Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czyli jednak pamięta cię lekarz na pewno gdzieś wciśnie cię na wizytę. ja zastanawiam się czy nie spróbować przepisać się na poranne godziny do gina może by było szybciej, ale z drugiej strony to będzie mój 20dc więc okres owulacyjny i może coś by zobaczył, jeszcze jedna rzecz mnie niepokoi, wyczytałam że przy wysokiej prolaktynie zazwyczaj nie dochodzi do owulacji, ja cykle mam długie 35 dni ale zawsze dwufazowe, zmiana śluzu w dni płodne + pozytywne testy owulacyjne (chociaż to słaby wyznacznik), nigdy też nie zdarzyło się abym nie miała miesiączki dłużej niż 40 dni (a i to było może 2 razy w życiu)
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Ja jak miałam torbiel to ból jajnika był dość mocny. Pewnie dlatego, że duża była. Ciężko ten ból opisać. Może jakby coś go ściskało. Dość nie przyjemny. A no i inny niż przy owulacji to na pewno. Ja jeszcze miałam przy tym takie odczucie... ( sorry za bezpośredniość, ale inaczej nie umiem tego określić) jakbym miała gazy.
-
Dorotko dobrze pamiętasz też tak właśnie sobie pomyślałam, a jak uważasz próbować iść jak najszybciej czy tego 20 dnia cyklu? Może na monitoringu by zobaczył czy dochodzi u mnie do owulacji... ja czuję że ją mam ale po tym co wyczytałam martwię się że jednak nie mam
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
o jakie masz ładne drugie imię teraz przynajmniej wiem na czym stoję i w którym kierunku zmierzać i mimo złych wyników jestem spokojniejsza. jutro zadzwonię i spróbuję się przepisać, może mnie gdzieś wciśnie, najwyżej wezmę urlop.
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Sylwia zajrzalam do swoich wynikow i toxo IgG mialam 351,90 lU/ml i szkoda ze nie dal Ci gin skierowania na toxo IgM bo to teraz by sie przydalo. Wysokie igg swiadczy o przebytej toxo i jakbys miala wynik igm wysoki to swiadczylo by o swiezej toxoplazmozie. Wysokie czyli dodatnie igg i niskie czyli ujemne igm to najlepsze wyjscie dla staraczki. Chyba mialas w takich samych wartosciach swoj wynik? Reszte badan mam inaczej opisane takze nie porownam niestety.
-
tak te same jednostki mój wynik to 27,2 IU/ml czyli dodatni.Jak będę teraz u gina to pokażę mu wszystkie wyniki, może mnie jakoś pokieruje dalej. Ja teraz robiłam badania z tego pakietu dla kobiet przed ciążą na nic nie miałam skierowania. Toxo jakoś na razie się nie przejmuję i tak przy takiej prolaktynie szybko nie zajdę w ciążę więc mam czas na ewentualne leczenie.
Madziu odezwij się do nas. Martwimy się
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Ja nie posluchalam Poli i przez to mialam mega stres. Nie wiem jak gin oceni toxo ale zapytaj czy jest sens robic IgM. Niech zobaczy ze wiesz o czym mowisz jak wtedy martwilam sie swoj wynik to czytalam ze przy biezacym ataku pasozytow toxo powinno sie odlozyc na jakis czas starania wiec moze lepiej to sprawdzic dokladnie. A napisali na jakim sprzecie robili toxo? Bo to tez wazne. Przez kiepski sprzet z mojego szpitala jezdzilam do wawy