Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rozne pytanka
Odpowiedz

Rozne pytanka

Oceń ten wątek:
  • ulek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa, ja tam absolutnie spokojna i cierpliwa nie jestem ;) okres mi się jeszcze nie zaczął, a od owulacji miałam już ze trzy dni pt. "chlip, chlip nic z tego nie wyjdzie" ;) i tak co miesiąc ;)
    Beta najwcześniej powinna wyjść 2 dni po implantacji - ale ile to będzie dokładnie, 7 czy 9 dni po owulacji to ciężko powiedzieć :/
    Najgorsze jest to czekanie - najpierw na owulacje, później na implantację, później na testowanie... Ale musimy być dobrej myśli :)

biedronka1982 lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie ! ;) wkoncu musi się udać :)

cab360a44b.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Jak fajnie, że powstał taki wątek :)
    Może Wy mi powiecie Kochane o co chodzi z tym mlecznym śluzem na początku ciąży - jak to wygląda, ile tego jest. Już kilka razy natrafiłam na posty, w których dziewczyny o tym pisały...

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Dzień doberek! Jak fajnie, że powstał taki wątek :)
    Może Wy mi powiecie Kochane o co chodzi z tym mlecznym śluzem na początku ciąży - jak to wygląda, ile tego jest. Już kilka razy natrafiłam na posty, w których dziewczyny o tym pisały...

Ja niestety nie pomogę, nie miałam tak będąc w ciąży...ale podbijam :)

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dezisiaj czytałam ,że ten śluz jest po to,żeby utworzył się czop śluzowy,który zamyka ujscie macicy[hyba]żeby maleństwo było bezpieczne.
    I faktycznie jak zaszłam to najpierw był taki bardzo wodnisty a potem mleczny,a gdy minęło 9 miesięcy to własnie po wypadnięciu czopu śluzowego,wiedziałam,że poród sie zaczął i trzeba do lekarza.Pozdrawiam

Andzia33
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaciazylam ale sluz juz mam. faktycznie czuje sie "mokra caly czas . Wyglada jak kremowy rozciagliwy .Tak bym to ujela . Ale czemu tak i jak dlugo to potrwa to juz trzeba zapytac III trymestr :-)
    Pozdrawiam

atdci09k18tcna0b.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym śluzem to mylące, faktycznie kobiety w ciąży tak mają . Niemniej po tabletkach anty też sie robi taki śluz i wtedy to może być mylące. Jeśli ktoś nie miewa takiego a potem się zjawia to jest to jakiś sygnał z pewnością

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym śluzem jest bardzo różnie. Ja zawsze śluz miałam, jak zaszłam w ciążę, po terminie spodziewanej @ śluzu nie miałam w ogóle.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam caly czas wodnisty. Teraz czekam, moze sie rozciagliwy pojawi. I to caly moj repertuar, bo kremowego niet. Ale jesli to ciazowy, to zagadka rozwiazana!

• Makak Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dosłownie takie białe, gęste mleko zalewa i zastanawiam się czy złapałam jakąś infekcję czy może coś jest na rzeczy...

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy moze mi ktoras podpowiedziec, jak oznaczac na wykresie serduszka, tzn. od kiedy do kiedy jest rano, a kiedy wieczorem?

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczor to chyba po poludniu :D a rano no to rano po 12 w nocy zreszta nie musisz przykladac do tego az tak duzej uwagi :-) nie ma tu wyznaczonych godzin porannych czy wieczornych wiec wpisuj na oko ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze rano= dzien, czyli poki widno, a wieczorem= noc, czyli jak juz ciemno?
    ;-)

• ulek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka napisz do admina, żeby utworzyli specjalnie dla Ciebie nową kategorię - "w ciągu dnia" :D ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulek wrote:
    Biedronka napisz do admina, żeby utworzyli specjalnie dla Ciebie nową kategorię - "w ciągu dnia" :D ;)
    Ulek, uwielbiam Twoje pomysly!!! :-)

• ulek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba dbać, żeby nam tu dobrze było, nie? ;) swoją drogą mogliby do bazy wiedzy jeszcze jakieś artykuły czy wywiady powrzucać

• nutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliby, mogli. Bo i te podpowiedzi pod wykresem już któryś raz się powtarzają;P
    A co do określania rano-wieczór też mam z tym problem.:P Ale zawsze tak w połowie dnia sobie dzielę.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ledwie skończyło mi się krwawienie i zaznaczyłam przy dzisiejszym dniu plamienie i detektor pokazuje mi "dzień przypuszczalnie płodny" kiedy on płodny być nie może. Czy też tak macie ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..musialas wpisac cos ze ci sie pokazalo przypuszczalnie plodny dzien..ja tak teraz mialam bo od poczatku cyklu mialam szyjke wysoko i potem byl problem bo mialam dlluuggoo plodne dni...ale jak prowadzisz juz tu swoje wykresy wiesz mniej wiecej kiedy moga byc naprawde plodni i blisko owu..przypuszczalnie plodny to jeszcze nie plodny ;-)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybko moje płodne powinny być co najmniej za 10 dni :) to mój 2 wykres tutaj i pierwszy z "zółtym światełkiem". Właśnie zaznaczyłam szyjkę wysoko, bo... zawsze tak mam po @ :) ale... tak między nami kobietkami to... uważasz, że mimo wszystko kochać się ??? chciałabym czerpać z seksu przyjemność a ni jakąś mechanikę :/

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ