Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
BitterSweetSymphony wrote:Cisza tu ostatnio. "Wina" LWD
Cóż, nie ogarnę dwóch wątków. Szkoda, że tu ruch zamarł. Było nawet zabawnie.
Ja u siebie czuję nadchodzącą @Szyjka tylko wczoraj była wysoko, no i nie jest twarda. To źle wróży
to ,że szyjka nie jest twarda to akurat nie jest zła wiadomość. Szyjka w ciąży jest rozpulchniona, więc masz odczucie jakby była miękka jak poduszeczka. Wieczorem natomiast szyjka często lubi się obniżać. Ja zresztą swojej nie badam (tzn badam ale tylko dwa parametry , twarda/miękka oraz zamknięta/otwarta). Wysokość szyjki jest u mnie mega zmienna ,mięśnie kegla też robią swoje i np jak takowe zaciśniesz to szyjka automatycznie pójdzie w górę jak je rozluźnisz szyjka idzie w dół. Także można sobie ją za przeproszeniem na zawołanie ustawiać jak się tylko żywnie podoba. A ja swojej autosugestii nie chcę angażować do tworzenia wymyślonych objawów ciążowych
Luccecita gratulacje :*:* -
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Badasz szyjkę o tej samej porze , niekoniecznie wieczorem ?
to ,że szyjka nie jest twarda to akurat nie jest zła wiadomość. Szyjka w ciąży jest rozpulchniona, więc masz odczucie jakby była miękka jak poduszeczka. Wieczorem natomiast szyjka często lubi się obniżać. Ja zresztą swojej nie badam (tzn badam ale tylko dwa parametry , twarda/miękka oraz zamknięta/otwarta). Wysokość szyjki jest u mnie mega zmienna ,mięśnie kegla też robią swoje i np jak takowe zaciśniesz to szyjka automatycznie pójdzie w górę jak je rozluźnisz szyjka idzie w dół. Także można sobie ją za przeproszeniem na zawołanie ustawiać jak się tylko żywnie podoba. A ja swojej autosugestii nie chcę angażować do tworzenia wymyślonych objawów ciążowych
No właśnie badam wieczorem o tej samej porze podczas kąpieli. Nie wiedziałam o tym obniżaniu wieczorem. W sumie chyba najważniejsze, że jest zamknięta
Dziękuję Morwa za pocieszenie. Zawsze można na Ciebie liczyć
Bobas i Luccecita moje gratulacje!!
Ja dziś zrobiłam kolejny test dla orientacji by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze w organizmie. Wyszła leeeedwo widoczna druga kreska. Teraz tylko czekać czy całkiem zniknie czy zciemnieje. W środę się okaże
Morwa testujesz ze mną?Morwa, ojejku lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
BitterSweetSymphony wrote:No właśnie badam wieczorem o tej samej porze podczas kąpieli. Nie wiedziałam o tym obniżaniu wieczorem. W sumie chyba najważniejsze, że jest zamknięta
Dziękuję Morwa za pocieszenie. Zawsze można na Ciebie liczyć
Bobas i Luccecita moje gratulacje!!
Ja dziś zrobiłam kolejny test dla orientacji by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze w organizmie. Wyszła leeeedwo widoczna druga kreska. Teraz tylko czekać czy całkiem zniknie czy zciemnieje. W środę się okaże
Morwa testujesz ze mną?zobaczymy jak temperatura jutro i pojutrze, bo dzisiaj nie zmierzyłam przez kota ,który mnie zerwał na równe nogi o 6
-
nick nieaktualnyMarmurkowa wrote:Dzień dobry. Gratuluję nowym przyszłym mamusiom.
Madziula słuchy mnie doszły że Ty niezła grzybiara jesteś
Ja muszę też na grzybki się wybrać, lasy z każdej strony a czasu brak
no tak wyszlouwielbiam zbierac kroic suszyc
dzis suszarka cala noc chodzila i suszyla a i tak dopiero 1/3 pokrojona i obrobiona. ahh ten zapach z rana suszoych grzybkow
-
nick nieaktualnyMarmurkowa wrote:Też lubię ten zapach
Ja też zbieram, zbieram jak szalona a po przyjściu do domu teściowa (dobrze ze mam dobrą i nie chce mnie otruć) większą część wyrzuca bo jakieś szatany
Za cholerę się nie znam ale zbierać lubię
zbieram tylko pewniaki. mam watpliwosci odkladam.
co do staram mamy dzis 18 dc i od dwoch dni jestem na dupku. cierpliwie czekam na niestety wrzesniowe testowanie bo w sierpniu poleglam na starcie -
Dzień dobry dziewczynki
Bobas, Luccecita gratulacjeświetne wiadomości z poniedziałku
U mnie dziś 41dc, jutro chyba zrobię test, bo mam raniutko badania na hormony tarczycy a ok 17-18 idę do endo i chcę wiedzieć na czym stoję, co Jemu powiedzieć. -
Madziulla wrote:zbieram tylko pewniaki. mam watpliwosci odkladam.
U mnie nic nie jest pewniakiem
Żarcik taki
Też biorę to co wiem ze jadalne i to nie jeden raz.... a jak mam wątpliwości to męża wołam, jednak dla pewności po zbiorach wzywam teściową
ed. Kate trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 10:36
-
I zrobiłam w końcu progesteron i prolaktynę. Jutro ok 15:00 wyniki, a o 15:30 ginekolog. Coraz bardziej się boję, że usłyszęcoś w stylu, że pęcherzyk nie pękł, albo że endometrium cienkie. Albo, że wyniki będą złe.
A tak z innej beczki to śniło mi się, że wysikałam dwie kreskiMoże to był sen proroczy?