Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***
Odpowiedz

***S I E R P N I O W E 2 K R E S K I***

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Tak,robiony ok.19:30. Tylko możliwe ze za krótko trzymałam i to mogło mieć znaczenie ?
    Mnie sie wydaje ze to jrszcze negatyw. Ale trudno stwierdzic, zalezy ile pilas wczesniej itd. Ja zawsze robie z pierwszego moczu i wychodzi troszke zawyzony a jak robie tego.samego dnia pozno w nocy to wychodzi ptawie identyczny jak rano, ale troszku jasniejszy. Nie ma reguly...

10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,robiony ok.19:30. Tylko możliwe ze za krótko trzymałam i to mogło mieć znaczenie ?
    Za krótko to nie. Raczej zbyt mało się mogło nazbierać i zbyt rozwodniony mocz. Przy tych upałach naprawdę warto sobie dać margines błędu. Dodatkowo nie każdej wychodzą pozytywne tak samo mocne bo one jak testy ciążowe mają różne czułości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 21:48

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Zaparzam łyżeczkę na szklankę wody. Nie ma tego 250 ml. Parze pod przykryciem 40 minut i pije przed spaniem. Czyli po alkoholu.
    Ogólnie staram się nie używać alkoholu z uwagi na te zioła i anemiee, ale jak łączyłam je z ziołami to trRba uważać. Ja mam na prawdę mocna głowę a upijam się 2 lampkami wina. Wczoraj wystarczyła 1 lampka cydru jabłkowego.
    Przez 3 cykle tylko raz.ich nie wypiłam bo właśnie po kilku lampkach nie byłam w stanie.
    Mają działanie uspokajające i usypiające ;-). Teraz już się to unormowało ale w pierwszych tygodniach padałam jak dziecko. Jak coś to możesz do mnie na priv pisać.
    Dziekuje :-* jesli bede.miala jakies pytania jeszcze badz watpliwosci to napewno.napisze.
    Wlasnie pije winko a potem ziolka to zobacze.jak to na mnie podziala, chodz mysle ze padne, juz padam. Ahh a niby sobota... :-)

Ja wlasnie skonczylam lepic pierogi ruskie (100sztuk) a jak wam mija sobotni wieczor?

10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziekuje :-* jesli bede.miala jakies pytania jeszcze badz watpliwosci to napewno.napisze.
    Wlasnie pije winko a potem ziolka to zobacze.jak to na mnie podziala, chodz mysle ze padne, juz padam. Ahh a niby sobota... :-)

Ja wlasnie skonczylam lepic pierogi ruskie (100sztuk) a jak wam mija sobotni wieczor?
    Ooo właśnie zapomniałam że muszę nalepic pierogów. U nas ulubione są z oscypkiem. Robią furorę.
    Właśnie z mężem sądziliśmy drzewo.
    Reszta soboty tak jak cześć dziewczyn.... Przespałam. Ale też cwiczylam. ;-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka piłam dzisiaj mało,przed testem w ogóle ale krótko trzymałam (do 10 sek.max)bo mi się dobijali do lazienki :D

Isaura ja dzisiaj mało płynów wypiłam..ale teraz mi sie skojarzylo ze tak jak zawsze pasek mi sie zabarwial od razu na różowo tak teraz nie(stawiam za szybkie zabranie),zrobię jeszcze jeden jutro i jak będzie negatywny to ten obstawiam na pozytyw bo i tak to juz nic nie zmieni.
    Chyba ze zaleje mnie sluz za tydzien jak w zeszłym cyklu :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wyjeździe u rodziny ;) i ja już bym poćwiczyła,jutro chyba rano się skuszę :D

Isaura81 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    wiem ze te siatki sa do dupy bo nasza urodziła sie duza 3,840 gram ale duzo zjechała ze majac 8 tygodni wazyla mniej niz po urodzeniu.dopiero z czasem wychodziło na jaw ze ma problemy z przybieraniem i leczenie gastro sie nie sprawdzilo w jej przypadku dopiero obecna dodatkowa lekarka trafiła w sedno problemu i pomogła wyjsc na prosta.córka ma tez niedoczynnosc tarczycy.okazało sie ze córka moze byc obciazona genetycznie problemami z jelitami.tesciowa zmarla na raka jelita 14 lat temu.a maz miewał takie ataki bólu zoladka ze ladowal na pogotowiu zwijajac sie z bólu i wymiotujac ps.ja zawsze biore pod uwage to ze nasze dziecko rozwija sie swoim tokiem rosniecia po swoich przejsciach i trybie zycia bo czemu wymagac zeby wazyła duzo skoro jest dzieckiem ciagle w biegu

A od kiedy wiesz o niedoczynności? Od urodzenia? Czy po urodzeniu było ok i potem wyszło?
    Ty masz niedoczynność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speak a może zrób progesteron w 7 dpo i zobaczysz jaki jest i czy trzeba mu pomocy?

Ja nadal zła i tak głodna, ze jestem głodna nawet jak skończę jeść :/
    Poza tym nic. A wypryszczyło mnie. W sumie nic nowego :/

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    speak a może zrób progesteron w 7 dpo i zobaczysz jaki jest i czy trzeba mu pomocy?

Ja nadal zła i tak głodna, ze jestem głodna nawet jak skończę jeść :/
    Poza tym nic. A wypryszczyło mnie. W sumie nic nowego :/

Ja dzisiaj miałam dzień jedzenia i ciągłego głodu :D właściwie to co drugi taki mam hahah :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka piłam dzisiaj mało,przed testem w ogóle ale krótko trzymałam (do 10 sek.max)bo mi się dobijali do lazienki :D

Isaura ja dzisiaj mało płynów wypiłam..ale teraz mi sie skojarzylo ze tak jak zawsze pasek mi sie zabarwial od razu na różowo tak teraz nie(stawiam za szybkie zabranie),zrobię jeszcze jeden jutro i jak będzie negatywny to ten obstawiam na pozytyw bo i tak to juz nic nie zmieni.
    Chyba ze zaleje mnie sluz za tydzien jak w zeszłym cyklu :D
    To jest domowe laboratiroum? Dobrze widze? Nie ufam tym paskom, nawet 8dpo mialam pozywy. Nie wspominajac juz o innych dniach.

10.09.2019 Marcel
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja w domowym laboratorium mam praktycznie zawsze negatyw i raz w ciągu jednego dnia zdarzy się pozytyw hehe

Mnie tez okrutnie wypryszczylo a do okresu jeszcze 9 dni

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 09:12

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dużo przed ? Może trzeba zrobić test na wszelki wypadek bo może progesteron za mały czy coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:27

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem,jakieś z rossmana. Ale już wiem wszystko, dzisiaj mega sluz owulacyjny,skok tempki o 0.6 st. To nawet jak test negatywnie wyjdzie to wiem ze klamie.
    Tylko myslicie ze jakas szansa jest jak serduchowanie bylo w piatek? Bo za chiny juz wiecej nie mamy szans :(

Teczova ja myśle że to mogła byc @ . Moja koleżanka ma 2 dniowe a i mi przy moich "zalaniach"zdarza sie taka słabiutka. Ale to według mnie tylko.

Jakie plany macie dzisiaj?;) ja zaraz ide pocwiczyc :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem,jakieś z rossmana. Ale już wiem wszystko, dzisiaj mega sluz owulacyjny,skok tempki o 0.6 st. To nawet jak test negatywnie wyjdzie to wiem ze klamie.
    Tylko myslicie ze jakas szansa jest jak serduchowanie bylo w piatek? Bo za chiny juz wiecej nie mamy szans :(

Teczova ja myśle że to mogła byc @ . Moja koleżanka ma 2 dniowe a i mi przy moich "zalaniach"zdarza sie taka słabiutka. Ale to według mnie tylko.

Jakie plany macie dzisiaj?;) ja zaraz ide pocwiczyc :)
    Jesli wczoraj mialas owu to oczywiscie ze jest szansa. Dzisiaj jest niedziela dopiero :-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Kozgo, tak 2-3 dni przed. Owu też miałam z dzień wcześniej niż zwykle więc ciężko powiedzieć. W piątek miałam 12 dpo. Test robiłam w czwartek i było bialutko.
    Przedszkolanka, pewnie to była @, ale progesteronem niestety też zwykle nie grzeszę. Podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami, mi straszny leń w dupę wlazł... ze 2 lata temu hehe Dobrze, że mam dobry metabolizm ;)

To moze popros w następnym cyklu o jakiś progesteron na próbe?
    Ja ćwiczę od 3 lat,za tydzień biegnę pólmaraton :D ale musze walczyć bo poszaleję z jedzeniem i już na plusie :/

tęczova lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lubie to! Dzien przerwy jak mam to mnie nosi :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Pomiędzy 3-5 dniem cyklu. Na czczo i bez ćwiczeń forsujących dzień wcześniej.
    Isaura a jaka powinna być prawidłowa wartość dla starających się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:52

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ