X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    To, że się kłócą i biją to nie znaczy, że się nie kochają. Pokłócić się to przecież nic złego. Znam przypadki, w których niestety jest sama nienawiść i patrząc na zachowanie rodziców (mimo, że pod innymi względami są super rodzicami) względem ich relacji to się nie dziwię. Może i łatwo mi tak mówić bo dzieci nie mam, no ale niestety nie z wyboru, oby mogło mnie kiedyś życie zweryfikować.

Na pewno się uda :)
    A co do dzieci. Wiesz czemu się rozmnazamy mimo widoku dzieci, których byśmy za Chiny mieć nie chcieli? Bo każdy myśli "moje takie nie będzie ". ;)
    Ale mi życie zweryfikowalo poglądy sprzed dzieci... nie masz pojęcia...
    Przynajmniej teraz już wiem, że są rzeczy, na które wpływu nie mam ;)

tęczova, Violaaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Sung, przepraszam że tak Cię zadręczam pytaniami ale mozesz mi jeszcze powiedzieć czy Inofem jest metylowany czy zwykły? :)

Nie ma problemu :)
    Zwykły. I ma tylko 200 mcg. Chyba, że bierze się 2x.
    Czy Wy bierzecie inozytol po owu i w ciąży też? Bo on w dużych dawkach może powodować poronienia. Tak czytałam. Biorę do owu.

Przepraszam za posty pod sobą, ale z telefonu inaczej się nie da.

Pomarańczka83 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung oby wkurw ciążowy :)

Bardzo to jest zabawne z cyklu ja jak będę miała dziecko nie będę tak robić albo ja zawsze będę tak robić moje dziecko takie nie będzie a potem nadchodzi macierzyństwo i masz taka wyrozumiałość dla innych matek i takie zrozumienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:00

Sung lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ja też mam nadzieję, że ciążowy :D
    Niestety i ja z telefonu dlatego kilka pod sobą mam komentarzy..

I macie rację,życie weryfikuje. Chociaż ja jestem konsekwentna (staram się), bo Pola telefon dostaje do grania tylko w weekend rano no i ma ograniczone slodkie(ale nie je np.typowych sklepowych batonów itp.)tylko owocowe albo lizaki z apteki(czasem czupa czupsa czy coś). Niestety nie każdy to może zrozumieć,ze jak ja dziecku nie daje tony slodyczy i ciągle z tym muszę walczyć :/ wczoraj sie wlasnie mega wkurzylam az mnie brzuch bolal jak przed kolacją babcia jej dala ciasto z czekolada (a jak juz to daje do południa) a ją przed snem wszystko słodkie pobudza,nawet banan więc wyobraźcie sobie mój wkurw ;p

Sung lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie wogole nie ma gier tabletów telefonów ale ma 4 lata wiec prwnie się zmieni. Słodyczy kupnych prawie wogole jak coś to ciasta domowe do picia tylko wodę, moi znajomi wogole nie rozumieją jak może nie jesz chipsów i pic coli i ze na płazy zamiast słodyczy je ogórki paprykę i owoce chociaż wiem ze przyjdzie szkoła i tak będzie jadł ale jeżeli mogę to opóźnić to korzystam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:42

Nona, tęczova lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kozgo. U nas tez tylko woda,jakieś kubusie czy kupne soki to nawet nie lubi. Na przekąske marchewki uwielbia- ale wśród społeczeństwa a zwłaszcza starszego jestem wyrodna matka ;)

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:11

tęczova, Sung lubią tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nona ja tak prubowałam nauczyc córke ja ty że dzien ma okreslony rytm to wedlug wszystkich jestem wyrodna matka która nie powinna miec dzieci

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ze nie moze jesc tego czy tamtego to moj wymysl a ma zalecenia od lekarza.ze pilnuje zeby zjadla cos co 3-4 godziny i przerywam zabawe to zle robie bo jak dziecko zlodnieje to samo przyjdzie i ze jestem za mloda zeby znac zycie.i jak dziecko biore o okreslonej porze do domu wieczorem to zle niech najlepiej biega do pozna po dworze a potem spac pojdzie w nocy.a ja wiem ile mlodej schodzi na jedzenie wieczorem na kolacje,kapiel .logopedie,cwiczenia stop,sprzatanie zabawek.to jest dobre 3 godziny od przyjscia do pojscia spac ja nie wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tu zosiak88 chcialam tylko dac znac ze u mnie test negatywny a @ nie ma takze nic nie wiem...:( 32 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q.

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ dzisiaaj na 100%. Juz widze rozowy sluz i tempka w doool :-(

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale u mnie nie ma @ jeszcze;) jutro albo pon lece na bete jak nie bedzie trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:55

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Anusia, u nas nikt nie komentuje wiec troche latwiej ;-)
    u nas niestety tylko kłody pod nogi.nasze rodziny sa zakrecone .ja bym sie najchetniej wyprowadziła gdzies byle niektórych miec z glowy aby sie nie wjebywaliz butami gdzie nie wiedza co jest grane.widza jakies sytuacje gorsze a o tych dobrych nie maja pojecia lub udawaja ze nie widza.najblizsze osoby z rodziny robia nam dupe i dokladaja wiele wymyslonych przez siebie rzeczy

• Violaaaaa Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie jakąś ciężarówka w tym sierpniu?!?!?

Piątek-piąteczek-piątunio :)
    Byle do 16:00 i weekend
    ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Nona lubi tę wiadomość

3 cykl starań o bąbelka

f2wl3e5ew99hvi59.png

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka :(

Zosiak88 to kciuki trzymamy jeszcze!

Nona u nas też stałe pory wszystkiego. A Wy macie jeszcze drzemki? U nas od grudnia nie ale one zawsze u nas były jak z zegarkiem 30 min.
    Co do komentowania w rodzinie czy gdzies apropo wychowywania to ja jestem wyszczekana,mam gdzies czyjes opinie ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:12

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja sobie wmawiam,że to od temperamentu chyba dziecka zależy to spanie..moja nie usiedzi nawet chwilkę spokojnie,roznosi ją(po mnie) ale spanie ma po moim T.-tyle bo ile ..moze drugie po mnie odziedziczy! :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie na 31 sierpnia zapisać :) będę znów testować jak @ nie przyjdzie.
    Fajny miesiąc ten sierpień

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ