Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Dziewczyny jestescie bardziej doświadczone proszę napiszcie kiedy powinnam zacząć robić testu owu biorąc pod uwagę cykle 32-35 dni ( o ile wszystko wróci do normy i nie będą trwały 44 jak dwa,poprzednie)
Gosiu, proszę
http://www.clearblue.com/pl/when-to-start-testing.phpgosia86 lubi tę wiadomość
-
to ja wpisuję się na 21, znowu 21 to nasza szczęśliwa liczba mam nadzieję że i tym razem:)
jestem po monitoringu także wiem mniej więcej kiedy będzie owu:)a na razie
piękny jeden pęcherzyk o wielkości 14mm na lewym jajniku na prawym niestety nic, ale i tak cieszę się z tego jednego, bo pierwszy cyklu z clo był bezowulacyjny.
Endometrium w 12dc - 8mm
planowana owulacja czwartek/piątek
w czwartek o 16.40 kolejny monitoring i wtedy dostanę coś na pęknięcie, ale nie powiedziała mi gin co:)
no i oczywiście zadanie domowe do odrobienia razem z mężulkiem:)gosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Nasze sierpniowe fasoleczki
Sierpniowe fasoleczki :
1.08 - Ofelaine (@), Szania (@), momo1009 (@), Ania1986 (@), Aga89, kamilka (@), Maluszek22 , Mała.Mi
2.08 - Lwica , Another , shimmer_lip , Aurelka
3.08 - Kaśka (@) , Natka098 (@), Marzen2210(@, dziubasekk
4.08 - vercia (@), Aga_502 (@)
5.08 - BLANKA 90
6.08 - aisza (@)
7.08 -
8.08 - Landryneczka, motyl1993
9.08 - kierzynka, małolata
10.08 - madzianka, Natu93, pinka425
11.08 - MartaAlvi, czekolada:)
12.08 - Jaga, Angelabd, tomania8206
13.08 - miscelle
14.08 - JusWik, Inezka*
15.08 - inezka, apaczka, roletka
16.08 - Kicia:),BATTINKA, Edka
17.08 - Asiula257, lady_89, angela2005, sylwusia25
18.08 - Ewelcia, Marteczka91
19.08 - potforzasta
20.08 - Kitaja, Versense, Agga
21.08 - asiek191
22.08 - karo_line, Nancy87
23.08 - nadia199191, olka281
24.08 - takasobieja, polkosia, Gosiacu, agus3004
25.08 - karen85, Lenka87, Maslanka
26.08 - beti97, AnnaMaria89, momo1009, Tysia85
27.08 - Biedroneczka83,
28.08 - Neli,
29.08
30.08 - Natka098, gosia86
31.08 - Magic
odwiedził w tym miesiącu 8 sierpniówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:30
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Laseczki, pisałyście, że Luteina podnosi tempkę, u mnie nic nie podniosła, cały czas nisko. Wiem, że trochę się obijałam teraz, ale miałam imprezę rodzinną do zorganizowania + choroba ;/
dzisiaj wieczorem biorę ostatnią lutkę podjęzykowo i czekam. Do 5 dni max powinna się @ pojawić i lecę do gin po coś na jajeczkowanie Może uda mi się jeszcze na sierpień załapać... -
Kochane od razu przepraszam jesli zasmiecam forum ale szukalam na watku "meskie sprawy"ale tk jakos zycie nie kwitnie jak tutaj no i spora czesc z Was ma spra wiedze wiec moze mi pomozecie a chcialam Was sie poradzic jesli chodzi o wyniki nasienia dodam ze to takie ogolne o to one:
Barwa - szaro-biala
Objetosc nasienia 6,0 ml
Ph 9,0
Homogenizacja 55min.
Zywotnosc 75%
Ilosc plemnikow 96mln/ml (wartosci referencyjne 80-120 mln/ml)
Preparat bezposredni
Leukocyty 1-3 wpw
Nablonki plaskie 2-3 wpw.
Wyniki sa z ubieglego roku ale teraz tak sie zastanawiam czy je powtorzyc i moze bardziej szczegolowo..chociaz wg.mojego lekarza sa ok no i raz nam sie udalo na chwile ale udalo..moze mi cos poradzicie z gory dziekuje i przepraszam za zawalanie watku. -
kochane nie wydaje sie Wam, ze w 11 dc wyszedl pozytywny test OWU?
http://zapodaj.net/011ba5275ba31.jpg.html
taki wyszedl mi przed chwila:
http://zapodaj.net/845244dadb872.jpg.html
-
Marteczka91 wrote:kochane nie wydaje sie Wam, ze w 11 dc wyszedl pozytywny test OWU?
http://zapodaj.net/011ba5275ba31.jpg.html
taki wyszedl mi przed chwila:
http://zapodaj.net/845244dadb872.jpg.html
Moim zdaniem pozytywny |
gosia86 wrote:U mnie wygladalo tak jakby luteina podnosila tempke
ale logicznie myśląc jeśli podnosi progesteron a progesteron podnosi tempke to na jedno wychodzi?
No własnie tak mi się wydawało. Normalnie biorę lutkę wg wskazań lekarza, a tempka stoi...Czytałam, że dupek nie podnosi temp bo nie jest naturalny, ale lutka własnie jest i powinna...gosia86 lubi tę wiadomość
-
Marteczka po pierwsze usuń tą tempkę ignorowaną z 7dc, nie wpisuj nic bo ona mimo wszystko będzie zaburzała obraz A teraz jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jeśli ten ostatni był dzisiaj to wydaje mi się że jeszcze jesteś przed owu, albo właśnie dzisiaj jest jeśłi jutro wzrośnie temp to będziesz miała jak na dłoni wynik
Katarzyna87 u mnie może nie podnosiła jakoś znacząco temperatury ale jednak była wyżej. Szczególnie było widać to na końcu cyklu gdzie przed @ powinno dobrze spaść w dół a ona jakoś strasznie leniwie się ruszała... i ogólnie wykres jakiś płaski byłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 19:07
-
Ewelcia wrote:Marteczka po pierwsze usuń tą tempkę ignorowaną z 7dc, nie wpisuj nic bo ona mimo wszystko będzie zaburzała obraz A teraz jeśli chodzi o testy owulacyjne, to jeśli ten ostatni był dzisiaj to wydaje mi się że jeszcze jesteś przed owu, albo właśnie dzisiaj jest jeśłi jutro wzrośnie temp to będziesz miała jak na dłoni wynik
dziękuje:)!
jednak fajne, że tu jesteście i zawsze cos madrego podpowiecie:)Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny sugerujecie, że lepiej nie wpisywać tych temperatur ignorowanych? Pogubiłam się chyba...
Marteczka widzę, że Ty w podobnej sytuacji jesteś, jak ja. Też Mąż w rozjazdach...
Damy radę, pamiętaj!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 20:49
Marteczka91 lubi tę wiadomość
-
karo_line wrote:Dziewczyny sugerujecie, że lepiej nie wpisywać tych temperatur ignorowanych? Pogubiłam się chyba...
One i tak się nie liczą do niczego, a czasami wykres jest czytelniejszy jak się ich nie wpisuje po prostu Ja tak miałam np na początkku cyklu, że poszybowała mi masakrycznie temperatura nie wiedzieć czemu, potem mnie gardło bolało i też była podwyżona... przez takie dwa skoki duże, brdzo nieczytelna była pierwsza faza, więc je po prostu zmazałam i od razu lepiej to wygląda. A tak jak pisałam, ignorowana temperatura i tak się do niczego nie liczy więc nie trzeba jej wpisywać w ogóleEwelcia lubi tę wiadomość
-
karo_line wrote:Dziewczyny sugerujecie, że lepiej nie wpisywać tych temperatur ignorowanych? Pogubiłam się chyba...
Marteczka widzę, że Ty w podobnej sytuacji jesteś, jak ja. Też Mąż w rozjazdach...
Damy radę, pamiętaj!!!
w kupie raźniej !
a co do tych temperatur ignorowanych to właśnie sama o tym nie wiedziałam.. dobrze, że są tu bardziej doświadczone kobitki:PWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 21:10