Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina na pewno umiesz
Na stronie babyboom.pl na samym dole klikasz suwaczki (na szarym tle). Wybierasz rodzaj, który Cię interesuje i postępujesz zgodnie ze wskazówkami. Na końcu po kliknięciu stwórz suwaczek kopiujesz pierwszy kod i wrzucasz do swojego podpisu
-
Hej dziewczyny
piekna pogoda za oknem a ja w pracy także oby dotrwać do końca:/ a za tydzień ja mam urlop to nie zdziwię się jak pogoda się diametralnie zmieni za tydzień
Dziś ogólnie mam troch biegania, a jutro chrzciny. Mój mąż jest ojcem chrzestnym wiec też od rana będzie co robić.Nasz synuś
cykl starań
-
U góry ekranu z prawej strony masz ustawienia, wchodzisz w to, klikasz w zakładkę społeczność i na dole będzie okienko, w które wkleisz kod suwaczka i zapisz. Po odświeżeniu strony suwaczek już powinien być w Twoim podpisie
-
lotta.89 wrote:Hej dziewczyny
piekna pogoda za oknem a ja w pracy także oby dotrwać do końca:/ a za tydzień ja mam urlop to nie zdziwię się jak pogoda się diametralnie zmieni za tydzień
znam to
Na chrzcinach i innych rodzinnych zjazdach już tak niestety jestludzie nie mają zielonego pojęcia, ale zawsze mają coś "mądrego" do powiedzenia. Już nie raz słyszałam: "bierzcie się do roboty"
A co ja niby robię? W pracy to samo, każdego dnia mam rentgen brzucha i stare zołzy zastanawiają się pewnie, w którym tygodniu jestem
Zagryzam zęby i staram się tym nie przejmować. -
jejku blumen wybacz zakręciłam się
little dokładnie czasem mogliby pomysleć zanim coś powiedzą czasem mam ochote im powiedzieć "ej ludzie chcemy tylko czekamy i zaczniemy sie starać uspokójcie sie" a potem mysle po co mam im mówić co i jak ... żeby jeszcze wiecej gadali ...Nasz synuś
cykl starań
-
Ok już jestem i nadrabiam wczorajsze zaległości
Agnieszka ciesze się bardzo, ze maluch rośnie i jest na swoim miejscu
Madzia (Marronek) szybko CLO na Ciebie działa. Objawami się nie martw, ulotki też zawsze czytam ale zeby tak raczej na wczelki wypadek znac dzialania niepożądane gdyby cos się złego zadziało to, zeby mąż wiedział, ze to może być od tego leku.
Co do bliźniaków to jest szansa na ciąże mnogą ale mimo wszystko chyba nie jest to zbyt częste. Sama zaszłam przy CLO i jeden maluch rośnie także nie ma co się martwic i spekulowac na zapas. Mimo wszystko przy normalnym, nie stymulowanym cyklu może być niespodzianka, nawet jeśli w rodzinie nie było takie przypadku.
Kiedys tez bardzo chciałam na ciąże mnogą ale z reguły dla lekarzy jest to od razu ciążą podwyzszonego ryzyka wiec wole stresować się za jedno niz za dwoje. I dzwigac dwójke w brzuchu to też męczące.
Madzia (Pleasure) ciekawa jestem bardzo Twojego sikańcaoby pokazał 2 ladne krechy
Kciukam
Arien tak jak dziewczyny pisza tempka w drugiej fazie musi sie utrzymywać na poziomie wyzszych temp.
Polcia trzymam kciuki aby plamienie nie przemieniło się we wredotę. A wzięłas w koncu recepte na CLO? Nie poddawaj się bo po tym cyklu nie mozesz oceniac, ze CLO nie jest dla Ciebie. Plamienie/krwawienie które mialaś nie miało związku z CLO. Mogło być plamieniem okołowulacyjnym po przesuniętej owulce przed duphaston. Nie ma co zwalać na CLO winy i brac dalej. Pamietasz jaki był Twój pierwszy cykl z CLO albo mój? Obydwa do bani a mój kolejny dopiero był książkowy jak organizm zdążył poznać CLO. Walcz Kochana dalej i z przerwa w staraniach ja bym jeszcze poczekała az wybierzesz CLO przez 6 kolejnych cykli.
Karolina jezeli nie masz możliwości zrobic wczesniej usg ze względu na godziny pracy to ja albo bym wzieła wolne albo powiedziałą pracodawcy, ze musi dać Ci wolne na badanie. Wg kodesu jest tak, ze jesli ciężarna nie moze zrobic badan w innych godzinach niz godziny pracy to pracodawca musi ją zwolnic na to badanie z zachowaniem prawa do wynagrodzenia. Ja bym nie czekała, dziecko ważniejsze. Ale to Twoja decyzja.
Karolina (lotta) na chrzcinach odpowiedz rodzince że przyjdzie pora to będzie. I tyle. nie ich interes.
Co do moich wyników to robiłam wczoraj powtórke badań toxoplazmozy i oznaczenie IgM troszke zmalało a IgG wzrosło czyli wskazuje to na fakt, ze przed ciążą przebyłam ją ale awidnośc, którą robi się w przypadku kiedy te igg i igm są dodatnie też wyszła dodatnia. Wieć nie wiem czy lekarz stwierdzi, ze jest ok bo idzie w dobrym kierunku czy uzna, ze trzeba włączyc antybiotyk. Okaże sie na wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:24
lotta.89 lubi tę wiadomość
-
Dorcia, dzisiaj napisałam jeszcze raz do lekarza, bo jest tak zajęty, że chyba nie miał kiedy mi odpisać na czwartkową wiadomość. Dzisiaj odpisał mi, że mam podejść do niego na dyżur do szpitala w poniedziałek. Także wezmę receptę. Pisałam mu, że chcę od razu na dwa opakowania, bo tyle cykli z clo mi zostało. I pociągnę to do końca. Wczoraj się pokłóciliśmy z mężem, ja miałam gorszy dzień, wypłakałam się tak, że koło 21 zasnęłam ze zmęczenia, a dzisiaj usiedliśmy, porozmawialiśmy na spokojnie i postanowiliśmy, że spróbujemy dokończyć tą stymulację, a później zobaczymy co dalej.