Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka wrote:Ej może nie wszystko stracone, bo niby od bólu owulacyjnego owulka może być jeszcze do 2 dni... to dzisiaj poprawicie, A jak wczoraj były ❤ to i tak się lapie o odpowiednim czasie 👍👍👍
A ja jestem w szoku bo mój specjalnie na weekend przyjechal z pracy żeby ❤ przed owu bo dokładnie nie wiem kiedy bedzie 🤷♀️ i nie mogłam się zdecydować kiedy by było lepiej żeby wrocil😋🤪, A on mi zrobił niespodzianke że przyjechał dzisiaj i za tydzień tez będzie 🤩🥰 dziś 10dc to jeszcze wczesnie ale owulacje mam między 12-16dc. Teraz będzie do 12dc i przyjedzie 16dc to mam nadzieję że gdzieś te zolnierzyki przeżyją 😁🙏🙈
Odetta to budź go i do dzieła! Mój lekarz mówił, że ból pojawia się w momencie jak już jajeczko pęka i rozlewa się płyn, więc bzyki były w dobrym terminie 😉Mama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Wszystkiego dobrego dziewczyny! Niech sierpien będzie owocny!
Mama8latka, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Emiliaa wrote:Dziewczyny ja niby wiem, że każda z nas jest inna I każdy cykl jest inny Ale czasami jak coś się zdarza pierwszy raz to od razu jest strach czy coś się nie dzieje. Może to przez to, że mam Pcos I endometrioze i tak się boję że znowu coś z horminami będę miała nie tak.
Emilka wiem co czujesz. Mnie aby brzuch zaboli podobnie jak przed operacją i już mam panikę. -
Emiliaa wrote:Jakiej wielkości miałaś Endo? Ja 6x5 i cm brałam leki przez 2 lata zmalała na 2,5x2,5 Ale nie wiem jak teraz ponad rok nie byłam już.
Moja endomenda była ogromna. Miałam na obu jajnikach torbiele 10-12 czy ciut większe i mega zrosty całej lewej strony. Dużo na jelitach, otrzewana itd. Teraz mam podejrzenia potworniaka ale staram się nie dołować. Najgorzej że nie mogę się dopisać do mojej lekarki bo przez 👑 wszystkie terminy zajęte..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:08
-
Witamy sierpień 🍀🎉
W środę miałam HSG, na szczęście oba jajowody drożne, macica o prawidłowej budowie, płyn przeszedł ładnie, a w prawym jajniku był już widoczny pęcherzyk. Wyjechaliśmy z mężem do przyjaciół żeby trochę odpocząć i zapomniałam termometru 🙈 więc od piątku do niedzieli nie mam pomiarów, ale szyjka ciągle zamknięta chociaż już miękka. Od zabiegu mam też lekkie bóle jajników i jajowodów i krwawienie, wczoraj nawet stan podgorączkowy, ale dzisiaj już jest lepiej. Bardzo bym chciała żeby po tym całym bólu i rozczarowaniach sierpień okazał się szczęśliwy. Lekarka wykonująca HSG kazała starać się od razu i nie marnować cyklu 😉 W razie czego mam plan na kolejny cykl - ruszam ze stymulacją.
Trzymajcie proszę za mnie kciuki, lipiec dał mi popalić. Ja za Was trzymam nieustannie zaciśnięte, najmocniej za Mama8latka ✊🏻🍀
Dobrego weekendu dla Was 🌞Karenira, Clausix, Papillon, Mama8latka, Lolipop, Ekta lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Dziewczyny wiem że temat oklepany ale ja ciągle nie mogę wyjść z podziwu, jak to jest ze niektórzy się starają latami, chorują, przechodzą te wszystkie cierpienia i katusze i nie mogą zajść w ciążę a są tacy co tylko się popatrzą na siuśka i są w ciąży 😞 Albo niektóre kobiety jedzą zdrowo, witaminy, suplementy, dieta i nic a takie żulki piją, palą i ciach 6 ciąża. tak mnie to wnerwia, gdzie sprawiedliwość 😞22.04.2020 ciaza biochem
09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny
Niepłodność idopatyczna -
Mój mąż ma 11 letniego syna, z kobietą z którą nie chciał mieć dzieci ale za młodu raz zamoczył i proszę. Matka jego dziecka od 15 lat jest uzależniona od zioła, całą ciążę paliła i chłopak urodził się z tym symptomem uzależnienia i jeszcze na główce coś mu się nie zrosło, musieli go zszywać 😞
A jak ja z mężem zaczęłam się starać to od razu zdrowa dieta, nie pije i nie pale i strata 😞 tak to boli że jakaś żuluwa dała mu syna a ja nie mogę 😞22.04.2020 ciaza biochem
Odetta wrote:Mój mąż ma 11 letniego syna, z kobietą z którą nie chciał mieć dzieci ale za młodu raz zamoczył i proszę. Matka jego dziecka od 15 lat jest uzależniona od zioła, całą ciążę paliła i chłopak urodził się z tym symptomem uzależnienia i jeszcze na główce coś mu się nie zrosło, musieli go zszywać 😞
A jak ja z mężem zaczęłam się starać to od razu zdrowa dieta, nie pije i nie pale i strata 😞 tak to boli że jakaś żuluwa dała mu syna a ja nie mogę 😞
Doskonalę Cię rozumiem. Ale ja wierzę, że Bóg daje nam tylko takie problemy z jakimi jesteśmy w stanie sobie poradzić. I MY sobie z tym poradzimy! Ktoś inny może nie dał by rady, ale MY damy. Po prostu jesteśmy silniejsze, bardziej zdeterminowane i lepiej zorganizowane dlatego dostałyśmy zadania na 6 Głowa do góry!Odetta, Kate28 lubią tę wiadomość
27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Mój mąż też po nocach i poświęcenie żeby się przytulać u mojego syna to tak człowiek się starał ale dużo razy np nie wcelowalismy w cykl. Itp tutaj już mam wszystko obcykane. Jadę nad morze z rodzinką ale bez męża więc wtedy będę testować a kto wie zamiast muszelek może mu przywiozę test z dwoma kreskami. Jestem pozytywnie nastawiona jak się nie uda to trudno ale cycki bolą więc kto wie kto wie. testować nie chce wcześniej pewnie koło 9 bądź później co ma być to będzie.
-
Odetta wrote:Mój mąż ma 11 letniego syna, z kobietą z którą nie chciał mieć dzieci ale za młodu raz zamoczył i proszę. Matka jego dziecka od 15 lat jest uzależniona od zioła, całą ciążę paliła i chłopak urodził się z tym symptomem uzależnienia i jeszcze na główce coś mu się nie zrosło, musieli go zszywać 😞
A jak ja z mężem zaczęłam się starać to od razu zdrowa dieta, nie pije i nie pale i strata 😞 tak to boli że jakaś żuluwa dała mu syna a ja nie mogę 😞
Odetta, nie obwiniaj się o takie rzyczy. Nie ma nic gorszego jak przestać wierzyć w siebie. Potrzebujesz więcej czasu I tyle, na pewno się uda🤗🤗🤗Odetta lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Dzień dobry sierpniu 😉
Ja ten cykl na luzie, bez pomiarów, urlopujemy. Ale będę zaglądać co u Was słychać. Zieloności! 😁Papillon, Niezapominajka 🍀, Kate28, Lolipop, guerretenshi lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dzien dobry w sierpniu legendy glosza, ze miesiac urodzenia jest najbardziej plodny i cykl po biochemicznej tez..
dzis 15dpo, dzien spoznienia, test negatywny.. temp wzrosla nieco..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 11:17
Odetta, Papillon, Gela093, Karenira, Lolipop, guerretenshi lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Kochane, wierzę że sierpień będzie nasz i podbijemy statystyki 😍💖
Papillon, Mggg, Emiliaa, Niezapominajka 🍀, Kate28 lubią tę wiadomość
22.04.2020 ciaza biochem
Oo jak dobrze, że lipcowy wątek się zakończył, bo nawet nie chciało mi się już komentować 🤣
Tutaj od razu widać optymizm w waszych postach 😀
Dziewczyny tak jak mówiłam w sierpniu musi się udać 💜
Ja nie zapisuje się na sierpień, bo nie dostałam jeszcze 🙈à przy moich cyklach 38-40 dniowych nie zdążę zatestowac w sierpniu 🤣🤣🤣 No, ale co zrobić. Wierzę, że w końcu to się unormuje. Czekam już, żeby zacząć brać donga. Wdrożyłam dietę z Akademii Płodności i powiem Wam jedno. Zawsze starałam się jeść zdrowo, ale jeszcze nigdy nie jadłam w ciągu dnia tylu warzyw. No i jak ma się teraz nie udać 😎 dużo pozytywnej energii wysyłam ☺️🤗🤗🤗💕Clausix, Emiliaa, Gela093, Odetta, Mggg, Karenira, Niezapominajka 🍀, Mama8latka, szczesciara30 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Oo jak dobrze, że lipcowy wątek się zakończył, bo nawet nie chciało mi się już komentować 🤣
Ja nie zapisuje się na sierpień, bo nie dostałam jeszcze 🙈à przy moich cyklach 38-40 dniowych nie zdążę zatestowac w sierpniu 🤣🤣🤣 No, ale co zrobić. Wierzę, że w końcu to się unormuje. Czekam już, żeby zacząć brać donga. Wdrożyłam dietę z Akademii Płodności i powiem Wam jedno. Zawsze starałam się jeść zdrowo, ale jeszcze nigdy nie jadłam w ciągu dnia tylu warzyw. No i jak ma się teraz nie udać 😎 dużo pozytywnej energii wysyłam ☺️🤗🤗🤗💕
Zdecydowanie wrócił już optymizm po kolejnej @ 😉 dziwnie długo jeszcze plamię, ale mówię sobie, że to dobrze, bo znaczy, że endometrium grube i gotowe na kropka 😁 tsh spadło, jadę właśnie ciuchcią na urlop, teściowa mnie podkarmi haha nie może się nie udać 😜Papillon, szczesciara30 lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
W lipcu było już za duzo⏸ coś musiało zostać na sierpień, więc teraz tutaj zaszalejemy ze statystykami 💪💪💪
Odetta, Niezapominajka 🍀, Kate28, Paulina1190, Papillon, guerretenshi, Joasiaxjot lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Papillon wrote:Oo jak dobrze, że lipcowy wątek się zakończył, bo nawet nie chciało mi się już komentować 🤣
Ja nie zapisuje się na sierpień, bo nie dostałam jeszcze 🙈à przy moich cyklach 38-40 dniowych nie zdążę zatestowac w sierpniu 🤣🤣🤣 No, ale co zrobić. Wierzę, że w końcu to się unormuje. Czekam już, żeby zacząć brać donga. Wdrożyłam dietę z Akademii Płodności i powiem Wam jedno. Zawsze starałam się jeść zdrowo, ale jeszcze nigdy nie jadłam w ciągu dnia tylu warzyw. No i jak ma się teraz nie udać 😎 dużo pozytywnej energii wysyłam ☺️🤗🤗🤗💕
Kochana, powiedz o tej diecie z AP czy warto wydać te pieniążki bo ciągle się zastanawiam 🤔22.04.2020 ciaza biochem
Niepłodność idopatyczna