***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:Biore czeski utrogestan mam cykle nie regularne wiec raz jest 28 raz 32 w tym cyklu mialam pozna owulke 18 dc.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
zosiak88 wrote:Gdzie mierzysz temperature?
Ja tutaj jestem już sporo, to moje drugie konto bo pierwsze mi wywaliło w kosmos. Jestem. Tu od kwietnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 08:51
-
nick nieaktualnyIsaura81 wrote:Ale progesteron zaczynamy brad dooiero po ovulacji 21 dc Standardowo sienczesyo podaje od 16 dc. Alr tak nie powinno byc. Nie wiem ile ten twoj lek pozostaje w organizmie, chyba dluzej niz duphaston. Ja bym osobiscie zmienila lekarza bo cykle 28/32 to sa regularne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 08:53
-
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:Temperatura w pochwie jest zawsze wyzsza niz pod pacha dlatego pytam;)
Mam. Też temp zawsze wyższe przez prolaktyne wysoka. Zbijam bromergonem (pierwszy cykl) i costagnusem.
Po 2 cb dowiedzieliśmy się co mi jest i zaczęliśmy działać -
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:Progesteron zaczelam brac po owulacji. Jesli chodzi o cykle to ja twierdze ze sa one nie regularne bo i mialam tez takie co byly po 25 dni. U mnie temperatura w pochwie 37.4 natomiast pod pacha 35.9
Dobrze brać wiedzę z artykułów medycznych. One są naprawdę napisane przystępnym językiem. Cykle nieregularne są wtedy gdy różnica pomiędzy nimi przekracza 7 dni.
Ja miałam brać progesteron z Czech ale w zastrzykach. Udało mi się inaczej unormować @ i plamienia. Wiem że tamten czeski dużo dłużej utrzymuje się w organizmie. Może dlatego masz go wcześniej odstawić. Ile dni po ovu jesteś w dniu odstawienia?Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyPo owulacji 8 dni juz chyba nie bede brac bo noe chce zawalic aobie kolejnego cyklu ten czeski progesteron jest silny dlatego tez tempka mpze byc z niego tym razem zadnych objawow nie biore na serio bo wczwsniej po ovitrelle bylam pewna ze ciaza i sie zawiodlam. Ten progesteron tez nie nalezy do tanich:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:38
-
zosiak88 wrote:A co jesli temperatura w pochwie rano wyszla 37.4 a teraz mierze i jest 36.7 ? Mam straszne skpki tempertaur to samo pod pacha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:49
-
Mama360 wrote:Temperaturę do wykresów mierzymy w pochwie, w odbycie albo w buzi pod językiem. Pod pacha nie są brane pod uwagę. I mierzy się tylko po przebudzeniu,. Potem już się nie mierzy bo zawsze podczas wykonywano ruchów ona wzrasta.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
zosiak88 wrote:Po owulacji 8 dni juz chyba nie bede brac bo noe chce zawalic aobie kolejnego cyklu ten czeski progesteron jest silny dlatego tez tempka mpze byc z niego tym razem zadnych objawow nie biore na serio bo wczwsniej po ovitrelle bylam pewna ze ciaza i sie zawiodlam. Ten progesteron tez nie nalezy do tanich:/
Ja na twoim miejscu bym odstawiła już ten twój i za 2 dni zrobiła test. Poziom nie zdąży spaść do krytycznego a ciąża powinna być widoczna na czułych testach.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Mama360 wrote:Założenie jest takie że trzeba mierzyć tam Gdzie znajduje się błona śluzowa.
Skoro wychodzi na czole to nie będę cudować. A poza tym to nie chce mi się mierzyć. Kilka cykli sprawdzałam, do tego robiłam badanie hormonów żeby mieć pogląd na sprawę. Wiem już praktycznie co i kiedy więc termometr odstawiłam. Czasami tylko testowo zmierzę.Mama360 lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyIsaura81 wrote:Jeżeli nie boisz się zastrzyków to polecam AGOLUTIN. Czeski produkt, podobno genialny i wystarcza 2-3 zastrzyki po ovu żeby poziom się odpowiednio długo. I cena jest rewelacyjna.
Ja na twoim miejscu bym odstawiła już ten twój i za 2 dni zrobiła test. Poziom nie zdąży spaść do krytycznego a ciąża powinna być widoczna na czułych testach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 10:53
-
Kobiety, dziwna sprawa. zrobilam dzisiaj z ciekawosci test owulacyjny (domowe laboratorium) 8dpo i wyszedl pozytyw... czyy ktoras z was spotkala sie z czyms takim? dodam jeszcze ze te testy maja czułość 30... to duzo... wczesniej na okolo. 20 dni przed owulacja tez wychodzily mi pozytywne... nie wiem co o tym myslec... myslalam ze sa to dobre testy. duzo osob je poleca. a dzisiaj testowa mocniejsza od kontrolnej...10.09.2019 Marcel