Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wykres bardzo ładnie wygląda. Są fazy niższych i wyższych temperatur. Delikatne spadki temp mogą być, ale wcale nie muszą. Na moje oko wszystko jest w porządku i wygląda obiecująco. Jak długie masz cykle? Może za kilka dni powinnaś zrobić test?
-
Ostatnio 32,33 dniowe. Zastanawiam się nad poniedziałkiem. Chyba że nie wytrzymam i zrobię w piątek.
ZObaczę jeszcze co mi gin jutro powie. -
No to do poniedziałku mam nadzieję, że zleci.
Dziękuję :* -
Dam znać po weekendzie:)
-
Miszkaa, dziękuję:*
-
Dziękuję bardzo za kciuki:*
Szyjkę cały czas mam bardzo wysoko. Powiedzcie mi proszę, czy na @ powinna zjechac w dół? -
Iwona, to jest bardzo indywidualna kwestia. U mnie podczas @ prawie zawsze jest wysoko, a teoretycznie powinna się obniżyć. Najbardziej wiarygodną informacją jest ta uzyskana z obserwacji własnego ciała bo teoria teorią, ale w praktyce każdy organizm jest inny.
-
Acha. Dzięki Pola:)
No to pozostaje mi cierpliwie czekać -
Hej wrociłam dzis z pierwszej wizyty u ginekologa to co się dzieje na nfz to smiechu warte. zaczne od tego ze przyszłam lekarz pyta co mnie sprowadza. Odpowiadam pokazujac wyniki bety.P doktor kazal mi sie rozebrać zbadał mnie pobral cytologie i powiedział ze macica jest swojej wielkosci i jeżeli jest ciazą to wczesna. dal skierowanie na usg co najlepsze wizyte mam 20 maja z pelnymi wynikami a usg najwczesniej moge wykonac 25 maja bo nie maja terminów czy to nie jest smieszne?? wiec co musze zrobić prywatnie. pan doktor dal namiary na swojego kolege ktory moze wykonac usg 180 zl;) wyszłam rozgorczona sfrustowana i zrozpaczona juz nie wspomne o tym ze jak sie rozebralam czekalam na lekarzaa z 10 min bo sobie poszedł..
-
Hej dziewczyny
Tak fajnie się Was czyta, tyle w Was ciepła i dobrej energiiniesamowite jakim wsparciem mogą być dla nas dziewczyny, których zasadniczo nawet nie znamy
będę się nad tym rozczulać chyba jeszcze przez jakiś czas
Blumen, niestety tak to wygląda w większości przychodzi/poradni (wiem bo sama pracuje w szpitalu panstwowym). Nawet jak lekarz bardzo chce poświęcić odpowiednią ilość czasu/uwagi pacjentwom to najnormalniej w świecie nie ma jak. Chociaż na pewno inaczej wygląda praca na oddziale niż w poradni a ja mam do czynienia zasadniczo z tą pierwszą. Nie mówię, że zawsze tak jest ale niestety bardzo często.
PYTANIE: przed owulką moja szyjka była miękka, wysoko i otwarta. teraz w 5 dniu po owu na pewno jest niżej (bo wchodzi mi już tylko pół palucha a nie cały :p) jest taka średnio twarda ale mam wrażenie, że cały czas jest otwarta (jest takie wgłębienie, w które wchodzi opuszek). Jakieś pomysły/rady/opinie/cokolwiek?
Sorry, za takie szczegółowe opisy ale szyjki też się dopiero uczęprzed owulką nie miałam pojęcia czy jest wysoko, nisko czy co. A teraz się mocno zdziwiłam jak włożyłam pół palca i już ją czuję
-
Arien, ja Ci mogę powiedzieć jak jest u mnie, ale... tak jak Pola powiedziała, to indywidualna kwestia i u każdej dziewczyny może być inaczej.
U mnie szyjka po owulacji stopniowo się obniża, najpierw się zamyka a od około 5-6dpo (mniej więcej połowa mojej fazy lutealnej) zaczyna się otwierać, no i wtedy też się miękka staje.
To twój pierwszy cykl z obserwacją szyjki?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 rokuSpodzewamy się synka
-
Karolina szczerze mówiąc to nawet nie chciałabym prowadzic ciąży na NFZ. Za dużo złego czyta się i slyszy i nie mam zaufania. Na Twoim miejscu nie szłabym do tego doktorka z polecenia tego lekarza bo na odległośc czuć, że tu o kase chodzi i ukladziki. Chyba, ze jestem przerwazliwiona. Poszukaj jakiegos innego, poczytaj w necie, moze jakas znajoma niech Ci poleci gina za normalne pieniądze i takiego w porządku. 180 zł to drogo jak za jedną wizytę, których bedzie jednak sporo. Nie daj się nabic w butelkę. Albo zorientuj się gdzie na karte lux medu, medicovera czy innej sieci bys mogła chodzić do lekarza. Sama z tego korzystam i jeszcze za nic nie płaciłam oprócz miesiecznego abonamentu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:20
-
Iwona trzymam kciuki za test
koniecznie daj znać jaki efekt
wykres masz ładny, ale nie każdy ładny wykres kończy się ciążą. Życzę Ci aby w twoim przypadku tak się skończył
Karolina ja też bym nie ryzykowała prowadzenia ciąży na NFZ, bałabym się, prywatnie jest zupełnie inna opieka.
Arien ja Ci nie pomogę, nie badam szyjki
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb