X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak się w ciągu tygodnia @ nie pojawi to zrobię test... Chociaż na ciążę to nie liczę za bardzo... Aczkolwiek byłaby to baaardzo miła niespodzianka :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze owulja byla dzien po pierszej lutce wiec i moze zalapaliscie sie na ladne jajeczkowanie ;-) moja ginka tez mowila ze dupek mnie nie zablokuje a drugi gin za glowe sie zlapal.

Ja sie jutro zapisuje na.nast tydz do gina i niech zobaczy czy cos sie zapowiada w tym cyklu i moze na.monitoring sie umowie.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakoś wtedy mnie bolały jajniki. Tak to wcześniej się zabezpieczaliśmy, bo gin kazała mi ten cykl odpuścić, a później stwierdziłam, że skoro biorę luteinę to luz... Trochę głupio no ale co ma być to będzie. Puki co ciąży nie wyczuwam w powietrzu :)
    *
    Dorota w takim razie trzymam kciuki, żeby coś się zapowiadało na ten cykl u Ciebie :)

Wysłany: 8 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kciukam za mila niespodzianke :-) u mnie to nic pewnie ciekawego sie nie dowiem bo jak mam owulki kolo 34dc to terrrrraz gucio gin zobaczy. Ale oznajmie mu ze chce ciaze tu i teraz :-D

Rubi, natt lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Kamila jak się w ciągu tygodnia @ nie pojawi to zrobię test... Chociaż na ciążę to nie liczę za bardzo... Aczkolwiek byłaby to baaardzo miła niespodzianka :)

Nie ma się co nastawiać ale sprawdzić warto. Bo kwas foliowy to mam nadzieję bierzesz cały czas :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Kwas foliowy to już od bardzo dawna biorę.
    *
    Dorotka podoba mi się Twoje podejście :) Ja też mam nadzieję, że jak już zacznę brać clo to ciąża się pojawi. :) Mam założenie, że do końca roku po prostu muszę zajść w ciążę i nie ma innej opcji :)

Wysłany: 8 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolaaa89 wrote:
    Mam założenie, że do końca roku po prostu muszę zajść w ciążę i nie ma innej opcji :)
    Ja cichaczem też tak sobie założyłam :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie... a ja pomału przestaję w to wierzyć...

Wysłany: 8 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero tak na prawde zaczne sie normalnie starac bo jeszcze chyba nigdy nie trafilismy w owulke wiec jestem dobrej mysli, ze nie czeka mnie cala batalia z lekarzami :-)

Pola zawsze sa chwile zwatpienia ale trzeba wierzyc ze sie nam wszystkim uda :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie łam się. Będzie dobrze tylko nie wolno się poddawać. Zobacz ja mam PCO i tylko jeden jajowód. Staram się już prawie 1,5 roku. Też miałam gorsze momenty, ale nigdy chyba nie pomyślałam, że mogę nie mieć dzieci. Po prostu nie dopuszczam do myśli takiej opcji. Wiadomo niektórzy mają o tyle gorzej, że im trudno zajść w ciążę, ale trudno nie oznacza jeszcze niemożliwe. Także Pola spinamy tyłki i walczymy dalej. :)

natt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola, nie możesz się poddawać.
    Wiem, że łatwo się mówi i że bywają cięższe dni ale naprawdę nie wolno się poddać. Ja wierzę, że część naszej płodności leży również w głowie i nastawienie też odgrywa ważną rolę.
    Możesz się chwilowo podłamać, to normalne i wtedy jesteśmy tu żeby Cię wesprzeć ale masz ode mnie nakaz nie tracenia wiary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:56

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Pola! Głowa do góry! Ja starałam się CZTERY lata i w końcu nie wiadomo jak i dlaczego się nam udało.

Wiecie co, kupiłam sobie wczoraj buty jesienne. Przechodziłam w nich pół dnia w pracy, po pracy złaziłam całe miasto, byłam na zakupach w markecie i było super. A dzisiaj w połowie drogi do pracy dosłownie ściągnęły mi skórę z pięt :( No jakaś masakra. Dobrze, że mam tak na wszelki wypadek schowane w szafie w biurze buty na zmianę i zaraz pójdę po plastry na otarcia ale takiego scenariusza to się po nich nie spodziewałam :( A to oznacza, że jednak mam rano spuchnięte nogi...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 9 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :* :* Jesteście kochane :) Ostatnio całkiem nieźle się trzymam, ale wczoraj dopadł mnie jakiś dołek. Uświadomiłam sobie, że gdyby udało nam się za pierwszym razem to byłabym już w 4 miesiącu, że jest już październik, a do końca roku został mi już tylko ten cykl i następny. I nagle zdałam sobie sprawę, że być może nie zobaczę już w tym roku II kresek... Strasznie mnie to zasmuciło. Ale mój małżonek po raz pierwszy zachował się wspaniale. Spytał czemu jestem smutna, na początku nie chciałam powiedzieć, bo podejrzewałam, że jak zwykle zacznie marudzić, że wymyślam itp, ale w końcu jak powiedział "no porozmawiaj ze mną" to pękłam i się wyżaliłam, nawet kilka łez poleciało. I bardzo mnie zaskoczył, bo przytulił mnie i powiedział, że będzie dobrze i na pewno nam się uda. Dziewczyny... wiem, że to tylko słowa, ale po raz pierwszy poczułam, że mnie wspiera, że nie ma mnie za nakręconą wariatkę i od razu poczułam się lepiej :) A do tej pory zawsze najpierw prosił, żebym powiedziała co mnie gnębi, a później twierdził, że przesadzam i to dołowało mnie jeszcze bardziej. Może wreszcie coś do niego dotarło :)

usia89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam z poczty żel Conceive Plus :) Postanowiłam trochę nas wspomóc :) Mam nadzieję, że faktycznie jest skuteczny.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja też go zakupiłam i czekam na @ i w następnym cyklu oprócz clo będę się też nim wspomagać

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Pola, teraz już wiesz że gracie w jednej drużynie :)

Jejku, jak Ciebie poczytałam to sobie przypomniałam te wszystkie straszne noce kiedy wyłam w poduszkę, że nam sie nigdy nie uda :( to takie smutne, że musimy przez to przechodzić :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku po ciąży pozamacicznej też miałam mega doła i strasznie źle psychicznie przez to przechodziłam. Fizycznie w miarę szybko, gorzej z psychiką... I też przed tym z mężem czasem sprzeczaliśmy się o głupoty. Ale po tym wszystkim dał mi tak ogromne wsparcie, że gdyby nie on nie pozbierałabym się bez pomocy psychologa... Teraz wiem, że zawsze mogę liczyć na mojego Męża. I za każdym razem jak mam doła, bo kolejny cykl zakończył się porażką to on mówi, żeby się nie martwiła i że damy sobie z tym wszystkim radę i w końcu zostaniemy rodzicami.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, to świetnie że masz wsparcie :) ja w sumie żałuję, że nie dałam sobie pomóc. Odrzucałam pomoc swojego męża w tym trudnym czasie, nie chciałam z nim rozmawiać. Dlatego cieszę się że większość z was jest mądrzejsza ode mnie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 9 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po podczytaniu Was wnioskuje, ze tak czy siak na każda z nas przyjdzie pora :) ja tam w to mocno wierze :)

Zapisałam sie do gina na czwartek za tydzien, to bedzie 13dc wiec moze w sama pore jeśli owulka by sie wybrała do mnie wczesniej :)
    Rozmawiałam przed chwila z kolezanka przez tele która opiekowała sie akurat bratankiem (ma prawie rok) i mówie jej ze ide do gina myslec o dzidzi a ten maluszek w smiech :) a my razem za nim i smiałysmy sie ze Alanek wyczuł, ze chcemy mu zmajstrowac kumpla :D

natt, adk_1989 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ! :)
    W końcu piątek i byle do 20:00 a potem to już tylko pakowanie i jutro 9:35 kierunek Katowice Airport !!! :) I 11 dni byczenia w maminych pieleszach! :D
    W poniedziałek rano mam wizytę u gina i naiwnie liczę, że może powie co tam bobo ma pomiędzy nogami. Oczywiście z czystej ciekawości ale również dlatego, że będzie to moja ostatnia wizyta w Pl przed urodzeniem i chciałabym skorzystać z okazji i kupić parę rzeczy których zbytnio nie ma w Irl lub po prostu są dużo droższe. Zobaczymy. :)

Spokojnie, nie zostawiam Was, będę zaglądać tyko troszkę rzadziej. ;)
    A kciuki trzymam tak samo mocno jak zawsze! :)

czekolada lubi tę wiadomość

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ