Sierpniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jestem na OvuFriend dopiero od wczoraj, ale trochę już przeglądałam informacje tutaj wcześniej. Póki co rozpoczynamy nasze starania o pierwsze dziecko i zaczęłam właśnie (z polecenia lekarza) mierzyć temperaturkę. Chciałabym się tutaj do Was, na sierpień dołączyć. Co prawda nie wiem jeszcze, czy mam sierpniowe szanse, bo na razie @ jeszcze nie ma, a przy moich cyklach możliwe że cały sierpień przeleci bez szans na test. Ale czytam Was często od jakiegoś czasu i tak tutaj miło i przyjemnie, że ja też chcę
Przyjmiecie mnie?Makcza, Iwka, Aga_Andzia, patrycja, Makak, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Topola zapraszamy..chętne jesteśmy poznawać nowe osoby i ich problemy . Jeśli coś cie urazi czy jak pisz.. My żadnej krytyki się nie boimy..
Ogólnie to fajne z nas BABY..
WITAMY I ZAPRASZAMYAga_Andzia, patrycja, Eavonne, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Fajnie! Właśnie zauważyłam, że fajne z Was babki i mnie skusiłyście żeby się dołączyć. A tak sobie mówiłam, że tylko informacji poszukam, nie będę się udzielać, że niby wcale się tak nie wkręcam jeszcze hihi
Moja historia starania jest póki co krótka. Mam PCOS o którym wiem "od urodzenia", czyli od pierwszej wizyty u ginekologa jako nastolatka. Cykle od zawsze dłuuuugie i nieregularne. Dostałam dość szybko Bromergon na zbicie prolaktyny, co po dłuższym czasie stosowania pomogło, Bromergon odstawiony i tylko tabletki anty. Teraz po 8 latach! je odstawiłam na początku czerwca i działamy. Z racji tych moich leniwych jajników moja ginekolog od razu wzięła mnie na badanie prolaktyny z racji, że najpewniej nieregularne cykle wrócą. Prolaktynę mam w normie, ale w górnej granicy (26,1 norma 26,9). Tak więc dostałam Castagnus na wspomaganie i zalecenie mierzenia temperatury przez co najmniej 3 cykle, żeby sprawdzić czy jest owulacja, jeśli nie będzie to mam się zgłosić na drastyczniejsze leczenie. Zobaczymy, póki co jestem w 39dc i cisza. W 26dc miałam robione usg i pani doktor powiedziała, że owulacji raczej nie widzi.
Także czekam na @ i obserwacje + działania.
Ups, ale się na wstępie rozpisałamIwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopola wrote:Cześć dziewczyny. Jestem na OvuFriend dopiero od wczoraj, ale trochę już przeglądałam informacje tutaj wcześniej. Póki co rozpoczynamy nasze starania o pierwsze dziecko i zaczęłam właśnie (z polecenia lekarza) mierzyć temperaturkę. Chciałabym się tutaj do Was, na sierpień dołączyć. Co prawda nie wiem jeszcze, czy mam sierpniowe szanse, bo na razie @ jeszcze nie ma, a przy moich cyklach możliwe że cały sierpień przeleci bez szans na test. Ale czytam Was często od jakiegoś czasu i tak tutaj miło i przyjemnie, że ja też chcę
Przyjmiecie mnie?Topola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopola wrote:Cześć dziewczyny. Jestem na OvuFriend dopiero od wczoraj, ale trochę już przeglądałam informacje tutaj wcześniej. Póki co rozpoczynamy nasze starania o pierwsze dziecko i zaczęłam właśnie (z polecenia lekarza) mierzyć temperaturkę. Chciałabym się tutaj do Was, na sierpień dołączyć. Co prawda nie wiem jeszcze, czy mam sierpniowe szanse, bo na razie @ jeszcze nie ma, a przy moich cyklach możliwe że cały sierpień przeleci bez szans na test. Ale czytam Was często od jakiegoś czasu i tak tutaj miło i przyjemnie, że ja też chcę
Przyjmiecie mnie?
Witamy, witamy i zapraszamy
Powodzenia w staraniachTopola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:
Wszystkie baby na tym forum są zaje***teTopola, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
patrycja wrote:Mikrofala musi być haaa
Jak nie masz mikrofali to nie dymisz i nie zyjesz..
Patrycja wrzuc no do niej jakis popcorn.. moze byc maslany bo bede rycećAga_Andzia lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
MariaAntonina wrote:
Maślany mmm pycha Oj chyba go zrobię, bo ochota mnie naszła jak o nim wspomniałaś -
Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tętno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 19:08
aneczka2076, patrycja, Natalia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tentno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne
;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
;oniqa wrote:Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tentno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne
No świetne wiadomości