Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Marteczka, to jeszcze nie jest pozytywny test. Kreska musi być mocniejsza od testowej.
Milcia ale dziwi mnie to, że w czwartek mój pęcherzyk miał 20mm... -
Nowej mamci gratulujemy!
https://ovufriend.pl/wykres,8c09d0de4e07aa3a4142438bae98345b.html
https://ovufriend.pl/wykres,9d6c5752712801254dabdbd2585f37d7.html
Nasze sierpniowe fasoleczki
Sierpniowe fasoleczki :
1.08 - Ofelaine (@), Szania (@), momo1009 (@), Ania1986 (@), Aga89, kamilka (@), Maluszek22 , Mała.Mi
2.08 - Lwica , Another , shimmer_lip , Aurelka , nejsi88
3.08 - Kaśka (@) , Natka098 (@), Marzen2210(@, dziubasekk Fasia
4.08 - vercia (@), Aga_502 (@)
5.08 - BLANKA 90
6.08 - aisza (@)
7.08 -
8.08 - Landryneczka, motyl1993
9.08 - kierzynka, małolata
10.08 - madzianka, Natu93, pinka425
11.08 - MartaAlvi, czekolada:)
12.08 - Jaga, Angelabd, tomania8206
13.08 - miscelle
14.08 - JusWik, Inezka*
15.08 - inezka, apaczka, roletka
16.08 - Kicia:),BATTINKA, Edka
17.08 - Asiula257, lady_89, angela2005, sylwusia25
18.08 - Ewelcia, Marteczka91
19.08 - potforzasta
20.08 - Kitaja, Versense, Agga
21.08 - asiek191
22.08 - karo_line, Nancy87
23.08 - nadia199191, olka281
24.08 - takasobieja, polkosia, Gosiacu, agus3004
25.08 - karen85, Lenka87, Maslanka
26.08 - beti97, AnnaMaria89, momo1009, Tysia85
27.08 - Biedroneczka83,
28.08 - Neli,
29.08
30.08 - Natka098, gosia86
31.08 - Magic
odwiedził w tym miesiącu 10 sierpniówekWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 08:28
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Milcia u mnie np nigdy nie ma identycznych kresek, zawsze jedna jest słabsza od drugiej. Na początku nie umiałam czytać tych testów. Później je zestawiałam i nagle okazywało się że kreska ciemniała (nigdy nie była bardzo wyraźna) po czym po owulacji test od razu negatywny. Zaznaczałam wtedy ostatni test jako owulację i zazwyczaj się zgadzało (potwierdzone przez gina i skok temperatury).
Marteczka myślę że u Ciebie może być podobnie. Jak mi się uda wstawię jutro zdjęcia moich testów żebyś widziała. Na razie nie wstawiaj + ale zaznaczaj sobie w komentarzach np żebyś wiedziała orientacyjnie w którym dniu cyklu kreska była najmocniejsza. Powinno się to potwierdzić skokiem temperatury.
Jeśli chodzi o ignorowanie temperatur to MartaAlvi ma rację. Jeśli masz jakikolwiek problem z odczytywaniem swojego wykresu to lepiej ignorowane temp usunąć- nie zaburzają one aż tak wyglądu wykresu - jest czytelniejszy tak jak teraz po odjęciu tego skoku Myślę że jutrzejszy test u Ciebie wszystko powinien wyjaśnić Trzymam kciuki :* Ja też czekam na swojego plusa - dziś test już wyraźniejszy niż wczoraj ale jeszcze to chyba nie to
A ja tak na wieczór obejrzałam z moim M "Niebo istnieje naprawdę" Śliczny film, troszkę sobie uroniłam łezki i już mi lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:41
-
Ewelcia, też ostatnio oglądaliśmy ten film. Płakaliśmy razem z mężem mimo że K nie należy do facetów, którzy szybko się wzruszają... W życiu widziałam tylko kilka jego łez.
Film jest świetny, super muzyka, no i temat, który dotyczy mnie - Aniołkowej mamy. Warto go zobaczyćgosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Marteczka91 wrote:Milcia ale dziwi mnie to, że w czwartek mój pęcherzyk miał 20mm...
mi wczoraj gin mówiła ze pęcherzyk rośnie 2mm na dobę więc na wczoraj powinien być juz wystarczająco duży żeby pękł. A masz możliwosć iść na monitoring i sprawdzić co tam sie dzieje u Ciebie?
nie słyszałam o tym filmie:) musze sobie obejrzeć skoro polecacie:)to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
Cześć dziewczyny
wielkie gratulacje wszystkim zafasolkowanym! już trochę nas tu jest, oby tak dalej
odebrałam dzisiaj wyniki badań (wykonane w 4dc):
FSH = 6,50 (3,5-12,5)
LH = 8,3 (2,4-12,6)
estradiol = 58,3 (12,5-165,0)
prolaktyna = 20,88 (4,80-23,30)
TSH = 1,02 (0,25-5,00)
testosteron = 46,50 (0,00-80,00)
niepokoi mnie trochę wysoki poziom prolaktyny, w sumie to mieszczę się w normie ale to już taka górna granica. zastanawiam się też czy TSH nie jest za małe?
w sobotę z wynikami mykam do gina
miłego dnia kochane!
-
nick nieaktualny
-
julita wrote:Cześć dziewczyny
wielkie gratulacje wszystkim zafasolkowanym! już trochę nas tu jest, oby tak dalej
odebrałam dzisiaj wyniki badań (wykonane w 4dc):
FSH = 6,50 (3,5-12,5)
LH = 8,3 (2,4-12,6)
estradiol = 58,3 (12,5-165,0)
prolaktyna = 20,88 (4,80-23,30)
TSH = 1,02 (0,25-5,00)
testosteron = 46,50 (0,00-80,00)
niepokoi mnie trochę wysoki poziom prolaktyny, w sumie to mieszczę się w normie ale to już taka górna granica. zastanawiam się też czy TSH nie jest za małe?
w sobotę z wynikami mykam do gina
miłego dnia kochane!
ja mam TSH 1,05 i gin mi mówiła ze jest idealne:)
prolaktyne faktycznie troche masz zawyżoną ja mam ok 8 i mówiła mi że jest bardzo dobre
ale widze ze co labolatorium to inne normy:/ i potem bądź tu mądry:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:05
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
asiek191 wrote:ja mam TSH 1,05 i gin mi mówiła ze jest idealne:)
ale widze ze co labolatorium to inne normy:/ ja mam podobny testosteron i u mnie jest to już ponad normę.
to fakt, że ile laboratoriów to tyle norm i wskaźników
ale skoro u mnie norma zaczyna się od 0,25 to chyba nie mam czym się martwić.
pamiętam, że równo rok temu robiłam TSH i wyszło mi 2,20 a gin mówiła że to ciut za wysokie i może powodować trudności z zajściem w ciąże, ale wynik mieścił się w normie. nic nie przyjmowałam na obniżenie, także nie wiem co się stało że spadło
czy któraś z was mogłaby mi patologicznie wytłumaczyć jaką rolę odgrywa prolaktyna w zajście w ciążę?
-
julita wrote:czy któraś z was mogłaby mi patologicznie wytłumaczyć jaką rolę odgrywa prolaktyna w zajście w ciążę?
Wysoki poziom prolaktyny zaburza wydzielanie gonadotropin, co z kolei powoduje brak owulacji, a więc niemożność zajścia w ciążę. W niektórych sytuacja występuje owulacja, ale powstające w jajniku ciałko żółte, będące źródłem progesteronu jest niewydolne. Często mówi się że kobiety karmiące przez prolaktynę nie mogą zajść w kolejną ciąże - naturalna antykoncepcja
Prawdą jest też że prolaktyna jest zależna od naszego nastroju - żeby mieć wyraźny obraz powinnaś ją zrobić jeszcze raz. Mój endo kierując mnie na PRL uczulał żeby być wyspaną i nie po imprezie, nie emocjonować się bo to może zawyżyć jej poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:22
julita, Another lubią tę wiadomość
-
JULITA
Jedną z przyczyn trudności w zajściu w ciążę jest nieprawidłowy poziom prolaktyny (PRL), hormonu uwalnianego z przedniego płata przysadki mózgowej. Wysoki poziom prolaktyny zaburza wydzielanie gonadotropin, co z kolei powoduje brak owulacji, a więc niemożność zajścia w ciążę. W niektórych sytuacja występuje owulacja, ale powstające w jajniku ciałko żółte, będące źródłem progesteronu jest niewydolne.
gdzieś kiedyś czytałam ze najlepszy wynik to jest w połowie normy:)julita lubi tę wiadomość
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
gratulacje dla naszych ciężarówek
Julita mnie się wydaje że ciut za wysoka, ja jak miałam pierwszy raz badane to miałam 15 a teraz w styczniu 30 i dostałam 1/2 tabl bromergonu, po miesiącu spadła do 3 i teraz biorę 1/5 co drugi dzień
ja bym zaopatrzyła się w ten ziołowy odpowiednik bromergonu i brała najmniejszą dawkę co 2-3 dni żeby tylko trochę ją obniżyć, ale oczywiście powinnaś to skonsultować z lekarzemEwelcia, julita lubią tę wiadomość
-
Witajcie:) Gratuluję II
Co sądzicie o mojej tempce? ... myslicie ze na dniach bedzie owu? dziwi mnie ten sluz czyzby tak szybko zmienial swoja postac? albo ja nie umiem go obserowac... wczoraj rano wydawalo mi sie ze jest taki wodnisty przezroczysty i malo rozciagliwy, wieczorem juz bardziej a dzis rano juz tez bardziej rozciagliwy... to chyba owu sie zbliza... ale testy jeszcze negatywne chociaz pojawia sie powoli ta druga kreska tyle ze jeszcze blada... -
AnnaMaria masz podobnie jak ja. Myślę że owu za rogiem więc pozostaje nam cierpliwość
Marteczka wczoraj rozmawiałyśmy o testach owu obiecałam że wstawię zdjęcie. Niestety nie jest to do końca tak widoczne jak na żywo ale zawsze coś Pierwszy od góry jest dzisiejszym - myślę że już mocniejszy nie będzie - u mnie właśnie tak wyglądają kreski na teście owulacyjnym. A owulacja występuje więc jestem dowodem na to że nie zawsze kreski muszą być o identycznej mocy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b51dfef38871.jpg
Same widzicie że za mocne te kresy to nie sąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:58
-
nick nieaktualny
-
W tamtym miesiacu jak robilam testy owu to obie krechy byly tluste a raz jedna ta wskazujaca owu byla ciemniejsza od kontrolnej... teraz mam podobne kreski jak
EWELCIA
z dnia dzisiejszego ... tyle ze testy teraz mam z innej firmy... hm... wiec moze dla pewnosci przytulanko niech teraz bedzie codziennie....