Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ej może nie wszystko stracone, bo niby od bólu owulacyjnego owulka może być jeszcze do 2 dni... to dzisiaj poprawicie, A jak wczoraj były ❤ to i tak się lapie o odpowiednim czasie 👍👍👍

A ja jestem w szoku bo mój specjalnie na weekend przyjechal z pracy żeby ❤ przed owu bo dokładnie nie wiem kiedy bedzie 🤷‍♀️ i nie mogłam się zdecydować kiedy by było lepiej żeby wrocil😋🤪, A on mi zrobił niespodzianke że przyjechał dzisiaj i za tydzień tez będzie 🤩🥰 dziś 10dc to jeszcze wczesnie ale owulacje mam między 12-16dc. Teraz będzie do 12dc i przyjedzie 16dc to mam nadzieję że gdzieś te zolnierzyki przeżyją 😁🙏🙈
    I znowu jaka piękna wiadomość z rana 😊 Dobrze im tam w środku to co maja nie przeżyć 😁🍀 Wszystko się pięknie układa, sierpień Cię zaskoczy ⏸️

Odetta to budź go i do dzieła! Mój lekarz mówił, że ból pojawia się w momencie jak już jajeczko pęka i rozlewa się płyn, więc bzyki były w dobrym terminie 😉

Mama8latka lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • szarlota96 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) prosze o zapisanie na 14.08 :)

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny! Niech sierpien będzie owocny!

Mama8latka, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałego sierpnia!
    Ja właśnie lecę do Centrum Krwiodactwa. Legendy głoszą ze badają tam też betę przed oddaniem krwi. Więc się zobaczy.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliaa wrote:
    Dziewczyny ja niby wiem, że każda z nas jest inna I każdy cykl jest inny Ale czasami jak coś się zdarza pierwszy raz to od razu jest strach czy coś się nie dzieje. Może to przez to, że mam Pcos I endometrioze i tak się boję że znowu coś z horminami będę miała nie tak.

Emilka wiem co czujesz. Mnie aby brzuch zaboli podobnie jak przed operacją i już mam panikę.

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliaa wrote:
    Jakiej wielkości miałaś Endo? Ja 6x5 i cm brałam leki przez 2 lata zmalała na 2,5x2,5 Ale nie wiem jak teraz ponad rok nie byłam już.

Moja endomenda była ogromna. Miałam na obu jajnikach torbiele 10-12 czy ciut większe i mega zrosty całej lewej strony. Dużo na jelitach, otrzewana itd. Teraz mam podejrzenia potworniaka ale staram się nie dołować. Najgorzej że nie mogę się dopisać do mojej lekarki bo przez 👑 wszystkie terminy zajęte..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:08

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sierpień 🍀🎉
    W środę miałam HSG, na szczęście oba jajowody drożne, macica o prawidłowej budowie, płyn przeszedł ładnie, a w prawym jajniku był już widoczny pęcherzyk. Wyjechaliśmy z mężem do przyjaciół żeby trochę odpocząć i zapomniałam termometru 🙈 więc od piątku do niedzieli nie mam pomiarów, ale szyjka ciągle zamknięta chociaż już miękka. Od zabiegu mam też lekkie bóle jajników i jajowodów i krwawienie, wczoraj nawet stan podgorączkowy, ale dzisiaj już jest lepiej. Bardzo bym chciała żeby po tym całym bólu i rozczarowaniach sierpień okazał się szczęśliwy. Lekarka wykonująca HSG kazała starać się od razu i nie marnować cyklu 😉 W razie czego mam plan na kolejny cykl - ruszam ze stymulacją.
    Trzymajcie proszę za mnie kciuki, lipiec dał mi popalić. Ja za Was trzymam nieustannie zaciśnięte, najmocniej za Mama8latka ✊🏻🍀
    Dobrego weekendu dla Was 🌞

Karenira, Clausix, Papillon, Mama8latka, Lolipop, Ekta lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat oklepany ale ja ciągle nie mogę wyjść z podziwu, jak to jest ze niektórzy się starają latami, chorują, przechodzą te wszystkie cierpienia i katusze i nie mogą zajść w ciążę a są tacy co tylko się popatrzą na siuśka i są w ciąży 😞 Albo niektóre kobiety jedzą zdrowo, witaminy, suplementy, dieta i nic a takie żulki piją, palą i ciach 6 ciąża. tak mnie to wnerwia, gdzie sprawiedliwość 😞

22.04.2020 ciaza biochem
    09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny

Niepłodność idopatyczna
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma 11 letniego syna, z kobietą z którą nie chciał mieć dzieci ale za młodu raz zamoczył i proszę. Matka jego dziecka od 15 lat jest uzależniona od zioła, całą ciążę paliła i chłopak urodził się z tym symptomem uzależnienia i jeszcze na główce coś mu się nie zrosło, musieli go zszywać 😞
    A jak ja z mężem zaczęłam się starać to od razu zdrowa dieta, nie pije i nie pale i strata 😞 tak to boli że jakaś żuluwa dała mu syna a ja nie mogę 😞

22.04.2020 ciaza biochem

Niepłodność idopatyczna
  • Mggg Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:
    Mój mąż ma 11 letniego syna, z kobietą z którą nie chciał mieć dzieci ale za młodu raz zamoczył i proszę. Matka jego dziecka od 15 lat jest uzależniona od zioła, całą ciążę paliła i chłopak urodził się z tym symptomem uzależnienia i jeszcze na główce coś mu się nie zrosło, musieli go zszywać 😞
    A jak ja z mężem zaczęłam się starać to od razu zdrowa dieta, nie pije i nie pale i strata 😞 tak to boli że jakaś żuluwa dała mu syna a ja nie mogę 😞

Doskonalę Cię rozumiem. Ale ja wierzę, że Bóg daje nam tylko takie problemy z jakimi jesteśmy w stanie sobie poradzić. I MY sobie z tym poradzimy! Ktoś inny może nie dał by rady, ale MY damy. Po prostu jesteśmy silniejsze, bardziej zdeterminowane i lepiej zorganizowane dlatego dostałyśmy zadania na 6 ;) Głowa do góry!

Odetta, Kate28 lubią tę wiadomość

27l
    Starania od: listopad 2019
    PCOS, brak owulacji
    09.2020- stymulacja clostilbegyt
    28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
    11.10.2020 - test pozytywny
    11.2020 - dwie fasolki
    11.2020 została jedna fasolka :(
    29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
    20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję.
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też po nocach i poświęcenie żeby się przytulać :) u mojego syna to tak człowiek się starał ale dużo razy np nie wcelowalismy w cykl. Itp tutaj już mam wszystko obcykane. Jadę nad morze z rodzinką ale bez męża więc wtedy będę testować a kto wie zamiast muszelek może mu przywiozę test z dwoma kreskami. Jestem pozytywnie nastawiona jak się nie uda to trudno ale cycki bolą więc kto wie kto wie. :D testować nie chce wcześniej pewnie koło 9 bądź później co ma być to będzie. :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetta wrote:

Odetta, nie obwiniaj się o takie rzyczy. Nie ma nic gorszego jak przestać wierzyć w siebie. Potrzebujesz więcej czasu I tyle, na pewno się uda🤗🤗🤗

Odetta lubi tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wpadłam do was troszkę zaburzyć statystyki :P mogę poprosić o wpisanie na 15.08 ?
    W sumie nie wiem czy będę testować bo chyba mam cykl bezowulacyjny ALE co tam! Nadzieja umiera ostatnia :D
    Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sierpniu 😉
    Ja ten cykl na luzie, bez pomiarów, urlopujemy. Ale będę zaglądać co u Was słychać. Zieloności! 😁

Papillon, Niezapominajka 🍀, Kate28, Lolipop, guerretenshi lubią tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w sierpniu ;) legendy glosza, ze miesiac urodzenia jest najbardziej plodny i cykl po biochemicznej tez..
    dzis 15dpo, dzien spoznienia, test negatywny.. temp wzrosla nieco..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 11:17

Odetta, Papillon, Gela093, Karenira, Lolipop, guerretenshi lubią tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wierzę że sierpień będzie nasz i podbijemy statystyki 😍💖

Papillon, Mggg, Emiliaa, Niezapominajka 🍀, Kate28 lubią tę wiadomość

22.04.2020 ciaza biochem

Niepłodność idopatyczna
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jak dobrze, że lipcowy wątek się zakończył, bo nawet nie chciało mi się już komentować 🤣
    Tutaj od razu widać optymizm w waszych postach 😀
    Dziewczyny tak jak mówiłam w sierpniu musi się udać 💜
    Ja nie zapisuje się na sierpień, bo nie dostałam jeszcze 🙈à przy moich cyklach 38-40 dniowych nie zdążę zatestowac w sierpniu 🤣🤣🤣 No, ale co zrobić. Wierzę, że w końcu to się unormuje. Czekam już, żeby zacząć brać donga. Wdrożyłam dietę z Akademii Płodności i powiem Wam jedno. Zawsze starałam się jeść zdrowo, ale jeszcze nigdy nie jadłam w ciągu dnia tylu warzyw. No i jak ma się teraz nie udać 😎 dużo pozytywnej energii wysyłam ☺️🤗🤗🤗💕

Clausix, Emiliaa, Gela093, Odetta, Mggg, Karenira, Niezapominajka 🍀, Mama8latka, szczesciara30 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Oo jak dobrze, że lipcowy wątek się zakończył, bo nawet nie chciało mi się już komentować 🤣
    Ja nie zapisuje się na sierpień, bo nie dostałam jeszcze 🙈à przy moich cyklach 38-40 dniowych nie zdążę zatestowac w sierpniu 🤣🤣🤣 No, ale co zrobić. Wierzę, że w końcu to się unormuje. Czekam już, żeby zacząć brać donga. Wdrożyłam dietę z Akademii Płodności i powiem Wam jedno. Zawsze starałam się jeść zdrowo, ale jeszcze nigdy nie jadłam w ciągu dnia tylu warzyw. No i jak ma się teraz nie udać 😎 dużo pozytywnej energii wysyłam ☺️🤗🤗🤗💕

Zdecydowanie wrócił już optymizm po kolejnej @ 😉 dziwnie długo jeszcze plamię, ale mówię sobie, że to dobrze, bo znaczy, że endometrium grube i gotowe na kropka 😁 tsh spadło, jadę właśnie ciuchcią na urlop, teściowa mnie podkarmi haha nie może się nie udać 😜

Papillon, szczesciara30 lubią tę wiadomość

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcu było już za duzo⏸ coś musiało zostać na sierpień, więc teraz tutaj zaszalejemy ze statystykami 💪💪💪

Odetta, Niezapominajka 🍀, Kate28, Paulina1190, Papillon, guerretenshi, Joasiaxjot lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Odetta Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:

Kochana, powiedz o tej diecie z AP czy warto wydać te pieniążki bo ciągle się zastanawiam 🤔

22.04.2020 ciaza biochem

Niepłodność idopatyczna
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ