Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie U mnie za oknem dziś paskudnie. Mgliście i chyba będzie padać, chociaż na razie tylko niebo szczelnie zasnute chmurami.
Był u nas inny stolarz Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.
A tak trochę z innej beczki - wczoraj odebrałam nowe prawo jazdy byłam bez prawka około miesiąca. Dzisiaj nareszcie zaliczę przejażdżkę na uczelnię i na zakupy Mam nadzieję, że jeszcze pamiętam jak się zmienia biegi
Życzę wszystkim miłego dnia! -
nick nieaktualny
-
Kamila - nie mierzę tempki, jedynie objawy zapisuję. @ dalej nie ma... Śluzu też właściwie nie. Ale może to reakcja na odstawienie dupka w tym cyklu... Test już chyba w 31dniu by wyszedł. No ale poczekam jeszcze z nadzieją
Pola - jak przejażdżka? -
Natka89 wrote:Pola - jak przejażdżka?
Dałam radę Wcześniej jeździłam przynajmniej 2 razy w tygodniu więc nie wypadłam jakoś bardzo z wprawy, chociaż pierwszy moment był dziwny
Edit:
Natka wystarczy, że miałaś wyjątkowo później owulkę. U mnie występuje koło 24dc. W takiej sytuacji test w 31 dniu nie wyjdzie pozytywny. Póki nie ma @ jest szansa na miłe zaskoczenie Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:54
-
Niecierpliwa Pola wrote:Był u nas inny stolarz Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.
Bo najważniejsze to trafić na odpowiedniego człowieka. Mam tylko nadzieję, że wykonawca okaże się równie dobrym jak przyjmującym zamówienie -
Czesc dziewczyny
Rzadko zagladam do Was bo nie mam sił, nie wiem czy wspominałam Wam, ze przeniesli mnie na inne stanowisko bo dziewczyna, ktorą zastepuje miała w obowiazkach zastepstwo innej dziewczyny podczas jej nieobecnosci a ze porobili przesuniecia pracowników to musialam zmienic stanowisko i ja. I na nowu nauka wszystkiego od podstaw a że teraz wspołpracuje cały czas z szefem, który nie ma zielonego pojecia o swojej pracy to zapie***lam podwójnie bo nie raczy mi pomóc. Ale to kwestia nauczenia sie wszystkiego i juz bedzie lzej.
I teraz okazuje sie ze prawdopodobnie zostane juz na stale na tym stanowisku wiec analogicznie odwołałam jutrzejsza wizyte u gina. Oczywiscie nie odkladamy staraz ale chwilowo bedziemy serduszkowac z mysla ze jak sie "trafi" to ok a jak nie to tez ok. Zobaczymy jak sie wszystko rozwiaze.
Aaa no i w nastepnym roku bierzemy chyba kredyt hipoteczny zeby moc sie ozbudowac i wyprowadzic na swoje wiec stała praca by sie przydała
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Tyle o mnie bo jak zwykle trajkocze o sobie tylko.
Paulinka - dobrze sie stało, ze tamten stolarz okazał sie dziadem bo tak to byscie mieli kuchnie ktora by sie Wam nie podobała i duzo mniej na koncie. a tak to same korzyści
Natka ja przez dupka przestwiłam owulke na okolo 34dc. W sumie to przez gin bo mi wmówiła ze dupek nie zablokuje owu. @ mi on skrócił ale owulke baardzo przesunal wiec nie wiem co lepsze
Dziewczyny jak te Wasze ciąże szybko mijaja dopiero co byłyście w szoku że II kreseczki a tu juz malenstwa taakie duze -
Moja ginka przepisała mi go niby na wyregulowanie @ a zarazem skrócenie jej bo miałam nawet 7/8 dni z czego nawet 5 dni to było jakby kurek odkrecił i brałam go od 5 dc z zapewninieniem ginki ze nie zablokuje mi on owulki. Pierwsze chyba 2-3 cykle były ok a pozniej myslalam, że to bezowulacyjny cykl i kilka dni po odstawieniu go piekny skok tempki i owulacja. Wkurzyłam sie i bez jej wiedzy odstawilam dupka. W efekcie @ teraz bardzo fajna bo tylko 2 dni a pozniej plamienie przez jakies 3-4 wiec w poównaniu z tym co było kiedys to pikuś ale za to owulka po raz kolejny byla po 30dc (dupka nie biore od maja) a cykle maja kolo 50 dni. Pewnosci nie wiem czy to jego "zasługa" ale jednak wszystko na to wskazuje. Powinno sie go chyba brac od trzeciego dni wyzszych temperatur - wtedy jest prawie 100 % pewnosci ze owulka była i sie jej nie zablokuje. Aaaa no i brałam tylko 1x1 tabl (i niby taka dawka miała nie blokowac mnie). Moze i u Ciebie sie przesunelo.
-
Ja brałam od 19 do 25 dc - w ciemno, bo tak miałam zalecone... Pierwsze pół roku owulki nie miałam na pewno (po odstawieniu tabletek), a potem nie wiem. Myślałam, żeby teraz wziąć dupka na wywołanie, jak test wyjdzie znów negatywny, ale chyba poczekam na naturalną @ (chyba, że nie przyjdzie ). Dzięki za odp :*
-
poczekaj na @ lepiej jesli test bedzie nagatywy, a dupek to na regulacje cyklu i endometrium bardziej zadziała. Na owulke to on tez nie pomoze wiec podejrzewam ze zbednie sie nim faszerujesz, lepiej niech gin przepisze cos na owulki i pomonitoruj sie troszke zeby wiedziec czy jest owu albo chociaz tempke mierz
-
Stwierdził, że nie ma potrzeby wywoływać owulki jeszcze... Dupka miałam na skrócenie cykli i torbielki, któe mi się zrobiły dwa razy.
Ale jak teraz będzie negatywny test, to chyba zrobimy sobie 2,3 miesiące przerwy w starankach, żeby o tym nie myśleć. A dodatkowo teraz w pracy mam trochę nerwów, co nie wpływa najlepiej -
Mnie torbiel zrobił się kiedyś z pęcherzyka zażywałam duphaston a teraz nie mam po nim śladu.
U mnie dziś ostatni dzień z duphaston, jutro powinnam wykonać test ale wcale nie mam ochoty. Mam nadzieję, że po odstawieniu przyjdzie najpóźniej w niedziele.