Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix wrote:A ja na teściów za ścianą polecam spacerek w las ojjjj kombinowałam kiedyś z mężem szukało się "tajnego" miejsca bez gapiów
Zaraz wsiąde w samochód i pojadę gdzieś do lasu, ale to wiecie, fajnie jest poleżeć i się jeszcze poprzytulac. Tak to bede miała wrażenie ze to nie wyszło do końca tak jak powinno* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
A ja dzisiaj chyba się odstresuje od tego wszystkiego, pojadę se po piwko truskawkowe i czekolade 🥰🥰🥰🥰 A co tammmm raz nie zawsze 😋😋😋😋 przy sobocie trochę myśli na inne tory sprowadzic 🥰🤪
Clausix, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
hej laski
u mnie kiedyś ciążę w 1cs ..nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami czy zdrowiem waga .zawsze uprawiałam dużo sportu . za to na starość zaczęły mi wyskakiwać krosty na plecach .. pewnego razu miałam już taki wysyp że poszłam do lekarza i dostałam dianette..brałam 5 miesięcy i cierpiałam okropnie na bóle głowy ..pojawiły się jakieś plamienia w trakcie cyklu Bóg wie co .. w międzyczasie zdecydowaliśmy się na 3 bobo ..i po odstawieniu mój organizm wracał długo na tory wcześniejsze i długie plamienia przed które mi się nie zdarzały przed tabletkami anty .DRAMa ..zaszłam dopiero w 7 CS ..był to najłagodniejszy cykl ever .. nie brałam żadnego progesteronu .wszystko ok
po ciazy plamienie zdarzało mi się aby jeden dzień przed okresem czyli wróciłam na tory jak kiedys .. który zwykle obfity był przez 3 dni a w sumie trwał 5/6 i zaś poszłam do lekarza co do krostek to dał mi rigevidon.. długo zastanawiałam się czy wziasc bo rozmawialiśmy o 4 Bobo ale to takie luźne rozmowy ..więc wzięłam już wkurzona tym wysypem ( staram się zdrowo odżywiać .ćwiczę a tu takie gówno męczy) i brałam miesiąc ..tragedia ..znów żałowałam że wzięłam to gówno .
plamienia w środku cyklu ..ból głowy .zle samopoczucie cały miesiąc ..odstawiłam po zakończeniu cyklu i tak ..pierwszy cykl po 7 dni plamień czarnych ..okres 3dni ..potem ciut lepiej 🙈 jezuu nigdy czegoś takiego nie widziałam !!! potem już ciut lepiej ale wciąż IE to
a teraz czekam na okres 🙈
dokładnie obserwowałam kiedy mogłabym mieć owulację..wyszło że 11dc .dość wcześnie czułam że nie może to być zbyt dobre jeśli chodzi o endometrium no ale kto to.tam wie więc okres powinnam dostać w tą środę a ja dostałam lekko różowego plamienia..krople🙈 mówię świetnie że faza lutelna trwała 14dni ..miałam mocne bóle jak na okres ..miałam drapania bulgotanie w macicy coś jak w czasie okresu jak wszystko spływa ( chyba to odczuwacie? ) i byłam pewna że już za rogiem Czycha ostry wypływ jak z fontanny
a tu kolejny dzień a plamienie tylko ściemniało i aby deczko więcej jest..takie nic! smuga na wkładce ..bóle minęły i tyle oooooo a wcześniej chociaż z dnia na dzień miałam coraz to więcej tego plamienia i dopiero ból okresowy ..ewentualnie też pms przed
czyżby już po okresie 😂
wciąż czekam aż się to rozkręci
możliwe że cykl bezowulacyjny może tak spowodować? skąpa @? albo jej brak? ??
nie oczekuję diagnozy na waszych własnych doświadczeń
szok!
nigdy czegoś takiego nie miałam
eh starość nie radość 😄
i ciekawa jestem czy używa któraś z was testery na ślinę?
potwierdziłyscie owulację monitoringiem?
zastanawiam sie ..kiedy mniej więcej dochodzi do owulacji po pokazaniu się najpiękniejszych paprotek..ja po tym nadających się na reklamę testera nie miałam już nic a pisało że po woli w fazie przejściowej poowulacyjnej będzie ich mniej ..
w tym cyklu jak nigdy tylko mi test lh nie wyszedł ( zawsze wychodził ale robiłam dwa razy dziennie hmm!) a ból owulacyjny ..szczyt śluzu .mwszstko się zgadza
zdaje sobie sprawę że hormony coś świrują i w tym cyklu i taki kocioł jest ale szczerze wam powiem..jak nigdy się @ doczekać nie mogę
na bank to nie ciąża . czuję to ale chyba dla świętego spokoju zmarnuje test ale może w pn .
-
Mama8latka wrote:A ja dzisiaj chyba się odstresuje od tego wszystkiego, pojadę se po piwko truskawkowe i czekolade 🥰🥰🥰🥰 A co tammmm raz nie zawsze 😋😋😋😋 przy sobocie trochę myśli na inne tory sprowadzic 🥰🤪
trzeba. ja ciepłe winko lubię na odstresowanie .bez względu na to który dzień cyklu😄 ale nie że cala butelke😂Clausix, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:A ja dzisiaj chyba się odstresuje od tego wszystkiego, pojadę se po piwko truskawkowe i czekolade 🥰🥰🥰🥰 A co tammmm raz nie zawsze 😋😋😋😋 przy sobocie trochę myśli na inne tory sprowadzic 🥰🤪
No i super plan 😉 ja się właśnie trochę zgubiłam przy przesiadce na PKP Gdańsk Wrzeszcz i prawie przegapiłam pociąg, ale udało się 😁 I'm going on an adventure 😁 marzę już o zimnym piwku 😜Mama8latka, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paulina1190 wrote:Zaraz wsiąde w samochód i pojadę gdzieś do lasu, ale to wiecie, fajnie jest poleżeć i się jeszcze poprzytulac. Tak to bede miała wrażenie ze to nie wyszło do końca tak jak powinno
Ostatnio widziałam tu na forum,że dziewczyny stosują kubeczki menstruacyjne po przytulankach,żeby nic nie wyplynelo🤔🤔 dziwny sposób ale parę pisalo,że zaszło po tym🤔Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Hej, ja mam wrażenie że w tym cyklu nic nie wyjdzie tak jak w poprzednim. Mierzę temp ale niestety jeden termometr nawalił, wzięłam drugi ale wg mnie wykres jest niemiarodajny więc nawet na niego nie parzę. Też jestem zła że brałam tabsy. Nigdy więcej. Chcę moje dawne cykle 😭 dostałam na uregulowanie a mam wrażenie że jest gorzej niż było.
-
Clausix prawda jest taka, że co ma być to i tak będzie i się wydarzy, często bez względu na to co zrobimy. Natura wie co robi i niestety większość ciąż biochemicznych i poronień jest w wyniku wad genetycznych zarodka. Trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że nam się uda i to już niedługo 😊🍀
Mama8latka i dobrze, nie żałuj sobie, tym bardziej, że chłop w domu, wykorzystaj to 😁 Niech wszystko tam ładnie rośnie 🎉 Ja dzisiaj też pełen chill, krwawienie ustaje, ból również, więc oby owulka się pięknie rozkręcała i trzeba działać 🐝
Gela również o tym czytałam na forum, nie wiem na ile to działa 🤔 Ale kubeczek i tak chciałam kupić na okres. Ciekawa metoda 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 15:44
Mama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Też wlasnie kupiłam,sprawdzę jak się nie uda w tym cyklu🤔 chociaż liczę że już jestem w 3 tygodniu👏🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 21:46
Ekta, guerretenshi, Odetta lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
beti97 wrote:Hej, ja mam wrażenie że w tym cyklu nic nie wyjdzie tak jak w poprzednim. Mierzę temp ale niestety jeden termometr nawalił, wzięłam drugi ale wg mnie wykres jest niemiarodajny więc nawet na niego nie parzę. Też jestem zła że brałam tabsy. Nigdy więcej. Chcę moje dawne cykle 😭 dostałam na uregulowanie a mam wrażenie że jest gorzej niż było.
eh ja z głupoty albo jako ostatnia deska ratunku co do tych krost wzięłam .. te rigevidon aby miesiąc brałam a zobacz jakie mam poplatanie z pomieszaniem! chyba potrwa uregulowanie 🤦♀️
odstaw termometr . skup się na śluzie i może szyjce albo na seksie co dwa dni w okresie owulki jesli czujesz te dni .
a co do tego kubka menstruacyjnego.wxale nie głupi pomysł ..z reguły większość nasienia z nas wylatuje a tak zawsze większą szansa ze któryś da radę im więcej ich tam w środku pochwy zostanie -
A co tam , trzeba trochę zjechac na boczne tory bo wszystko podporzadkowuje staraniom i se wszystkiego odmawiam 🙄🙄
Wiadomo że bez przesady bo jednak leki biore ale co ma być to będzie 😋😋 już trochę odpuscilam i stwierdziłam że jak się teraz nie uda to już rezygnuje ze sterydow. Biore już ponad pół roku, myślę zbadac te Ana czy coś się zmieniło i zobaczymy co nowy gin powie.
A teraz cycki do przodu i wasze zdrowie kochane kobietki!!! 🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹Niezapominajka 🍀, Ekta, Gela093 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Hej! Przyszłam z lipcowego wątku. To będzie 3 cykl starań drugiej ciąży. Mam nadzieję że do 3 razy sztuka. Właśnie przyszła małpa, więc testować będę dopiero pod sam koniec sierpnia. Jakoś myślę pierwszy test ogarnę 27.08. Można mnie wpisać.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ale się rozpisały ja we wcześniejsze cykle miałam takie nastawienie że skoro chce dziecko to musimy 🐝 przez co byłam do tego bardzo zniechęcona i wręcz czasem musiałam się zmuszać. A teraz kiedy dałam sobie na luz, to nawet nie wiem kiedy ten cykl uciekł. Dziś już 9 dpo, najbliższe dni bardzo aktywne więc chyba sobie poczekam do tego 14 dpo żeby faktycznie nie było jakiegoś rozczarowania.
-
Mama8latka wrote:A co tam , trzeba trochę zjechac na boczne tory bo wszystko podporzadkowuje staraniom i se wszystkiego odmawiam 🙄🙄
Wiadomo że bez przesady bo jednak leki biore ale co ma być to będzie 😋😋 już trochę odpuscilam i stwierdziłam że jak się teraz nie uda to już rezygnuje ze sterydow. Biore już ponad pół roku, myślę zbadac te Ana czy coś się zmieniło i zobaczymy co nowy gin powie.
A teraz cycki do przodu i wasze zdrowie kochane kobietki!!! 🍸🍸🍸🍸🍸🍹🍹🍹
w końcu będąc w pl wypiłam kieliszek wódki za zdrowie taty i rozbolał mnie ostro brzuch. po paru dniach się okazało że w ciąży jestem
teraz nie będę również się ze sobą cackac a żyć normalnie .
sluchylamy Woodstock zdrówko!!!Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Dobry dobry ' ja pół dnia szukałam noclegu nad morze ale się udało mój 5 latek ma fazę na pisanie literek wiex też spędziliśmy trochę czasu ostatnio Widziałam takiego noworodka że jak patrzę na mojego syna który ogarnia wszystko to myślę kiedy to było?! grunt to pozytywne nastawienie dziewczyny razem damy rady. Tak jak Wam pisałam ja z moimi koleżankami z forum z przed 5 lat mam mega kontakt i nawet na wakacje razem jeździmy byłyśmy rok temu:) mamy spotkania itp więc forum mega łączy ja nie wiem kiedy będę testować bo się stresuję niby powinnam 9 go a mnie jak zawsze cycki i kręgosłup boli..
-
Dziewczyny mialyscie krwawienie w środku cyklu? No może krwawienie to za dużo powiedziane bo w moim przypadku mam raczej brunatna krew 😔
Nigdy tego nie miałam nie wiem co jest grane. Nie biorę żadnych leków. Aktualnie mam 24dc a owulacje miałam prawdopodobnie koło 14-15 dc. Jakieś sugestie? Zrobiłbym jutro test ale nie wiem czy aby nie za szybko tak ja pisalyscie wyżej -
Saaandra wrote:Dziewczyny mialyscie krwawienie w środku cyklu? No może krwawienie to za dużo powiedziane bo w moim przypadku mam raczej brunatna krew 😔
Nigdy tego nie miałam nie wiem co jest grane. Nie biorę żadnych leków. Aktualnie mam 24dc a owulacje miałam prawdopodobnie koło 14-15 dc. Jakieś sugestie? Zrobiłbym jutro test ale nie wiem czy aby nie za szybko tak ja pisalyscie wyżej
Może być implantacja, a może niewydolność ciałka żółtego, a może jakaś torbiel różnie może być. Obserwuj i jakby się powtórzyło w przyszłym cyklu to idź koniecznie do ginekologa na kontrolę. Mi się zdarzyło tak tylko raz w życiu ale to było akurst w terminie owulacji więc mogło tak być. Moja koleżanka plamiła przed okresem przez kilka miesięcy, lekarz przypisał duphaston i problem się rozwiązał 💖 oczywiście liczę, że to fasolka się zagnieżdża i tego życzę ale jakby co to pamiętaj o lekarzu w przyszłym cyklu.22.04.2020 ciaza biochem
09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny
Niepłodność idopatyczna -
Saaandra wrote:Dziewczyny mialyscie krwawienie w środku cyklu? No może krwawienie to za dużo powiedziane bo w moim przypadku mam raczej brunatna krew 😔
Nigdy tego nie miałam nie wiem co jest grane. Nie biorę żadnych leków. Aktualnie mam 24dc a owulacje miałam prawdopodobnie koło 14-15 dc. Jakieś sugestie? Zrobiłbym jutro test ale nie wiem czy aby nie za szybko tak ja pisalyscie wyżej
że plamienie w owulację czy że teraz w 24dc??
mi tak szybciej @ przychodziły po odstawieniu tabsow.. i 5 dni takie wzmacniajace plamienie coraz.to.wiecej aż krew a w owulację miewałam kawę z mlekiem przez dwa dni i w zaciazonym cyklu
w trakcie owulacji też ..nawet do 3 dni się przeciągnęło..nie pamietalam abym przed antykoncepcja miewała takie plamienia w owulacje 🤷🏻♀️ czytałam że wywołuje je gwałtowny spadek estrogenów i wzrost proga 🤷🏻♀️
I żadna z Was nie używa testeru na ślinę???
pytałam buuu -
Dziewczyny, a ja mam do was pytanie. Bo nie wiem czy moją strate traktować jako poronienie czy ciążę biochemiczną?
Cykle miałam zawsze 27/28 dni. Owulacja u mnie wypada 14/15 dzień cyklu.
30 dnia cyklu zrobiłam test i pozytywny (16dpo)
34 dnia cyklu zrobiłam bete i b. niska 98(20dpo)
37 dc zaczęłam już plamić lekko
40 dc całkiem dostałam miesiączki
Czy to się zalicza jako Ciaze biochemiczna?22.04.2020 ciaza biochem
09.03.2021 ciąża pozamaciczna usunięty prawy jajowod, lewy jajowod drożny
Niepłodność idopatyczna