Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.
Odpowiedz

Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋‍♂️.

Oceń ten wątek:
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, powiem Wam, że mam ostatnio przypływ siły - ale zupełnie nie mierzę go na zamiary i po dosyć aktywnym tygodniu mam serdecznie dosyć XD no ale korzystam z uroków drugiego trymestru, bo chyba zaraz skończy się to pozorne uczucie lekkości 🤣

Przedwczoraj zaczęliśmy szkołę rodzenia, mamy 10 spotkań- 7 z położną i 3 z fizjoterapeutą :D

Dziś wchodzimy w 26tc, a jutro chyba jedziemy na ostatnią próbę wózka - i chyba zamawiamy :D

Okejka, u mnie na wadze koło +4kg, a naprawdę, walczyłam z lekką nadwagą jakiś czas temu i z IO nie było wcale łatwo. Jeśli druga krzywa wyjdzie mi prawidłowa to uwierzę, że u mnie ciąża jest lekiem na wszystko 🫣😁🤣 u mnie ciśnienie ok, monitorujemy je w drugą stronę i zaczęły się pojawiać wyniki około 126, 127, mam to kontrolować, bo doktor mowi, że to nie będzie nagle - tylko właśnie stopniowo będzie widać wzrost cisnienia - tak bardziej liniowo, 120-120-125-130... :D

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    O matko, powiem Wam, że mam ostatnio przypływ siły - ale zupełnie nie mierzę go na zamiary i po dosyć aktywnym tygodniu mam serdecznie dosyć XD no ale korzystam z uroków drugiego trymestru, bo chyba zaraz skończy się to pozorne uczucie lekkości 🤣

Przedwczoraj zaczęliśmy szkołę rodzenia, mamy 10 spotkań- 7 z położną i 3 z fizjoterapeutą :D

Dziś wchodzimy w 26tc, a jutro chyba jedziemy na ostatnią próbę wózka - i chyba zamawiamy :D

Okejka, u mnie na wadze koło +4kg, a naprawdę, walczyłam z lekką nadwagą jakiś czas temu i z IO nie było wcale łatwo. Jeśli druga krzywa wyjdzie mi prawidłowa to uwierzę, że u mnie ciąża jest lekiem na wszystko 🫣😁🤣 u mnie ciśnienie ok, monitorujemy je w drugą stronę i zaczęły się pojawiać wyniki około 126, 127, mam to kontrolować, bo doktor mowi, że to nie będzie nagle - tylko właśnie stopniowo będzie widać wzrost cisnienia - tak bardziej liniowo, 120-120-125-130... :D

Ja z kolei dziś byłam na dniach otwartych szpitala - też fajna rzecz, polecam, bo już na spokojnie będziemy jechać. Wiemy gdzie podjechać autem, gdzie dzwonić jak się przyjedzie w nocy, jak wyglądają sale porodowe. Daje dużo spokoju 🙂
    No i wreszcie wybrałam położną środowiskową, Pani na tego właśnie szpitala podjedzie do mnie po porodzie. A przed porodem szereg sesji on line - już się nie mogę doczekać pierwszych 😀 znowu - dużo spokoju mi to dało, że kolejny temat załatwiony, bo już zaczynałam panikować 😀

verliebtindich lubi tę wiadomość

32 👫 30

15.08 ⏸️
    09.09 - jest ❤️
    20.10 - 7 cm 💙
    09.12 - 321 g 💙
    25.03 - 2350g 💙💙💙💙
    TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶

fAOYp2.png
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u Was, dziewczyny??

32 👫 30

15.08 ⏸️
    09.09 - jest ❤️
    20.10 - 7 cm 💙
    09.12 - 321 g 💙
    25.03 - 2350g 💙💙💙💙

fAOYp2.png
  • Alove Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadam da Was z pytaniem o doktor Martę P z Angeliu Katowice.
    Możecie powiedzieć jak wygląda u niej pierwsza wizyta?
    A może ma ktoś do niej termin i chce oddać?
    Bardzo ciężko się dostać.

• Areiay Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoanne wrote:
    Co u Was, dziewczyny??
    U mnie zaczyna się robić ciężko, ale jeszcze daje radę, chodzę cały czas na jogę i naprawdę dużo mi ona daje xd czasami zadyszka już łapie, szczególnie wieczorem jak brzuch się robi większy 😂 cześć ciuszków mam już wyprane, wyprasowane i poukładane także nie ma źle 😁 przyszła też pierwsza cześć wyprawki aptekowej, podzieliłam sobie na 3 części żeby na raz nie musieć wydawać 600 zł 😂

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Areiay wrote:
    U mnie zaczyna się robić ciężko, ale jeszcze daje radę, chodzę cały czas na jogę i naprawdę dużo mi ona daje xd czasami zadyszka już łapie, szczególnie wieczorem jak brzuch się robi większy 😂 cześć ciuszków mam już wyprane, wyprasowane i poukładane także nie ma źle 😁 przyszła też pierwsza cześć wyprawki aptekowej, podzieliłam sobie na 3 części żeby na raz nie musieć wydawać 600 zł 😂

🤯 Jeszcze do mnie nie dotarło, że te apteczne rzeczy się zsumuja do takich kwot, ale w sumie tyle tego jest, że trzeba było się z tym liczyć 😀

No i brzuch coraz większy! U mnie się ostatnio dość często napina. Łapie taki jakby skurcz, zupełnie bez bólu i za chwilę puszcza. Chyba moja macica już sobie ćwiczy 😀 zapytam lekarza w przyszłym tygodniu na wizycie dla świętego spokoju 🙂

32 👫 30

15.08 ⏸️
    09.09 - jest ❤️
    20.10 - 7 cm 💙
    09.12 - 321 g 💙
    25.03 - 2350g 💙💙💙💙

fAOYp2.png
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na ostatniej wizycie wspomniał ze pojawia się skurcze przepowiadające około 26 tc :) mi tez już coraz ciężej, brzuch rośnie, mały daje popalić w brzuchu 🙈 chyba szykuje się niezły piłkarz 😃
    Jeszcze za 2 tygodnie przeprowadzamy się do nowego domu 🙈 z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem przerażona ogromem pracy, która mnie czeka 🙈

Początkiem marca chce mieć wszystko gotowe jeśli chodzi o wyprawkę :) nie wiem jak Wy ale ja bym chciała być już po wszystkim :) zaczynam się stresować wizja kolejnej cesarki ☹️

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Yoanne Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 wrote:
    Mi lekarz na ostatniej wizycie wspomniał ze pojawia się skurcze przepowiadające około 26 tc :) mi tez już coraz ciężej, brzuch rośnie, mały daje popalić w brzuchu 🙈 chyba szykuje się niezły piłkarz 😃
    Jeszcze za 2 tygodnie przeprowadzamy się do nowego domu 🙈 z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem przerażona ogromem pracy, która mnie czeka 🙈

Początkiem marca chce mieć wszystko gotowe jeśli chodzi o wyprawkę :) nie wiem jak Wy ale ja bym chciała być już po wszystkim :) zaczynam się stresować wizja kolejnej cesarki ☹️

Drugi piłkarz na naszym wątku 😁 no pięknie 😁

Nie zazdroszczę przeprowadzki 😀 tzn będzie cudownie już po, ale sam proces przeprowadzki w ciąży - przechodziłam 1,5 miesiąca temu - było ciężko 😀

Angie_33 lubi tę wiadomość

32 👫 30

15.08 ⏸️
    09.09 - jest ❤️
    20.10 - 7 cm 💙
    09.12 - 321 g 💙
    25.03 - 2350g 💙💙💙💙

fAOYp2.png
  • Tabeaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też coraz ciężej, brzuch coraz większy 🙈
    Dziś rozpoczęłam trzeci trymestr, więc już czuć że to coraz bliżej.
    W czwartek mam wizytę, po niej planuje już zacząć zakupy na poważniej. Czas najwyższy ruszyć 😁
    I w czwartek będę rozmawiała o porodzie, pierwsza CC, drugi SN ale tyle godzin, że nie wiem czy chce jeszcze raz to przechodzić. Plus mam termin porodu na komunię syna 🙈 chyba jednak chciałabym wiedzieć kiedy urodzę w tej sytuacji.

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    U mnie też coraz ciężej, brzuch coraz większy 🙈
    Dziś rozpoczęłam trzeci trymestr, więc już czuć że to coraz bliżej.
    W czwartek mam wizytę, po niej planuje już zacząć zakupy na poważniej. Czas najwyższy ruszyć 😁
    I w czwartek będę rozmawiała o porodzie, pierwsza CC, drugi SN ale tyle godzin, że nie wiem czy chce jeszcze raz to przechodzić. Plus mam termin porodu na komunię syna 🙈 chyba jednak chciałabym wiedzieć kiedy urodzę w tej sytuacji.

Ale udało się ? Ja miałam 2 cc i chce próbować SN :)

💙Synek 💙

• Tabeaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 wrote:
    Ale udało się ? Ja miałam 2 cc i chce próbować SN :)
    Udało się, rano odeszły mi wody częściowo i czekali na rozwój sytuacji. W międzyczasie miałam dwie indukcję po których miałam okropne bóle krzyżowe i brak postępu, przy ostatnim badaniu przed wyblaganym CC ruszyło i stwierdzili, że dam radę. I od tego momentu jeszcze poród trwał jeszcze ponad 6h. Całość od przyjazdu do szpitala 19h.
    Jeśli chodzi o sam fakt dojścia do siebie to niebo a ziemia, po 2h byłam już pod prysznicem 😁

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki miałaś odstęp między porodami ? Teraz poród pewnie Ci pójdzie szybciej :)
    Na sama mysl o cc mam dreszcze 🙈🙈 tak bardzo bym chciała urodzić SN żeby nie musieć tyle cierpieć po ☹️

💙Synek 💙

• Tabeaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 wrote:
    Jaki miałaś odstęp między porodami ? Teraz poród pewnie Ci pójdzie szybciej :)
    Na sama mysl o cc mam dreszcze 🙈🙈 tak bardzo bym chciała urodzić SN żeby nie musieć tyle cierpieć po ☹️

Między pierwszym a drugim było dokładnie 3 lata bez 5 dni ☺️ teraz będzie ponad 5,5 roku od ostatniego porodu 🙈

A u Ciebie jakie odstępy?

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabeaa wrote:
    Między pierwszym a drugim było dokładnie 3 lata bez 5 dni ☺️ teraz będzie ponad 5,5 roku od ostatniego porodu 🙈

A u Ciebie jakie odstępy?

Pierwsza miałam 12 lat temu, druga 7 lat temu :)

💙Synek 💙

• Tabeaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 wrote:
    Pierwsza miałam 12 lat temu, druga 7 lat temu :)

To masz dużą szansę na SN, trzymam kciuki żeby się udało 🥰

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

U nas ostatnio troszkę nerwowo, Zosia jakoś mało się ruszała w weekend i byliśmy na IP to sprawdzić w niedzielę- ale wszystko ok. Nadal mam wrażenie, że się rusza mało, ale pokazali mi w USG, że faktycznie wywija, tylko z jakiegoś powodu ja tego teraz nie czuję...

A dziś mam druga krzywą🍹

Udało nam się wczoraj zamówić wózek, w sobotę jedziemy dobierać fotelik, a potem będziemy się brali za łóżeczko, chociaż ja chyba jestem w tyle z wyprawka na waszym tle 🫣

Jak się macie?

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • okejka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny!

U nas ostatnio troszkę nerwowo, Zosia jakoś mało się ruszała w weekend i byliśmy na IP to sprawdzić w niedzielę- ale wszystko ok. Nadal mam wrażenie, że się rusza mało, ale pokazali mi w USG, że faktycznie wywija, tylko z jakiegoś powodu ja tego teraz nie czuję...

A dziś mam druga krzywą🍹

Udało nam się wczoraj zamówić wózek, w sobotę jedziemy dobierać fotelik, a potem będziemy się brali za łóżeczko, chociaż ja chyba jestem w tyle z wyprawka na waszym tle 🫣

Jak się macie?

Oj, w tyle, to ja jestem 🙋🏻‍♀️ i to do tego stopnia, że w sobotę miałam sen, że się Mała urodziła, a ja totalnie nic nie mam 🙈 więc przy okazji wizyty w galerii, weszłam do Smyka i kupiłam 6 bodziakow za 60 zł 🙈 żeby choć trochę mój chory umysł uspokoić 🤣
    Wiec, jakby to powiedzieć- taka jestem przygotowana 🤣 oczywiście wszystko planowo - w okolicy lutego dopiero miałam kompletować, więc jeszcze totalnie nie swiruje 🥴🤣

U mnie samopoczucie niby ok, ale jakoś tak nic mi się nie chce 🤷🏻‍♀️ Mała kopie, a jak nie daje mi znaku to mówię do niej i po chwili "odpowiada" 😅 wieczorem uwielbia się przekręcać i fikołki strzelać, a że zazwyczaj wtedy leżę, to czuję je wybitnie mocno.

Trzymam kciuki za krzywa - niech będzie bezproblemową :)

👩🏻 34 👦🏻 35
    08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
    05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️

08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
    27.08 0.21 cm fasolki 🥹
    10.09 1.34 cm fasolki 💓
    25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
  • Meduza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny!

A dziś mam druga krzywą🍹

Jak się macie?

Verlie mam podobnie, też ostatnio słabo czyje dzidka i gdyby nie wczorajsza wizyta kontrolna to też bym świrowała… próbuje sobie to logicznie wytłumaczyć jak mogę go nie czuć skoro zajmuje już sporo miejsca, no ale jednak… są takie dni, że jego fikołki mnie aż bolą a są takie, że cisza 🤷‍♀️ Także cieszę się, że nie jestem sama!

Powodzenia na krzywej ja wczoraj byłam u diabetologa mam na granicy ale cukrzyca mam sie sprawdzać…

32 lata
    niedoczynność tarczycy

05.2020 - synek👶🏻
    starania o drugie dzieciątko od 11.2020
    12.2020 - cp, usunięcie lewego jajowodu
    04.2021 - cb
    19.04.2022 - 26 tc. synek aniołek, potwierdzony ZD

19.08.22 ⏸
    22.08. beta 155 (14dpo)
    24.08. beta 375 (16dpo), prog 50
    01.09. jest pęcherzyk
    08.09. jest ❤️
    14.10. prenatalne
    16.12. połówkowe

preg.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 22:44

🐻
    age.png
  • Angie_33 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zależą te odczucia ruchów ale ja je czuje bardzo mocno zawsze 🙈 czy chodzę, czy leżę, czy siedzę czy jadę samochodem :) jak się nie rusza chwilkę to wystarczy, ze pomasuje brzuch i się mały uaktywnienia bardzo mocno :) i ja np już zwracam na nie uwagę i wydaje mi się, ze tez bym reagowała gdyby się dłuższa chwile nie „odzywał” :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:22

💙Synek 💙

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ