X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 bardzo mi przykro ja czuje ze u mnie @ tez przyjdzie niestety

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Aduszka83 bardzo mi przykro ja czuje ze u mnie @ tez przyjdzie niestety

Dzięki ale ja się na nic nie nastawiałam w tym cyklu. Miałam słaby ten wykres swój wiedziałam ok kilku dni że nic z tego nie będzie.
    Nowy cykl nowa szansa a ten z wakacjami więc może z nad morza przywieziemy jakąś małą niespodziankę :)

Nona, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Cytologia zazwyczaj jest rok wazna.

O co chodzi z naświetlanym jajeczkiem przy droznosci? Czym on jest niby naswietlany? Ja na pewno naswietlanego nie mialam.

Marilien, mnie w ogole lekarz nie mowil o antybiotyku. Ale my przed drożnościa mieliśmy MUCHę. Wyszla na urea i przed bralismy antybiotyk. Moze dlatego po nie musieliśmy :)
    I lekarz kazal sie starac wtedy wręcz :) ale nie wyszło.
    Promieniami rtg ;-) cos czego bardzo sie plnuje przy ciazy. Na malo co zwraca sie taka uwage jak na zabezpieczenie kobiet w ciazy przed promieniowaniem.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja mam aktualna cytologie. Robilam pod koniec marca. Wiec na grudzien chuba bedzie okej w razie droznosci?

Pytanie z innej beczki- jestem juz pare dni po owulacji a czasami odczuwam lekkie klocie w jajnikach i pachwinach... czy to jest normalne?
    Tak. Mnie bola i kluja czasami do @. Zwlaszcza lewy :-(

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Dziewczyny czemu sie zapisujecie jesli potem nie dajecie znac czy testowanie bylo :/ nie rozumiem tego :/
    Ja tez

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wakacjach jestem i niestety czuje ze sie nie udalo malo tego od brania progesteronu zaczyna mi bic :/czuje te hormony i nakrecanie. A cycki flip flapy noe chca spuchnac wszystkie znaki zwiastuja @ jest mi przykro jak zwykle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:44

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak88 wrote:
    Ja po wakacjach jestem i niestety czuje ze sie nie udalo malo tego od brania progesteronu zaczyna mi bic :/czuje te hormony i nakrecanie. A cycki flip flapy noe chca spuchnac wszystkie znaki zwiastuja @ jest mi przykro jak zwykle
    Ja po progesteronie tez nie czulam sie najlepiej. Skutki uboczne podobne do objawow ciazowych dawali mi popalić. Teraz dzialam 3 cykl bez i zobaczymy jak bedzie z ovulavją

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze ja nie mam objawow i to mnie wkurza zadnych. A chyba powinny chyba jakies byc nawet po samym braniu lekow a tu noc cisza :/ jedynie jestem bardzo nerwowa ale to mam i przed @ zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam po zastrzyku ovitrelle przekonanie ze ciaza alez sie zawiodlam wtedy piersi bolaly czulam klucia a tu nic nie bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Zosia ja też zawsze jestem nerwowa przed @ mega wkurr... ;-)
    Ja tez zawsze bylam ale po tych ziolach i niepokalanki moge z cala pewnoscia stwierdzic ze mi duuuuzo lepiej. Pms prawie zerowy, a wczesniej moglam zabić.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja tez zawsze bylam ale po tych ziolach i niepokalanki moge z cala pewnoscia stwierdzic ze mi duuuuzo lepiej. Pms prawie zerowy, a wczesniej moglam zabić.
    Ja ziolka od nastepnego cyklu wiec moze mi pms tez miinie :-)

10.09.2019 Marcel
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam wczoraj u endokrynologa. Potwierdził że moja tarczyca 3.03 jest za wysoka i przepisał mi Euthyrox 75 i Jodid. Jodid mam brać od razu a euthyrox dopiero w razie ciąży. zlecił mi dodatkowe badania. usg tarczycy, tsh , ATG I FT4. kazał mi jak najszybciej wykryć czy jestem w ciąży, zrobiłam test i wyszła druga , blada kreska ale jakaś zakrzywiona więc podejrzewam ze test wadliwy(zdjęcia nie wrzucę bo dzisiaj dopiero może uda mi się odebrac tel z naprawy :) ). jutro rano powtórka.. na krew jak @ nie przyjdzie polecę w poniedziałek rano.Wczoraj wieczorem miałam leciutkie plamienie, śluz zabarwiony na różowo, dzisiaj spadek temp ale @ nie ma i plamienia juz też nie..hmm.. Jestem wściekła na mojego ginekologa, że stwierdził że tarczyca moja jest ok, wyniki dobre. Olał mnie po prostu..ale wiedziałam że nie jest ok i poszłam po prostu sama się skonsultować.. więcej do dziada mojego gin nie pójdę! A wam życzę miłego dnia :*

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Promieniami rtg ;-) cos czego bardzo sie plnuje przy ciazy. Na malo co zwraca sie taka uwage jak na zabezpieczenie kobiet w ciazy przed promieniowaniem.
    No ale skad te promieniowania? Ja na pewno nie bylam promieniowana. Właściciele to wyglądało to tak samo jak zwykle usg. Z wyjatkiem ze wvzesniej zalozyli ten balonik do szyjki przez który byl podawany ten plyn.

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    No ale skad te promieniowania? Ja na pewno nie bylam promieniowana. Właściciele to wyglądało to tak samo jak zwykle usg. Z wyjatkiem ze wvzesniej zalozyli ten balonik do szyjki przez który byl podawany ten plyn.
    Ty mialas sono hsg ;-) hsg to zdjecia rentgenowskie po i w trakcie podawania kontrastu. Badanie wykonywane normalnie po okiem radiologa na stole do zdjec rtg. Wiem bo mam juz plytke przy sobie ;-)

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Olga_89 lubi tę wiadomość

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy mnie można wpisać @
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny, no i za siebie tez bo w tym miesiącu jeszxze testowanie 30ego :)

Olga89 oby to nie był błąd testu, liczę ze się udało, dawaj znać jak sytuacja :) <3

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam taką nadzieję, ale martwi mnie to wczorajsze plamienie i spadek temp.. ale cały czas myslę pozytywnie, żeby nie było :)

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) w swojej historii brałam już clo w jakiś 10-11 cyklach. Podobno można maksymalnie 6 cykli, cóż, tak mnie pilnowali poprzedni lekarze...

Obecnie jestem na naturalnych cyklach, więc stymulacja nie wchodzi w grę, raczej obserwuję, co się dzieje naturalnie. Badanie z ciekawości zrobiłam, chcę mieć obraz z różnych stron. W zeszłym cyklu miałam owulację po 25 dc, więc może jeszcze mój E2 nie zebrał się w sobie ;)

Olga trzymam kciuki :)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ