Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja się przyłączę do staraczek rocznik '89 Obecnie mija nam 12 cykl starań, póki co bezowocny Do tej pory chodziłam do pani doktor, która na codzień pracuje w Centrum Leczenia Niepłodności więc byłam przekonana, że zna się na rzeczy jak nikt inny, zwłaszcza, że sama namawiała mnie na zajście w ciążę jeszcze zanim rozpoczęliśmy staranka (trafiłam do niej przypadkiem, jeszcze dłuuugo przed ślubem)ale dołuje mnie to, że przez cały rok powtarzała tylko, "proszę się starać, teraz takie czasy, że nie zachodzi się w ciążę od razu" itp. Ani żadnych badań nie zleciła, no normalnie nic...Jutro wybieram się do innej pani doktor żeby skonsultować temat z kimś innymKasiulek89
-
nick nieaktualny
-
Aga.just prowadziłam 3 cykle z Ovu (takie prawdziwe, z mierzeniem temperatury, obserwacją śluzu itd.) i za każdym razem wyznaczało mi pewną owulkę w 13-15 dniach cyklu...w sumie to troszę wprowadziłam Was w błąd mówiąc, że nie robiłam ŻADNYCH badań jakieś 3 miesiące temu miałam robione TSH (wynik 1.88 czyli na ciąże chyba w sam raz) oraz prolaktynę i progesteron na własną rękę w 3 dniu cyklu - wyniki też w normie
Mam stwierdzone dość silne tyłozgięcie macicy i tak sobie tłumaczę, że może to stąd te trudności w sumie to bardzo rzadko w trakcie starań kochaliśmy się w takiej pozycji jaka jest doradzana przy tyłozgięciu (kolanowo-łokciowa)...a może sama chce sobie przetłumaczyć...
Aga widzę, że miałaś doczynienia z ziołami o. Sroki - my też pijemy już półtora miesiąca regularnie wieczorami z moim małżemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 18:11
Kasiulek89 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia a jaką miałaś prl?
Progesteron najlepiej badać 7 dpo, w 3dc niewiele jego poziom nam mówi.
Tak - ja zielara jestem. Żadne zioło mi nie obce hahah
Też mam tyłozgięcie macicy, ponoć to nie robi różnicy w staraniach. Choć my zawsze w te dni od tyłu, potem nogi do góry i w tym mies potem spanie na brzuchu
sara_nar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję bardzo!
Nie wiem czy to moja psychiczna taktyka obronna ale od jakiegoś czasu mam takie przeczucie, że niedługo się uda Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda!
Z drugiej strony po tym roku starań byłoby dla mnie to takim zaskoczeniem, że chyba nie wierzyłabym, że to prawda
Z jednej strony przeczucie, że się uda, a z drugiej takie myśli, że może to nigdy nie nastąpi ehhh...Kasiulek89 -
nick nieaktualny