X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) U mnie za oknem dziś paskudnie. Mgliście i chyba będzie padać, chociaż na razie tylko niebo szczelnie zasnute chmurami.

Był u nas inny stolarz :D Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt :) Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.

A tak trochę z innej beczki - wczoraj odebrałam nowe prawo jazdy :D byłam bez prawka około miesiąca. Dzisiaj nareszcie zaliczę przejażdżkę na uczelnię i na zakupy :) Mam nadzieję, że jeszcze pamiętam jak się zmienia biegi :P :P

Życzę wszystkim miłego dnia!

• Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaPola - no to szerokiej drogi :)

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Wpadam tylko na szybko dać znać co i jak bo jestem już padnięta bo całym dniu latania z teściami.
    Bobas ma się bardzo dobrze - ma 9 cm i siusiaka! :D
    Moje przeczucie się sprawdziło. :D
    Gratulacje Synusia <3

• Natka89 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - nie mierzę tempki, jedynie objawy zapisuję. @ dalej nie ma... Śluzu też właściwie nie. Ale może to reakcja na odstawienie dupka w tym cyklu... Test już chyba w 31dniu by wyszedł. No ale poczekam jeszcze z nadzieją :)

Pola - jak przejażdżka? :)

Wysłany: 14 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka89 wrote:
    Pola - jak przejażdżka? :)

Dałam radę ;) Wcześniej jeździłam przynajmniej 2 razy w tygodniu więc nie wypadłam jakoś bardzo z wprawy, chociaż pierwszy moment był dziwny :P

Edit:

Natka wystarczy, że miałaś wyjątkowo później owulkę. U mnie występuje koło 24dc. W takiej sytuacji test w 31 dniu nie wyjdzie pozytywny. Póki nie ma @ jest szansa na miłe zaskoczenie ;) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:54

• czekolada Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Był u nas inny stolarz :D Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt :) Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.

Bo najważniejsze to trafić na odpowiedniego człowieka. Mam tylko nadzieję, że wykonawca okaże się równie dobrym jak przyjmującym zamówienie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Rzadko zagladam do Was bo nie mam sił, nie wiem czy wspominałam Wam, ze przeniesli mnie na inne stanowisko bo dziewczyna, ktorą zastepuje miała w obowiazkach zastepstwo innej dziewczyny podczas jej nieobecnosci a ze porobili przesuniecia pracowników to musialam zmienic stanowisko i ja. I na nowu nauka wszystkiego od podstaw :/ a że teraz wspołpracuje cały czas z szefem, który nie ma zielonego pojecia o swojej pracy to zapie***lam podwójnie bo nie raczy mi pomóc. Ale to kwestia nauczenia sie wszystkiego i juz bedzie lzej.

I teraz okazuje sie ze prawdopodobnie zostane juz na stale na tym stanowisku wiec analogicznie odwołałam jutrzejsza wizyte u gina. Oczywiscie nie odkladamy staraz ale chwilowo bedziemy serduszkowac z mysla ze jak sie "trafi" to ok a jak nie to tez ok. Zobaczymy jak sie wszystko rozwiaze.

Aaa no i w nastepnym roku bierzemy chyba kredyt hipoteczny zeby moc sie ozbudowac i wyprowadzic na swoje wiec stała praca by sie przydała :)

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Tyle o mnie bo jak zwykle trajkocze o sobie tylko.

Paulinka - dobrze sie stało, ze tamten stolarz okazał sie dziadem bo tak to byscie mieli kuchnie ktora by sie Wam nie podobała i duzo mniej na koncie. a tak to same korzyści :)

Natka ja przez dupka przestwiłam owulke na okolo 34dc. W sumie to przez gin bo mi wmówiła ze dupek nie zablokuje owu. @ mi on skrócił ale owulke baardzo przesunal wiec nie wiem co lepsze :/

Dziewczyny jak te Wasze ciąże szybko mijaja :) dopiero co byłyście w szoku że II kreseczki a tu juz malenstwa taakie duze :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ale dupek przesunął Ci owulkę w tym cyklu, w którym go brałaś, czy w kolejnych? Bo ja w tym cyklu w ogóle go nie wzięłam. Wcześniej brałam od lutego. :) Biedna jesteś z tą zmianą stanowiska, ale trzymaj się :*

Wysłany: 15 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka przepisała mi go niby na wyregulowanie @ a zarazem skrócenie jej bo miałam nawet 7/8 dni z czego nawet 5 dni to było jakby kurek odkrecił :/ i brałam go od 5 dc z zapewninieniem ginki ze nie zablokuje mi on owulki. Pierwsze chyba 2-3 cykle były ok a pozniej myslalam, że to bezowulacyjny cykl i kilka dni po odstawieniu go piekny skok tempki i owulacja. Wkurzyłam sie i bez jej wiedzy odstawilam dupka. W efekcie @ teraz bardzo fajna bo tylko 2 dni a pozniej plamienie przez jakies 3-4 wiec w poównaniu z tym co było kiedys to pikuś ale za to owulka po raz kolejny byla po 30dc (dupka nie biore od maja) a cykle maja kolo 50 dni. Pewnosci nie wiem czy to jego "zasługa" ale jednak wszystko na to wskazuje. Powinno sie go chyba brac od trzeciego dni wyzszych temperatur - wtedy jest prawie 100 % pewnosci ze owulka była i sie jej nie zablokuje. Aaaa no i brałam tylko 1x1 tabl (i niby taka dawka miała nie blokowac mnie). Moze i u Ciebie sie przesunelo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 19 do 25 dc - w ciemno, bo tak miałam zalecone... Pierwsze pół roku owulki nie miałam na pewno (po odstawieniu tabletek), a potem nie wiem. Myślałam, żeby teraz wziąć dupka na wywołanie, jak test wyjdzie znów negatywny, ale chyba poczekam na naturalną @ (chyba, że nie przyjdzie :D ). Dzięki za odp :*

Wysłany: 15 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj na @ lepiej jesli test bedzie nagatywy, a dupek to na regulacje cyklu i endometrium bardziej zadziała. Na owulke to on tez nie pomoze wiec podejrzewam ze zbednie sie nim faszerujesz, lepiej niech gin przepisze cos na owulki i pomonitoruj sie troszke zeby wiedziec czy jest owu albo chociaz tempke mierz :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdził, że nie ma potrzeby wywoływać owulki jeszcze... Dupka miałam na skrócenie cykli i torbielki, któe mi się zrobiły dwa razy.

Ale jak teraz będzie negatywny test, to chyba zrobimy sobie 2,3 miesiące przerwy w starankach, żeby o tym nie myśleć. A dodatkowo teraz w pracy mam trochę nerwów, co nie wpływa najlepiej ;)

Wysłany: 15 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbielki sa niegrozne o ile znikaja wraz z @ :) chyba ze były tuz po niej to warto było je ogarnac :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie torbiel zrobił się kiedyś z pęcherzyka zażywałam duphaston a teraz nie mam po nim śladu.
    U mnie dziś ostatni dzień z duphaston, jutro powinnam wykonać test ale wcale nie mam ochoty. Mam nadzieję, że po odstawieniu przyjdzie najpóźniej w niedziele.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszła @... W tej chwili :/

Wysłany: 16 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka89 wrote:
    No i przyszła @... W tej chwili :/
    ehh wspieram :* zacznij mierzyc tempke, nie musisz codziennie jesli nie masz jak. Mi tez nie udaje sie zawsze zmierzyc ale nawet z kilkoma pomiarami da sie zauwac ewentualny skok

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* W tym cyklu co 2gi, max 3ci dzień były serduszka, więc nie było za bardzo jak nie trafić teoretycznie... No ale wiadomo jak jest :) Bardzo nerwowy dzień w pracy miałam i od razu @ sobie przypomniała z poślizgiem o mnie :P

Wysłany: 17 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka co za pogoda :-\ nie chce sie tylka podniesc bo nie dosc ze ciemno to jeszcze padalo w nocy :-\ ale wazne ze piatek :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 17 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie też paskudna pogoda. Mgła, mokro, szaro...

Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia :) Nawet szary i ponury piątek to jednak piątek ;) ;)

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ