X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko o sobie jak zwykle.

Ela mysle ze endokrynolog da Ci leki ma zbicie i bedzie dobrze. Do wtorku jeszcze kilka dni ale szybko minie. Trzeba byc dobrej mysli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:48

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ja tylko o sobie jak zwykle.

Ela mysle ze endokrynolog da Ci leki ma zbicie i bedzie dobrze. Do wtorku jeszcze kilka dni ale szybko minie. Trzeba byc dobrej mysli :-)

Nie bądź dla siebie taka surowa :P Moje emocje w związku z Twoją @ sięgają zenitu to Twoje muszę już w ogóle w kosmos szybować :) Już niedługo wszystko się wyjaśni :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu - pewnie endo da Ci Euthyrox, lub coś innego na zbicie TSH.

Dorotko - twój wykres faktycznie bardzo obiecująco wygląda :) Trzymam z całej siły kciuki :)

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)

Wysłany: 2 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam dalej na rozwoj sytuacji bo narazie oprocz bolacych cyckow nic sie nie dzieje. Ale daawno niedawaly tak popalic :-\

natt, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Niecierpliwa Pola Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami moje Kochane :*

Elu jeśli chodzi o TSH to nie znam się na tym więc nic nie doradzę. Jedynie trzymam kciuki, żeby z maleństwem wszystko było w porządku i żeby lekarz doprowadził poziom hormonu do normy.

Dorotko, trzymam mocno kciuki!! :D

No a ja mam za sobą HSG... Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków i wsparcie, ale powiem Wam jedno... To było STRASZNE :/ :( spodziewałam się, że to nic przyjemnego, ale nie sądziłam, że będzie tak źle. Co prawda ja mam bardzo niski próg bólu, a właściwie w ogóle go nie mam, ale i tak sądziłam, że będzie lepiej. Już w trakcie zabiegu zrobiło mi się słabo, po zabiegu musiałam posiedzieć z głową między nogami. I na pewno nie chcę już nigdy powtórki. Jeżeli kiedykolwiek miałabym się znów na to zdecydować to tylko jeśli tym razem przyniesie natychmiastowe efekty, albo ewentualnie przy dłuuugich nieudanych staraniach.

Po zabiegu spytałam lekarza czy możemy się starać w tym cyklu, na co odpowiedział "Koniecznie!" :) Wyszło na to, że mamy działać do upadłego :P nie powiedział tego tymi słowami, ale takie było przesłanie :)

A jeśli chodzi o wyniki to tak na szybko na miejscu dowiedziałam się, że lewy jajowód jest ok, a prawy bardzo wąski, ale niby drożny. Jak poszłam do sekretariatu po zwolnienie to sekretarka powiedziała, że wyniki już są i, że prawy niby udrożnił się podczas zabiegu no i jest węższy od lewego, ale tak naprawdę będę wiedziała wszystko dokładnie w poniedziałek jak dostanę wyniki do ręki. Dzisiaj nie mogła mi ich dać, bo musi je zgrać na płytę itd. Mam nadzieję, że nie nacierpiałam się na darmo...

Dziś już staranek chyba nie będzie, bo odczuwam nadal dyskomfort w podbrzuszu, ale badanie nasienia chyba sobie odpuścimy na razie, bo skoro mamy się tak intensywnie starać to szkoda by było, gdyby czas abstynencji przed badaniem wypadł akurat w trakcie owulacji :P :P jeśli @ przyjdzie to w czasie jej trwania wyślę męża do lekarza :P

Wysłany: 2 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... no i zapomniałam się pochwalić :P Koło 20:00 ma przyjść stolarz na pomiar. Wyceni nam to co byśmy chcieli zrobić i to będzie już ostatni krok przed ustaleniem konkretnego terminu remontu kuchni :)

natt lubi tę wiadomość

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola no to super, że drożne :) szkoda tylko, że się nacierpiałaś przy tym... Kurcze większości lekarze każą się starać od razu, a mi zabroniła... Już sama nie wiem co myśleć... I bądź tu człowieku mądry, jak co lekarz to inne zdanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Czekam dalej na rozwoj sytuacji bo narazie oprocz bolacych cyckow nic sie nie dzieje. Ale daawno niedawaly tak popalic :-\

Nie to, żebym coś tam Ci wmawiała ale u mnie to był jedyny objaw... ;)
    M. nie widział mnie przez tydzień po czym jak zobaczył moje piersi to powiedział : 'jesteś pewna, że to nie ciąża bo takich cycorów to nie miałaś nigdy w życiu?!' :D :D :D Także trzymammmmmmmmmmm kciuuuuuuuuuuuki! :D

Pola oby cierpienia się opłaciły. Faktycznie poczekajcie z tymi badaniami może, szkoda żołnierzy jak jajowody gotowe do akcji. ;)

Wysłany: 2 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby jakies duzo wiekszy były to nie, głownie to ból ale przezd @ tez zazwyczaj taki mialam wiec nie nakrecam sie. Chociaz dzis 15 dpo ;) teraz juz mysle o tym wiec pewnie blokuje @.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 2 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był stolarz... Niestety będziemy szukać innego :/ Facet jest okropny. Narzuca swoje zdanie, mówimy mu, że to czy tamto nam nie odpowiada, chcemy inaczej, a ten swoje. Pokazał nam zdjęcia kilku kuchni podobnych rozmiarem do naszej i wszystkie były zrobione identycznie. I nie dociera do niego, że nam to nie odpowiada i chcemy inaczej. To w końcu on ma robić kuchnię dla nas, czy my mamy się dostosować do niego?? :O Aż mi się ciśnienie podniosło. Pod koniec już miałam dość i czekałam kiedy skończy gadać i sobie pójdzie.

Wysłany: 2 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za debil :-\ Wy placicie i Wy wymagacie a to on ma sluchac klienta a niee odwrotnie. Niech spada na drzewo :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polu przypomnij skąd jesteś :)
    Bo nam meble na wymiar super ekipa zrobiła :) Przyjechali, pomierzyli, porobili rysunki, a 3 tygodnie później zamontowali cudne meble :D I wszystko tak jak chcieliśmy :) Więc jak w miarę blisko to mogę Ci dać namiary :)

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Zeby jakies duzo wiekszy były to nie, głownie to ból ale przezd @ tez zazwyczaj taki mialam wiec nie nakrecam sie. Chociaz dzis 15 dpo ;) teraz juz mysle o tym wiec pewnie blokuje @.

My też Cię nie chcemy nakręcać ale wszystkie z podekscytowaniem czekamy na rozwój wypadków :D Widzę, że dziś 16 i @ nie ma i tempka nie spadła. Ile jeszcze czekasz z testowaniem?

Niecierpliwa Pola lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, w takim razi do dzieła i jak małe króliczki :D Dobrze, że masz już HSG za sobą i teraz już tylko do przodu :)

Niecierpliwa Pola, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 3 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu jestem z Bydgoszczy. Mamy już na oku innego stolarza, musimy się umówić i zobaczymy czy będzie miał normalne podejście :)

• Marronek Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszkę za daleko :P
    Ci moi są z Radomska, jakieś 300 km od Ciebie :P

Wysłany: 3 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    No to troszkę za daleko :P
    Ci moi są z Radomska, jakieś 300 km od Ciebie :P

No to raczej odpada :D Ale dziękuję za dobre chęci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:33

Wysłany: 3 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    My też Cię nie chcemy nakręcać ale wszystkie z podekscytowaniem czekamy na rozwój wypadków :D Widzę, że dziś 16 i @ nie ma i tempka nie spadła. Ile jeszcze czekasz z testowaniem?
    Dzis tempka powinna byc ignorowana bo w sumie tylko na chwile zdrzemnelam sie przed budzikiem, wczesniej budzilam sie a jak mierzylam to bylo mi strasznie goraco wiec nie wiem czy tempka miarodajna jest. Cycki bola caly czas a "tam" mam wrazenie ze @ ale sucho i ani to ona ani sluz ktorego w zasadzie nie mam. W srode nie bylo nawet cienia wiec moze w niedziele zatestuje :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku życzę abyś w niedzielę miała II grube, czerwone kreski :-)

Mam pytanie do was bardziej doświadczonych :-). Byłam u gin na wiosnę, aby sprawdzić jak się miewa moja nadżerka. Pani dr powiedziała, że cytologie to jesienią może mi zrobić. I tak zaczęłam się jej pytać czy przed planowaną ciążą to coś oprócz kwasu foliowego mam brać. Odpowiedziała, że tylko kwas a badania wszystkie to dopiero po zajściu w ciążę. Ale jak w pierwszym m-cu się nie uda to też mam nie przychdzić, gdyż za pierwszym razem nie zawsze się udaje.

I w końcu nadeszła jesień umówiłam się na wizytę na 13.10. I moje pytanie brzmi czy mam podczas wizyty coś mówić o staraniach, które nie wyszły. Czy jeszcze poczekać do końca roku? Nie chcę wyjść na panikarę.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem spokojnie możesz powiedzieć, pewnie minęło z pół roku..

Dorotka jak zobaczysz te dwie krechy to się posikam z wrażenia...więc już szykuje na niedzielę pieluchę i zaciskamy z moim ktosiem mocno kciuki <3

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ