Sierpień- testujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Demsik wrote:mój gin mówił, że piwo można wypić, gorzej jak ktoś dużo wódki pija
Mój tylko piwo i to też nie jakoś dużo. Czasem z 2 piwa na wieczór.
Wódka wiadomo się zdarzy, ale to przy jakichś większych okazjach. Na szczęście nie pali
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysandri_1 wrote:Fajnie ze jest nas coraz więcej Dziewczyny dawajcie znac o efektach! I piszcie co stosujecie na poprawę plodnosci
jestem ciekawa czy moja wola jest na tyle silna czy wytrzymam z beta do 17 dpo
oboje z mezem łykamy mace i kwas foliowy ale kwasu foliowego ja biore 800 a moj 400. ja przed owu pije ziola ojca sroki i łykam wiesiolka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę wit. D, kwas foliowy, pije siemie i łykam Ovarin. Ale jak dojdzie paczka to zamieniam Ovarin na Inofem + wit. B complex i siemie na wiesiołka owulacja co miesiąc jest także zobaczymy. Nie wiem tylko co wmusić w męża? Co polecacie dla panów?
-
Salvazin ma dobre opinie. A znajomy bierze Optimen. Ja mojemu kupilam tani suplement, ale porownywalam sklady tych preparatow na plodnosc i maja duzo gorsze sklady a sa o wiele drozsze. Moj bierze Żelazo plus z walmarka. Ma cynk, wit c, e, b12, kwas foliowy, żelazo, magnez i selen. Po za tym jeszcze łyka tran z wit a id oraz omega3. Ja biore tez teraz b complex. Wczesniej tylko kwas foliowy łykalam. I tez biore tran z wit a i d i omega3. I jeszcze stosowalam borowine juz drugi cykl.
-
nick nieaktualnysandri_1 wrote:Fajnie ze jest nas coraz więcej Dziewczyny dawajcie znac o efektach! I piszcie co stosujecie na poprawę plodnosci
mój mężu nic nie bierze. Muszę mu kupić salfazin albo jakiś inny zestaw witamin ale to głównie ogólnie o witaminy nie o poprawę nasienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:45
-
nick nieaktualnyMarcjanna wrote:Madziula ty nas tak długo w niepewności nie trzymaj. 17dpo? Powodzenia
Po przygodzie z fałszywie pozytywnym testem niechce szybciej. Lekarz kazal min 5 dni po odstawieniu dupka jak @ nie będzie.
Zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja 13 dpo. -
Hej, drogie kolezanki moze cos mi podpowiecie, bo biore luteine od 16 dc obecnie mam 22 dc 10 po owu. I strasznie mnie kluja , cisna piersi, dziwne uczucie ucisku , najpierw wydawalo mi sie,ze to zludzenie ale odczowam to coraz wyrazniej. Na poczatku bylo od wewnatrz piersi, teraz blizej sutkow, to bol podobny do tego jak sie przycisnie niechcacy nabrzmala piers. Ale one nie sa typowo nabrzmiale ja na okres , sa co prawda gesciejsze w budowie ,ze tak to ujme, ale to zupelnie inne odczucie od tej ociezalosci przed @. I te wlasnie napade bolowe, az wczoraj nie moglam usnac na brzuchu. Myslalam,ze progesteron niwelowac powinien pms jesli to to? Bo na ciazowe to chyba by bylo za wczesnie? Kochane ratunku, pomocy bo strasznie mnie to martwi.Nadzieja umiera ostatnia!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarciaa wrote:a co daje kwas foliowy u mężczyzn ?
Kwas foliowy
O jego odpowiedni poziom powinien zadbać i przyszły tata, i mama. Kwas foliowy zapobiega powstaniu wad układu nerwowego u dziecka, dlatego jeszcze przed poczęciem przyszła mama powinna postarać się, by mieć go pod dostatkiem. Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).marciaa lubi tę wiadomość