co te zioła? Lubię ziołowe herbatki
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
szatynkowato wrote:Również witam nowe staraczki
Dziewczyny, działacie, nie próżnujecie Ja ostatnio przeżyłam małe zawirowania, ale cieszę się, że u Lilly jest w porządku, że u Kary tak w porządku podeszli w pracy - cudownie mieć tak dobrych ludzi koło siebie.
Sept możesz powiedzieć na co te zioła? Lubię ziołowe herbatki
Już jakiś czas temu czytałam o ziołach np. o. Sroki, te o których pisałam są na 1 fazę cyklu i poleciła mi je siostra, która miała podobne problemy z zajściem jak ja.
Tak odpuściłam w tym cyklu, w ogóle się nie staraliśmy, wygrałam konkurs rekrutacyjny do innej pracy i długo si9e wahałam, przez co nie miałam głowy jakoś do starania, tym bardziej że gdybym zmieniła pracę musiała bym przeczekac przynajmniej okres próbny. Pracy nie zmieniam, dlatego teraz zamierzam uderzyć w starania ze zdwojoną siłą. -
Mi by się przydało na drugą fazę, bo coś przeczuwam u mnie problem z zagnieżdżeniem, bo nigdy wcześniej nie miałam plamień przed okresem... naczytałam się ostatnio o ananasie... i całkiem zapomniałam żeby kupić, nie wiem czy jest jeszcze sens, ale dziś się wybieram po pracy po ananasa
Fajnie, że możesz z siostrą pogadać o staraniach i Ci doradza Wie co przeżywasz.
Powiem Ci, że z tą pracą bardzo dojrzała i zdecydowana decyzja. Widać, że wiesz co jest dla Ciebie najważniejszeStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
szatynkowato wrote:Mi by się przydało na drugą fazę, bo coś przeczuwam u mnie problem z zagnieżdżeniem, bo nigdy wcześniej nie miałam plamień przed okresem... naczytałam się ostatnio o ananasie... i całkiem zapomniałam żeby kupić, nie wiem czy jest jeszcze sens, ale dziś się wybieram po pracy po ananasa
Fajnie, że możesz z siostrą pogadać o staraniach i Ci doradza Wie co przeżywasz.
Powiem Ci, że z tą pracą bardzo dojrzała i zdecydowana decyzja. Widać, że wiesz co jest dla Ciebie najważniejsze
Mam dwie siostry Obie starsze i rozmawiać mogę tylko z siostrą która ma dzieci i jest 7 lat starsza, ta o 3 lata starsza, która dzieci nie ma ciągle daje mi rady jakby miała olbrzymie doświadczenia oczywiście najczęściej po prostu: " odpuść" , więc odpuściłam-rozmowy z nią na ten temat.
A co do ananasa to jakie ma właściwości? -
Więc rzeczywiście lepiej, że odpuściłaś z nią rozmowy na ten temat. Zrozumie jak sama się zacznie starać Tak szczerze mówiąc porównując siebie przed czasem starań tez miałam zerową wiedzę. Nie zdawałam sobie sprawy ile niby błahych a jak ważnych czynników musi się zgrać jednocześnie, żeby 'zaskoczyło'.
ananasy posiadają substancję w sobie, która pomaga na zagnieżdżenie. Jest tutaj na forum nawet wątek, gdyby Cię ten temat interesował.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ananas-na-zagniezdzenie,6262.html
nie wiem czy rzeczywiście pomaga, ale skoro lubię, to co sobie będę żałowaćStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
szatynkowato wrote:Więc rzeczywiście lepiej, że odpuściłaś z nią rozmowy na ten temat. Zrozumie jak sama się zacznie starać Tak szczerze mówiąc porównując siebie przed czasem starań tez miałam zerową wiedzę. Nie zdawałam sobie sprawy ile niby błahych a jak ważnych czynników musi się zgrać jednocześnie, żeby 'zaskoczyło'.
ananasy posiadają substancję w sobie, która pomaga na zagnieżdżenie. Jest tutaj na forum nawet wątek, gdyby Cię ten temat interesował.
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ananas-na-zagniezdzenie,6262.html
nie wiem czy rzeczywiście pomaga, ale skoro lubię, to co sobie będę żałować
o może ja też spróbuje- bo przecież chyba nie zaszkodzi:) -
Sept wrote:o może ja też spróbuje- bo przecież chyba nie zaszkodzi:)
Jedyne co, to jest wspomniane, że ta substancja rozgrzewa krew? (nie pamiętam) i po dwóch kreskach nie jeść już lepiej ananasa.
Myślę, że po prostu wszystko z głową, bo wszystko w nadmiarze szkodzi
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
AJA_S wrote:Ananas dobrze wpływa też na jakość nasienia
Czyli dawkować sobie i mężowi
Każdy powód jest dobry, żeby się trochę porozpieszczaćAJA_S lubi tę wiadomość
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
U mnie dziś Male wiercenie w brzuszku czuć ale wole się nie nastawiać zeby znowu sie nie rozczarować. Co do ziółek to cała 1 fazę cyklu piłam krwawnik i jadłam żurawinę zobaczymy czy cos pomoże. Ostatnio czytałam o takim zielu MACA podobno podnosi płodność u obojga partnerów02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
My jedliśmy przez całe wakacje... tylko u nas to raczej bardziej złożony problem
Polecam też dużą ilość ryb. Teraz to raczej nie problem przy poście Ale nie mintaj i panga, lepiej te tłustsze ryby np łosoś czy makrela
No i papryczka chilli na libido ^^17.11.17-poronienie całkowite -
Sept wrote:Z moim libido jest coraz gorzej, nie wiem od czego to zależy:( Mam bardzo przystojnego męża i w ogóle jak już sie zacznie to jest Ok, ale ostatnie chce sie coraz rzadziej, a kiedyś miałam super temperament:(
U mnie to samo...
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Hej:)
ciekawe z tym ananasem a sok 100% też może być?
w tym cyklu próbowałam siemię lniane pić nie podeszło mi,
U mnie z ziołami to tak jak z dietą na początku wielki zapał który szybko opada bo już bym chciała widzieć efekty:d Jedyne jakie zioło stosowałam długo to pokrzywa ale z efektem
Sept też mam dwie starsze siostry jedna 7 druga 3lata:)
Sept lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Hej:)
ciekawe z tym ananasem a sok 100% też może być?
Może być
Ja póki co w tym cyklu zmagam się, żeby pić więcej wody, żeby weszło mi to w nawyk, siemię lniane też mi średnio podchodzi, piłam kilka lat temu "bo zdrowe", raczej wmuszałam w siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 11:38
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Sept wrote:Próbowałaś coś łykać?
Nie.
Przeczekuję. Ja bym szukała raczej problemu w sobie, bo jestem zwyczajnie często zmęczona i senna.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
Bardzo spokojny, siedzący. Wręcz mam za mało ruchu.
Ostatnie dwa tygodnie miałam ciągle w biegu, o 21 już szłam spać, za to wcześnie wstawałam. Z kolei mąż późno wraca z pracy, ja już jestem wręcz na ostatnich kreskach baterii. Rano znowu mam problem zwlec się z łózka i ciężko mi się obudzić. No ciężko ze mną
Ja męskiego libido nie czaje...
A u Ciebie jak?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia