Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak w niedziele była nico ponad 30, a test ciążowy ma czułość 25... Nie wiem.
Próbuje się skupić na pracy ale mi nie wychodzi
Dreambaby - z tą prolaktyną to koniecznie do lekarza! Coś na zbicie musi Ci koniecznie przepisać. Stosunek LH do FHS jest prawidłowy.
W reszcie Ci niestety nie pomogęHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Zaczęłam czytać w internecie o tej prolaktynie i jestem przerażona, to może być nawet guz. O matko! Ale z jednej strony cieszę się że mam przyczynę, ciekawe czy tylko to. Dzień przed badaniem śniło mi się że wyszło wszystko ok poza prolaktyną. Wiecie może czy długo się to leczy?
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
pleasure mam na imię sylwia a ty? (przepraszam ale też nie pamiętam) tak cieszę się że jest jakaś przyczyna niepowodzeń, bałam się scenariusza że wyjdzie wszystko ok a ciąży brak, a powiedz po jakim czasie leczenia twoja prolaktyna mieściła się w normie? mi się co miesiąc śni albo test pozytywny albo że dostaję okres. Chyba to normalne u staraczki jak dużo się myśli
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Madziu- Marronek trzymam mocno kciuki. Natychmiast odpędź złe myśli! Zobaczysz będzie dobrze!
Madzia-Pleasure i ja przyłącze die do kopniaka, umów sie na wizytę, czas brać dupe w troki i brać się do roboty
Dream z wynikami niestety nie pomogę,ale czy prolaktyna to nie tzw hormon stresu? Koniecznie zgłoś sie na konsultacje do gina. -
Dream prolaktyne szybciutko mozna zbic, z tym ze powinno dluzej brac leki aby nizszy poziom sie utrzymywal. Ja bralam bromocorn, dawal popalic skutkami ubocznymi ale moglam dostosowac dawkowanie do samopoczucia i sama ustalalam sobie dawke. Wolalam sie ciutke pomeczyc ale koszt opakowania to 3zl z groszami. W opakowaniu masz chyba 30tabl i jakbys brala po pol to za takie pieniazki masz 2msc kuracji. Jak zaprzestalismy staran to odstawilam go na jakis czas ale jak zaczelismy w grudniu na nowo to po 1/4tabl musialam brac i odstawilam wraz z potwierdzeniem ciazy. Zaraz zerkne na Twoj wynik bo nie cofalam sie o stronke ale ja mialam calkiem sporo i chyba po miesiacu wynik byl juz ok. Takze nie martw sie bo w stresie prolaktyna zwieksza swoj poziom.
-
normy prolaktyny 102,00 496,00 moj wynik 1260,00 prawie 3 razy wiecej
jezeli chodzi o
Wirus zapalenia wątroby typ B Przeciwciała anty HBs 233 mIU/ml
Wirus zapalenia wątroby typ C Przeciwciała anty HCV niereaktywny
Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgG 27,2 IU/ml
Wirus różyczki (Rubella virus) Przeciwciała w kl. IgG 34,80 IU/ml
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgG 147,4 U/m
to mam tylko tyle zadnych norm.
ale wydaje mi sie ze moze byc ok bo prolaktyne mam podswietlona na czerwono a reszta normalnie czarna
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Madzia ja miałam tak, że wyszła mi w sobotę bardzo blada kreska prawie niewidoczna, w niedzielę wyszła tylko jedna kreska, w poniedziałek oddałam krew na betę znowu wyszedł bladzioch ale mniej widoczny niż w sobotę i odebrana we wtorek beta dopiero rozwiała wątpliwości a powtórka dopełniła szczęścia Testy były różnych czułości i różnych firm. Twoja pierwsza beta ma taką wartość jaką powinna mieć i jestem w bank pewna, że ta dzisiejsza odpowiednio przyrosła. Wysyłam Ci całą pozytywną energię jaką dzisiaj w sobie mam, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
A po pozytywnym teście moim zdaniem powinno się bezwzględnie odstawić termometr! -
nick nieaktualnyMadzia nie przyciagaj złych myśli. Jest jeszcze bardzo wcześnie więc testy mają prawo zawodzic. Będzie dobrze.
Dreambaby ja też miałam problem z prolaktyna- 3,5 raza więcej niż maksymalny limit. Powodowało to, że owulacji nie było albo była kiedy sobie zachciala. Moja gin powiedziała, że bez jej zbicia to może potrwać cholera wie ile i skierowała mnie do endo. Czekałam na wizytę trzy miesiące ale się nie doczekałam bo jakimś cudem zupełnie przypadkiem udało się wstrzelic w owulacje koło 50 dc.
Także spokojnie, skontaktuj się z ginem, pokaz mu wyniki, na pewno da Ci coś na zbicie a jak nie to skieruje do endokrynologa. Pamiętaj że prolaktyna bardzo się podnosi w reakcji na stres.
Na zbicie prolaktyny podobno pomaga Castagnus. Bierzesz trzy opakowania pod rząd i wtedy przerwa, jednak przy tak dużym jej poziomie wątpię żeby pomógł więc ja się w to nie bawiłam.
Głowa do góry. Wysoka prolaktyna to jeszcze nie tragedia, dosyć łatwo z tym walczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 11:57
-
Dziewczyny, przeczytajcie ten artykuł. Normalnie popłakałam się przy czytaniu...
http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,87842,17641828,Walczyla_10_lat_z_nieplodnoscia___Codziennie_doszukujesz.html?as=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:00
natt lubi tę wiadomość
„Cudownie byłoby czasem móc zamienić myśli w rzeczywistość ''
...... Wierzę, że kiedyś się uda......