Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nie chcę wypowiadać na temat długiego pobytu na forum, bo jestem tu zaledwie od grudnia, ale! Wypowiem się na temat czytania stopek. Już kilka razy była sytuacja, że pojawiały się np wypowiedzi na temat kogoś albo odpowiedzi na temat czyichś postów, które były kompletnie bez sensu. Bo zwyczajnie w stopce dziewczyny mają opisane naprawdę szczegółowe leczenie i serio, wystarczy zajrzeć, przeczytać. Jak tutaj przyszłam to nie widziałam wiele - na! Dalej wiele nie wiem! - ale przeczytałam KAŻDY wątek, w który wchodziłam, zapoznałam się z każda pierwsza strona i mniej więcej historiami dziewczyn, które pojawiały się tu co miesiąc. Właśnie o to chodzi, naprawdę czasem wystarczy cofnąć się np. dwie strony i znajdziemy odpowiedz na pytanie. I dla każdego jest tutaj miejsce. Ale poświęćmy trochę czasu i szanujmy się na tyle, żeby chociaż zapoznać się z naszymi historiami, nawet jedynie tymi ze stopek.
verliebtindich, Monk@, Poziomka9204, Aneta2506, Kluska95, pluto_nova, AgulaM, Kasiooola, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
nick nieaktualny
-
Meduza wrote:Czy to jakiś randomowy lekarz czy Twoja prowadząca? Jeśli tak to zmieniaj od razu bo to jakaś czarownica jest! Jak mogła Cię tak potraktować skoro już byłaś w gabinecie? Kpina!
Jest to ginekolożka po 60-tce z typowym starodawnym podejściem. Przyjmuje w mojej przychodni. Byłam tam pierwszy raz, ponieważ moja ginekolog do której chodzę prywatnie była po urlopie i miała zajęte wszystkie terminy.
Gdy zwróciłam uwagę, ze myśle ze powinnam zostać zbadana to powiedziała ze pracuje w tym zawodzie od lat i wie co powinna robić… -
anka wrote:Bo trzeba wejść wovufriend przez Google w aplikacji nie da się tego zrobić 😊👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
anka wrote:Bo trzeba wejść wovufriend przez Google w aplikacji nie da się tego zrobić 😊
Postow tez sie nie da przesledzic historycznie po uzytkowniku w aplilacji, tylko na kompie
Mart768 lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
okejka wrote:Nie powiem, bo zrobiło mi się przykro, że to co napisałam wzbudziło takie kontrowersje. Zwykła życzliwość została nazwana brakiem ogłady.. No spoko, wolę życzyć komuś "że będzie dobrze" niż "a żeby Ci coś dolegało" 🤷🏻♀️
Nowych osób jest sporo, pytania będą się przewijać zapewne non stop o coś, co wielu jest już znane. Nie wiem, może w kolejnym wątku należy dodać zapisek -" tylko dla starej gwardii" albo "tylko dla swieżakow" ?
Było miło, ale widzę, że się skończyło, ot c'est la vie 🤷🏻♀️okejka, EwelinaNowa 😊, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Poziomka9204 wrote:No właśnie mój ginekolog po pół roku prób powiedział, że czas na monitoring, ja dzięki forum poszłam do niego z plikiem badań. Ja miałam do unormowania TSH i prolaktynę, one najpewniej blokowały prawidłowe uwalnianie komórki. Na moje oko mocno rozciąga Ci to w czasie. Tylko co lekarz do inne podejście. Może spróbuj podpytać, czy już w październiku, nie mógłby przeprowadzić monitoringu 😊 ja trzymam za Ciebie kciuki.
Dziękuję ❤️
Już po pół roku? 😳 jestem pod wrażeniem, bo mój mówi, że starania do roku są normalne, a w dzisiejszych czasach nawet do dwóch lat 😳 a długo od unormowania czekałaś na dwie kreski? -
Dziewczyny, ja myślę, że tu nie ma się co obrażać i trzaskać drzwiami. Każda z nas, i tych nowych i tych starych, zdaje sobie sprawę z tego, że świeżynki chcą czy chciały dobrze. Wszystkie tu jesteśmy dla siebie, żeby się wzajemnie wspierać i chyba chodzi o to, żeby każdemu się przyjemnie tutaj siedziało. Nikt nie powiedział, że nie chce tu nowych osób, zostało wprost powiedziane, co nie działa i dlaczego. To teraz może dwie perspektywy:
1) Świeżak pyta, kiedy zrobić test ciążowy, a starszaki nie odpiszą, bo mają dość odpowiadania na pytania, na które odpowiedź jest w ulotce. Świeżak czuje się olany, bo nikt nie odpisuje na jego posty, a odpisują na inne.
2) Starszak pisze jakiś update od siebie, świeżak mu odpisuje coś zupełnie z czapy. I uwaga! Starszak też nie czuje się fajnie. Bo jak dostanie którąś z kolei radę, która nijak się ma do jego przejść, to też czuje się olany - olany w ten sposób, że dostał odpowiedź na zasadzie "kopiuj" + "wklej", a nie chciało się komuś poświęcić pół minuty na przeczytanie stopki.
Po prostu czasem dobrze jest przemyśleć co i do kogo się pisze, część z Was wie, jakie frustrujące są długie starania i takie nieprzemyślane posty są dodatkowo męczące. Czasem lepiej nic nie napisać, niż napisać coś głupiego.
I wbrew pozorom nie chodzi o to, żeby teraz nagle przestać pisać. Ja myślę, że verliebt po to napisała swoją wiadomość, żebyśmy się tu wszystkie dogadały i każdemu miło się korzystało z forum. Każdy ostatecznie i tak zrobi, jak będzie chciał. Pytania świeżaków też są ważne, ale po prostu wszyscy piszmy z głowąverliebtindich, Poziomka9204, Kluska95, Aneta2506, oloska, inome, Babova, pluto_nova, Stormy., AgulaM, Tabeaa, Kasiooola, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Babova wrote:Ja się nie chcę wypowiadać na temat długiego pobytu na forum, bo jestem tu zaledwie od grudnia, ale! Wypowiem się na temat czytania stopek. Już kilka razy była sytuacja, że pojawiały się np wypowiedzi na temat kogoś albo odpowiedzi na temat czyichś postów, które były kompletnie bez sensu. Bo zwyczajnie w stopce dziewczyny mają opisane naprawdę szczegółowe leczenie i serio, wystarczy zajrzeć, przeczytać. Jak tutaj przyszłam to nie widziałam wiele - na! Dalej wiele nie wiem! - ale przeczytałam KAŻDY wątek, w który wchodziłam, zapoznałam się z każda pierwsza strona i mniej więcej historiami dziewczyn, które pojawiały się tu co miesiąc. Właśnie o to chodzi, naprawdę czasem wystarczy cofnąć się np. dwie strony i znajdziemy odpowiedz na pytanie. I dla każdego jest tutaj miejsce. Ale poświęćmy trochę czasu i szanujmy się na tyle, żeby chociaż zapoznać się z naszymi historiami, nawet jedynie tymi ze stopek.
Prawda! Może jestem głąbem, ale 3/4 stopki nie rozumiem, są skróty i rzeczy w ogóle mi nieznane.
Bo byłam pewna (mam córkę), że jak docisne do siebie męża to dziecko przyjdzie miesiąc później.
Niestety - albo stety - (pisałam to już wcześniej ale post został rzucony w niebo,zero odp, oczywiście, bez pretensji bo wiem, że nie każdy musi być skomentowany) szanuje bardziej będąc tu, świadomość o tym, że w ogóle problemy z zajściem w ciążę występują. Bo, cholera, po pierwszym dziecku zarzekałam się , że nigdy więcej (ale to już było). I byłam wielce zdziwiona, że nie wyszło przez dwa miesiące. Aktualnie to już 4. Dzięki Wam schodzę na ziemię. I się badam - nie macie może pojęcia ilu osobom uratowałyście może i życie ?
Składam wielki ukłon w stronę osób, które walczą jak na froncie, o to, żeby ich marzenia w końcu się stały rzeczywistością.
Ale twierdzę, niestety, że fajnie by było, gdyby były dwa wątki dla nowych i starych użytkowniczek.
Chociaż szkoda, bo jesteście dla nas mega inspiracją i wzorem do niepoddawania się.
Śledzę wątek, czasami zobaczę co i jak. Kibicuje, oczekuje na wieści od osób, których nie znam.
Ale na niektóre białe testy nawet nie ma jednego "ojojania" a pojawia się post starej gwardii kilka, kilkanaście postów "przykro mi".
I wiem, że już mi się nie udało w tym cyklu. W nowym tu mnie nie będzie. Choć czuję się minimalnie częścią tej społeczności. Mimo, że udzielam się pierwszy miesiąc.
Lubię tu być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 21:02
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
natkurka wrote:Postow tez sie nie da przesledzic historycznie po uzytkowniku w aplilacji, tylko na kompie
To akurat się da, jak przy poście naciśniesz na użytkownika to można pofiltrowac po "aktywna w tematach" i wyskoczą posty w konkretnym wątku. Chyba, że mówisz o czymś innym to nie wiem
Okejka, Tobie się trochę ode mnie oberwało rykoszetem, bo odpowiadałam do bety. Miałam na myśli ogólna tendencję ostatnio- do doradzania w sprawach, o których czasem (i akurat w kwestii tej bety- rozumiem i dziękuję, bo jesteśmy na tym samym etapie, napisalam dlaczego ja idę na wizytę już wcześniej) ktoś nie ma pojęcia.
Po prostu proszę, dziewczyny, czytajcie stopki, nie piszcie komuś po poronieniu, żeby sprobowal pozytywnie myśleć, albo komuś po nieudanych inseminacjach, żeby spróbował monitoringu cyklu.
Poziomka9204, Monk@, Babova, AgulaM, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Dziękuję ❤️
Już po pół roku? 😳 jestem pod wrażeniem, bo mój mówi, że starania do roku są normalne, a w dzisiejszych czasach nawet do dwóch lat 😳 a długo od unormowania czekałaś na dwie kreski?Lipcowa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Różyczka954 wrote:Tylko wiesz, ona w żaden sposób mnie nie zbadała. Powiedziała wprost, że nie wykona żadnego badania bo jest za wczesnie a sprzęt w swoim gabinecie miała bo w tym gabinecie miałam robione badania przy pierwszym dziecku ale prowadził mnie inny ginekolog.
W głowie mi się nie miesci takie lekceważące podejscie. Po takim podejściu raczej nie masz co liczyc na nr tel do niej j możliwość zadzwonienia lub wysłania ślą w weekend, niedziele, święto czy w nocy. A uwierz mi, ze w ciąży o słuch dzikich porach i godzinach dzwoniłam lub pislaam do swojego gina jak mnie coś niepokoiło. Zmień lekarza dla własnego spokoju38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Ja myślę że dużo osób nie zrozumiało przekazu i teraz zacznie się obrażanie, a nie o to chodzi ☺️ więc chyba czas zakończyć temat.
verliebtindich, Poziomka9204, Kluska95, Monk@, Babova, pluto_nova, Kofii, AgulaM, Tabeaa, Kasiooola lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Monk@ wrote:Dziewczyny, ja myślę, że tu nie ma się co obrażać i trzaskać drzwiami. Każda z nas, i tych nowych i tych starych, zdaje sobie sprawę z tego, że świeżynki chcą czy chciały dobrze. Wszystkie tu jesteśmy dla siebie, żeby się wzajemnie wspierać i chyba chodzi o to, żeby każdemu się przyjemnie tutaj siedziało. Nikt nie powiedział, że nie chce tu nowych osób, zostało wprost powiedziane, co nie działa i dlaczego. To teraz może dwie perspektywy:
1) Świeżak pyta, kiedy zrobić test ciążowy, a starszaki nie odpiszą, bo mają dość odpowiadania na pytania, na które odpowiedź jest w ulotce. Świeżak czuje się olany, bo nikt nie odpisuje na jego posty, a odpisują na inne.
2) Starszak pisze jakiś update od siebie, świeżak mu odpisuje coś zupełnie z czapy. I uwaga! Starszak też nie czuje się fajnie. Bo jak dostanie którąś z kolei radę, która nijak się ma do jego przejść, to też czuje się olany - olany w ten sposób, że dostał odpowiedź na zasadzie "kopiuj" + "wklej", a nie chciało się komuś poświęcić pół minuty na przeczytanie stopki.
Po prostu czasem dobrze jest przemyśleć co i do kogo się pisze, część z Was wie, jakie frustrujące są długie starania i takie nieprzemyślane posty są dodatkowo męczące. Czasem lepiej nic nie napisać, niż napisać coś głupiego.
I wbrew pozorom nie chodzi o to, żeby teraz nagle przestać pisać. Ja myślę, że verliebt po to napisała swoją wiadomość, żebyśmy się tu wszystkie dogadały i każdemu miło się korzystało z forum. Każdy ostatecznie i tak zrobi, jak będzie chciał. Pytania świeżaków też są ważne, ale po prostu wszyscy piszmy z głową
Polać jej!
Tylko winko 0.0% 💗Monk@, Poziomka9204, Kluska95, inome, pluto_nova, Tomama, AgulaM, Tabeaa, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Na Androidzie można
Wlasnie ja mam Iphona i juz pytalam tutaj na forum czy ktos wie jak to zrobic. Jak klikne w nick to jest lista do wybrania i widze cala liste nazw watkow ale jak wybieram interesujacy to nie dzieje sie nic.. nie ma jakby opcji „ wybierz” czy „pokaz”.❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Monk@ wrote:Dziewczyny, ja myślę, że tu nie ma się co obrażać i trzaskać drzwiami. Każda z nas, i tych nowych i tych starych, zdaje sobie sprawę z tego, że świeżynki chcą czy chciały dobrze. Wszystkie tu jesteśmy dla siebie, żeby się wzajemnie wspierać i chyba chodzi o to, żeby każdemu się przyjemnie tutaj siedziało. Nikt nie powiedział, że nie chce tu nowych osób, zostało wprost powiedziane, co nie działa i dlaczego. To teraz może dwie perspektywy:
I wbrew pozorom nie chodzi o to, żeby teraz nagle przestać pisać. Ja myślę, że verliebt po to napisała swoją wiadomość, żebyśmy się tu wszystkie dogadały i każdemu miło się korzystało z forum. Każdy ostatecznie i tak zrobi, jak będzie chciał. Pytania świeżaków też są ważne, ale po prostu wszyscy piszmy z głowąverliebtindich lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️