Sierpniowe bzykanko jak dwa komary 🦟🦟, a wiosną do dziecka wstanie już Stary 🙋♂️.
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich, Yoanne, Crochet, Baby@, Areiay, Tabeaa, okejka lubią tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
30.08 Beta: 122,6 —13dpo
1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
💙Synek 💙
-
Crochet wrote:Hej, widzę po suwaczku, że Twoja ciąża jest starsza od mojej 7 dni. Liczysz już ruchy? Ja w sumie w dzień bardzo mało wyczuwam, za to w nocy są nocne harce (udaje mi się to wyłapać, bo niestety nie śpię). Może u Ciebie tak samo - mocniejsze są odczuwalne kiedy śpisz 🤗
Nie liczę, pytałam też na IP - powiedzieli, że na liczenie za wcześnie.
Ale zaniepokoił mnie brak aktywności w typowych dla bombelka porach - wieczorem, w nocy i rano. Zazwyczaj właśnie szalała, jak leżałam w łóżku, praktycznie pewniak to był od razu po myciu, a przed spaniem, a przyszedł taki dzień, że nie było prawie nic. Ale pokazali mi pod USG, że się kręci elegancko
Angie, piękny masz brzuszek!🤩
Ja idę zaraz do fryzjera 💇♀️💇♀️💇♀️Angie_33, Crochet lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Nie liczę, pytałam też na IP - powiedzieli, że na liczenie za wcześnie.
Ale zaniepokoił mnie brak aktywności w typowych dla bombelka porach - wieczorem, w nocy i rano. Zazwyczaj właśnie szalała, jak leżałam w łóżku, praktycznie pewniak to był od razu po myciu, a przed spaniem, a przyszedł taki dzień, że nie było prawie nic. Ale pokazali mi pod USG, że się kręci elegancko
Angie, piękny masz brzuszek!🤩
Ja idę zaraz do fryzjera 💇♀️💇♀️💇♀️
Liczenie ruchów to też coś o czym ostatnio myślałam, dzięki za info, że to jeszcze za wcześnie! W takim razie zupełnie już na to nie patrzę w tym momencie 🙂32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶
-
Yoanne wrote:Liczenie ruchów to też coś o czym ostatnio myślałam, dzięki za info, że to jeszcze za wcześnie! W takim razie zupełnie już na to nie patrzę w tym momencie 🙂
Ale nikt na tej IP mnie nie zbagatelizował ani nie patrzył krzywo, że przyjechałam, bo mam jakąś wątpliwość, więc też polecam, jeśli Was coś zaniepokoiAngie_33, Yoanne lubią tę wiadomość
-
Crochet wrote:Najważniejsze, że wszystko jest ok.
Jutro mam planową wizytę u lekarza prowadzącego więc wspomnę mu, że w dzień czuję małą aktywność dziecka.
verliebtindich patrzę na Twój opis. Twoja niunia w listopadzie 207 g moje bobo w ten sam dzień 208 g, badanie II trymestru tak samo moje tylko 4 g cięższe 🤗
To podobne te nasze bobaski 🤩
Zocha na IP ostatnio, czyli 25+2 miała 820 g 😄😄😄
Dawaj znać, co powie lekarz na te mniej odczuwalne ruchy
Ja mam wizytę w piątekCrochet, Tabeaa lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio trochę ciszej się zrobiło, plus mam wrażenie że maluch siedzi mi dosłownie w pochwie czasami, bo tam czuje kopniaki.
Jutro wizyta to zobaczymy co tam słychać i czy baba została dalej babą. Może w końcu się potwierdzi na tyle, żeby już móc się cieszyć 😁 -
To mamy niezłe kombo wizytowe, bo ja też w piątek podglądam 🙂
Samych dobrych wiadomości! 🙂Tabeaa, verliebtindich, okejka lubią tę wiadomość
32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶
-
Tabeaa wrote:Jest źle, maluch przestał rosnąć. Różnica ponad 3 tygodnie. Dostałam skierowanie do specjalisty, zejdę z ktg i jadę się umawiać... Trzymajcie kciuki, bo ja leżę płacze 😭
Tabea trzymaj się !!! Trzymam kciuki oby wszystko było Ok !26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
💙Synek 💙
-
Tabea hipotrofie płodu się leczy! Musza znaleść przyczynę i zastosować odpowiednie leczenie/zalecenia. Lekarz mówił co może być przyczyna? Sprawdzał łożysko i przepływy?26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
💙Synek 💙
-
Tabeaa wrote:Jest źle, maluch przestał rosnąć. Różnica ponad 3 tygodnie. Dostałam skierowanie do specjalisty, zejdę z ktg i jadę się umawiać... Trzymajcie kciuki, bo ja leżę płacze 😭
Oczywiście, że kciuki na pokładzie, bez dwóch zdań. Zapytam od razu o nadciśnienie i przepływy - u mnie wizyty są częstsze przez "notcha" widocznego w mojej lewej tętnicy i sprawdzamy co wizytę to plus przepływy u małej. Lekarz mi powiedział, że musimy trzymać rękę na pulsie i ewentualnie wdrożyć leki przeciwzakrzepowe, bo to Małej pomoże rosnąć w odpowiednim tempie. Może i u Ciebie taka sytuacja - wystarcza "dwie tabletki" i będzie wszystko już ok?Angie_33 lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Angie_33 wrote:Tabea hipotrofie płodu się leczy! Musza znaleść przyczynę i zastosować odpowiednie leczenie/zalecenia. Lekarz mówił co może być przyczyna? Sprawdzał łożysko i przepływy?
-
okejka wrote:Oczywiście, że kciuki na pokładzie, bez dwóch zdań. Zapytam od razu o nadciśnienie i przepływy - u mnie wizyty są częstsze przez "notcha" widocznego w mojej lewej tętnicy i sprawdzamy co wizytę to plus przepływy u małej. Lekarz mi powiedział, że musimy trzymać rękę na pulsie i ewentualnie wdrożyć leki przeciwzakrzepowe, bo to Małej pomoże rosnąć w odpowiednim tempie. Może i u Ciebie taka sytuacja - wystarcza "dwie tabletki" i będzie wszystko już ok?
Widziałam po jego minie, że jest kiepsko, sprawdzał wszystkie wcześniejsze USG i wymiary, rozpisywał wszystko sobie i do listopada było wszystko ok różnica pomiarowa do tygodnia, w grudniu pomiary robił tylko głowy i badal serce ale też było wszystko ok. A dziś taka różnica...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 14:17
Kalolika lubi tę wiadomość
-
Nie byłaś ostatnio chora na grypę ? Nie przyjmowalas antybiotyków ? Nie śpisz za często na plecach? To tez może być powód ograniczenia wzrostu
Skoro lekarz badał łożysko i przepływy, cukier masz ok, cieśninie pod kontrolka, u dziecka nie widzi nic złego w budowanie anatomicznej to nie masz innego wyjścia tylko grzecznie i spokojnie czekać na poniedziałek. Tam napewno się już coś wyjaśni. A stres tutaj ci napewno nie pomoże. Ja wiem, ze łatwo mi mówić i sama bym pewnie umierała z niepokoju ale musisz się postarać 🫶
okejka lubi tę wiadomość
26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
💙Synek 💙