X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff... w końcu posprzątane! Obiadu już mi się robić nie chce. Wyślę M. do subwaya albo do chińczyka na obiad. :D

Natka to może być owulka. Chociaż ciężko powiedzieć bez temp. Oby, oby... :)

Dorka bardzo podoba mi się Twoje podejście. Wiem, że może Cię trochę nakręciłyśmy ale naprawdę aż się prosiło o zielony koniec. Trzymam kciuki za nowy cykl i nową szansę. :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

• czekolada Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Teraz ja mam dobre wieści :-) Dziś 11 dc byłam na wizycie i okazało się że mam pęcherzyk 19mm i dostałam zielone światełko :-D
    Nie mogę uwierzyć w to, że sam urósł bez żadnych wspomagaczy i wreszcie usłyszałam dobrą wiadomość bo ostatnio wyszłam od niego z płaczem.
    Mam nadzieję, że zła pasę mam za sobą i teraz będzie tylko dobrze!

A co do tego cyklu do piłam Inofem nie nastawiałam się po nim jakoś mega ale to może on przyczynił się do wzrostu pęcherzyka. Póki co dalej go będę piła.

natt lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Marlena cudowne wieści! :)
    Działajcie, działajcie a my z tej strony będziemy trzymać kciuki! :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie 3 miesiące były dla mnie porażką mam nadzieje że teraz będzie lepiej.

Dzięki Natalia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknego pęcherzyka :D to teraz do dzieła! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Marlenka do dzieła w takim razie :)
    Myśle, ze to zasługa inofemu :)

Dziekuje dziewczyny za wsparcie :)
    Byłam z mezem na zakupach, zajrzelismy do pepco i rozpłynełam sie na widok malenkich rękawiczuszek, pokazalam je C. a on "wez mi nawet nie pokazuj" i odwrócił glowe. Ja tam popatrze i sie porozczulam a ona nawet nie chce spogladac w kierunku ciuszków bo szlag go trafia, ze nie ma jeszcze dziecka. Jestem w szoku jego podejscia :) ale batrdzo mi sie ono podoba :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko do dzieła! :D Trzeba to dobrze wykorzystać :)

Ja dzisiaj trzeci dzień mam plamienie po zabiegu :/ Ciekawe jak długo będzie się jeszcze ciągnęło. Mam już dość. Plamienie miesięczne też się w tym cyklu przeciągnęło o 2 dni dłużej, a teraz to.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    No no Marlenka do dzieła w takim razie :)
    Myśle, ze to zasługa inofemu :)

Dziekuje dziewczyny za wsparcie :)
    Byłam z mezem na zakupach, zajrzelismy do pepco i rozpłynełam sie na widok malenkich rękawiczuszek, pokazalam je C. a on "wez mi nawet nie pokazuj" i odwrócił glowe. Ja tam popatrze i sie porozczulam a ona nawet nie chce spogladac w kierunku ciuszków bo szlag go trafia, ze nie ma jeszcze dziecka. Jestem w szoku jego podejscia :) ale batrdzo mi sie ono podoba :D

No to fajnie, widać że on też już tęskni za dzieckiem. Jak ma się jeden cel to razem łatwiej go osiągnąć! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pola wrote:
    Marlenko do dzieła! :D Trzeba to dobrze wykorzystać :)

Ja dzisiaj trzeci dzień mam plamienie po zabiegu :/ Ciekawe jak długo będzie się jeszcze ciągnęło. Mam już dość. Plamienie miesięczne też się w tym cyklu przeciągnęło o 2 dni dłużej, a teraz to.

Wytrzymaj jeszcze troszkę! Najważniejsze że już po zabiegu, wszystko skończyło się pomyślnie i teraz będziecie już tylko z górki :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz w mordę. Jest niedziela- mam wolne i od 6:05 nie mogę spać.
    Chyba z tych nudów zabiorę się zaraz za zakupy w aptece internetowej. :D

Pola wydaje mi się, że takie plamienie może być normalne po zabiegu. Najważniejsze jest to, że jesteś już po i wszystko wygląda całkiem obiecująco więc nie denerwuj się i nie zamartwiaj na zapas. :)

Dorota nic tylko się cieszyć, że C. ma takie podejście. Możesz być pewna, że niczego na nim nie wymuszasz bo on tego też chce. Trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia! :)

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja po HSG plamiłam tydzień. Już świrowałam i przekopywałam neta czy to normalne, bo długo mi się wydawało. Ale po tygodniu przeszło. :)

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czekam na @. Już 4 dzień po odstawieniu luteiny a ta franca nie chce przyjść. A ja już bym chciała zacząć kolejny cykl z clo i ziółkami... Ehhh jakaś się mało cierpliwa zrobiłam ostatnio... Jeszcze cycki mnie bolą i jajniki od paru dni. Piersi to pewnie na @ ale te jajniki mnie zastanawiają. Kurcze mam nadzieję, że to nie jakieś torbiele czy coś...

• Natka89 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Ostatnie 3 miesiące były dla mnie porażką mam nadzieje że teraz będzie lepiej.

Powodzenia!! :)

Ja też kolejny dzień mam bóle w podbrzuszu.. 23dc, coraz bardziej sucho, a skurcze bardzo niemiłe (podobnie jak u Ciebie Jola) ... :(

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

I znowu cholerny poniedzialek :-( nie lubie tego! Jedno cco mnie pociesza to ze juz @ ma z gorki i powoli odjezdza :-)
    Natalka o inofolicu mozesz napisac (o ille nie pisalas bo nie zagladalam) na watku o staraniach sie z pomoca medyczna i w temacie INOFOLIC.

Ja od dzis zamierzam go pic zeby rozbudzic troche jajcorki to moze w tym cyklu cos zaskoczy ;-)

Udanego tygodnoa i dnia. Noo i byle do piatku :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Sorki, ze tak milczałam przez weekend...
    Dla mnie ten cykl jest stracony - od tygodnia walczę z kaszlem,katarem i ogólnie z przeziębieniem i... przegrywam :/ Dziś się chyba do rodzinnej wybiorę, niech mi da coś mocniejszego.

Dorotko - przykro mi, że wredota jednak przyszła... Tak pięknie się zapowiadało...

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje miłe Panie w ten piękny sloneczny poranek :) ja właśnie jade autobusem do szpitala odebrac wyniki hsg. Wreszcie dostanę je do ręki i będę juz całkowicie spokojna. A później lece na wykład. Całe szczęście, że to już ostatni semestr i mamy malo zajęć :) srody i piątki calkiem wolne a w poniedzialki tylko jeden wyklad.

Życzę Wam milego dnia i oby szybko zlecialo do weekendu :)

Madziu przykro mi, że chorobsko Cię pokonalo. Trzymaj się cieplutko i szybko wracaj do zdrowia! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 09:04

• czekolada Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :-) Mam wrażenie że mam stracony cykl. Cieszę się bardzo, że bez większych wspomagaczy urósł pęcherzyk ale chyba nie ''strzeliliśmy" się w te dni.
    Jak nie ten cykl to następny może w końcu doczekamy się upragnionych II kreseczek taki mały prezencik pod choinkę ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki również mam nadzieje tak jak Wy że już nie długo doczekamy się tych II upragnionych kreseczek...jestem po poronieniu i większość mówiła ze tym razem będzie łatwiej zajść ale to nie prawda może dlatego że ciągle mam tamta ciąże w głowie ...pozdrawiam i mimo wszystko głowa do góry ! :)

kasienka236
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Kasienka że Ciebie też to spotkało :-( mnie też tak mówili i zgodzę się z Tobą wcale nie tak łatwo jest zajść. U mnie minęło już 3 miesiące a zielone światełko teraz dopiero dostaliśmy. Wszystko pod górkę ale trzeba pozytywnie myśleć :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Cześć dziewczęta :-) Mam wrażenie że mam stracony cykl. Cieszę się bardzo, że bez większych wspomagaczy urósł pęcherzyk ale chyba nie ''strzeliliśmy" się w te dni.
    Jak nie ten cykl to następny może w końcu doczekamy się upragnionych II kreseczek taki mały prezencik pod choinkę ;-)
    ja wiem czy taki mały byłby ten prezencik :P
    dziewczyny po poronieniu....musicie być dobrej myśli....sama to przeszłam i wiem, że jesteśmy w lepszym położeniu niż te kobiety, którym nie udało się zajść w ciąże wcale...nie mówię, że to co nas spotkało nie jest straszne....i nie chcę też dołować dziewczyn którym się dotychczas nie udało wcale...ale my chociaż wiemy, że możemy...to kwestia czasu i nastawienia....one muszą walczyć dodatkowo...;/ ja po 2 cyklu zaczęłam się starać i zajęło mi to 4 miesiące...uważam, że to b. dobry wynik...więc głowa do góry kobity!

Madziu walcz z chorobą nie dawaj się jędzy...teraz taki zdradliwy czas...niby słoneczko, niby miło, ale jak wiaterek otuli szyjkę to można wylądować w łóżku właśnie;/

Dorotka niech ta małpa odjeżdża i zamknij jej drzwi na trzy spusty..niech spada na długi czas!!!!

Pola trzymam kciuki za wyniki hsg

kasienka236 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ