Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej, hej:) Ja brałam ten antybiotyk przez chyba 4 dni po badaniu bo miałam trochę za wcześnie zrobione badanie czystości pochwy ale nikt nie mówił żeby odpuścić starania, a wręcz przeciwnie - żeby działać:)

Tak też zrobiliśmy i akurat ten cykl z hsg okazał się szczęśliwy i dziś usłyszałam serduszko naszego maluszka:)

O kurcze super!!!!
    U nas nie ma szans bo morfologia męża 1%. A czystość miałam robioną na początku lipca.
    Kurcze, brać? nie brać?

Natalia91! lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej, hej:) Ja brałam ten antybiotyk przez chyba 4 dni po badaniu bo miałam trochę za wcześnie zrobione badanie czystości pochwy ale nikt nie mówił żeby odpuścić starania, a wręcz przeciwnie - żeby działać:)

Tak też zrobiliśmy i akurat ten cykl z hsg okazał się szczęśliwy i dziś usłyszałam serduszko naszego maluszka:)

Natalia a miałaś robione HSG z Rtg i kontrastem czy to pod USG? I w którym dc?
    Ja też zastanawiałam się czy działać po HSG,..

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kozgo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    kozgo ja zaszłąm po powrocie z Azji wlasnie hehe
    Nam rok temu się nie udało ale w tym roku wracamy, tez w listopadzie na moje urodzinki, wiec szczerze mówiąc listopad to mój najmocniej typowany miesiąc na zajście w ciąże :P
    Kozgo także jeśli do listopada się nie uda to w listopadzie już musi :D <3 pójdziemy w ślady Nony i wrócimy z dodatkowym bagażem :D

Nona lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam robione hsg pod usg i sola moglam starac sie w tym samym cyklu ale owulacja byla z uszkodzonej strony. Bralam antybiotyk przed hsg 3 dni przed okresem i 3 dni po jakos tak.

Jak to z temperatura jest? Mierzycie sobie ? Jesli nie wzrosnie temperatura to nie ma co chyba robic testow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 08:56

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mierzę, góry i doliny mi wychodziły co tylko mnie wkurzało, czekam na @ a jak nie będzie zrobię test i będzie jasne czy to opóźnienie czy ciąża

Nona lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marilen Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam właśnie pod USG, Podobno sól przeleciała expressem, nie wiem bo byłam tak zdenerwowana, że nie zarejestrowałam jak mi lekarz pokazał, że płynie :)
    Na koniec ten balonik jakiś wyskoczył ze mnie, bo ten zrost miałam. Dzisiaj trochę czuję się jakbym miała tam poobijane wszystko, ale nie w kategorii bólu jakiegoś wielkiego tylko takiej tkliwości, kolki i jakby wzdęć :P

Czyli biorę ten antybiotyk, a myślicie, że mogę krócej niż 5 dni?

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktos bierze progesteron to jak chyba yrzeba ta bete zrobic zeby odstawic?

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Natalia a miałaś robione HSG z Rtg i kontrastem czy to pod USG? I w którym dc?
    Ja też zastanawiałam się czy działać po HSG,..

Miałam z rtg i kontrastem, jeszcze gin mówił mi wczoraj jak zapytałam czy to nie rzutuje na ciaze ze w tym samym cyklu co hsg się udało, to mnie uspokoił ze po dwóch dniach od hsg nie ma śladu po kontraście i ze nie ma to wpływu :) ja miałam hsg 10dc a 15 dc była owu potwierdzona monitoringiem :) wiec myśle ze powinniście dzialac póki jajowody przeczyszczone:)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Miałam z rtg i kontrastem, jeszcze gin mówił mi wczoraj jak zapytałam czy to nie rzutuje na ciaze ze w tym samym cyklu co hsg się udało, to mnie uspokoił ze po dwóch dniach od hsg nie ma śladu po kontraście i ze nie ma to wpływu :) ja miałam hsg 10dc a 15 dc była owu potwierdzona monitoringiem :) wiec myśle ze powinniście dzialac póki jajowody przeczyszczone:)

A kontrast to sól fizjologiczna? bo ja miałam podobno z solą fizjologiczną.
    U mnie HyCoSy wczoraj 12 dc a dzisiaj lub jutro owu ( wczoraj test pozytywny i lekarz potwierdził, że jestem przed).

W przyszłym cyklu IUI jeśli teraz nici z naturalnej ciąży, a pewnie nici będą :D

7u229jcgzsq578gy.png
  • Violaaaaa Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję pierwszych sierpniowych 2 kresek.
    Ja czekam z utęsknieniem na owulacyjne, ale wkoncu coś ruszyło, testy robię od kilku dni, ciągle jedna kreska, a dziś już widać druga, więc myślę że jutro-pojutrze będzie pozytyw. Dziś mam 15dc,lewy jajnik daje powoli o sobie znać, ale narazie śluz nie sprzyjający. Jeszcze biorę antybiotyk, ehhhhh oby się udało :)

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3 cykl starań o bąbelka

f2wl3e5ew99hvi59.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja dużo piję w pracy, robie testy owu wieczorem kolo 22, wtedy mniej piję-przed snem nei chce duzo pic.

Ale niby się mówi ze dobrze robić częściej niż raz

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Nam rok temu się nie udało ale w tym roku wracamy, tez w listopadzie na moje urodzinki, wiec szczerze mówiąc listopad to mój najmocniej typowany miesiąc na zajście w ciąże :P
    Kozgo także jeśli do listopada się nie uda to w listopadzie już musi :D <3 pójdziemy w ślady Nony i wrócimy z dodatkowym bagażem :D

Najgorzej ze syn śpi pomiędzy nami na wakacjach :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    A jak ktos bierze progesteron to jak chyba yrzeba ta bete zrobic zeby odstawic?

Tak ja robię betę

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiak, ja przed pierwszą ciążą miałam takie zalecenia żeby od dnia po owulacji przyjmować progesteron (luteine) aż do dnia spodziewanej miesiączki, wtedy zrobić Bete i jeśli by się okazało że jest ciąża to kontynuować A jeśli nie to przerwać branie. I tak w następnym cyklu.

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ