WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    http://imageshack.us/photo/my-images/849/ytww.jpg/

Emilka, ale kawał męża masz normalnie! I on Cię tak w tych chaszczach... uhmm...

Andzia33 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    A to dziewczynki ja, tak troszkę ślubnie https://lh4.googleusercontent.com/-LWDI00JI9Fw/UdCm6AAX6ZI/AAAAAAAAAkw/JK1FKRRgEF8/w942-h628-no/IMG_5090.JPG

Ecencja, Twój mąż taki rozmarzony, chyba na Twój piękny cyc popatruje spod oka :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalitria, na tym zdjęciu z dziewczynkami jesteś podobna do Mariety Żukowskiej.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:

Pomyliłam się - Żukowska do Ciebie podobna :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem na OvuFriend dopiero od wczoraj, ale trochę już przeglądałam informacje tutaj wcześniej. Póki co rozpoczynamy nasze starania o pierwsze dziecko i zaczęłam właśnie (z polecenia lekarza) mierzyć temperaturkę. Chciałabym się tutaj do Was, na sierpień dołączyć. Co prawda nie wiem jeszcze, czy mam sierpniowe szanse, bo na razie @ jeszcze nie ma, a przy moich cyklach możliwe że cały sierpień przeleci bez szans na test. Ale czytam Was często od jakiegoś czasu i tak tutaj miło i przyjemnie, że ja też chcę :)

Przyjmiecie mnie? :)

Makcza, Iwka, Aga_Andzia, patrycja, Makak, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola zapraszamy..chętne jesteśmy poznawać nowe osoby i ich problemy . Jeśli coś cie urazi czy jak pisz.. My żadnej krytyki się nie boimy..:)

Ogólnie to fajne z nas BABY..:) 041.gif

WITAMY I ZAPRASZAMY

Aga_Andzia, patrycja, Eavonne, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie! Właśnie zauważyłam, że fajne z Was babki i mnie skusiłyście żeby się dołączyć. A tak sobie mówiłam, że tylko informacji poszukam, nie będę się udzielać, że niby wcale się tak nie wkręcam jeszcze ;) hihi

Moja historia starania jest póki co krótka. Mam PCOS o którym wiem "od urodzenia", czyli od pierwszej wizyty u ginekologa jako nastolatka. Cykle od zawsze dłuuuugie i nieregularne. Dostałam dość szybko Bromergon na zbicie prolaktyny, co po dłuższym czasie stosowania pomogło, Bromergon odstawiony i tylko tabletki anty. Teraz po 8 latach! je odstawiłam na początku czerwca i działamy. Z racji tych moich leniwych jajników moja ginekolog od razu wzięła mnie na badanie prolaktyny z racji, że najpewniej nieregularne cykle wrócą. Prolaktynę mam w normie, ale w górnej granicy (26,1 norma 26,9). Tak więc dostałam Castagnus na wspomaganie i zalecenie mierzenia temperatury przez co najmniej 3 cykle, żeby sprawdzić czy jest owulacja, jeśli nie będzie to mam się zgłosić na drastyczniejsze leczenie. Zobaczymy, póki co jestem w 39dc i cisza. W 26dc miałam robione usg i pani doktor powiedziała, że owulacji raczej nie widzi.
    Także czekam na @ i obserwacje + działania.

Ups, ale się na wstępie rozpisałam :P

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem na OvuFriend dopiero od wczoraj, ale trochę już przeglądałam informacje tutaj wcześniej. Póki co rozpoczynamy nasze starania o pierwsze dziecko i zaczęłam właśnie (z polecenia lekarza) mierzyć temperaturkę. Chciałabym się tutaj do Was, na sierpień dołączyć. Co prawda nie wiem jeszcze, czy mam sierpniowe szanse, bo na razie @ jeszcze nie ma, a przy moich cyklach możliwe że cały sierpień przeleci bez szans na test. Ale czytam Was często od jakiegoś czasu i tak tutaj miło i przyjemnie, że ja też chcę :)

jasne ze przymiemy kochana!:) owocnych starań:)

Topola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Witamy, witamy i zapraszamy :)
    Powodzenia w staraniach :)

Topola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Topola zapraszamy..chętne jesteśmy poznawać nowe osoby i ich problemy . Jeśli coś cie urazi czy jak pisz.. My żadnej krytyki się nie boimy..:)

Ogólnie to fajne z nas BABY..:) 041.gif

WITAMY I ZAPRASZAMY

Wszystkie baby na tym forum są zaje***te :)

Topola, Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• patrycja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    No piękna! I mikrofalę ma!

Mikrofala musi być ;) haaa :P

bfarljmzlmrs7kj3.png

Jeśli wiara czyni cuda, musisz wierzyć, że się uda :)
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja wrote:
    Mikrofala musi być ;) haaa :P

Jak nie masz mikrofali to nie dymisz i nie zyjesz.. :)

Patrycja wrzuc no do niej jakis popcorn.. moze byc maslany :) bo bede ryceć 0cray.gif

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:

oooo to miłe Makcza, nie myślałam ze jestesmy podobne, choc nie ma co ukrywać mogłabym tak wyglądać, lol2zlosc.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 14:01

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Jak nie masz mikrofali to nie dymisz i nie zyjesz.. :)

Patrycja wrzuc no do niej jakis popcorn.. moze byc maslany :) bo bede ryceć 0cray.gif

Maślany mmm pycha :) Oj chyba go zrobię, bo ochota mnie naszła jak o nim wspomniałaś :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

• Makak Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, kurcze, rozkręciłyście się :) Ale z Was lasencje :)

20110812580114.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, czy ten piesio z awatarka to Twój? Śliczny jest!

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm :) gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tętno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 19:08

aneczka2076, patrycja, Natalia, Andzia33 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • patrycja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Patrycja, czy ten piesio z awatarka to Twój? Śliczny jest!

Tak mój ;) No niestety tylko śliczny, bo problemów z nim mnóstwo :P

bfarljmzlmrs7kj3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm :) gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tentno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne :)
    Ale Ci fajnie kochana, tylko pozazdrościć :)

;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• patrycja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ja sie pochwalę byłam na wizycie kontrolnej u gina schudłam 1 kg a byłam pojedzona i maleństwo przez tydzień urosło 1,5 cm a więc teraz ma 5 cm :) gin powiedział że pięknie bije serduszko i słyszałam tentno a więc nic tylko sięcieszyc i że maluszek ślicznie rosnie i że jest skończone 11 tygodni za tydzień prenatalne :)

No świetne wiadomości :)

bfarljmzlmrs7kj3.png

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ