X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Natt, to fanie :) Krótki urlopik i odwiedziny i mamusi :) Pewnie nie możesz już wyrobić z radości :D

Ja nie mogę się doczekać kiedy miną te magiczne 3h do 16:00 i będę mogła iść do domu i się wreszcie zrelaksować... Pogoda się zapowiada piękna, pojechałabym do term do Cieplic ale wczoraj buty zdarły mi skórę z całych pięt i jakoś nie bardzo widzę wkładanie ich do wody jak nawet podczas prysznica piszczałam jak mała dziewczynka :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;) Jakoś cisza tu zagościła. Ja dziś miałam jakiś średni dzień. Co prawda zaczęłam go od wizyty u psychologa i po wizycie miałam super nastrój, ale później wszystko zaczęło iść jakoś pod górkę. Ostatecznie skończyło się drzemką :P Wstałam koło 19 i wreszcie czuję się lepiej :) A mój małżonek wreszcie zaczyna dochodzić do siebie. Co prawda nadal jest na antybiotyku, ale wczoraj już nawet miał siły na serduszka :D W tym cyklu jakiś straszny post nas dopadł. Najpierw tuż przed hsg się powstrzymywaliśmy, żeby nie doszło do jakiejś infekcji, a później to męża zapalenie ucha. Na szczęście wszystko wraca do normy :)

Natalko miłego wypoczynku u mamusi :D i powodzenia u gina, może maleństwo przestanie się wstydzić :P :P

Dziewczyny jak Wasze plany na weekend? My niestety będziemy w domu, bo mąż musi się do końca wyleczyć.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Natalka! Podejrzewam, że jak bedziesz wracała to z dodatkowym kilogramem po maminej stołówce :)
    A tak w ogole to zamierzasz rodzic w Polsce? Nie wiem czy temat nie był poruszany, coś mi świta ale nie nie wiem co wiec pytam :)

Kamila strasznie nie lubie miec odcisków od butów albo zdartej skóry :/ nam morzem mój tak sie urzadził, że nie mógł chodzic i na biegu sandały mu kupowalismy bo by nie dał rady wychodzic. Ja tez dorobiłam sie wielkiego pecherza na przedostatnim paluchu wiec ciagle go czułam :/ okropieństwo :(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

No Kwiatek powiem Ci że Czegos takiego jescze nie widziałam jeśli chodzi o moją piętę. Mąż i reszta rodziny jest w szoku, że buty mogą coś takiego zrobić ze skórą. Nie mam skóry na placku wielkości 7x4cm. Także mimo pięknej pogody siedzę w domu i próbuję to jakoś doprowadzić do porządku.

W poniedziałek idę na usg prenatalne. I chyba już mam stresa bo spać nie mogłam w nocy. Obudziłam się o 2 i zasnęłam dopiero koło 4, potem wstałam już o 6.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Życzę miłego i słonecznego weekendu :-)
    Ja dziś pracująco ale jutro i poniedziałek wolne i tylko aby słoneczko było bo dziś jakaś przybita jestem... Buziaki

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten piękny dzień :)
    Ja wczoraj wróciłam do domu od mamy. W sumie to nie man aż tak daleko, bo rodzice w Rzeszowie a ja za Lublinem :) ale się zasiedziałam aż tydzień :) A dziś idziemy z Mężem na imprezkę urodzinową:)
    Aaaa no i miesiączki dalej brak... Dziś dobrze obliczyłam sobie dni i jest 10 dni od odstawienia luteiny 34 dc... W sumie dzień cyklu jeszcze spoko, bo mam długie, ale brałam tą luteinę i jakoś długo nie mam tego okresu... Ehhh ale poczekam jeszcze 4 dni, bo gdzieś czytałam, że luteina powinna wywołać miesiączkę do 14 dni...

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obtarcia dobry jest riwanol, ale nie wiem jak jest z jego stosowaniem w ciąży.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala...jedz wypoczywaj, wypoczywaj jedz :P i powodzenia u nas na badaniach...

Kamila, jak ja sobie przypomnę...jak mi maluch machał na prenatalnych rączką...ehhh piękne uczucie...popłakałam się..a poza tym można tak długo widzieć dziecko na monitorze...jak się wierci i macha łapkami :P powodzenia na badaniu..

Dorotka monitoruj monitoruj :P niech się tam zacznie dziać u Ciebie w końcu..:)

W Łodzi piękna pogoda...ja dopiero po śniadanku..zaraz biorę się za gotowanie rosołku...pozdrawiam Was :*

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla o proszę ja też dziś gotuję rosołek :) Przed imprezką podkładka pod alkohol, a jutro będzie zbawienny :)

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela miało być. Sorki, ale jak piszę na Tel to takie kwiatki mi wychodzą...

Rubi lubi tę wiadomość

• Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz całkowicie zakręcona - jolaaa - Ty napisałaś "Sorki" A JA PRZECZYTAŁAM "SROKI" rozumiesz te zioła - maskare - mózg mi staje w poprzek od tego :/ a i tak teraz piję co innego te Regularne Cykle, także nie wiem skąd mi się te "sroki" wzięło - chyba złe wspomnienia :/

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 11 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Jak weekend mija? Ja jestem u teściów. Dziś 29dc - pierwszy cykl bez dupka. Czekam na @ bo już nadchodzi mam wrażenie... Chociaż na pewno się opóźni Po odstawieniu tabletek to pierwszy niewspomagany cykl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny . Ja na tym wątku nowa ale tez rocznik 89 . Staramy się o Dzidzie 7 cykl . Jestem po poronieniu w 16 tyg - przyczyna nieznana ... Mieszkamy w uk i na razie lekarz daje nam 12 miesięcy . Jeśli po tym czasie się nie uda , będzie kierował nas dalej ... Jeśli chodzi o emocje rożne , we Wrzesniu totalny kryzys , teraz trochę lepiej , ale tak krzątam się po tych wątkach i czuję że nie mogę sobie poradzić z tym wszystkim ... Wiem , że dużo z Was stara się dłużej albo podobny okres ale to czekanie po prostu mnie odbija ... Badania w normie , nie robiłam prolaktyny . W poniedziałek będę starac się o jak najszybszy termin do lekarza , już mi dużo dziewczyn pisało , że koniecznie musze ją sprawdzić ... Endometrium badane przed @ w Lipcu 7,8 mm trochę słabe .... Teraz też będę miała USG 16 Października w końcu zobaczymy jak to wygląda :) Na razie życzę Wam spokojnej nocy i pewnie do jutra :* :*

Wysłany: 11 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Staraczka :)
    Przykro mi z powodu straty :( na pewno jeszcze wszystko bedzie dobrze i juz iedługo bedziesz tuliła swoje malenstwo :)
    Co do prolaktyny to zbadaj ja koniecznie bo robi niestety duze zamieszanie w organzmie. A endometrium moze powzmacniaj naturalnie, np. czerwone winko, midały :)

a ja dzis pozytywny dzien miałam bo calutki z mężulem spedzony, najpierw na działce pozniej do jego mamy pojechalismy bo jechała do nas do miasteczka wiec "po drodze" sie zabrała (co tam ze ponad 3h czekalismy na nia) ale czekajac na nia poszlismy na długasny spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 21:41

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    witaj Staraczka :)
    Przykro mi z powodu straty :( na pewno jeszcze wszystko bedzie dobrze i juz iedługo bedziesz tuliła swoje malenstwo :)
    Co do prolaktyny to zbadaj ja koniecznie bo robi niestety duze zamieszanie w organzmie. A endometrium moze powzmacniaj naturalnie, np. czerwone winko, midały :)

a ja dzis pozytywny dzien miałam bo calutki z mężulem spedzony, najpierw na działce pozniej do jego mamy pojechalismy bo jechała do nas do miasteczka wiec "po drodze" sie zabrała (co tam ze ponad 3h czekalismy na nia) ale czekajac na nia poszlismy na długasny spacer :)

Spróbuję migdałami się wspomóc za winkiem nie przepadam :-P. . . A to z tą Teściową to mały poślizg 3 godziny czekania . ;-) a może miała w planach spóźnienie żebyście właśnie poszli na romantyczny spacer :-P dobrej nocy i dziękuję :-)

Wysłany: 11 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niiieeeee w to nie uwierze :P delikatnie nas wykorzystała jak to zwykle bywa ;P
    Dobranoc :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Właśnie Pola! Głowa do góry! Ja starałam się CZTERY lata i w końcu nie wiadomo jak i dlaczego się nam udało.

Wiecie co, kupiłam sobie wczoraj buty jesienne. Przechodziłam w nich pół dnia w pracy, po pracy złaziłam całe miasto, byłam na zakupach w markecie i było super. A dzisiaj w połowie drogi do pracy dosłownie ściągnęły mi skórę z pięt :( No jakaś masakra. Dobrze, że mam tak na wszelki wypadek schowane w szafie w biurze buty na zmianę i zaraz pójdę po plastry na otarcia ale takiego scenariusza to się po nich nie spodziewałam :( A to oznacza, że jednak mam rano spuchnięte nogi...
    Kamila nie znam Twojej historii albo ją gdzieś przeoczyłam ale jesteś dla mnie przykładem a jednocześnie nadzieją że może nam się uda właśnie mija TRZY lata starań, wyniki okej nie wiadomo czemu nie ma ciąży... :(

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :-( dziś mam masakrę w nocy zaczął brzuch boleć jak na @ i tak cały dzień się utrzymuje aż mi łza poszła a to dopiero 19 dc, dawno takiego bólu nie miałam, a w szczególności po zabiegu. Kiedyś przeczytałam że jak brzuch boli to cykle są owulacyjne? a ile w tym prawdy to nie wiem :/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 12 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena przykro mi, że Cię męczy, ale jeśli chodzi o moje spostrzeżenia to może coś w tym być. Mój pierwszy cykl starań był bezowulacyjny, a okres po nim praktycznie niezauważalny. Jedyne co o nim świadczyło to krew :P Natomiast po cyklach, w których owulacja wystąpiła umierałam z bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Dziewczyny :-( dziś mam masakrę w nocy zaczął brzuch boleć jak na @ i tak cały dzień się utrzymuje aż mi łza poszła a to dopiero 19 dc, dawno takiego bólu nie miałam, a w szczególności po zabiegu. Kiedyś przeczytałam że jak brzuch boli to cykle są owulacyjne? a ile w tym prawdy to nie wiem :/

19 dc to trochę za wcześnie na @ ja dzisiaj w nocy miałam silny ból jajników a mam 11 dc i też się zmartwiłam ja myślę że nie ma co się martwić na zapas . Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :-*

czekolada lubi tę wiadomość

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ