X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) U mnie za oknem dziś paskudnie. Mgliście i chyba będzie padać, chociaż na razie tylko niebo szczelnie zasnute chmurami.

Był u nas inny stolarz :D Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt :) Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.

A tak trochę z innej beczki - wczoraj odebrałam nowe prawo jazdy :D byłam bez prawka około miesiąca. Dzisiaj nareszcie zaliczę przejażdżkę na uczelnię i na zakupy :) Mam nadzieję, że jeszcze pamiętam jak się zmienia biegi :P :P

Życzę wszystkim miłego dnia!

• Yuly Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaPola - no to szerokiej drogi :)

lfd8poqni64bfdt5.png
    Problemy: nieregularne cykle, rzadka owulacja
    Próbowaliśmy: naturalnie, akupunkturę, femarę, inseminację, zioła ojca sroki
    Aktualnie: zioła baby&mama med
    Nie poddajemy się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Wpadam tylko na szybko dać znać co i jak bo jestem już padnięta bo całym dniu latania z teściami.
    Bobas ma się bardzo dobrze - ma 9 cm i siusiaka! :D
    Moje przeczucie się sprawdziło. :D
    Gratulacje Synusia <3

• Natka89 Koleżanka

Wysłany: 14 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - nie mierzę tempki, jedynie objawy zapisuję. @ dalej nie ma... Śluzu też właściwie nie. Ale może to reakcja na odstawienie dupka w tym cyklu... Test już chyba w 31dniu by wyszedł. No ale poczekam jeszcze z nadzieją :)

Pola - jak przejażdżka? :)

Wysłany: 14 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka89 wrote:
    Pola - jak przejażdżka? :)

Dałam radę ;) Wcześniej jeździłam przynajmniej 2 razy w tygodniu więc nie wypadłam jakoś bardzo z wprawy, chociaż pierwszy moment był dziwny :P

Edit:

Natka wystarczy, że miałaś wyjątkowo później owulkę. U mnie występuje koło 24dc. W takiej sytuacji test w 31 dniu nie wyjdzie pozytywny. Póki nie ma @ jest szansa na miłe zaskoczenie ;) Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:54

• czekolada Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kochane :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Był u nas inny stolarz :D Dziewczyny, bez porównania!! Ja mówię jak chcę, a on tylko podsuwa jakieś drobne propozycje. Jeśli mi się podobają to je przyjmuję, jeśli nie, on nie nalega. Dogadaliśmy się, zrobił pomiar, szkice poglądowe, a na przyszły tydzień przygotuje projekt :) Cenowo, oczywiście to na razie tylko szacunkowy koszt, ale wyszło o połowę taniej!! Dosłownie o połowę. Jestem tak szczęśliwa, że jak poszedł to tańczyłam do piosenki z reklamy w tv.

Bo najważniejsze to trafić na odpowiedniego człowieka. Mam tylko nadzieję, że wykonawca okaże się równie dobrym jak przyjmującym zamówienie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Rzadko zagladam do Was bo nie mam sił, nie wiem czy wspominałam Wam, ze przeniesli mnie na inne stanowisko bo dziewczyna, ktorą zastepuje miała w obowiazkach zastepstwo innej dziewczyny podczas jej nieobecnosci a ze porobili przesuniecia pracowników to musialam zmienic stanowisko i ja. I na nowu nauka wszystkiego od podstaw :/ a że teraz wspołpracuje cały czas z szefem, który nie ma zielonego pojecia o swojej pracy to zapie***lam podwójnie bo nie raczy mi pomóc. Ale to kwestia nauczenia sie wszystkiego i juz bedzie lzej.

I teraz okazuje sie ze prawdopodobnie zostane juz na stale na tym stanowisku wiec analogicznie odwołałam jutrzejsza wizyte u gina. Oczywiscie nie odkladamy staraz ale chwilowo bedziemy serduszkowac z mysla ze jak sie "trafi" to ok a jak nie to tez ok. Zobaczymy jak sie wszystko rozwiaze.

Aaa no i w nastepnym roku bierzemy chyba kredyt hipoteczny zeby moc sie ozbudowac i wyprowadzic na swoje wiec stała praca by sie przydała :)

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Tyle o mnie bo jak zwykle trajkocze o sobie tylko.

Paulinka - dobrze sie stało, ze tamten stolarz okazał sie dziadem bo tak to byscie mieli kuchnie ktora by sie Wam nie podobała i duzo mniej na koncie. a tak to same korzyści :)

Natka ja przez dupka przestwiłam owulke na okolo 34dc. W sumie to przez gin bo mi wmówiła ze dupek nie zablokuje owu. @ mi on skrócił ale owulke baardzo przesunal wiec nie wiem co lepsze :/

Dziewczyny jak te Wasze ciąże szybko mijaja :) dopiero co byłyście w szoku że II kreseczki a tu juz malenstwa taakie duze :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ale dupek przesunął Ci owulkę w tym cyklu, w którym go brałaś, czy w kolejnych? Bo ja w tym cyklu w ogóle go nie wzięłam. Wcześniej brałam od lutego. :) Biedna jesteś z tą zmianą stanowiska, ale trzymaj się :*

Wysłany: 15 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka przepisała mi go niby na wyregulowanie @ a zarazem skrócenie jej bo miałam nawet 7/8 dni z czego nawet 5 dni to było jakby kurek odkrecił :/ i brałam go od 5 dc z zapewninieniem ginki ze nie zablokuje mi on owulki. Pierwsze chyba 2-3 cykle były ok a pozniej myslalam, że to bezowulacyjny cykl i kilka dni po odstawieniu go piekny skok tempki i owulacja. Wkurzyłam sie i bez jej wiedzy odstawilam dupka. W efekcie @ teraz bardzo fajna bo tylko 2 dni a pozniej plamienie przez jakies 3-4 wiec w poównaniu z tym co było kiedys to pikuś ale za to owulka po raz kolejny byla po 30dc (dupka nie biore od maja) a cykle maja kolo 50 dni. Pewnosci nie wiem czy to jego "zasługa" ale jednak wszystko na to wskazuje. Powinno sie go chyba brac od trzeciego dni wyzszych temperatur - wtedy jest prawie 100 % pewnosci ze owulka była i sie jej nie zablokuje. Aaaa no i brałam tylko 1x1 tabl (i niby taka dawka miała nie blokowac mnie). Moze i u Ciebie sie przesunelo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 19 do 25 dc - w ciemno, bo tak miałam zalecone... Pierwsze pół roku owulki nie miałam na pewno (po odstawieniu tabletek), a potem nie wiem. Myślałam, żeby teraz wziąć dupka na wywołanie, jak test wyjdzie znów negatywny, ale chyba poczekam na naturalną @ (chyba, że nie przyjdzie :D ). Dzięki za odp :*

Wysłany: 15 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj na @ lepiej jesli test bedzie nagatywy, a dupek to na regulacje cyklu i endometrium bardziej zadziała. Na owulke to on tez nie pomoze wiec podejrzewam ze zbednie sie nim faszerujesz, lepiej niech gin przepisze cos na owulki i pomonitoruj sie troszke zeby wiedziec czy jest owu albo chociaz tempke mierz :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdził, że nie ma potrzeby wywoływać owulki jeszcze... Dupka miałam na skrócenie cykli i torbielki, któe mi się zrobiły dwa razy.

Ale jak teraz będzie negatywny test, to chyba zrobimy sobie 2,3 miesiące przerwy w starankach, żeby o tym nie myśleć. A dodatkowo teraz w pracy mam trochę nerwów, co nie wpływa najlepiej ;)

Wysłany: 15 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbielki sa niegrozne o ile znikaja wraz z @ :) chyba ze były tuz po niej to warto było je ogarnac :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie torbiel zrobił się kiedyś z pęcherzyka zażywałam duphaston a teraz nie mam po nim śladu.
    U mnie dziś ostatni dzień z duphaston, jutro powinnam wykonać test ale wcale nie mam ochoty. Mam nadzieję, że po odstawieniu przyjdzie najpóźniej w niedziele.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszła @... W tej chwili :/

Wysłany: 16 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka89 wrote:
    No i przyszła @... W tej chwili :/
    ehh wspieram :* zacznij mierzyc tempke, nie musisz codziennie jesli nie masz jak. Mi tez nie udaje sie zawsze zmierzyc ale nawet z kilkoma pomiarami da sie zauwac ewentualny skok

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* W tym cyklu co 2gi, max 3ci dzień były serduszka, więc nie było za bardzo jak nie trafić teoretycznie... No ale wiadomo jak jest :) Bardzo nerwowy dzień w pracy miałam i od razu @ sobie przypomniała z poślizgiem o mnie :P

Wysłany: 17 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka co za pogoda :-\ nie chce sie tylka podniesc bo nie dosc ze ciemno to jeszcze padalo w nocy :-\ ale wazne ze piatek :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 17 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie też paskudna pogoda. Mgła, mokro, szaro...

Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia :) Nawet szary i ponury piątek to jednak piątek ;) ;)

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ