X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - to chyba będą najszczęśliwsze święta w życiu.

Dorotko - poczekam do jutra na wynik drugiej bety. Wtedy przedzwonię. Zresztą i tak dopiero w czwartek może mnie przyjąć.

Nadrobiłam trochę wpisy:
    Elu - poczekaj jeszcze kilka dni i zrób powtórkę, może po prostu za szybko test zrobiłaś.

Co do porządków - my jakoś wielkich porządków też nie robimy. Mieszkanie w miarę na bieżąco się sprząta. Okna tylko trzeba będzie umyć, bo już patrzeć na nie (czy raczej przez nie) nie mogę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:03

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek gratulacje! Świetna wiadomość :) a widzisz tak nie wierzyłaś w ten cykl niedowiarku! Dajesz nadzieję :)

Marronek lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżelka, dzięki:*
    Marronek, bardzo możliwe że się za bardzo pospieszyłam. Nie mam drugiego testu więc nie będzie mnie kusić. Będę czekać cieprliwie:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Kochanie tak sie cieszę! Gratuluję! I życzę spokojnych 9 Miesięcy. Teraz trzymam kciuki za wynik jutrzejszej bety ale jestem pewna, że będzie piękny przyrost. :) cudowne wieści aż się milej na serduchu robi

A co do porządków, ja właśnie jestem po myciu okien i praniu firanek żadne tam przedświąteczne porządki to nie są, poprostu zaświeciło słońce a ja nic nie widziałam przez okno :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia!! A nie mówiłam?! :D Od początku Ci mówiłam, że po zabiegu MUSI się udać :D :D Życzę Ci spokojnych 9 miesięcy i niech wszystko będzie dobrze <3 Rośnijcie zdrowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:58

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłaś Polu, mówiłaś.

Ale ja nie chciałam sobie robić żadnej nadziei. Zamiast się rozczarować, wolałam przeżyć ten szok i radość, że jednak się udało.

dmuchawiec, miszkaaa lubią tę wiadomość

6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia cudowny suwaczek :) aż oczko cieszy :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia co za wiadomość ! :)
    Cieszę się ogromnie! Gratuluję i życzę dużo spokoju i zdrowia dla Was. <3

Wysłany: 23 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam zapytać sekretarza czy burmistrz poruszał mój temat i tak jak się spodziewałam - cisza. Tym razem czekam do czwartku aż mój kierownik wróci z urlopu. Chyba by wypadało ich zostawić tak na tydzień, niech coś się zawali żeby mieli problemy. Może wtedy by się nauczyli. Tylko szkoda, ze ja tak nie potrafię.

Madzia a Ty planujesz pracować czy na zwolnienie chcesz od razu iść?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, tak powinnas zrobic. Niech im sie zawali kilka spraw to zaczna myslec o zastepstwie.

A ja czekam w szpitalu... Lekarz jest na cieciu - pewnie cesarskim. A przede mna jeszcze dwie ciezarne. Jakos obawiam sie, ze ciezarne beda mialy dlugie wizyty :/ ciekawe kiedy stad wyjde...

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję :) nie wiem czy wyświetlają się buźki bo pisze na Tel ale strasznie się cieszę :):):) spokojnych 9 miesięcy :)

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzepiająca wiadomość. Jeszcze raz Madziu ogromne gratulacje!!!

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu serdecznie gratuluje, dłuuuga droga za Tobą ale jak widać opłaca się czekać. :)

Wysłany: 23 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jak tak, idalo Ci sie wejsc na wizyte? Strasznie ciekawa jestem co z Twoim pecherzykiem :-)

A ja troszke sie martwie bo zmienil mi sie sluz na taki calkiem zolty :-/ mam nadzieje ze to nic zlego.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:37

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, co do śluzu to się kompletnie nie orientuję, ale mam nadzieję, że to nic złego. Może hormony mają taki wpływ, albo dieta?

A co do moich wiadomości to żadnych dobrych. Tzn. może nie jest tragicznie, bo pęcherzyk powinien gdzieś pojutrze pęknąć, ale i tak jestem załamana :( Naiwnie liczyłam na to, że pęknie w normalnym czasie. Dzisiaj 17dc, ma jedyne 18mm. Endometrium też szału nie robi - 6,6, ale podobno wystarczy bo minimum to 6mm. Pęcherzyk ma dziwny kształt, jak fistaszek, ale już nie wnikałam co to znaczy. Spytałam tylko czy są szanse w tym cyklu. Powiedział, że tak, ale jakoś się już nie nastawiam. Od jutra dupek. Ja chciałabym od następnego cyklu wrócić do Clo, a mąż nie chce :/ :( Martwi się, ze biorę już dużo tego wszystkiego i, ze to wszystko obciąża organizm. A lekarz podziela moje zdanie. Dzisiejszy wieczór nie będzie należał do udanych, jest mi źle i chce mi się płakać. Już raz się udało, a nasz maluch długo z nami nie został... Chwilowo mam poczucie, ze nigdy się nie uda ;(

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko - pracy nie mam jakiejś ciężkiej, więc zamierzam pracować do póki się da :)
    Zresztą wyszkolenie kogoś na moje zastępstwo trochę potrwa...

Polu - to może będzie jak prawdziwy fistaszek i 2 jajeczka z niego wyjdą :D Takie podwójne szczęście :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:37

Marzec x 2 <3 <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki. Już ich nie musicie trzymać, bo @ przylazła

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 23 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka przykro mi :( trzymam w takim razie kciuki za nowy cykl :)

Pola zabraniam Ci tak w ogole mysleć. Wazne, ze pecherzyk rośnie, ja ma owocnie pęknąc nawet tydzien później to niech tak bedzie. Mimo wszystko myślę, ze lepiej jak naturalnie ciutke później niz poprzez stymulację znacznie wcześniej. Zobacz np kiedy owulkę miała Natalka (Natt). Mega późno a najważniejsze, ze dała upragnione dzieciątko. Jeżeli się nie uda to ja bym jednak wrócila do clo jeśli nie chcesz tyle czekać na owulke. Teraz masz naturalny cykl a inofolic który bierzesz nie jest inwazyjny dla organizmu. Porozmawiaj jeszcze z mężem bo wydaje mi się, że aż tak dużo leków nie bierzesz więc chyba nie ma co odwlekać i się stresować chociażby opóźniającą się owulką. Ale oczywiście to tylko moje zdanie a Wasza decyzja moze być zupełnie inna :) tak czy siak trzymam mocno kciuki abyś nie musiała mysleć po tym cyklu czy brać clo czy nie :) Mi pomogł CLO wiec jakbym miała podjąć jeszcze raz decyzję czy chce go brac to bym sie nie zawahała ani chwili. Jezeli nie ma negatywego wpływu na ciąże to ja ze swoim organizmem dam sobie rade i wróci do formy i zdrowia (po ciąży ;) )

Madzia - Pleasure - zajrzałam do neta chociaz baardzo to ograniczam w ciąży i na jednej stronie wyczytałam że to może być jakaś tam choroba przenoszona drogą płciową (helloł...?), na drugiej, że to zupełnie normalne a na trzeciej ze powinno sie jak najszybciej udac do lekarza lub na izbę przyjęć.
    A moje jedzenie to ciężko dietą nazwać bo duzo nie jem i nie jest to zbyt wartościowe a chyba nie ma to wpływu na sluz. No nic, poczekam jeszcze troszke, moze sie zmieni. Boje się tylko czy to nie jakies bakterie od aplikacji lutki dopochwowej. Mimo, ze maximum higieny przy tym staram sie zapewnić to róznie moze być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:31

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ