Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Asiu super Ja zawsze twierdziłam, że chcę mieć niespodziankę i dowiedzieć się dopiero po narodzinach dziecka, ale nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości Chociaż mąż się śmieje, że cierpliwa muszę być tylko podczas wizyt u lekarza, to może dam radę
Dziś odbieram wyniki badania czystości pochwy i beta hcg. Jeśli czystość będzie ok, a beta ujemna to jutro jadę na HSG. Cieszę się i boję jednocześnie, ale pokładam nadzieję w tym badaniu. A jedyne, co sprawia, że boję się trochę mniej to fakt, że zabieg będzie wykonywał mój ginekolog. Całe szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:03
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa Pola wrote:Dziś odbieram wyniki badania czystości pochwy i beta hcg. Jeśli czystość będzie ok, a beta ujemna to jutro jadę na HSG. Cieszę się i boję jednocześnie, ale pokładam nadzieję w tym badaniu. A jedyne, co sprawia, że boję się trochę mniej to fakt, że zabieg będzie wykonywał mój ginekolog. Całe szczęście
To bete też Ci przed HSG kazali robić? Dziwne trochę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:05
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Marronek wrote:To bete też Ci przed HSG kazali robić? Dziwne trochę...
U mnie w szpitalu jest taki wymóg. Lekarz mówił, że zdarzały się już przypadki, że kobieta miała mieć robione HSG, a okazywało się, że jest w ciąży. Mimo krwawienia, które brała za miesiączkę. Bez tego wyniku nie zrobią badania. -
Niecierpliwa Pola wrote:U mnie w szpitalu jest taki wymóg. Lekarz mówił, że zdarzały się już przypadki, że kobieta miała mieć robione HSG, a okazywało się, że jest w ciąży. Mimo krwawienia, które brała za miesiączkę. Bez tego wyniku nie zrobią badania.
W sumie mądrze - jedno ukłucie więcej a w razie czego nieszczęściu można zapobiec.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Cześć dziewczynki
Nie piszę zbyt dużo bo u mnie na razie nic się nie dzieje. Dziś ostatni dzień biorę luteinę i czekam na @. A od przyszłego cyklu działamy Tyllllko ostatnio w drugim dniu brania luteiny czyli 22 dc mieliśmy z mężem przytulanki i nie zabezpieczyliśmy się (gumki są okrrrropne) i tak się teraz zastanawiam czy nie ryzykowaliśmy za bardzo. Teoretycznie luteine blokuje owulację, ale jednak jakoś jak pomyślałam o tym "na trzeźwo" to mogliśmy jednak pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu... No ale co ma być to będzie.
*
Co do bety to u mnie przynajmniej taki jest wymóg żeby zrobić. Teoretycznie przed HSG nie można się starać (w tym cyklu) ale jednak koniecznie trzeba wykluczyć ciążę i stąd ta beta. -
Asia super ze córcie bedziesz miała
Pola to trzymam kciuki aby wszystko bylo okej daj znac ja odbierzesz wyniki
A ja wróciłam z wawy, suni usg nie wyszło tragicznie wiec ciesze sie rano testowalam tak na wszelki wypadek bo zawsze po podrózy boli mnie głowa strasznie wiec chcialam wiedziec czy moge przeciwbolowy wziac jak cos i oczywiscie jedna wielka gruba czerwona krecha. Ale co tam jakos mnie nie załamał ten widokJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Asia super ze córcie bedziesz miała
Pola to trzymam kciuki aby wszystko bylo okej daj znac ja odbierzesz wyniki
A ja wróciłam z wawy, suni usg nie wyszło tragicznie wiec ciesze sie rano testowalam tak na wszelki wypadek bo zawsze po podrózy boli mnie głowa strasznie wiec chcialam wiedziec czy moge przeciwbolowy wziac jak cos i oczywiscie jedna wielka gruba czerwona krecha. Ale co tam jakos mnie nie załamał ten widok
Co do suni to fajnie, że nie jest tak źle jak myślałam, że będzie. Bardzo się cieszę
Co do testu to już Ci napisałam pod wykresem, że jeden test ciążowy okresu nie czyni i ja nadal trzymam bardzo mocno kciuki! Wirusków Ci nie wysyłam bo moje powodują mdłości i wymioty, niech Ci któraś dobrze się czująca pochucha -
nick nieaktualny
-
kwiatuszek789 wrote:Jastin powodzenia życze i nie stresuj sie za mocno wykresem bo to nic dobrego nie wniosi do starań
Kamila zobaczymy jak bedzie, nie nastawiam sie za mocno ale i tak wydaje mi sie ze jakby mialo cos wyjsc to by wyszedl chociaz cien cienia.
Ja cię broń boże nie chcę niepotrzebnie nakręcać ale chciałam Ci tylko przypomnieć, że mi się na zmianę dzień po dniu kreska pokazywała i chowała, w zależności od testu, więc myślę, że powinnaś poczekać dwa może trzy dni i wtedy zrobić test. -
No to jutro na 7:30 mąż mnie zawiezie do szpitala. Wynik badania czystości pochwy jest ok, beta <1,0. Trochę się stresuję, ale dam radę Mam nadzieję, że po tym badaniu coś się ruszy.
Dorcia trzymam kciuki, żeby za kilka dni spotkało Cię jednak miłe zaskoczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 15:50
-
nick nieaktualnyJanuszkowa no to jednak dziewczynka, gratuluję!
Pola ja nie miałam tego badania robionego więc nie bardzo mogę Ci cokolwiek doradzić, trzymam jednak kciuki i wspieram Cię myślami.
Dorcia @ jeszcze nie ma więc zobaczymy co tam czas przyniesie...Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Asia gratuluje dziewczynki
Dorotka zaciskam kciuki....dobrze, że z sunią jest całkiem w porządku...
Pola powodzenia na badaniu..
u mnie się okazało, że jest jednak powód tego nie tycia...;/ mam przy normie 2,5 5,7 TSH ;/ dziewczyny tak się martwię...najgorsze jest to że nie mam pojęcia od kiedy już chodzę z tym podwyższonym tsh ;/ boję się, że zaszkodziło to maluchowi...dopiero we wtorek mam endokrynologa, ale w sumie to i tak szybko bo na nfz...prywatnie był w poniedziałek za 120zł....Januszkowa lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyOch Ela jak nie urok to sraczka. Mam nadzieję, że Bobo nic nie jest a lekarz szybko podejmie jakieś mądre działania. Nie denerwuj się na zapas.
Ja za tydzień lecę do Polski i wtedy też zrobię badania krwi bo tu niby robili ale mam wrażenie że moczem i krwią to się tu zbytnio nie przejmują. A moja waga nadal spada... Już 4 kg na minusie a zaczynam w końcu normalnie jeść...
Poza tym muszę odwiedźić mojego gina bo od początku ciąży nikt mnie tu nie badał przez pochwę żeby np zobaczyć jak szyjka. Tylko raz na ostrym dyżurze żeby zobaczyć czy nadal krwawię. Trochę to dla mnie dziwne więc pozałatwiam wszystko w Polsce przy okazji.
Pola powodzenia dziś! -
żebyś wiedziała Natala...ciągle coś....;/
no a co do badań przez pochwę to już ich przecież nie będzie...chyba że masz jakieś problemy z łożyskiem albo kosmówką...a tak to ja jak trafiłam teraz z krwawieniem do szpitala to badała mnie przez brzuch to był 14tc..jedynie co to mój gin na każdej wizycie oprócz usg brzusznego to robi badanie ginekologiczne....i zapowiedział mi, że tak będzie do końca ciąży, a ja miałam nadzieję, e im dalej w las to tylko przez brzuchol wszystko no niestety...trzeba się dalej rozkraczać..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnySorry źle się wyraziłam. Chodziło mi o badanie ginekologiczne.
Tutaj to zero akcji w tym temacie. Nie mówię, że koniecznie muszą robić to za każdym razem ale żeby w ogóle...?
Tak czy siak idę 13 października do gina prywatnie w Pl i tam poproszę żeby zobaczył jak się mam od wewnętrz.Rubi lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie w pracy roszady i trafilam na takie stamowisko pracy ze siedze i bluzgam pod nosem. Z jednej str kreatywna praca a z drugiej nie chce zmian i chce miec spokoj kombinuja strasznie. Dopiero co ogarnelam wiekszosc obowiazkow tam gdzie bylam a tu znowu cos nowego buuu
Plusem jest tylko to ze nadal @ niie widacRubi lubi tę wiadomość