Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zizia_a wrote:Daisy jak pogoda na Chorwacji??bo ja sie wybieram za ok 1,5tygodnia..?
Zizia mysmy pogode mieli iscie wakacyjna i to przez cale 2 tygodnie, o 23 godzinie bywalo 31, 32stopnie, w Dubrovniku kg lecialy wraz z potem . Wiadomo, ze im nizej tym cieplej Milego wypoczynkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:02
zizia_a lubi tę wiadomość
-
Sierpniowe fasoleczki :
1.08 - Ofelaine @ , SZANIA , Ania1986 @ , kamilka @ , Mała.Mi
2.08 - Lwica , Aurelka , nejsi 88 ,
3.08 - Aga89 , Kaśka @ , Natka098 @ , marzen2210 @ , dziubasekk , Fasia ,
4.08 - vercia @ , Aga_502 @ ,
5.08 - Maluszek22 , BLANKA 90 ,
6.08 - aisza @ , Alinna , mf , littletwig , natt ,
7.08 - shimmer_lip , kluska , Grepade ,
8.08 - Landryneczka @ , Lena 87 @ ,
9.08 - motyl1993 @ , kierzynka @ , małolata @ , soniuska ,
10.08 - madzianka @ , Natu 93 ( ? ) , pinka 425 ( ? ) , bianka , W ,
11.08 - MartaAlvi , czekolada (-) , Niufka , adk_1989 , olga84 ,
12.08 - Jaga , Blue @ , 88macola , Nilakshi ,
13.08 - miscelle (-) , a1000 , polinka ,
14.08 - JusWik @ , Inezka* (-) , Bąbelek86 (-) , mySzqa , Dziubeek ,
15.08 - inezka ( ? ) , apaczka @ , roletka (-) , tomania2806 (-) , szuszu , MoNa_2603 , ania1509 , swojska ,
16.08 - Kicia , BATTINKA , Edka @ , Angela89 , Ewelcia , PsotkaKotka ,
17.08 - Asiula 257 , sylwusia25 @ , lady_89 @ , angela2005 @ , Lelitka , karo1500006 ,
18.08 - Marteczka 91 (-) , Joanka466 (-) , magda-ck (-) , Jadhira , MisiaMisia , ema30 ,
19.08 - Ankara @ , Muszelka95 , Zlotowlosa , susel ,
20.08 - kitaja @ , versense @ , Agga , Monikq ,
21.08 - asiek191 (-) , AnnaMaria89 , renia825 , annix ,
22.08 - karo_line @ , Nancy87 (-), Katarzynka87 , Emiliada ,
23.08 - nadia199191 (@) , olka 281 , Isia93 @ , Tolcia25 (-) , Czarnaa94 , bilibili , marlencia
24.08 - takasobieja (@) , polkosia , Gosiaa , agus3004 (@), Gosiacu @ , Zajsonek @ , Marta Uparta , MKMKK , MamaSita , dorota1987
25.08 - Maslanka , moremi (@) , karen85, Antuanette , ania83
26.08 - beti97 , Tysia 85 @ , Bluberry , pakima
27.08 - Biedroneczka83 ,
28.08 - Neli @ ,
29.08 - aciulka
30.08 - gosia86 , alma
31.08 - Magic , marzen2210
odwiedził w tym miesiącu 63 sierpniówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 11:04
-
8 wrzesnia wybieramy sie w okolice Makarskiej..a dokladnie Promajna.
Katarzyna87 a Ty gdzie sie wybierasz i kiedy?moze sie spotkamy:P
no my raczej na 30stopni nie liczymy...aczkolwiek było by miło oby tylko nie padało:)dziekuje za info:)Daisy lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Ojj wypoczelismy, Chorwacja to idealne miejsce na wypoczynek :p a Ty jak sie czujesz? :*
Ja raz lepiej raz gorzej. Ogólnie wszystko fizycznie ok, ale psycha siada zdarza się płakać jak objawy giną na jeden dzień. I ciesze się jak mam mdłości W czwartek wizyta zobaczymy czy znajdziemy pęcherzyk i czy będzie zgodny z wiekiem ciąży - tego najbardziej się boję bo oczywiście przestudiowałam wszystkie moje dwa ciążowe wykresy i w podobnym etapie czyli ok 35-37dc byłam już na wizycie u gina, pęcherzyk był w macicy ale za mały, czyli już się nie rozwijał, a parę dni później czyli o 45dc zaczynąło się plamienia a później wiadomo co...
Te dwa dni będą najgorsze w całym tym czekaniu... już ich się bojęDaisy lubi tę wiadomość
-
Ja mieszkalam w Dvornicy kolo Rogoznicy, do Trogiru mialam 20km do Malarskiej 2h, a dp Dubrovnika 6h jechalismy takie korki byly..
Licznik po powrocie pokazal 4800km bo my az spod Gdanska jechalismy
Ale Wam zazdroszcze Tez bym pojechala jeszcze raz ale poki co przegladam moje ponad 4000 zdjec
Za rok w to samo miejsce jedziemyzizia_a lubi tę wiadomość
-
Czesc wlasnie wrucilam z bety niestety lobaratorium alba na pilsuckiego dzis nieczyne wiec poszlam do diagnostki kurcze wyniki jutro do 17ej ale kazala patrzec czy wieczorem nie bedzie i koszt 39zl drogo jak chol... dam znac jak juz bd caluje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:33
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Ewelcia no widzisz ty w czwratek a ginka kazala mi przyjsc za 4tyg... dopiero... ze wtedy zeby w stu procentach pokazac ciaze jak serduszko bedzie. kurcze ja nie mam zadnych objawow poza bolacymi cyckami, sutkami (czasem swedza) i od czasu do czasu podbrzusze ale mniej juz - to zle ze podbrzusze mniej mnie pobolewa??
Tolcia - drogo? u mnie beta 50zl... i dwa razy robilam to wydalam 100zl... a progesteron 30zl i wyniki jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 11:19
-
no tak bo w l.alba 21 zl to jest roznica? a dla mnie 18zl roznicy to duzo bo za to mam slodycze dla dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:28
-
AnnaMaria89 wrote:Ewelcia no widzisz ty w czwratek a ginka kazala mi przyjsc za 4tyg... dopiero... ze wtedy zeby w stu procentach pokazac ciaze jak serduszko bedzie. kurcze ja nie mam zadnych objawow poza bolacymi cyckami, sutkami (czasem swedza) i od czasu do czasu podbrzusze ale mniej juz - to zle ze podbrzusze mniej mnie pobolewa??
hej dziewczyny po dłuższej przerwie wróciłam do starań i dziś wpadłam do Was:) jeśli mogę oczywiście ??
i mam pytanie czytam u Ciebie kochana że swędzą Cie piersi a jasteś w ciąży GRATULUJE:* mnie też swędzą piersi od jakiegoś miesiąca swędzą STRASZNIE i nie wiem jaka jest przyczyna @ miełam 11.08 spóźniona 6dni nie nakręcam się na ciąże bo @ i ciąże raczej nie a któraś z Was miała tak że swędziały was piersi a w ciąży nie byłyście i czy przeszło bo ja już nie mam do tego siły swędzi strasznieTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Daisy wrote:Ja mieszkalam w Dvornicy kolo Rogoznicy, do Trogiru mialam 20km do Malarskiej 2h, a dp Dubrovnika 6h jechalismy takie korki byly..
Licznik po powrocie pokazal 4800km bo my az spod Gdanska jechalismy
Ale Wam zazdroszcze Tez bym pojechala jeszcze raz ale poki co przegladam moje ponad 4000 zdjec
Za rok w to samo miejsce jedziemy
no to ładnie..my jedziemy w tygodniu to mam nadzieje ze korki nas ominą no i myslimy ze w nam strzeli jakies 3000km jesli jeszcze cos pozwiedzamy..ja juz sie nie moge doczekac...ehh ehh..oby szybciej mineło to 1.5tyg -
My lecimy do grecji samolot zabookowany, hotele też (będą dwa bo chcemy się przemieszczać), ubezpieczenie wykupione...nic tylko czekać
Ostatnio czytałam bardzo mądry (moim zdaniem) artykuł o tym, że kobieta tak na prawdę nie czuje objawów ciąży w tak wczesnym stadium jak 10 czy 15 dni po owulacji.
Swędzenie piersi, ból w podbrzuszu, jajnikach, rozciąganie w macicy, mdłości - to wszystko kobieta czuje znacznie później albo są to objawy infekcji/choroby/zbliżającej się miesiączki.
Czy gdybyśmy nie starały się o dziecko to "czuję się jakaś senna, już 2 dzień z rzędu" w ogóle nie byłoby brane za objaw. Jesteśmy senne bo: a) nie wyspałyśmy się , b) nudzimy się, c)stres i zmęczenie w ciągu dnia. Senność czują kobiety troszkę później.
Prawie każdy objaw da się tak wytłumaczyć - niestety. Jedynym prawdziwym objawem ciąży jest test, beta, wizyta u gin i słuchanie serduszka.
Nie wmawiajmy sobie objawów, bo przy negatywnym wyniku jest znacznie trudniej.
Wybaczcie jak kogoś uraziłam, wiem że sama w zeszłym cyklu marudziłam, jednak po przeczytaniu tego atrykułu, którego usilnie szukam by Wam wkleić, jakoś mi się to wszystko rozjaśniło - nawrócona zostałam ;p
<hr>
Znalazłam
http://www.eioba.pl/a/2ca7/myslisz-ze-jestes-w-ciazy-nie-jestesWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 15:20
Daisy, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Katarzynka87 mnie nie uraziłaś bo ja od zawsze mam wiele dziwnych objawów przez terminem @ więc mnie to nie rusza, czasami tylko myślę "a może teraz?"
Dlatego ja nie wmawiam sobie wielu objawów, czekam cierpliwie do dnia @ test poprzednim razem też zrobiłam dopiero dzień po terminieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
tylko, że ja nie wmawiam sobie, że jest mi niedobrze bo to ciąża tylko ilość leków jakie przyjmuję to powodują i już. Jak jestem w ciąży to dowiem się jak nie przyjdzie @ dlatego nie jestem zwolennikiem wczesnych testów ani badań bo co to za różnica cz dowiem się dziś czy za tydzień
Daisy, Ewa99 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Zizia mysmy wyjezdzali z domu w poniedzialek i byl luzik na drogach Za to w piatek 15.08 noe ogarnelismy ze u nich tez swieto i wolne..i tego dnia wyjechalismy wlasnie na wycieczke do Dubrovnika. Wlasciciel domu ktory wynajmowalismy powiedzial nam o tym dopiero na wyjezdzie wiec juz nie rezygnowalismy . Na powrocie tez bylo spoko, jechalismy dlugo bo oddawalismy chatke o 10 i jechalismy na Plitvickie Jeziera i potem nastepny dzien jeszcze we Wiedniu caly spedzilismy na zakupach wiec cala podroz trwala 2 doby.. teraz to juz tylko wspomnienia
A co do objawow to u mnie nic, na pewno juz po owu i ten test wczoraj pozytywny to byla jakas resztka lh Ale zapewne znowu nie udalo nam sie trafic lub cos nie tak wyszlo wiec kaplica na maksaWonderwall, zizia_a lubią tę wiadomość