Rodzinka.pl - starania o 3, 4, 5... szczęście 😀
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama no witam Cię Kochana 😉
Powracając do tematu...
Z 3 też u nas tak było he he namawiałam męża on kręcił nosem... w końcu ja odpuściłam to on zaczął to kiedy robimy... no kiedy... 😂
Ale wiesz co, naprawdę te pół roku będzie mi się okropnie dłużyć. Jednak chcę, żeby synek był bardziej samodzielny i żebym dźwigać go nie musiała... bo jest ciężki klocek 😅
Ja dla córeczki mam imiona, ale dla kolejnego synka ani jednego 😛 już przy pierwszym był problem, a z drugim to już masakra... dopiero się dogadaliśmy co do imienia w szpitalu jak już się urodził 😛
A jakie ciacho upiekłaś?
Mogę wpisać Cię na 1 stronę jako naszą staraczkę? Chciałabym też wpisać dzieci 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 14:30
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflake o to wizyta już niedługo 😀
Dawno test zrobiłaś?
U nas plan jest taki, że jak najmłodszy synek skończy 2 latka to zaczynamy starania... czyli w wakacje ☺ tylko ciężko mi już wytrzymać 😛
futuremama wow sama zrobiłaś taki piękny torcik? Masz talent ☺ zazdroszczę 😉
I ciasta 3... napracowałaś się.
Między 1, a 2 dzieckiem u nas jest różnica równo 2 lata i było mi naprawdę ciężko. Musiałam ją nosić w ciąży, bo jednak była malutka jeszcze. Do tego była bardzo zazdrosna...
Dlatego różnica między 2, a 3 jest większa u nas prawie 3 lata. I w naszym przypadku ta różnica się lepiej sprawdziła. Synek wcale nie był zazdrosny i był już bardzo samodzielny ☺
Dlatego mimo, że mnie już ciągnie do starań, to biorę na wstrzymanie, żeby różnica była większa 😉
Ale u każdego inaczej wiadomo ☺
A jak Wam dziewczyny mija dzień?
Ja po śniadaniu wstawiłam zupę i poszłam z dzieciakami na podwórko lepić bałwana he he
O 13 zgarnęłam małego na drzemkę, dzieciaki dalej po podwórku biegają... a ja piję kawkę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 15:05
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Snowflakes no to już dawno robiłaś.
Super. Może już usłyszysz ❤
Pewnie suwaczek ustawisz sobie po wizycie u gina co? 😉
Z 3 dzieciaczków jest naprawdę wesoło 😆
A jakie miałaś poprzednie ciąże? Jakieś mdłości, wymioty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 14:37
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Hej 😊 To i ja do was dołączę. Mam 32 lata, na stanie 12-latek i zaraz 2-latek. Staramy się o 3 bobasa od mniej więcej roku z jedną malutką przerwą po drodze.
Futuremama witaj ponownie 😅 Pamiętam cię z wątków testowych 2018. Jednak nie mam jeszcze takiej złej pamięci 😂😂 Mój 2-latek też grudniowy 2018 😁Marzycielka, futuremama lubią tę wiadomość
-
Snowflakes myślę, że teraz u Ciebie będzie ok ☺ dzieciaki się Tobą dzielą, więc to nie będzie dla nich szok jak dzidzia pojawi się w domu.
Mają siebie, więc jak mama zajęta dzidzią to będą się bawić razem.
Najgorzej jak pierwsze dziecko ma mamę tylko dla siebie przez 2 lata i nagle bach mama zajmuje się bobasem, a nie nim i nie ma się z kim bawić... Dlatego u nas na początku było ciężko, mimo że bardzo się starałam. Np karmiłam małego piersią, a córeczce wtedy czytałam książeczkę... albo jak mąż wracał z pracy, to brałam córcię na spacer, a małego zostawiałam z tatą. Chciałam, żeby miała mnie wtedy tylko dla siebie 😊
Snowflake lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Dip88 Witamy Cię serdecznie 😀 mam nadzieję, że z nami zostaniesz. Mogę wpisać Cię w pierwszym poście jako nasza staraczka?
Jak się chłopaki dogadują? Bo jednak jest spora różnica wieku między nimi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 21:43
Dip88 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
futuremama wrote:I na fb dobrze się znamy😂 Choć tam o staraniach póki co nie poruszałam tematu. Myślałam że pochwalę się od razu pozytywnym testem no ale widać nie ma tak szybko Macie w grudniu wizytę w tej klinice?
Aaaa... To jednak moja pamięć do bani 🙈 Nie skojarzyłam po nicku, że to ty... dawno tu nie zaglądałam 😂😂 Wizytę przełożyli na styczeń, bo u nas znów wzrost i ma być lockdown, ale dobrze, że nie znów o kilka miesięcy. A ja trzymam buzie na kłódkę o twoich staraniach, niech dziewczyny mają niespodziankę 😅futuremama lubi tę wiadomość
-
futuremama to niezła babka z Ciebie. Podziwiam ☺ mając skurcze szykowałaś synka do przedszkola 😀
Ja w każdej ciąży wymiotowałam 🙈
A najgorsza była 2 ciąża, bo wymioty 3 razy dziennie do 20 tyg... masakra...
Niektóre moje koleżanki miały w ciąży tylko lekkie mdłości... nie wiem od czego to zależy...
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Marzycielka wrote:Dip88 Witamy się serdecznie 😀 mam nadzieję, że z nami zostaniesz. Mogę wpisać Cię w pierwszym poście jako nasza staraczka?
Jak się chłopaki dogadują? Bo jednak jest spora różnica wieku między nimi?
Jasne, możesz wpisać 😉 A chłopaki to już dwa różne światy 😂 Czasami to jakbym miała dwóch jedynaków, młodszy ostatnio nauczył się mówić imię starszego i tylko krzyczy i go woła, bo chce się z nim bawić, a starszak przyjdzie na 15 min sie pobawić i już chce uciekać 🙈 To już jednak spora różnica wieku, dlatego teraz chcielibyśmy się wyrobić z jaknajmniejszą różnica wieku pomiędzy młodszym a kolejnym bobasem. Ale tak pozatym to jest ok, jak trzeba to starszak przynajmniej coś pomoże, chwile się nim zajmie i przypilnuje jak coś robię, ogólnie to nie jest źle... kochać to się kochają i są bardzo za sobą mimo wszystko 😅Marzycielka, futuremama, Madelainen lubią tę wiadomość
-
Snowflakes ależ nie ma za co Kochana 😊
Mówię Ci, że będzie na pewno wszystko dobrze 😉
Dip88 no tak teraz jest trochę przepaść między nimi, ale w dorosłym życiu ona się zmniejszy 😉 wiem, bo ja mam dużo starsze siostry 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 22:58
Dip88 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat